Kaliff febr. 27. 18:11:27
(3/3)
Egyszerűen nem képesek felfogni a filmesek, hogy David Suchet olyan magasra helyezte a lécet Poirot-val kapcsolatban amit sokáig nem fog senki megugrani, megpróbálni is felesleges. Még nem telt el annyi idő.
Én anno kedveltem Peter Ustinov féle Poirot és az Albert Finney féle Poirot is. De aztán jött David Suchet. Egyszerűen nincs nála jobb.
Jockey Ewing-ot se akarja senki eljátszani, aki mégis megpróbálná, eleve sikertelen próbálkozás lenne, nem fogadnák el a nézők, ez van.
Kenneth Branagh viszont elmehet a sóhivatalba, hogy finom legyek és nőies. Egy botrány amit művelt. John Malkovich-ot még nem láttam de mindenképp megnézem.
medve05 2020 jan. 01. - 21:30:27
(2/3)
Ez a Poirot egy megkeseredett, bukott ember. A régebbi adaptációk karakterének lendülete, optimizmusa, emberbarátsága mind teljesen hiányzik belőle. Ez egy sötét, naturalista (és némileg vontatott) feldolgozás, amiben voltaképp maga a nyomozás sem kap központi szerepet.
5/10
Nicedodo 2019 okt. 27. - 18:10:05 5/10
(1/3)
Sajnos az elmúlt pár évben bemutatott AgathaChristie adaptációk nem sikerültek túl jól, és ez a minisorozat is ezt a tábort erősíti. Azért szeretik az emberek AC regényeit, amilyenek, és pont ezt nem adja vissza a film. Szükségtelen cselekmény és szereplőváltoztatások hada viszi el egy olyan irányba, ami egy különálló thrillerként megállná talán a helyét, de feldolgozásnak igen gyenge. Nem tudom miért divat a filmkészítőknél az a tendencia, hogy a régi sztorikon csavarni kell egyet hogy ma is izgalmas legyen, mert ettől pont nem azt kapjuk meg amit várunk (ez alól kivétel a Benedict Cumberbatch féle Sherlock feldolgozás).