Téma: A vipera

5/10
borzi84 2021 aug. 24. - 00:28:34 5/10 Előzmény napraforgó
(454/494)
Szia!

Virginiának súlyos téveszméi vannak, ha valóban el is hiszi, amit összehord.
Elég gyorsan fény derült az igazságra, de sajnos ahhoz nem elég gyorsan, hogy Veronica ne kövessen el ostobaságot - Miranda hathatós közreműködésével.

Ha Mirandának egy csepp esze is lenne, lebeszélte volna Veronicát az utazásról!
Ráadásul most még Juan "megjelenése" is...
Attól tartok, hogy nem lesz itt semmiféle telefon, Demetrionak magának kell utánajárni Veronica hollétének, máskülönben soha nem derül ki az igazság, Miranda és Juan pedig vállvetve "segítik és támogatják" a "halálos beteg" Veronicát... :-(
No comment!
5/10
borzi84 2021 aug. 23. - 23:24:03 5/10 Előzmény kisbalaton
(453/494)
Szia!

A Veronicával kapcsolatos újabb "csavart" így lehetne jellemezni:
"Sok hűhó semmiért"!

Egyetértek!
Miranda valóban több kárt csinál, mint hasznot!
Lehet, hogy jót akar, örül, hogy Veronica végre elfogadta, hogy a lányának szüksége van rá, de semmiképpen sem szabadna támogatnia abban, hogy ostobaságot kövessen el!
Egyértelmű, hogy le kellett volna beszélnie az utazásról, amíg biztosat nem tudnak a betegségről!
Azon én is alaposan meglepődtem, hogy rögtön időpontot kért Veronicának, holott még tényleg nincs biztos diagnózis!
Ilyen esetekben az a minimum, hogy ha megvan a vizsgálatok eredménye, akkor azt személyesen közlik a pácienssel.
Veronicának nem kellett volna egyebet tennie, mint nyugton maradnia, s megvárni a vizsgálatok eredményét.
De: Ha észszerű módon viselkedik, akkor nem lenne újabb bonyodalom!

Virginiának egyértelműen súlyos agybaja is van, hisz józan ésszel végiggondolva tudnia kellett, hogy előbb vagy utóbb, de kiderül az igazság!
Attól, hogy Veronica leleteit manipulálták, nem esik súlyos betegségbe, legfeljebb lelkileg viseli meg.
(Más kérdés, hogy Veronica a lelki gyötrelmet is jórészt magának köszönheti, annak, hogy meggondolatlanul cselekedett.)
Virginia hiába átkozódik, hosszabb távon nem akadályozhatja meg azt, hogy Veronica boldog legyen!
Ő pedig nem más, mint emberi roncs, s ezért csak és kizárólag önmagát hibáztathatja!

Juan...Azt hiszem, ezt már nem is tudom minősíteni, amit legutóbb művelt!
Szégyellhetné magát!
A "Veronica-mániája" egyértelműen beteges!
Nem szeretnék a helyében lenni, ha Demetrio ott találja majd Veronicával, mert afelől semmi kétségem, hogy ezután ő is minden követ megmozgat, hogy fényt derítsen Veronica hollétére!
Remélem, hamar rátalál Veronicára, s ekkor Veronica számára is kiderül, hogy teljesen egészséges, ergo: Nem lesz szüksége arra, hogy Juan "támaszt" nyújtson neki!
Szánalmas, hogy egy felnőtt férfi hogyan viselkedhet ilyen gyerekes módon!
kisbalaton 2021 aug. 23. - 22:52:54
(452/494)
Ezt a Mirandát sose kedveltem,mert minden lépését ballépésnek,és minden döntését hibásnak tartottam.És ez most sincs másképpen. Ő,aki egy meglett asszony (és nem egy 20 éves csitri! ), elviszi Veronikát Spanyolországba,-anélkül,hogy megvárná a biopszia eredményét?! Hát milyen döntés ez?
Tudom,hogy Veronika akart eltűnni a szerettei elől,de Mirandának erről le kellett volna beszélni őt,-nem hogy még segíteni neki! Sőt,Spanyolországban azonnal az onkológiára intéz időpontot a lányának! Micsoda eszetlen egy nó!

És igazad van,napraforgó,-de Virgínia röhejes fenyegetése,hogy ráküldi a halált Veronikára,-ez egy semmi.

Juant besorolom ugyanabba a kategóriába,mint Mirandát. Most megint azt bizonyította,hogy egy tökkelütött hülye! Mindenkinek össze-vissza hazudozni,és titokban Veronika után menni! A marha!
6/10
napraforgó 2021 aug. 23. - 10:53:56 6/10
(451/494)
Virginia hülyeségeket beszél. "Veronicára küldtem a halált" mondja, holott csak egy orvost vesztegetett meg egy rossz vérképért. Ha azt a vérképet megismétik, pláne más orvosnál, akkor nyilván kiderül, hogy minden rendben van. A világ összes orvosát nem tudja megvesztegetni.
Hogy képzeli azt Virginia, hogy egy rossz lelettől a valóságban is meghal Veronica? Azzal csak pár rossz napot szerez neki, de ténylegesen nem tud ártani vele.
Még igy is, hogy Veronica megkergült és nem várja ki a vizsgálatok végét.
De Demetrio is sejti, hogy nincs minden rendben, és bár az orvos nem árult el neki semmit, hogy mire gyanakszanak - amit bátran elmondhatott volna. Sőt, szerintem a már meglévő leleteket is kiértékelhette volna az orvos, nem igaz, hogy annak alapján ne kepott volna képet Veronica állapotáról. Az a biopszia, aminek az eredményére várnak csak megerősitené a többi leletet.

Remélem Mirandának lesz annyi esze, hogy majd hazatelefonál onnan, ahová elutaztak, igy majd az otthoniak közlik vele, hogy minden rendben van, Veronica makkegészséges. Sajnos addig még lesz egy-két rész teli Veronica idegesitő nyarvogásával.
6/10
napraforgó 2021 aug. 20. - 04:36:56 6/10 Előzmény kisbalaton
(450/494)
Én ezzel tökéletesen egyetértek!
Veronica meg nem normális, hogy nem várja be azt a 3 napot, amig a leletek elkészülnek. A nyarvogása meg halál idegesitő. Egy cseppet sem törődik azzal, hogy abszolút jól érzi magát (a hülyeségtől eltekintve), nincs semmilyen testi tűnete, szervi baja. Egy előrehaladott rákbetegségnél már lennének fájdalmai. De neki nincsenek. És semmi oka arra, hogy ne várja ki a leletek elkészülését. Mi a francnak kell azzal törődnie, hogy mit beszél egy műtősfiú meg egy nővér a feje fölött? neki egy orvossal kellene konzultálnia, de ezt nem teszi. Ha épp a takaritónő jött volna arra sajnálkozva, ő azt is elhitte volna.

Juan sem normális, minek járogat Virginiához? Segiteni nem tud, a fröcsögését meg minek hallgatnia? Veronicára küldtem a halált, mondja a nő, de ugyan hogyan tehette volna? Pár nap, amig kiderül a hibás leletről, hogy nem igaz, Virginia csak bosszúságot tudott okozni Veronicának és a családnak, megölni nem tudja Veronicát, hiába szeretné.
És ha Veronica nem képes kivárni ezt a néhány napot, akkor idióta, ennyi türelem nincs benne? inkább világgá szalad?
Elmeroggyantak gyülekezete.
5/10
borzi84 2021 aug. 20. - 00:24:59 5/10 Előzmény kisbalaton
(449/494)
Igazad van, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legtöbbjüknek már jóval korábban elment az esze!

Sejtettem, hogy Veronica valami nagy ostobaságra készül, de ezen már meg sem lepődik az ember, mert nem ez az első eset!
Abban igazad van, hogy a haldoklók többségének jólesik maguk mellett tudni a szeretteiket, de tudnék mondani ellenpéldát is.
De: Utóbbiak már biztosan tudták, hogy hamarosan közel a vég, Veronica viszont még nem tudhatja biztosan.
Mirandának lehetett volna annyi esze, hogy rábeszélje arra, hogy legalább várja meg a vizsgálatok eredményét.
Ugyan felvetette ezt a lehetőséget, de nagyon könnyen engedett Veronica kívánságának.

Demetrio eközben semmiről semmit nem tud, s miután Veronica eltűnt, Letynek azonnal fel kellett volna világosítania a történtekről.
Azért legalább ahhoz joga lenne, hogy megtudja, miről van szó, akkor ő talán érdemben tud tenni valamit, hogy minél előbb kiderüljön az igazság, mert a többiek csak sopánkodnak és a kezüket tördelik.

Virginia valóban velejéig romlott, hogy még az ő helyzetében sem tesz mást, csak fenyegetőzik és átkozódik.
A legtöbb ember, aki ilyen helyzetbe kerül, általában önvizsgálatot gyakorol és magába száll, de tudvalevő volt, hogy nála erre semmi esély sincsen.
Juan pedig csak hallgatja az átkozódást, a kétértelmű megjegyzéseket, s nem mond semmit a családnak, legfeljebb általánosságokat.

Virginia hiába provokálja Demetriot, ő úgysem fogja bántani!
Ahogyan a többiek sem, mert ő "életre ítéltetett".
Éljen csak, a halállal viszont megszabadulna a szenvedéseitől!
Épp elég szenvedést okozott és okoz még most is másoknak, s ezért bűnhődnie kell!
kisbalaton 2021 aug. 19. - 22:58:36
(448/494)
Hát,itt most már mindenkinek elment az esze!

1.) Veronika - egy eszetlen.! Meg sem várja a vizsgálat eredményét,-elhuzza a csíkot,otthagyva egy búcsúlevelet,és otthagyva azt az embert,akit legjobban szeret! Általános tapasztalat,hogy a haldoklók a szeretteik körében akarnak meghalni.Veronika meg otthagyja a szeretteit. Marhaság!

2.) A nénikék ! Mindenki -Demetrióval az élen- tanácstalanul áll Veronika viselkedése előtt,de nem ám,hogy megmondanák nekik,hogy rákos leleteket kapott korábban a lány! Á ! Idióták!

3.) Juan,a hülye. Virgínia világosan megmondta neki,hogy pár nap múlva megtudja,mi lesz Veronikával,-de a hírrel nem hogy rohanna az anyjához,Demetrióhoz,akárkihez,hanem a maga állóvíz módján kezeli a dolgot. Virgínia világosan megmondja neki,hogy "a büdös életben senki nem fogja gyanítani,hogy én voltam",-és Juannak ez sem üt szöget abban a nyámnyila fejében.

A csavaros eszű Virgínia tudja,micsoda vacak helyzetben van. Ügyesen próbálkozik ,de szerintem Demetrio nem fogja megölni őt.
6/10
napraforgó 2021 aug. 19. - 04:41:17 6/10 Előzmény borzi84
(447/494)
Sajnos az orvos és a nővér beszélgetéséből Veronica megtudta, mire gyanakszanak. Bár nem lett volna szabad erről beszélgetniük egy alvó páciens felett, (legalábbis ők úgy hitték, hogy alszik) hisz még csak gyanú állt fenn és nem a bizonyosság, a diagnózist még nem állitották fel.

Vajon egy nyirokmirigyrák esetén honnan vesznek biopsziát??? A nyirokrendszer hasonlóan működik a vérkeringéshez, nem lokalizálódik egy pontban. és mi szükség lehetett erre egy korábbi, negativ vérkép után? Mert Veronica vérképének jónakkellett lennie!

És azt sem értem, hogyha ez a kilinika megismétele a vérvételt és sokkal szélesebb vizsgálatokat végzett, mint ahová először mentek (ahol Virginia megvesztegette az orvost), akkor hogy nem vették már észre, hogy nem egyeznek aaz adatok?

Egy rákgyanú esetén MINDIG kell második vizsgálatot is végezni, hátha az első tévedett. Ezt még az azonos kórház, klinika is elvégzi. Egy másik kórház meg pláne.
Egyszóval ez már megint egy zöldség, amivel csak a nézőket hülyitik.

Ez a rész számomra azzal telt, hogy mindenki, az egész család sajnálkozott, hogy Virginiával ez történt (habár megérdemelte), továbbá azzal, hogy Veronica végigsirta a fennmaradó időt. Hát, nem volt túl izgalmas.
5/10
borzi84 2021 aug. 19. - 03:44:31 5/10 Előzmény kisbalaton
(446/494)
Igazad van, a legutóbbi epizódról nem sok mindent lehet írni.
Legfeljebb annyit: Ha már a bíróság nem szolgáltatott igazságot, Santiago megtette, s Virginia elnyerte a büntetését.
Ahogy azt várni lehetett, semmi megbánást nem tanúsít, szokás szerint vádaskodik, önmagán kívül mindenkit vádol, az eszébe sem jut, hogy netalántán ő is hibás abban, hogy idejutott!
Azért gondoskodott arról, hogy Veronica is szenvedjen.
Remélem, gyorsan kiderül, hogy teljesen egészséges, még azelőtt, hogy elkeseredésében valami butaságot csinálna!
5/10
borzi84 2021 aug. 19. - 03:36:23 5/10 Előzmény kisbalaton
(445/494)
Persze, hogy nem magyar sajátosság!
Ez sajnos mindenütt így van! :-(
kisbalaton 2021 aug. 18. - 23:00:01 Előzmény borzi84
(444/494)
Ezt nagyon jól mondtad!! A nagyok megússzák,-a kicsik pedig bűnhődnek! ( Megnyugtató ,hogy ez nem csak magyar sajátosság!)
kisbalaton 2021 aug. 18. - 22:57:26
(443/494)
Most mit lehet erről a részről írni?! Hát,én nemigen tudok semmit.
Nekem sok volt a mellébeszélés, az egymás mellett elbeszélés,- meg ilyesmi.
Mert történni nem történt semmi.
5/10
borzi84 2021 aug. 18. - 18:20:27 5/10 Előzmény napraforgó
(442/494)
Én sem értem, milyen egyéb bizonyítékra lett volna még szükség.

Az ominózus levelet kár volt elégetni, mert azzal legalább azt sikerült volna bebizonyítani, hogy valóban abortusza volt, s az abortuszt Gilbert doktor hajtotta végre, s ez az az ominózus abortusz, amit Veronica nevével visszaélve végeztetett el.
A kábítószerrel való visszaéléshez, s a többi gaztetthez ennek tényleg nincs köze, mégis több a semminél, legalább ezt sikerült volna hitelt érdemlően bebizonyítani, mert Virginia ezt is szemrebbenés nélkül letagadta.

Na igen, Virginiához képest Santiago "kis hal", s mégis ő húzza a rövidebbet, a "cápa" pedig megússza... :-(
Bár...Ha azt nézzük, ez annyira nem is áll messze a valóságtól, hisz nem egyedi eset, hogy a "kis halat" elítélik, a "nagy hal" pedig vagy nevetségesen enyhe ítélettel megússza, vagy el sem ítélik, hanem felmentik a vádak alól...
6/10
napraforgó 2021 aug. 18. - 17:11:41 6/10 Előzmény borzi84
(441/494)
Elég különös, hogy annyi rengeteg tanúvallomás után is ártatlannak találták Virginiát. Nem tuom,hogyy milyen egyéb bizonyitékokat akart volna a birónő?
Az viszont érthetetlen, hogy Demetrio miért égette el Virginia levelét? Bár az a levél csak arra lett volna bizonyiték, hogy abortusza volt, meg hogy elköltötte Ricardo pénzét. Ezek semmilyen kapcsolatban nincsenek sem a kábitószerrel való visszaéléssel, sem a gyilkossági kisérletre való felbújtással, sem a Santiago menekülésénél való bűnsegédi cselekedettel.

Kicsit fura lenne, ha Santiagot elitélnék, a felbújtóját, tettestársát meg nem.
Jajj, ezek a szappanoperák! tele vannak zöldségekkel.
6/10
napraforgó 2021 aug. 18. - 16:40:07 6/10
(440/494)
Gondolom,hogy Veronicánál meg fogják állapitani, hogy semmi baja, annyi vizsgálatot végeznek rajta és másik kórházban és nem ott, ahol Virginia lefizette az orvost.
5/10
borzi84 2021 aug. 18. - 16:22:38 5/10 Előzmény napraforgó
(439/494)
Jól mondod: egyértelműen megőrült.
A "Veronica-mánia" teljesen elhatalmasodott rajta...
6/10
napraforgó 2021 aug. 18. - 16:17:49 6/10
(438/494)
Juan megőrült? Elébb az ügyvédnek akart nekiugrani, aztán a riportereknek. Ez a halvérű pasi?
6/10
napraforgó 2021 aug. 18. - 05:19:13 6/10
(437/494)
Huh, most irtam már egy csomót, de elszállt valami miatt.

Naagyyon szomorú, hogy mindenek után Teo és a család még mindig aggódik Virginia miatt.
5/10
borzi84 2021 aug. 17. - 23:13:24 5/10 Előzmény kisbalaton
(436/494)
Szia!

Ez olyan elem, amit egyszerűen nem lehet kihagyni!

Nem kétséges, hogy Virginia alaposan rászolgált erre a büntetésre!
Én nem zárnám ki annak a lehetőségét sem, hogy időközben sikerül ellene bizonyítékokat találni, s ezáltal a börtönt sem kerülheti el!
Arra viszont vajmi kevés esély van, hogy valaha is megjavuljon vagy bármit is megbánjon!
Bezzeg a család még mindig aggódik érte, holott mindent elkövetett, hogy tönkretegye azokat, akik szerették őt!
Juan alaposan téved, amikor abba a hitbe ringatja magát, hogy Virginia miatta tévedt "rossz útra"!
Ugyan dehogy! A "vipera" már jóval a Juannal kötött házassága előtt eladta a lelkét az ördögnek!
Nincs értelme efféle önmarcangolásnak!

Az ügyvéd ismét csak az ostobaságáról tett tanúbizonyságot!
Efféle kirohanást egyszerűen nem engedhet meg magának!
Nagyon remélem, hogy ő is hamarosan rájön, miféle nő valójában Virginia, s akkor megköveti a családot mindazért, amiket meggondolatlanul mondott és tett akkor, amikor vakon hitt a vipera ártatlanságában.

Annyiban egészíteném ki a Veronicára vonatkozó gondolataidat, hogy jelen esetben nemcsak ő, hanem Demetrio sem tud a feltételezett betegségről.
Szomorú, hogy a kórházi személyzet tagjai ennyire nem tudják, hogy "hallgatni arany", s Veronicának így kellett tudomást szereznie az "álhírről", amit mindeddig igyekeztek eltitkolni előtte.
Nem nehéz kitalálni, mi következik ezután:
Kétségbeesésében tesz valami ostobaságot.
Mondjuk külföldre utazik, hogy a szeretteinek ne kelljen végignézni a szenvedését.
Eközben persze kiderül majd az igazság, fény derül Virginia szerepére is...
Demetrio pedig rohan majd a felesége után, hogy biztosítsa arról, nem fog meghalni!
Ez persze csak feltételezés, de szerintem kb. ez várható...
kisbalaton 2021 aug. 17. - 22:50:07
(435/494)
Minden valamire való szappanoperában van legalább egy vérátőmlesztés,vagy szívmegállás,vagyis újraélesztrés. Akárcsak ebben a sorozatban.

Áá! Szóval így fog Virgínia lakolni! Örökre tolószékben! Jól kifundálták az alkotók! A rokonok bíznak abban,hogy megjavul,-de én szkeptikus vagyok !

Az ügyvédje egy szemellenzős idióta,és még a munkáját is rosszul végzi,mert egy ügyvéd egyszerűen nem mond olyanokat ,mint amiket ő mondott Teodoroéknak ("Most örülnek mi,....." stb)

Megismétlődni látszik az,ami korábban is megtörtént Veronikával,-amikor mindenki tudta,hogy Miranda az anyja,csak ő nem. Most mindenki tud a rettenetes diagnózisról.-csak ő nem.