Téma: A vipera

5/10
borzi84 2021 aug. 14. - 02:47:12 5/10 Előzmény kisbalaton
(423/523)
Szia!

Ez így van, az "időszámításba" komoly hiba csúszott.

Virginia mintha megbabonázta volna az ügyvédjét!
Hihetetlen, hogy egy komoly, jó nevű ügyvéd ennyire rövidlátó legyen, ráadásul minden tekintetben segíti Virginiát, még törvénytelen eszközökkel is.

Az orvos pedig...No comment!

Mintha a készítőknek az lett volna a célja, hogy mind az orvosokat, mind az ügyvédeket negatív színben tüntessék fel! :-(

Virginia pedig - miközben szorul a nyaka körül a hurok, s egyedül az ügyvédnek köszönheti, hogy még reménykedhet abban, hogy megússza a dolgot - a szorult helyzetében is újabb aljasságon töri a fejét.
Nincs kétség afelől, hogy velejéig romlott, aki semmilyen megbánást nem tanúsít, sőt, csak újabb gaztettekkel tetézi a bűnlajstromát.
Számomra nem kétséges, hogy kiderül majd az igazság a manipulált lelettel kapcsolatban, de az biztos, hogy míg ez megtörténik, addig Veronicának és az őt körülvevőknek sok fájdalomban lesz részük.

Virginia gátlástalansága nem ismer határokat, ugyanakkor Juan sem panaszkodhat, a legutóbbi kirohanása nevetséges volt!
Egyedül önmagát hibáztathatja, hogy feleségül vette Virginiát!
A Veronica - mániája pedig már-már beteges!
Egyszerűen képtelen megérteni, hogy Veronica soha nem szerette őt!
Inkább arra kellene összpontosítania, hogy sikerüljön felbontani a házasságát, utána pedig arra kellene törekednie, hogy találjon magának egy kedves lányt, aki mellett boldog lehet.
kisbalaton 2021 aug. 13. - 23:06:34 Előzmény napraforgó
(422/523)
Erre értettem én,hogy a sorozat készítői igencsak nagyvonalúan bántak az idővel.

Amúgy itt mindenki idióta? Elkábítható-csábítható ügyvéd,-- lefizethető orvos? Komolyan van olyan orvos,aki pénzért nyirokmirigy rákot diagnosztizál? Ha van,akkor annak elment az esze.

Számomra az is hihetetlen,hogy - ha mégolyan csavaros eszű is Virgínia - most menekülőben van,és aki a bőrét menti aligha van kapacitása ilyesmire. Ismeretlenül felkeresni egy főorvost,-pénzt ajánlani neki aljas dolgot kérve! És az orvos meg is teszi,-kockáztatva a hivatását! Micsoda hülyeség!

Virgínia jellemét már olyan mélyre süllyesztették az alkotók,ami alá aligha lehet menni már !
Nincs benne semmi emberi.
6/10
napraforgó 2021 aug. 13. - 11:13:04 6/10
(421/523)
Azon gondolkodom, hogy honnan szedte Virginia a gyógyszert, a nyugtatót, vagy altatót, amit a letartóztatás aután beszedett.
Hisz most nem engedték be átöltözni, aa cseléd hozta ki a ruháját és a cipőjét. Én még azt sem láttam, hogy a retiküljét is kihozta volna. Esetleg abban lehetett a gyógyszer, már ha azt is kézhez kapta.

Veronica terhessége meg nem akar haladni. Én azt hittem, hogy minimum félidős már, annyi minden történt. Az első részben úgy telt el 8 hónap pár rész alatt, hogy csak néztem, most meg a birtokról való szökése óta már ezer dolog történt. Belottal napokig időzött egy vidéki szállodában, aztán André vett neki egy házat, megalapitották a közös vállalkozásukat, Irma is megszökött, és megérkezett Gildarda is a lányával.
Azután a dijátadó ünnepség után megtámadták őket. Veronica elkóborolt, amnéziás lett, kóórházba került. Atán jött az özönviz és visszamentek a birtokra és ott tevékenykedtek, majd megmentették Demetriót és Moguelt. Ment a hiszti Miranda miatt, később Nicole kinálgatta magát, Teo bácsi infarktust kapott, stb, stb. Végül az éjszakai támadás és következményei. Santiago üldözése,majd Virginia letaróztatása, kergetése, stb.
Ezek a dolgok elegendőek 3-4 hónapra, na de itt minden percek alatt zajlott le, hisz nem telt el 4 hét sem azóta, hogy Veronica megszökött André hajóján.
Az ilyen dolgok teszik teljesen hiteltelenné a történetet.
6/10
napraforgó 2021 aug. 13. - 04:38:48 6/10
(420/523)
Jajj, minő meglepetés, Veronica terhességét pont abban a kórházban vizsgálják, mint ahová az ügyvéd vitte Virginiát.... ! Ahh, szivemhez kapok!
6/10
napraforgó 2021 aug. 13. - 04:31:51 6/10
(419/523)
Nagyon fura, hogy amikor a nők a birtokon beszélgetnek, aakkor Irmán egy ujjatlan sárga nyári ruha van, Letyn nyakas pulóver, Mirandán kardigán, Veronicán meg egy prémgallérú kiskabát. Vajon milyen idő lehet?

Vicces, hogy Nicole azt mondja Veronicának, hogy azt hitte nem tesz semmi rosszat, amikor Demetrioval kacérkodott. Mi van??? egy 22 éves felnőtt nő, és EZT nem tudta???? Jahajj! Akkor nagy baj van! Mert ha egy 13 éves csitri nem tudja ezt, azt még tán el is hiszem, de egy felnőtt nő???! Azt már nem.
Nicole-t sokszor csitrinek nevezik, de akárhogy is, 20 éves kor felett én már nem nevezném csitrinek a nőket, mint ahogy kamasznak a férfiakat sem. Valahol határt kell húzni a kaamaszkornak is. Szerintem a 20 éves kor épp megfelelő,nem véletlenül nevezik azt a kor tinédzser kornak.

Sajnos Virginia még mindig mesterkedik, a saját biztonsága rovására ismét Veronioca életére akar törni. Már Lety birtokán is erről beszélt az ügyvédnek, "el akart köszönni" az unokatestvérétől. Nyilván nem akar úgy eltűnni az országból, hogy Veronica él és boldog.
6/10
napraforgó 2021 aug. 13. - 04:06:17 6/10 Előzmény borzi84
(418/523)
Azért az a hires, dörzsölt ügyvéd elgondolkodhatott volna arról, hogy miért is forult a családja Virginia ellen...
Nem szabadna annyira naivnak, de inkább annyira hülyének lennie, hogy bedől a nő meséjének.

Miranda előéletét illetően valószinleg igazad van,más épkézláb mese nehezen lenne elhihető.
5/10
borzi84 2021 aug. 13. - 00:26:34 5/10 Előzmény napraforgó
(417/523)
Szia!

Szerintem sokkal több nem nagyon fog kiderülni arról, Miranda miért hagyta el a családját, mint amit eddig megtudtunk.
Most, hogy kezdenek közelebb kerülni egymáshoz, nagyon úgy tűnik, igyekeznek lezárni a múltat, ezért nem tartom valószínűnek, hogy erről a dologról több szó is essen

Egyébként szerintem nem is nagyon kell többet belelátni annál, amit eddig is tudtunk, azaz:

Veronica apja nem volt éppen makulátlan, nem vetette meg a nőket, emellett elég gyakran a pohár fenekére nézett.
A házasság valószínűleg emiatt romolhatott meg, Miranda pedig elhagyta a férjét.
Ez eddig rendben is van, de arra valóban nincs épkézláb magyarázat, hogyan és miért hagyta hátra a kislányát is, akinek pedig szüksége lett volna rá. (Ezt Miranda maga is elismerte.)
Veronica apja nem volt alkalmas a gyermeknevelésre, Miranda mégis elhagyta Veronicát, hozzáment egy nálánál jóval idősebb, gazdag férfihoz, aki nem akart hallani Miranda gyermekéről, ő pedig egy férfi kedvéért lemondott a gyermekéről.
Ezt én nem tudom elfogadni, akárhogyan is igyekszem megérteni Miranda indítékait.
Tudta azt is, hogy Veronica apja meghalt, de sem ekkor, sem azután nem kereste a gyermekét, s erre az sem mentség, hogy tudta, Teodoróék vették magukhoz és sajátjukként nevelik.
Igaz, hogy Veronica jómódban nevelkedett, de Sara elég sokat bántotta, többek között a szüleire tett epés megjegyzéseket, amivel mindig sikerült fájdalmat okoznia Veronicának.
Virginia is állandóan gonoszkodott vele, kb. hasonló megjegyzéseket tett, mint Sara, csak ő még durvábban fogalmazott.
Miután Miranda férje meghalt, ő pedig egyedül maradt, a "tékozló anyának" ezután jutott csak eszébe, hogy van egy lánya, akit korábban elhagyott.
Szerintem kb. ennyi történt, Sara ugyan elég sokszor tett homályos célzásokat, de ő egyébként is hajlamos arra, hogy mindent a "látszatnak" rendeljen alá.

Szerintem Veronica tudta, hogy él az édesanyja, de "nem akarta" tudni, s a maga módján próbált védekezni a fájdalom ellen.
Könnyebb volt azt képzelnie, hogy meghalt, s ezért nem keresi, mint a tudat, hogy ennyire nem jelent semmit az édesanyja számára.
5/10
borzi84 2021 aug. 13. - 00:07:50 5/10 Előzmény kisbalaton
(416/523)
Szia!

Nagyon egyetértek, most már elég volt a "csavarokból"!
Ahelyett, hogy kezdenék elvarrni, csak még jobban összekuszálják a szálakat!

Virginia az első perctől fogva kedvére manipulálja az ügyvédet, ő pedig feltétel nélkül hisz neki! :-(
Mintha a készítőknek az lett volna a szándéka, hogy az ügyvédek is kapjanak egy "fricskát", mondván, ilyen könnyen befolyásolhatók.
Csak remélni tudom, hogy a valóságban ez nem így van!

Sajnos attól tartok, Virginia még mindig nem fejezte be a gonoszkodást!
Nem tudom, most mit talált ki, de az biztos, hogy rosszban sántikál!
Pedig jobb lenne, ha nem feszítené tovább a húrt, s örülne, hogy az eddigieket sikerült megúsznia!
Az ügyvédje személyében talált egy újabb címeres ökröt, aki tűzbe menne érte, mindenben segíti...
Úgy látszik, neki semmi sem elé!
Bízom benne, hogy Veronica és Gilbert doktor családjának a feljelentése nyom annyit a latban, hogy ezt már nem ússza meg, és sikerül elkapni még azelőtt, hogy elhagyná az országot!

Most már nagyon várom a végét, Virginia bukását!
Remélem, a legújabb cselszövése - bármi legyen is az - nem jár sikerrel, s nem tud ártani Veronicának!

Máskülönben azért van néhány dolog, ami megoldódni látszik:
- Miranda és Veronica viszonya
- Miranda és Belot kapcsolata
- A Nicole-probléma is megoldódott, a csitri minden jel szerint végérvényesen észhez tért

Most már csak Virginia bukása hiányzik, hogy méltóképpen záruljon a sorozat, s Juannak is találni kellene egy párt, vagy legalábbis kilátásba helyezni, mert a "Veronica-mániája" már-már beteges...
kisbalaton 2021 aug. 12. - 23:00:46
(415/523)
Na neee! Még egy csavar!
Az ügyvéd egy idióta. És az egész mexikói igazságszolgáltatás is,-amennyiben a valóságban is így van.
A sorozat készítői igencsak nagyvonalúan bántak az idővel. Veronika még csak 8 hetes terhes!!!
És ha most azt mondja valaki,hogy Virgíniának adnak még egy lehetőséget akármilyen rossz cselekedetre,---hát dobok egy hátast!
6/10
napraforgó 2021 aug. 12. - 05:39:41 6/10
(414/523)
Én már több rész óta mondogatom, hogy Veronica féltékenységi kirohanásai elviselhetetlenek. Úgy viselkedik, mint egy tűzokádó sárlány. Semmi kedves, szeretnivaló nincs benne.
Nicole úgy tűnik, hogy végrre az eszére tért, legalábbbis ez látszik a bácsikával való beszélgetésből.

Veronica és Miranda viszonya viszont rendeződni látszik. Veronica egyre jobban megkeveli az édesanyját. Habár szerintem még korántsem tisztázódott annyira az, hogy miért is hagyta el a lányát....
5/10
borzi84 2021 aug. 12. - 00:23:51 5/10 Előzmény kisbalaton
(413/523)
Szia!

Ez a "húzd meg - ereszd meg..." típusú vita tényleg fárasztó.

Ne reménykedj, csalánba nem üt a mennykő, Virginia született túlélő!
Ha meg is hal, az biztosan nem most lesz, szerintem fog ő még gonoszkodni a hátralévő részekben!
kisbalaton 2021 aug. 11. - 22:55:03
(412/523)
Veronika és Demetrio röhejes vitája kibírhatatlan volt,akkor is ha jól végződött. .Egy csomó fölösleges blabla marhaságokról. Veronika egyre idegesítöbb,
Egyetlen jó ebben a részben a vége volt,amint Santiago rányomja a párnát Virgínia arcára. Nagyon remélem,hogy kinyiffan a dög!

5/10
borzi84 2021 aug. 11. - 07:48:34 5/10 Előzmény napraforgó
(411/523)
Szerintem Nicole-nak már nem lesz ideje bajt keverni, hiszen hamarosan véget ér a sorozat.
6/10
napraforgó 2021 aug. 11. - 04:52:57 6/10
(410/523)
A megleckéztetési jelenetet én is borzasztó ócskának találtam.
Eleve nagy hülyeség volt Veronicától és Irmától ez a randira hivás. Mit akartak vele elérni? Hogy Nicole ott van, készül, Demetrio meg nem jön el? Arra nem gondoltak, hohgy Nicole a cédula hatására nagyon is igent mond Demetrionak? és igen, a nő "visszaadta" a cédulát azzal, hogy várja a férfit.

Aztán az, hogy Demetrio megmutatta a cédulát Andrénak - hát én arra gondoltam, hogy a két férfi kieszel valamit, no de nem! Adré nyugodtan üldögélt otthon, még akkor is, amikor Nicole beállitott talpig csatakosan. És akkor még adta a meglepettet és kérdezősködött, hogy mit csinált vele Demetrio? Hát miért nem ment el vele, aakkor tudta volna.

Na és a lesben álló két asszony? hát ők is elég hülyén viselkedtek. A távozás helyett sokkal jobb lett volna ha hirtelen "megérkeznek", félreérthető helyzetben találják NIcole-t Demetrioval és Veronica magyarázatot kér. Persze akkor elég nehezen hihető az, hogy Demetrio csak megleckéztetési szándékkal érkezett.
De akkor legalább jogosan leordithatta volna Nicole és a férje fejét. de igy, hogy odarendelik őket, aztán meg félidőben elhagyják a helyszint - hát a világon semmi értelme nem volt.
Na és rögtön elrohannak a paphoz panaszkodni.
Be kell valljam, hogy én már utálom Veronica örtökké világfájdalmas arcát.
Na és az a ronda fekete (vagy sötétszürke) zsákruha, ami rajta van? Egy terhes nőnek nem kell ilyen ronda ruhákat hordani, sőt, minél csinosabbnaak kéne lenni.

Amikor Belot számon akarta kérni Demetriót, hát az is szánalmasan röhejes volt. Eddig békésen üldögélt a kanapén, most lóra pattant és az épp akkor arra járó Dömét elkezdte zavargászni a szökőkút körül. Ennek mi értelme volt? A világon semmi. Ráadásul a végén még meg is jegyezte, hogy jogos volt a lecke.

A lecke. Hát mitől is tért észre a felhevült Nicole? Attól, hogy leöntötték egy hordó tequilával? Ugyan kérem, ez nevetséges. Jobb lett volna egy hideg zuhany - vizzel.
Amúgy az a véleményem, hogy egy olyan kis szuka, aki annyira kinálgatta magát Demeternek, tuti nem nyugodott volna le az egy éjszakától, még sokkal többet akart volna és biztos Veronica orra alá dörgöte volna, hogy a férje őt szereti. Az egy megtalkodott kis dög, aki keresztül gázol akárkin, hogy elérje, amit akar.
Egy percig sem hiszek abban, hogy magába száll és elfelejti Demetriot. Sőt, most már majd juszt is meg akarja szerezni. Lesz még baj vele.
5/10
borzi84 2021 aug. 11. - 04:12:44 5/10 Előzmény kisbalaton
(409/523)
Szia!

A "leckéztetést" illetően tökéletesen egyetértek Veled!
Ugyanakkor a "tequila-zuhany", amelyben Nicole részesült, végül hatásosnak bizonyult abból a szempontból, hogy Nicole végre megértette, Demetrio nem szereti őt.
Emellett arra is ráébresztette, hogy a "csak egy éjszaka" felkínálkozást más férfi kihasználta volna, ezért a jövőben valószínűleg tartózkodni fog az efféle "szabatos" viselkedéstől.
Viszont: Demetrio mindezt valóban elmondhatta volna a korábban is kifogásolt "körítés" nélkül.
Korábban számtalan lehetőség adódott volna rá, hogy ilyen nyíltan beszéljen Nicole-lal, de ezt sajnos elmulasztotta.

Bár Demetrio módszerét először Belot is drasztikusnak tartotta, végül belátta, hogy Nicole-nak szüksége volt a leckére.

Veronica természetesen félreértette a jelenetet, mivel nem maradt ott a végkifejletig.
Remélem, sikerül tisztázni a félreértéseket, ebben szerintem Nicole és Belot is segíthet.

Szomorúan kellett látnom, hogy az ügyvéd továbbra is elhiszi Virgnia hazugságait, s még a szökését is hajlandó fedezni.

Szerencsére Letynek eszébe jutott, hogy Virginia valószínűleg az ő házában rejtőzik, s annak rendje és módja szerint megtörtént a "rajtaütés".
Bevallom, az akció sikeres voltát illetően én is szkeptikus vagyok, hisz Virginia tényleg bármire képes, ráadásul ismét elég hiányos az öltözete.
Remélem, átöltözés ürügyén nem próbál majd ismét egérutat nyerni, azt pláne remélem, hogy ha meg is kíséreli a szökést, ezúttal elpártol mellőle a szerencse!
kisbalaton 2021 aug. 10. - 22:53:16
(408/523)
Nicole megleckéztetési jelenete annyira bizarr volt,hogy már-már nevetséges.
Először is Veronika,aki "leckéztetni" akart, ám Demetrio megjelenésekor lelép. És hová megy? Az atyához,akinek azonnal elmondja azt,ami meg sem történt! És tovább hisztizik mások előtt is olyasmi miatt,amiről nem győződött meg.
Másodszor Demetrio,aki szintén "leckéztetett",de hogyan! Nevetséges volt az egész. Igaz ugyan,hogy jól beolvasott Nicolnak,és ezúttal végre igazán jókat mondott,- de ezt megtehette volna már sokkal korábban is - tequila nélkül. Komolytalannak éreztem a jelenetet.

Ami pedig Virgínia letartóztatását illeti,-hát ki tudja. Ez a nő maga az ördög,ezért nem tudom komolyan venni a letartóztatását. Az utólsó jelentben ugyan úgy tűnik,-de majd hiszem,ha látom! (Bilincsbe verve!)
Luna34 2021 aug. 10. - 21:22:44
(407/523)
Csak én vagyok azzal úgy, hogy sosem beszélnék én a férjem újdonsült hódoljával? ezt neki kéne megtennie.ha meg nem akarja lekoptatni akkor nem szeret eléggé és nincs keresnivalója mellettem.nem aláznám meg magam azzal hogy nekiállok cigányasszonyok módjára pörölni a másik nővel. persze egy kis flört mindkét fél részéről belefér, de egy csók már sok.kíváncsi vagyok ebből a "randiból" mi sül ki.
5/10
borzi84 2021 aug. 10. - 19:50:38 5/10 Előzmény napraforgó
(406/523)
Szia!

Én is sajnáltam szegény Teodorót, mert minden előzmény ellenére annyira bízott abban, hogy Virginia mégsem annyira gátlástalan, hogy hidegvérrel kövessen el olyan bűnöket, amiket Santiago felsorolt.
Még most is hajlandó lett volna segíteni neki!
Tényleg nehéz elhinni és elfogadni azt, hogy a lány, akit saját lányukként neveltek, s akinek mindent megadtak, valóságos szörnyeteggé vált.

Én is azt gondolom, Demetrio és Belot valami olyasmit tervelhettek ki, amiről Te is írtál.

Veronicáék szándéka egyértelmű volt:
Megszégyeníteni Nicole-t, aki azt gondolván, hogy mégis sikerül megszereznie Demetriot, helyette Veronicával találná szemben magát.
Gondolom, jól be is akart olvasni neki, s figyelmeztetni, hagyja békén a férjét!
Majd ma meglátjuk, mi sül ki végül a dologból.
5/10
borzi84 2021 aug. 10. - 19:42:19 5/10 Előzmény kisbalaton
(405/523)
Szia!

A napnál is világosabb, hogy az ügyvéd is abba a hibába esett, mint előtte már oly sokan:
Feltétel nélkül elhiszi Virginia minden hazugságát!
Szó sincs róla, hogy gátlástalan lenne, egyszerűen arról van szó, hogy Virginia ügyesen manipulálja, elhitette vele, hogy ő csupán ártatlan áldozat!
Nem gátlástalan, sőt! Túlságosan jóhiszemű, ami szokatlan tulajdonság egy ügyvédnél.
Csak azt nem értem, egy tanult és sokat tapasztalt ügyvéd hogyan képes elhinni mindezt anélkül, hogy alaposan a dolgok mélyére ásna!
Az pláne szomorú, hogy a tetejében még támogatja is Virginia szökését.
Ha más nem is, legalább ez a tény gondolkodóba ejthetné:
Ha valaki ártatlan, annak nincs rejtegetnivalója!

OFF! Sok sikert kívánok az unokádnak!
Valóban hisz abban, hogy jobb lesz a világ?
Hidd el, az évek során megváltozik a véleménye, sok tapasztalattal gazdagodik majd.

Annak idején a joghallgatókat már a tanulmányaik kezdetén igyekeztek ráébreszteni arra, hogy ha el is végzik az egyetemet, nem valószínű, hogy megváltják majd a világot.
A Debreceni Egyetem jogi karán a két világháború között tanított egy jogászprofesszor, aki az újdonsült jogász hallgatóknak a következőket mondta a első előadáson:

"Az igazság az égben van, idelenn pedig a jog." OFF!
6/10
napraforgó 2021 aug. 10. - 13:03:01 6/10 Előzmény kisbalaton
(404/523)
Szerintem az ügyvéd is bedől Virginia trükkjeinek, elhiteti vele, hogy ártatlanul keveredett bele a dologba. Santiago is ártatlanul vádolja. Bizonyiték nincs ellene, csak a bűntársa vallomása. Látni senki nem látta, hogy bármit is tett volna, igy simán letagadhat mindent.

Off
A jogi egyetem miatt meg ne aggódj, az unokád megtanulja árnyaltan látni a világot. az sem lenne jó, ha naivul elhinne mindent... Tanuljon csak meg gondolkozni, aztán még akármi is lehet belőle, nemcsak ügyvéd.