Téma: Akasztófa

3/10
wauwau júl. 02. 20:02:10 3/10
(16/16)
[SPOILERES]

A film alapja nagyon érdekes. A srác nem akar szerepelni ezért éjszaka beszöknek az iskolába és tönkre vágják a díszletet.
Közben kiderül, hogy valaki belehalt a színjáték közben, de a nagyobb fordulat, hogy a főszereplő apukájának kellett volna az áldozat helyett játszania.
Nos, és a film itt vesz egy nagy fordulatot és eddigi normális vezetését félredobva bedobja a nagy ágyút: a halott srác szellemét.
Sorban halnak meg a fiatalok akik a sráccal mentek be. Teljesen értelmetlen az indok a halálukra. A legvégén a srácot felakasztja az utolsó életben maradt lány (a srác beleegyezett) és egy utolsó fordulat, hogy a lány a halott srác gyermeke.

De miért is értelmetlen az egész?
1. A fiatalok teljesen indokolatlanul halnak meg. A szellem bosszút akar, de ezért miért kell pont őket megölni? Eddigi évek alatt is szedhette volna az áldozatait az iskolában.
2. Életösztönök zéró (kivéve amikor beindítják a tűzjelzőt). Ha már láttak holtesteket, akkor ne egy egyértelműen bezárt ajtón akarjanak kijutni. Az iskolában kitörhették volna az ablakot és vége. Többen is túlélhették volna.
3. A szokásos mindig valakit egyedül kell hagyni és mindenki megdöbbenésére meghal az a személy aki egyedül maradt.
4. Mint említettem beindítják a tűzjelzőt. Akkor miért nem várják meg a segítséget? Legrosszabb esetben is 15 perc mire odaér a segítség. Inkább felakasztatja magát a főszereplő és ennyi.
5. Ugyebár a szellem bosszút akart és a film végén kiérkeznek a lány otthonához a rendőrök és ott is jelen van a szellem. Nos akkor a kérdés, hogy ha ennyire bosszút akar akkor miért nem ment el a főszereplőnek az apukájáért? Teljesen értelmetlen.

A film olyan lett mintha írtak volna egy forgatókönyvet és a film mégsem az alapján készült el, mert "lapos" lett volna a nézőknek. Ezért kaptunk ösztönből, forgatás közben kitalált dolgokat.

Összességében egyszer nézhető, de ha másnap emlékezni fogunk a filmre, akkor biztosan nem a jó jelenetekre fogunk gondolni.

Érdekesség: elkészült a második része is.
1/10
ErdõDávid 2016 máj. 26. - 13:56:12 1/10
(15/16)
szar
1/10
offtopic
Dániel Szalánczi 2016 ápr. 08. - 21:29:13 1/10
(14/16)
Megmondom õszintén,elég szkeptikusan álltam ehhez a filmhez.De a lezárás simán megérdemel 4 csillagot is :D
Komolyra ferdítve a szót, a színészi munka nem a legkiemelkedõbb,a jumpscarék pedig nagyon (DE nagyon) kiszámíthatók.Más rendezõ gondozásában még egy kiváló film lett volna,dehát...csak ez jutott :/
Így utólag belegondolva,a mozivásznat nem biztos,hogy megérdemelte,de a 1990Forinttal,amelyet kifizettek ezért az alkotásért,legalább a kiválasztott mozit támogatták. :)
Kratancsik Gábor 2016 jan. 29. - 11:54:49
(13/16)
Kár volt idõt pazarolni rá, harmatgyenge...
Gvendi 2015 nov. 25. - 20:53:08
(12/16)
"haragszom" erre a filmre, mert szerintem többet is ki lehetett volna belõle hozni. Szinte semmi cselekménye nem volt a filmnek, semmi ok-okozati összefüggés, egy rakás dolog megválaszolatlan maradt, ami engem azért érdekelt volna.

Spoileres rész következik
Szóval ha jól rémlik, Charlie eredetileg a hóhér lett volna és hirtelen kapta meg az "akasztani való" fõszerepet, akit elméletileg a mostani fõszereplõ apjának kellett volna eljátszani. Charlie meghalt. Kérdés, hogy miért nem "mûködött" az akasztófa? (illetve, konkrétan hogy kellene mûködni egy díszlet akasztófának, hogy abból ne legyen kivégzés?) Én mondjuk szerettem volna tudni, hogy mi sült el balul. Viszont, mi van, ha Charlie piszkálta meg a cuccot és direkt fel akarta akasztani anno a srácot? OKé, kérdés, hogy akkor miért nem jutott eszébe, hogy hoppá itt gondok lesznek, ha most meg az õ nyaka körél kerül a kötél. Szóval ezek után már értettem volna, hogy miért derült ki, hogy anno úgymond a srác apja miatt halt meg Charlie, mivel az hirtelen beteget jelentett vagy mi. Mondjuk az meg még vadabb elképzelés lenne, ha mondjuk a srác apukája buherálja meg anno az akasztófát, hogy végezzen Charlie-val.
Másik: a barna hajú csajnak mégis mi köze volt Charliehoz? Oké, elméletileg az anyja Charlie barátnõje volt, szóval akár még az is lehetett volna, hogy tiniként lesz apuka Charlie, és a csaj igazából a lánya, de elméletileg 20 évvel késõbb vagyunk, a csak meg középsulis, szóval ez ki lõve, de akkor meg minek segített Charlienak a végén?

De ha ezekre mégis lett volna válasz a filmben, csak én nem figyeltem oda, akkor légyszi világosítsatok fel, köszi :)
zegorias 2015 nov. 22. - 18:08:50
(11/16)
A mostanában divatos kézikamerás horror. Ezúttal egy iskolába bezárt tinédzserek menekülnek egy hóhér elõl, aki mindenkit fel akar akasztani. Nem volt rossz. Van egy viszonylag meglepõ fordulat a legvégén.
zsoltbrendon 2015 nov. 22. - 17:46:46
(10/16)
szerintem is 1nagyon gyengere sikerult film fõleg ez az 1kameras dolog..... sokkal jo lett volna ha siman megcsinaltak volna mert ez igy inkabb idegesitõ mint elvezhetõ..
Csizinszky Attila 2015 nov. 22. - 00:46:26
(9/16)
Bocsánat a REC 1-2. õt kihagytam.
Csizinszky Attila 2015 nov. 22. - 00:44:16
(8/16)
Spoiler

Annyira nem rossz próbálkozás ez. AZ a jelenet amikor sír a csaj és hátulról szépen fokozatosna megjelenik a kísértet az odavág szerintem. Rövid. Mindenesetre ne írjuk le ezt a mûfajt mert mind a Grave encouners mind pedig a paranormal activity igen magasra helyezte a lécet.
metalstorm 2015 nov. 08. - 11:24:23
(7/16)
Rövid leszek... Akasztófa = Katasztrófa :(
King Diamond 2015 nov. 06. - 23:53:43
(6/16)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Hát...a tartalmát elolvasva annyira megtetszett, hogy még moziban is meg akartuk nézni, ám végül nem jött össze. És milyen jól tettük, így az itthoni megnézése után. Nem feltétlen ilyen jellegû filmre számítottam, reméltem, hogy nem valami kísértetes, visszatérõs baromság lesz, hanem valami gyilkos/gyilkosok elkezdik aprítani a színdarabot újra elõadni kívánókat. Az szerintem jobb lett volna. Az elsõ 20 perc rendkívül idegesítõ. Valóban eléggé semmitmondó párbeszédek vannak itt, aztán vártuk, hogy beindul. Kicsit beindult, ám itt-ott egy-két ijesztgetõs jeleneten kívül nem sok értékelhetõ van benne sajnos. A sztori mondjuk érdekes, a végén kiírják, hogy Charlie Grimille emlékére, ám azt nem, hogy megtörtént eseményeken alapulna. Hivatalos oldalt én sem találtam, ami alátámasztaná ezt, ám vannak oldalak, ahol közölnek cikket errõl a Charlie Grimille-rõl, aki valóban meghalt 1983-ban egy iskolai elõadáson. Aztán hogy ez most valóban igaz-e, az mondjuk érdekelne, de nem úgy tûnik.
A szereplõk elmentek, leginkább Cassidy kisasszony keltette fel az érdeklõdésemet. Cassidy Gifford igazán gyönyörû hölgy. A kamerázó gyerek sokszor rendkívül idegesítõ, nem is bántam, hogy viszonylag hamar elintézik. A vége nem lett rossz, érdekesnek is mondható. A zenéje és a magyar szinkron elmentek. Sok volt a vinnyogás, ami egy idõ után szintén idegesítõ. De ez az ilyen jellegû filmek velejárója. A kézi kamerás jelleg engem nem zavart, mint ahogy a többi ilyen filmnél sem szokott.
A tökéletesen egyszer nézhetõ kategória, közepes ijesztgetõs thriller/horror. Jó, hogy végül nem moziban néztük meg.
5/10
3/10
stupek2 2015 nov. 05. - 14:22:47 3/10
(5/16)
Kicsit régebben divatban voltak az egykamerás "valósághû" horrorfilmek. Ezek még szalagra vettek és berakva egy magnóba tényleg végig lehetett nézni. Ez a történet 2013-ban játszódik amikor már digitális kamerák vannak. Éppen ezért lehetetlen egymás utánban több helyszínen külön idõpontban felvett felvételek egymás utáni lejátszása. Minden egyes vágás (leállás, ujraindítás) külön fájl. Tehát a "talált kazetta" mese itt már nem jön be.
Erõltett és semmitmondó párbeszédek. Sajnos sok a technikai baki. Sokszor kameralámpával vesznek fel, de néha átkapcsol UV fénybe, majd szintén kameralámpa. Érdekes, hogy a többieknél nincs elemlámpa, mégis látnak.
A legnagyobb bajban is vesz a kamera, azaz a kameramannt, nem érdekli, hogy veszélybe is kerülhet.
Én már rég eldobtam volna a kamerát és elfutottam volna.
Csodálkozom, hogy a félhomály, sikoly kép nélkül, némi lihegés elég egy filmhez. Szinte nulla költségvetésbõl meg lehet csinálni.
Inkább csak hallgattam a filmet a szándékosan gyatra felvételek miatt.
ammok001 2015 nov. 05. - 09:21:31
(4/16)
Az elõzetes alaplján pontosan 1 ilyen gagyi ijesztegetõs 15 éveseknek való szarra lehetett tippelni..Akinek nem igy jött le fabatkát sem ért a filmekhez,és a trailerekhez...
5/10
horipapa. 2015 júl. 20. - 11:46:42 5/10
(3/16)
Csalódás volt, az elõzetes alapján jobb filmre lehetett számítani.
Winternight 2015 júl. 11. - 00:08:29 Előzmény honfoglalo111
(2/16)
Ez a Nirvana "Smells Like Teen Spirit" címû dalának feldolgozása.
offtopic
honfoglalo111 2015 júl. 08. - 21:12:21
(1/16)
Milyen zene megy az elõzetes alatt? Elég jó.