Téma: A vipera

5/10
borzi84 2021 júl. 28. - 17:09:01 5/10 Előzmény napraforgó
(343/523)
Nem tudom, mire alapozod, hogy Veronica kacér természetű volt!
Sara véleményét nem tekintem mérvadónak.
Kedves, közvetlen, életvidám lány volt, aki könnyen barátkozott, de azt nem mondanám, hogy kacérkodott volna a férfiakkal!
Többször is hangsúlyozta, hogy Demetrio volt az első szerelme!

Az utóbbi hónapok történései nagyon megviselték, s nem lehet csodálkozni, hogy sokkal kevesebbet mosolyog, nem nagyon van oka a vidámságra!
Szerintem inkább az a csoda, hogy Sara bánásmódja ellenére kedves és vidám tudott maradni.
Előbb Sara, majd Demetrio is mindent elkövetett, hogy letörölje a mosolyt az arcáról.
Ha Demetrio annyira mosolyra vágyik, törekedjen arra, hogy boldoggá tegye Veronicát, mivel Juan csak az alkalomra vár, hogy elhódítsa a feleségét.
Ha olyan bolond lesz, hogy mindezt engedi, utána majd sütkérezhet Nicole mosolyában - feltéve, ha még akkor is lesz hozzá kedve.

Én továbbra sem venném egy kalap alá Veronicát és Nicole-t.
Nicole javára pedig szerintem semmit nem lehet írni!
Lety már a legelején világosan közölte vele, hogy Demetrio nős, és szót sem ejtett semmiféle válásról.
A birtokon szintén látnia kellett, hogy Demetrio és Veronica szeretik egymást, ráadásul Veronica gyermeket vár.
Ennek ellenére folytatja a kisded játékait, minden alkalmat megragad, hogy Demetrio közelébe férkőzzön, s erre a viselkedésre nemigen lehet mentséget találni!
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 11:19:34 6/10
(342/523)
A szegény kanca elletésénél különös volt, hogy mérnök Demetrio oldotta meg a helyzetet, nem a vidéki emberek, akik már inkább találkozhattak ilyen esetekkel.
Vajon miért nem szaladtak át Belot birtokára segitségért? André lovakat tenyészt, ami azt jelenti, hogy ott sűrűbben előfordulnak ellések. Talán az ő lovászai jobban értettek volna az ilyen helyzetekhez. Demetrio meg egy filmen látott szituáció alapján levezette az ellést. Vicces.
kisbalaton 2021 júl. 28. - 09:26:17
(341/523)
Nagyon élveztem,amikor Juan úgy megrázta Virgíniát,mint Krisztus a vargát!
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 09:06:07 6/10 Előzmény borzi84
(340/523)
Ezt is most ismétlik az Izaurán, néha odatévedek és mikor megláttam ezt a nagyfejű szinészt, beugrott, hogy mindkét sorozatban szerepelt.
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 09:03:16 6/10
(339/523)
Van még pár fura dolog. Miért ásnak csatornát az emberek 5-10 méterre a pataktól?
Korábban már ástak, hogy az árvizet elvezessék az agavé földekről. Most meg azt mondták kell az öntözéshez. Na jó, de miért pont a patak mentén, párhuzamosan vele? Nem értem.

Aztán korábban Demetrio csak az agave ültetvényre lovagolt ki, Veronica is csak a kopár földeken lovagolt. Most meg Döme Nicollal egy kies ligetben, patakparton lovagolgatott, nem a kaktuszföldre vitte ki a lányt.
Apropó, hová lett Veronka sárga kancája?
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 08:52:19 6/10 Előzmény kisbalaton
(338/523)
Lehet, hogy Veronica nem kezdett volna ki egy nős emberrel, de azért eléggé kacérkodós volt ő is. És mindig vidám volt, úgy, mint most Nicole. Én azt hiszem, hogy Demetrio is szivesebben nézi Nicole mosolygós, jókedvű arcát, mint Veronica savanyú képét.
És Nicole javára legyen mondva, hogy ő a bácsikájától úgy értesült, hogy Demetrióék válófélben vannak, ami már majdnem ugyanaz, mint a szabad ember.
Az viszont igaz, hogy ha valakivel annyira jelentőségteljesen közlik, hogy az a férfi nem szabad, nem közpréda, akkor illene érteni a szóból és visszavonulni.
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 08:45:29 6/10 Előzmény kisbalaton
(337/523)
igen, én is ezen akadtam ki, néha azt mondják, hogy hű, de messze van a falu, a birtok, bármi Aztán máskor csak úgy átsétálnak egymáshoz, mintha csak a szomszédból jönnének. Pl. Irma néha csak úgy beállit Veronicához, egyáltalán nem úgy, mintha messziről jönne.

Ami még furcsa, hogy ló az van, azzal közlekednek, de se kocsi, se szekér, se homokfutó. De autó sincs sehol, se egy terepjáró, se más közlekedési eszköz. Ez annyira hihetetlen egy milliomos agave ültetvényesnél, vagy akár egy Belot -féle üzletembernél, aki körberepkedi a világot, de autójuk nincs.
kisbalaton 2021 júl. 28. - 07:56:36 Előzmény napraforgó
(336/523)
Ebben a Miranda-sztoriban szerintem is van még valami ,amit nem kötöttek eddig az orrunkra.
És igen,a sorozat készítői nem figyeltek eléggé a részletekre. Ilyen a "megközelithetetlen falu" történet,amiben többször is nagyon észrevehető hibákat ejtettek, aztán ,amikor Demetrioék balesetet szenvedtek a folyóban,ami kisodorta őket a hegyekbe. De én ide sorolnám azt is,ami a mostani részben történt:Nicole elmegy Demetrio birtokára,mert fél,-azután visszamennek Veronikával Belot birtokára,-mert fél. Ez most mi is? Értelmetlenül jönnek-mennek egyik birtokról a másikra.Ráadásul egy birtok több hektár nagyságú,-kizárt ,hogy esteledvén csak úgy át lehet sétálni. Szerintem a helyszinekkel és az idővel is túlságosan demokratikusan bántak a sorozat készítői.
5/10
borzi84 2021 júl. 28. - 05:36:45 5/10 Előzmény napraforgó
(335/523)
Szia!

Azért Veronica nem volt olyan, mint Nicole!
Vidám volt és kedves, de aligha nevezném flörtölésnek, ahogyan a férfiakkal viselkedett.
Inkább csak kedves volt és közvetlen, s jó barátoknak tekintette legtöbbjüket!
Arra pedig pláne nem lett volna képes, hogy nyíltan kacérkodjon egy nős férfival!
Az biztos, hogy sokat változott, s ez nagyrészt Demetrionak köszönhető.
Csalódott, s nehezen bízik meg újra benne, de ez még nem ok arra, hogy olyan meggondolatlanul viselkedjen, ahogyan most teszi!

Szerintem Veronica meg fogja majd kérdezni Mirandától, mi késztette arra, hogy elhagyja őt, de eddig jóformán szóba sem állt vele!
Williams atyától mondhatni "elvárható", hogy gondoljon erre, elvégre ő pap, s többek között a "lelki gondozás" is a feladatai közé tartozik.
Szerintem abból, hogy Miranda újra férjhez ment, még nem következik automatikusan, hogy akkor az első férje már halott volt.
Több, mint valószínű, hogy elváltak, ő újra férjhez ment, s a férje csak később halt meg.
Eddig mindig arról beszéltek, hogy Veronica apja kicsapongó életet élt, s tőle Veronica csak rosszat tanulhatott, az anyjáról már nem is beszélve.
Csak ismételni tudom magam:
Lehet, hogy mostanra Miranda megbánta, hogy elhagyta a gyermekét, de nem tudok vele együttérezni, mert szerintem egy férfi sem ér annyit, hogy a gyermekünk elé helyezzük!
5/10
borzi84 2021 júl. 28. - 05:21:15 5/10 Előzmény napraforgó
(334/523)
Nem láttam a sorozatot, de halványan emlékszem rá, hogy az ismerőseim emlegették annak idején.
5/10
borzi84 2021 júl. 28. - 05:19:08 5/10 Előzmény napraforgó
(333/523)
Én sem tudtam mire vélni a csalódottságát.
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 04:42:09 6/10
(332/523)
Kacagnom kellett, amikor Virginia elmesélte, hogy nem üzletvezetést , hanem háztartási tudnivalókat tanult éveken át. Na szép, ő meg a háztartás! Soha nem láttuk főzőcskézni, himezni, hámozni. Egy kicsit sem vall rá a házimunka.
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 04:23:25 6/10 Előzmény napraforgó
(331/523)
Sajnos nekem az első 8-10 perc lemaradt, amit most visszanéztem. Igy félreértettem a történetet. Belot még nem utazott el, mikor Veronica beszélt vele, de Nicole már bejelentkezett Demetrioékhoz. Akkor mégsem volt vágási probléma.

Viszont nem tudom, hogy miért van André meglepődve, hogy Veronica mégsem akar a felesége lenni. Hisz pontosan tudta, mindig tudta, hogy Veronica Demetrioba szerelmes, őt csak barátként szereti, tiszteli.
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 03:17:33 6/10
(330/523)
Csodálkozom, hogy sem Demetrio, sem Belot birtokán, ahol sok ló van, nincs egy kutya, vagy macska sem. Az ilyen birtokokon baromfiak is vannak, de itt egy szál állatot sem látunk. Én nehezem hiszem, hogy Demetrionak nincs legalább két jól megtermett kutyája, akik a nappaliban heverésznek a lábánál.
Nem normális, hogy emiatt Santiago Veronica közelébe férkőzhet.
Egy olyan országban, ahol hemzsegnek az utcákon a kóbor kutyák....
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 03:06:21 6/10
(329/523)
Aztán még egy furcsaság: amikor Demetrio először vitte Veronicát a birtokára, először helikopterrel repültek, aztán egy dzsippel mentek tovább. Egy teljes napig utaztak, mig végre a birtokra értek. A falu olyan messze volt, hogy oda nemigen jártak be gyalog. Nem volt telefon, nem volt internet, most meg állandóan beszaladgálnak a faluba (időközben közelebb jött?)
Ja és a közlekedés is megjavult, hisz rendes távolsági buszjárat van a faluba, hisz Miranda és Santiago is a faluban szálltak le.
Szegény Gildardának pár hete még rengeteget kellett gyalogolni a buszhoz, hisz Williams atya reggel 4-re várta őt a lányával, hogy 7 órakor induló buszt elérjék!!!

Ezt a viharos fejlődést a régióban!
6/10
napraforgó 2021 júl. 28. - 02:59:48 6/10
(328/523)
Sziasztok lányok!

Pont ezeket akartam leirni én is, amiket felhoztatok. Talán azzal egésziteném ki, hogy Veronica nem ismert magára Nicole-ban, pedig a sorozat elején ő is pont ilyen volt! Életvidám fiatal nő, aki minden férfival kacérkodott, flörtölt, rengeteget nevetgélt, ezért mindenki szerette.
És most milyen? Nyomokban sem emlékeztet korább önmagára, állandóan világfájdalmas képpel járkál, egy mosoly sincs az arcán. Közben bizonytalankodik, hangoztatja, hogy össze van zavarodva. Hol Demetrionak mondogatja, hogy mennyire imádja, hol Andréhoz futkos, hogy vegye el, de Juant sem utasitotta rendre, hogy ne terjessze, hogy ő a gyereke apja. Mindenki mást is igyekszik bizonytalanságban tartani.
Nagyon rosszul viselkedik.

Viszont észrevettem egy furcsaságot, szerintem elcseszték a vágást!
André kijelentette, hogy el kell utaznia. Erre Nicole megjelent a birtokon, hogy had aludjon ott, mert André elment és ő fél (vajon hová tűnt hirtelen André személyzete? Mivel lovakat tenyészt és ad el, ezért jópár lovászának kell lennie, hisz az állatokról folyamatosan gondoskodni kell. Nyilván van házvezetőnője, talán kertésze is. Egyszóval Nicole messze nem lett volna egyedül André birtokán).
De nem ez a fura, hanem az, hogy másnap Demetrio kilovagolt, Nicole utána, Veronica meg bement a faluba, és találkozott Belottal (aki akkor már állitólag el volt utazva!!!) Szépen megbeszélte vele, miért nem tartja be az igéretét és miért nem megy hozzá feleségül.
Aztán Veronica szépen hazaballagott és nem tette ki Nicole szűrét, hogy a bácsikája már otthon van, hanem továbbra is vendégül látták, megvacsoráltak, beszélgettek. Aztán Demetriot elhivták a lóhoz, ment is Jacintoval és Aguirrével segiteni, sőt a többi munkást is odarendelte (mi a fenének, hisz egyik sem értett az elletéshez).

Erre Nicole kitalálta, hogy menjenek át a nagybátyja házába, mert ott nagyobb biztonságban lesznek.
Igaz, Belot addigra megint eltűnt, sőt még nem is tért vissza a két nappal korábbi utazásból, és a cselédség is köddé vált.
Azt kell mondjam, hogy Belot nyilván szellemként jelent meg Veronica előtt, miközben ő úton volt akárhová.
Vagy rosszul vágták össze a jeleneteket és Veronica még André elutazása előtt beszélt vele. Igaz, akkor nem stimmel Nicola korai megjelenése a birtokon.

A másik, amin elcsodálkoztam, az Miranda elbeszélése volt. Egyrészt furcsállom, hogy sem Veronica, sem Demetrio, aki gardirozta soha nem kérdezte meg Mirandától, hogy miért hagyta el a kislányát. Én tuti megkérdeztem volna Vero helyében! Csak Williams atyát érdekelte és megtudtuk, hogy a második férje nem akarta a gyereket. Van ilyen önző férfi, bár én nehezen hiszem, hogy egy nő olyannyira szerelmes, hogy teljesen lemond a gyerekéről, 20 évig felé sem néz.

Ami itt a furcsaság, az, hogy korábban azt mondták, hogy a nő lelépett, elhagyta a férjét (!!!) és a gyerekét. De a mostani verzió arra mutat, hogy az első férje már meghalt, hisz ő maga bizta Teodoróra és Sarára a lányát, mert tudta, hogy ott jó nevelést kap. Ha a férje még élt volna, ez szóba sem jöhetett volna, hisz akkor az apa nevelte volna tovább a gyermeket, és csak az ő későbbi halála után kerülhetett volna a Fernandez-Negretékhez. Na, itt is zavaros a történet.

5/10
borzi84 2021 júl. 28. - 01:37:33 5/10 Előzmény napraforgó
(327/523)
Szia!

Így igaz, Nicole nem szívbajos, nem érdekli, hogy Demetrio nős, a legutóbbi részben tovább folytatta a kisded játékait.
Veronica szemmel láthatóan féltékeny, de most legalább próbálja fegyelmezni magát.
Irma tanácsait érdemes megszívlelnie, mind az előző, mind a mostani részben fején találta a szöget.
Nagyon egyetértek vele abban, hogy Veronica magának köszönheti azt, hogy ilyen helyzetbe került!
Valóban nem ártana végre eldöntenie, mit és főleg kit akar!
Neki sem esett jól, amikor Demetrio féltékeny volt André és Juan miatt, alaptalannak érezte, pedig bizony ő több okot adott a féltékenységre, mint a férje!

Érdekes, hogy Belot ennyire komolyan vette Veronica "házassági ajánlatát", csalódottabban fogadta azt, hogy Veronica visszatáncolt, mintsem azt várni lehetett.
Tudnia kellett, hogy Veronica Demetriot szereti, s csak a féltékenység beszélt akkor belőle.
Ráadásul Nicole alá is lovat adott azzal, hogy közölte vele a házasodási szándékait.
Száz szónak is egy a vége: Veronica a meggondolatlanságával csupán fölösleges bonyodalmat okozott.

Nicole-nak nem volt elég a vacsorameghívás, a birtokra is meghívatta magát, ráadásul eléggé átlátszó ürüggyel.
Ezt az is bizonyítja, hogy amikor Demetrioék a lóval voltak elfoglalva, rögtön azt javasolta, menjenek André házába, s töltsék ott az éjszakát, mivel ott legalább jelen vannak a szolgák, s ő "fél".
A színjátéka több, mint nevetséges!

Végre megtudtunk 1-2 dolgot arról is, hogy Miranda miért hagyta el Veronicát.
Amikor találgattál, a Miranda által adott magyarázat is szóba került, azaz: A második férje nem fogadta el a gyermeket.
Nekem erről az a véleményem, ha egy férfi igazán szeret egy nőt, akkor igenis el kell fogadnia a felesége korábbi házasságából való gyermekét.
Mirandára nem vet jó fényt, hogy a gyermeke helyett a férfit választotta.
Ha igazán szerette volna a gyermekét, nem hagyta volna el!
S csak azután jutott eszébe, hogy van egy lánya, miután a férje meghalt.
Kíváncsi leszek, Veronica hogyan fogadja majd Miranda magyarázatát.
Én ezek után nem igazán tudok vele rokonszenvezni!

A jelek szerint most őszintén aggódik Veronicáért, és sajnos az aggodalma nem alaptalan.
Santiago jobb helyet nem is választhatott volna szálláshelyül, egy varrónőnél többen is megfordulnak, s könnyen fel lehet csipegetni a pletykákat.
Azt is megtudta, hogy Veronica Belot házában tölti az éjszakát, és rögtön meg is ragadta a kínálkozó lehetőséget.
Remélem, sikerül megakadályozni a tragédiát!

Érdekes, amit Santiago megjelenéséről írtál!
Fején találtad a szöget!
Mivel kis közösségben élek, tapasztalatból tudom, mekkora feltűnést tud kelteni egy idegen megjelenése, az emberek rögtön felfigyelnek rá, kíváncsiskodnak, vajon mik a szándékai, stb.
Itt viszont mindez elmaradt, s ez "kissé" hiteltelen!

Arra is kíváncsi leszek, vajon Virginiát sikerül-e csőbe húzni?
Amilyen mohó és gátlástalan, szerintem sikerrel járnak majd!
Kívánom, hogy így legyen!
Épp eleget gonoszkodott már, nagyon sokat ártott a környezetének, ideje, hogy végre megfizessen mindenért!
kisbalaton 2021 júl. 27. - 23:02:45
(326/523)
Hálistennek Irma - a maga kedves és szelid modorában - szembesítette Veronikát a hebehurgya döntéseivel,és azok következményeivel.
Azért én nem tudom elhinni,hogy léteznek ilyen Nicole félék.Ez a lány majdhogynem bebeszélte Veronikának,hogy kutya kötelessége elválni Demetriotól és hozzámenni Belothoz.
Nagyon remélem,hogy az "öreg rókák" terve beválik Virgínia ellen, aki most is hozta a formáját,vagyis elviselhetetlenül pofátlan . Egy lelketlen ringyó. Bizom benne,hogy Veronika megőletése nem sikerül(már csak azért sem,mert akkor vége lenne a sorozatnak).
6/10
napraforgó 2021 júl. 27. - 11:19:20 6/10
(325/523)
Elnéztem ezt a Santiagot és rájöttem, hogy ő játszotta Chuyt a Marimarban. Persze bajusz nélkül.
6/10
napraforgó 2021 júl. 27. - 04:34:09 6/10 Előzmény borzi84
(324/523)
Nekem úgy tűnik, hogy Veronica hiába simul állandóan Demetrióhoz, hiába csimpaszkodik a nyakába, sőt hiába közölte, hogy állapotos, Nicole-t nem riasztotta el Demetrio becserkészésétől.
Igaza van Irmának (én is pont ezt mondtam), hogy Veronica nem bolondulhat meg minden alkalommal, ha egy nővel látja a férjét. Főleg azok után, hogy ő meg hol Juant, hol Andrét hülyíti... Ennyi erővel akár Demetrio is cirkuszolhatna vele..... Vagy bizik Demetrióban, vagy nem.

Amikor Niciole meghivatta magát vacsorára, én Veronica helyében azonnal meghivtam volna Williams atyát is vacsorára (telefon van - most már), aki remek villámelháritó lett volna. Mellette Nicole talán nem mert volna annyira nyomulni. És Williams atya remek kisérő lett volna haza Nicole-nak, nem kellett volna Jacintót ugrasztani.

Belot elutazása számomra nem elég erős indok ahhoz, hogy Nicole bekéredzkedjen Demetrioékhoz. Belotnak számtalan cselédje, munkása van, nyilván házvezetőnője is, aki őt ellátja, ha a birtokán van, igy Nicolenak nem kellene egyedül lennie. Van, aki kiszolgálja, van, aki megvédje, hát mi a fene oka lenne arra, hogy átköltözzön Demetrióékhoz? Igazi, komoly oka biztos nincs.

Santiago megjelenése a faluban sokkal nagyobb érdeklődést kellene kiváltani. Egy falu, ahol soha nem járnak idegenek.... Szerintem többet kellett volna kiváncsiskodni az embereknek. Milért jött, mit keres ott, meddig marad, stb, stb. Az is fura, hogy rögtön elment Demetrióék birtokára leskelődni, hallgatózni. Hogy talált oda, hisz nem is ismeri a környéket? És nincs Demetrionak egy kutyája sem a birtokán, aki a házat őrizné és ugatna, haa idegen jár arra???? Egy ilyen birtokon minimum egy tucat kutya őrizné a házat.
Itt megint vannak kis gubancok.
Kérdés, hogy Miranda jelenléte mire lesz jó, meg tudja-e akadályozni Santiago merényletkisérletét.