proklima@freemail.hu 2017 dec. 09. - 15:07:37
(163/183)
Ez a film nagyon nem tetszett. Nem is pontozom. Az összes Alien filmet láttam, ez csapnivaló.
Filmgyujtok 2017 dec. 09. - 14:45:31
(162/183)
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:39:58 1/10
(161/183)
...a következõ mi lesz? Indiana Jones egyik kristálykoponyájából a Jurassic Parkban kivonják a DNS-t, amibõl kielemzik, hogy Jézus valójában egy Teremtõ volt, aki a Földön kikotyvasztotta az embereket, de a Múmia megirigyelte a tudását és elpusztította, ezért a többi Teremtõ (=Isten) bosszút akart állni az emberiségen, de végül egy David nevû embergyûlölõ robot õket is kiirtotta, és létrehozta az Alieneket, miközben egy messzi-messzi galaxisban Palpatine feketeruhás, napszemüveges négerek és Mangalorok keresztezésével létrehozza a Predatorokat, hogy megállítsák az Alieneket, akik addigra már gondolatátvitellel szaporodnak? Chris Pratt benne lesz?
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:37:39 1/10
(160/183)
-10 pont, amiért a Take me home, country road-ot egyedül egy Tennessee nevû, kalapos-szakállas redneck-ûrhajós ismeri fel, aki (nyilván) John Denver rajongó. Sablonkarakter-kártya kihúzva. *SPOILER* A film egyébként, már elnézést, egy rakás sz. Telepes ûrhajó, váratlan baleset, segélykérés, leszállás a gyanús bolygóra... sablon sablon hátán. A gombahajú csajt az elsõ perctõl rühelltem, de a többi karakter se nyújtott semmit. Unalmasak, jelentéktelenek, felejthetõek. Davidet és Waltert megjegyeztem, mert a film felétõl legalább kiderült, hogy õk a fõszereplõk, és még csináltak is valamit. Bár az erotikus jeleneteket nem tudtam hova tenni... miért smárolta le David a saját iker-androidját? És utána miért próbálta meg megerõszakolni a gombahajú csajt? Miért kell feltétlenül minden filmbe egy gonosz, aki szexuálisan zaklatja a nõi fõszereplõt, mielõtt legyõzik?
Ezek valóban nem voltak se katonák, se semmik, csak szerelmespárok, akiket szépen felzabáltak.
Az elsõ fél óra rém unalmas volt, gombacsaj hisztijén kívül semmi esemény. Aztán jöttek a kis fekete gombák, amik már spórával fertõznek meg akárkit, teljesen észrevétlenül, bõrön át... aha... és aztán 5 perc alatt kifejlõdik az Alien... aha... és utána 2 percenként nõ fél métert, táplálék nélkül is... ahhhha. Aztán lazán kimásolták a Jurassic Parkból a raptoros jelenetet, magas fû, sötét, még ugyanúgy is ugrott az emberek mellkasára a kis élien. Persze lelõni senki nem tudta. Így hát volt ideje embernagyságúra nõni, csak épp albínó lett szegény és nem nõtt arca. De azért Davidet rögtön megszerette.
Közben ott voltak a hagyományos Alien tojások is, amit megint csak nem értek, most akkor spórával is szaporodnak, meg fekete lével is, meg tojással is, meg arctámadóval is... ok.
Az mondjuk rettenet cuki volt, mikor a kis aranyos kikelt a kapitányból, és emelgette a kis karjait. Esküszöm tetszett.
Aztán megint sablon, megjön a mentõhajó, rajta csüng egy Alien, kigondoltavolna, lerázzák, megnyugszanak, hopp megint a hajón van valami, demeglepõ... kapunk még egy lájtos kufirc jelenetet, csak itt beszállt az alien is, gyilkolás elõtt kedvesen megbökte a csajszi nuniját a tüskéjével. Ez kinek jutott az eszébe...
Dupláztak, kaptunk még egy nagy alienlerázós harcjelenetet, aztán hopp micsoda váratlan fordulat, hát az iker droidok közül nem a jó szállt fel a hajóra, hanem a gonosz. Hát erre aztán biztos senki nem számított... :D És mert egy sznob köcsög volt, ezért Wagnert hallgatva beleokádott az embriótartóba és ezzel vége lett a filmnek.
A 2 órából legalább 1 teljeset végig unatkoztam, a többire is csak azért figyeltem, hátha ennek több értelme lesz, mint a Prometheusnak. De nem. Ellenben a hajót magára robbantó csaj bénázása valóban mókás volt, de kb. ennyit ért az egész film. A vallást meg aztán pláne kár volt belekeverni...
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:04:38 1/10
(159/183)
Asszem nem vagyok elég sci-fi beállítottságú. A régi Alien filmeknél eszembe sem jutott azon elmélkedni, hogy ezek vajon mikor és hogyan fejlõdtek ki. Csak támadtak és para volt és kész, hajrá Ripley. Aztán jött az AVP, ahol már több ezer éves háború és vadászat zajlott a két idegen faj között, amibe belekeverték az embereket is. Aztán jött a Prometheus, ami harmadszorra se tudott annyira lekötni, hogy megjegyezzem, ki kit teremtett meg akart elpusztítani. Esküszöm úgy emlékeztem, hogy a fekete lét a Teremtõk fejlesztették ki, hogy elpusztítsák az embereket, de az véletlenül rájuk szabadult, mindmeghaltak, aztán jött a Prom. legénysége, egy bácsi beszívta a fekete cuccot, megdugta a nénit, akiben kifejlõdött egy polipszörny, aki belebújt az utolsó Teremtõbe, és bumm, így lett az Alien. Itt meg már David pusztította el a Teremtõket és õ fejlesztette ki az Alienek különbözõ formáit... én feladom, elvesztettem a fonalat. :D
atro 2017 okt. 25. - 11:35:01
(158/183)
Nekem tetszett a film, annak ellenére, hogy természetesen az eredeti \'79-es Alien és a második J. Cameron rendezte rész élményt semmi sem múlta felül eddig. Ez a rész számomra az egyszer megnézhetõ, élvezhetõ kategória.
--- S P O I L E R ---
Az nem tetszik, hogy egy kicsit túl gyorsan kelnek ki az Alien-ek az emberek testébõl megfertõzõdés után. Az eredetiben ez is több napig tartott a történet szerint, itt meg már amikor beszippantják a kis tojás spóráit, már mire mennek vissza a kis ûrhajóra, ki is fejlõdik a lény az ûrhajós testében. A nagyobbik lény szintén pillanatok alatt kifejlõdik, amelyik a kapitány testébe kerül miután a gonosz droid odavezette õt a nagyobb tojásokhoz. Ez így eléggé gagyi. Ha hosszabb ideig tartó kifejlõdéssel írták meg volna a történetet, akkor másként kellett volna megírni az egészet (rendben felszáll mindenki a kis ûrhajóval a nagyobbra és ott szabadul el a pokol, mint a legelsõ \'79. évben bemutatott részben).
Azt meg már a közepén sejtettem, hogy a végén a gonosz droid fog gyõzni. De miért nem a Földre indult vissza, ha mindenáron ki akarta pusztítani az emberiséget?
4/10
sawyerx 2017 okt. 22. - 18:53:23 4/10
(157/183)
Vagyis 3/10
4/10
sawyerx 2017 okt. 22. - 18:52:26 4/10
(156/183)
A Prometheus nagyon szarul volt összerakva, de legalább próbált újítani, az más kérdés, hogy csak kérdéseket vetett fel. De ez meg semmit nem újít, tök ugyanazokat adja elõ, mint a régi Alienek, csak ebben nem teherszállítók, nem tengerészgyalogosok, nem fegyencek, nem ûrkalózok, hanem bassza meg, szerelmespárok hullanak. Klisé klisé hátán, a Davides mûvészi picsogás már inkább buzulásba ment át a furulyával. A végén az ûrhajóról lógó kötélen való bohóckodást meg nem tudom elhinni, hogy ezt amikor megírták, bele is gondoltak, hogy néz ez ki vizuálisan. Az alien itt is inkább statiszta volt, mint az elõzõben, a régi nyomasztó érzés sem járta át a filmet, hiába volt jobb CGI-jal mozgatva és több mutatva belõle.

Két dolog van a filmben, amit újranéznék ===SPOILER===

- Mikor a csaj annyira szerencsétlen, hogy eldöglik a csúszós padlón, szétlövi a plafont, a becsukódó ajtónál eltöri a saját lábát, szanaszéjjel kúszik-mászik, sebesül, végül ellõ valamit a hajón, amitõl az egész felrobban xDDDD hát amikor néztem, mondom, ilyen nincs xDDD ekkora egy idióta karaktert... pont azért tetszett, mert "komolyabb" filmben ekkora egy balfaszt még nem láttam.

- Mikor felrobban az ûrhajó, az alien pedig a félhomályban ugrál a magas fûbõl, mint a raptorok a JP2-ben.

Ezen kívül teljesen felesleges filmalkotás, és illúzióromboló, hogy az alienek egy meghibásodott android kreálmányai. A Davides csattanó meg szerintem a filmfogyasztóknak egyáltalán nem volt meglepetés.

5/10
Teddy Daniels 2017 okt. 19. - 23:12:18
(155/183)
Nagyon viccesen írtad meg, bár én nem röhögtem rajta... Elsõre nekem sem tetszett, de harmadjára nézve nem is olyan rossz film, a Prometheus-nál biztosan jobb szerintem.
Nem tudom szándékosan e, de nagyon hasonlít az elsõ részre, gyakorlatilag ugyanaz a története.
1/10
Bosnyák Dániel 2017 okt. 19. - 22:12:02 1/10
(154/183)
Kevés filmmel tudom csak összehasonlítani, ami felér , bocsánat nyelvbotlás inkább, alulmúlja ezt a filmet. Klisével kezdõdik, a kolónizáló cspat útnak indul majd váratlan esemény és meghal pár ember. Utána újabb klisé, hogy fognak egy rejtélyes üzenetet valami eddig felfedezetlen bolygóról, amit mellesleg késõbb kiderül, már felfedeztek. Nosza mi baj lehet abból, ha odamegyünk mondással (na itt lehet tudni, hogy gáz lesz belõle) el is indulnak oda aztán rövid lapos történet vezetés után végre lendületbe jön a film és felriasztja az éppen elaludt nézõket egy jó adag vértõl fröcsögõ, egy klasszikus alien színrelépés, úgymond nyúl helyett elõrántanak egy idegent nem éppen egy cilinderbõl, majd felrobban az ûrhajó. Ezután odaugrok a következõ klisére, a kis csapatot megmenti egy furcsa idegen, aki leginkább az Assasins Creedbõl jöhetett, aki egyébként tudomásom szerint egy android, mégis kinõtt és megõszült a haja. Eme személy bizalmába férkõzik, az amúgy hihetetlenül naív csapatnak és elvezeti õket a tökéletesen biztonságos menedékébe, amibe késõbb az \"élien\" játszi könnyedséggel és totális csendben végez egy szereplõvel. Az a kedvenc de legkiakasztóbb jelenetem, amikor az android lecsábítja a kapitányt a kamrába, hogy nézd milyen szép szörnyeket fejlesztettem ki az amúgy halálos vírusból, de ne aggódj, nem veszélyesek., sõt nyugodtan kukkants bele a friss alien tojásba, mert tetszeni fog. A csávó biztos azt hitte Kindertojás. Végül ismét fröcsögõ vér és színrelép az újabb javított xenomorph. Ezután már csak azt a homoszexuális utalásokat tartalmazó jelenetet emelném ki. Ennyire futotta a rendezõktõl? Ez a tendencia sajnos a mozifilmeknél. Szomorú.
9/10
TitusLivius 2017 okt. 14. - 13:07:03 9/10
(153/183)
Messze nem olyan rossz, mint amilyennek leírja itt a többség. Vessetek a mókusok elé, de nekem jobban tetszik, mint a korai avitt Alien mozik, a vérszegény Prometheus-hoz képest pedig szintet lépett. Az intro hibátlan, Fassbender és Waterstone remek, Jed Kurzel zenéje kegyetlenül jó, mindvégig perfekt idézetek, szimbolikák és kapcsolódások, a két szintetikus közös jelenetei pedig a film csúcspontjai. Nálam. Istenkomplekszus, teremtés és eredettörténet..... konkrétan ilyen vonalon kellene tovább vinni a filmet, mert ezeknél a tojásból lesújtó trilobitáknál meg a gombaspórából seperc alatt evolúciós csúcsra transzformálódott golyóálló cukimanók ténykedésénél már olyan szintû a rémület faktor, mint jancsi és juliska esetében a banya színre lépése...
5/10
klesx 2017 szept. 30. - 14:31:34 5/10
(152/183)
10/5. Gyenge erõlködés (ezt a történetet már kár tovább rágni), a droidon kívül szürke színészek, és helyenként nevetségesen gagyi a CGI. Egyedül a szinkron ami tetszett.
1/10
Károly Keresztesi 2017 szept. 29. - 12:47:26 1/10
(151/183)
Barátom mondta hogy ez a film sz@r, én nem akartam elhinni neki, de be kell hogy lássam neki volt igaza! Az elõzõ Alienekhez képest ez a legeslegrosszabb.
Az hogy horrorfilm az egyenesen sértõ, Hitchcock biztos forog a sírjában!
A film minden egyes mozzanata kiszámítható, semmi félelmetes nincs benne.
Ki az aki ne tudná mi fog történni a ha belenézünk egy tojásba? Egy 6 éves gyerek lehet hogy megijed ettõl, de aki látott már legalább egy Alien filmet az kétlem hogy másra számított volna.
A film látványvilága a film nagy részében vacak. Elmegyünk egy idegen bolygóra és az pont úgy néz ki mint a föld ???? Ennyire futotta? Ennél még az utazás a föld középpontjába is látványosabb volt, pedig az a földön játszódik!
Vagy jó példa az Avatar, bár az már egy kicsit szirupos lett a világító kommunikáló nõvényekkel, de ott elhiszem, hogy ez egy másik bolygó! Ki az a hülye aki úgy gondolja, hogy egy másik bolygón is pont igy néznének ki a nõvények ? Lehet hogy alig tudnának fotoszintetizálni, igy levelekre sincs szükségük, lehet hogy lélegeznek....!

A film szenved a fantázia hiányától! Semmi újat nem tesz hozzá az elõzõ sztorihoz a teremtésen kívül. Nincs benne egy új gondolat, csupa klisékbõl épül fel, amit már mind láttunk más filmekben, esetleg más gonosszal.

A filmbõl csak az utolsó 10-20 percet mondanám jónak (inkább) látványosnak, amikor már az ûrhajón harcolnak a lénnyel. De sajnos ez nem tudja feledtetni az elõzõ 1:30 percnyi unalmat.

A történet miszerint az Alieneket a droid fejlesztette ki, nem tetszik. Szerintem jobb lett volna ezt a szálat meghagyni a fantáziánknak.
A szereplõk közül nincs igazi fõszereplõ! Egy szereplõt sem zárunk a szívünkbe nincs kiért izgulni. A legtöbb szereplõ miután megismertük, pár jelent múlva meghal. Persze mondhatjuk hogy Michael Fassbender a fõszereplõ, de õ meg egy droidot játszik, ráadásul jót is rosszat is. Egy droidért meg talán senki nem fog könnyeket ejteni.

Csodálkozok azon hogy Ridley Scott egy ilyen silány filmmel tudott elõállni, úgy látszik egy bizonyos kor után az emberek elkezdenek elhülyülni.
kisokka 2017 szept. 21. - 08:28:20
(150/183)
Nálam ez a sorozat már egy ideje elment egy olyan irányba, hogy a fekete, "klasszikus" xenomorphok annyira nem is izgatnak, sokkal inkább érdekelt volna mi van a teremtõkkel.

***SPOILER***

Hát mi lenne? A film szerint volt egyetlen városuk, ahol éltek pár millióan(köztük fiatalok és gyereknek tûnõk is), akiket David leszõnyegbombáz egy rakás köcsöggel. És akkor ennyi? Mind meghalt, kész? Nincs több város, vagy bolygó, ahol õk élnének, vagy mi a bánat van most? Ha ezt a vonalat így zárták le, akkor nagyon dühös leszek(márpedig esélyes).
Ráadásul a Shaw-t megformáló színésznõ meg se mutatkozik a filmben, még visszaemlékezés formájában se. Gyanítom, hogy a csaj egyszerûen csak lemondta ezt az egészet. Le merem fogadni, hogy ez a kusza baromság, ami David-el történik, valami ilyesmi történésnek lehet a szüleménye.
Értem ezalatt: utálja Weyland-et, Shaw-t szereti, mégis megöli. Utálja az emberiséget, szerinte megérett a faj a kipusztulásra, de kiírtja azokat, akik az univerzumban értelmes lényként talán az egyedüliek, akik egyetértenek vele. Szóval inkább nekilát kísérletezni egy vegyi fegyverrel, ahelyett, hogy a Föld felé fordulna és oda is dobálna pár köcsögöt, ami önmagában már a bolygónk kihalásához vezetne, de nem, nekilát kísérletezni. Jól van, tegye azt. Rühelli az embereket, de akkor miért nem fordul a fekete xenokkal a Föld felé? Mert ugyebár nem így történik, a Nyolcadik utasból tudjuk. Nem beszélve arról, hogy ez a fejlemény, miszerint David a felelõse ezeknek a xenoknak, akkor a Predator 2-ben felbukkanó koponya kb. egy értéktelen semmivé válik...Én komolyan bíztam benne, hogy lesz valami jóval értelmesebb párhuzam az Alien és Predator filmek között, mint amik AVP címen filmvetítésre kerültek. Erre ez most le lett pöckölve azzal, hogy az az ominózus koponya nem xeno-embertõl származik.
Zavaros? Jah. Érzésem szerint a készítõk egyre inkább beleharapnak a saját seggükbe az ilyesmikkel. Bugyutaságba akar átmenni az egész történet, a filmben található kiszámítható csavarokról(Davidet hülyeségét leszámítva) és a végén lévõ nagy "leleplezésrõl" már nem is szólva. Ja igen, a vége...Akinek nem esett le, hogy David megy velük vissza, az egyszerûen csak nem figyelt a filmre. Nem is kellett nagyon odafigyelni mondjuk, mert szinte beletolták az ember arcába, nagyon hülyén lett ez kihozva.

Szóval a lényeg, hogy nagyon sajnálom ezt az egészet. Éveket vár az ember, hogy válaszok legyenek a kérdésekre, ehelyett úgy vagyok vele, hogy ilyen válasz nem is kellett volna. Csalódás abból a szempontból, hogy semmi nem derül ki a teremtõkrõl, mivel mi volt a céljuk és hasonlók. Lehet, hogy a következõ részbõl kiderül, de van egy olyan gyanúm, hogy az írók a saját kuszaságaikat már nem fogják tudni rendesen megmagyarázni. Elvileg a következõ rész A bolygó neve halálnak a folytatása, tehát stfu, menj ki a szobából, ha nem tetszik a látvány...Ami egyébként tetszik, csak a körítés kezd elcsúszni.
Andrew8 2017 szept. 17. - 00:08:04 Előzmény Geri333
(149/183)
Elõzménye ez ahogy a Prometheus is volt, csak még lesz 1-2 film mire odaér az 1. Alienhez a sztori.
10/10
William Kidd 2017 szept. 10. - 21:30:59 10/10
(148/183)
Nos nekem nagyon tetszett, erdekes csavarasa a tortenetnek, bar az alabbi hsz. valoban logikai anomaliat jelez:

- Ha David fejlesztette ki az alien tojasat, akkor a 8. utas urhajojara, ami a "teremtoke", hogy kerulhettek a tojasok?
- Amikor a "teremtokre" eresztette a sajat vegyveruket, elt meg Dr. Shaw? Vagy mar azon az urhajon kiserletezett vele? Ha meg elt, hogy engedhette meg Davidnek, hogy kieressze a biologiai fegyvert?
10/10
Sandor Clegane 2017 szept. 10. - 09:29:37 10/10
(147/183)
Végig izgalmas,látványos,végig lekötött pár kisebb-nagyobb logikátlan hibája(pl sisak nem felvevése egy ismeretlen bolygón,egy kóbor rádiójelnek való azonnali bedõlés stb) van de élvezhetõ, bár kissé kiszámítható 10/8
6/10
idõjós1010 2017 szept. 07. - 21:54:49 6/10
(146/183)
Hát igen, bizony. Jól emlékszel. **Spoiler*** Meg az a hajó, nem is ezen a bolygón leledzett. Az nem volt földszerû bolygó. ***Spoiler vége***
4/10
szamóca67 2017 szept. 04. - 20:50:42 4/10 Előzmény Paradiselost02
(145/183)
Pedig ettõl ha összeszedem magam, én jobbat találok ki.
Nehogy már egy szoftverhibás, droid legyen a galaxis legjobban kitalált szörnyének alkotója!
https://www.youtube.com/watch?v=hPwx2kf-z5I
Geri333 2017 szept. 04. - 12:25:45
(144/183)
Lehet én veszítettem el a fonalat valahol,de szerintem ez nem lehet a régi Alien filmek elõzménye.Ha jól emlékszem az Alien legelsõ részében egy idegen ( patkó alakú) ûrhajóban találják meg az alien tojásokat.Amiket elméletileg David kísérletezett ki.De õ végül nem egy ilyen ûrhajón hagyta el a bolygót.