abisztriczky 2018 dec. 29. - 20:56:11 Előzmény King Diamond
(176/196)
Az Alien vs. Predator fimnek van 1. és 2. része is. (Az 1. egy hatalmas jég alatti piramisban játszódik, a 2. egy kisvárosban).
És készült egy Alien: Origin című film is.
7/10
King Diamond 2018 dec. 29. - 19:49:32 7/10
(175/196)
Nos, elérkeztem az Alien-széria eddigi utolsó filmjéhez, a Prometheus folytatásához. Ahogy látom/olvasom, rengetegen szidják/leszólják ezt is, pedig itt-ott azért szerintem visszahozta/megidézte a régi részek egy-egy jelenetét/hangulatát (mint ahogy egyébként a Prometheus is).

MOSTANTÓL SPOILEREK LEHETNEK!!!
A film elején, mikor megismerkedünk egy teljesen új űrhajóval, annak legénységével, egy "új" droiddal (akit szintén Michael Fassbender játszik), még azt hittem, hogy legalább egy visszacsatolás lesz az előző részre. Ám, mikor kiderült, hogy Walter a droid és nem David, akkor kezdtem kicsit értetlenkedni, hogy most akkor mi is ez a teljesen új történet, és hogy mikor fog kapcsolódást mutatni a Prometheushoz. Szerencsére ez megvalósult a film kb. egyharmada elteltével. A cselekmény a Prometheus folytatása, rengeteg oldalon el lehet olvasni, hogy mikor játszódik, az már inkább érdekesebb, hogy nem sokkal a Nyolcadik utas előtt. Mint már írtam, jó néhány jelenet megidézi a régebbi részeket, ami nekem tetszett, leginkább a nosztalgia szempontjából. A történetben választ kapunk arra, hogyan is keletkeztek a tojások, aztán, most hogy ez mennyire tetszik vagy nem valakinek, mindenki döntse el maga. Én mindenesetre érdekesnek találom, talán ez a legjobb kifejezés rá.
A színészekkel továbbra sem volt gondom, igaz, sajnáltam Noomi Rapace karakterét (amit meg is magyaráznak a filmben, hogy mi történt vele és elég kemény), Michael Fassbender továbbra is remekül játssza a droid karaktert, mind a jó, mind pedig a rossz oldalt figyelembe véve. Az új női főszereplő pedig, Katherine Waterston sem volt egyáltalán rossz, kíváncsi vagyok, hogy fog-e szerepelni a következő részben, vagy őt is idő előtt ki(ny)írják, mint ahogy azt eddig már megszoktuk.
A helyszín, a nekropolisz, az űrhajó, mind tetszettek, a jelmezek, CGI, alienek (neomorph és xenomorph) mind remekül meg vannak csinálva, itt azért már a látvány miatt keményebbek a halálozások, mint a régi részekben (mily meglepő). A zenék és a magyar szinkron is rendben volt, leszámítva talán azt, hogy a film második felében a szinkronban következetesen Covanentnek hívták az űrhajót, nem pedig Covenantnak (ami kicsit zavaró volt egy idő után).
Nem tudom, hogy mikor fog jönni a következő rész, ám azt sem, hogy még mennyi film/rész van ebben az egész Alien-szériában úgy egyáltalán. Mert szerintem a részek ugyan nem rosszak, de kezd unalmassá válni a hasonló történet, kivitelezés, stb. A következő rész vége remélhetőleg összekapcsolódik a Nyolcadik utassal, mert nem kell ezt tovább húzni, még egy film bőven elegendő. Írom ezt úgy, hogy tetszett a vége ennek is és kíváncsi vagyok, mi lesz Daviddel és Danielsszel a következő részben.
Viszont most megnézem a Ragadozó (Predator) részeket is, utána pedig a két Alien vs. Predator filmet is, mert kíváncsi vagyok, hogy azok esetleg mennyi adnak hozzá az önálló Alien-filmekhez.
7/10
Aprósólyom 2018 dec. 16. - 16:31:48 Előzmény szookedorina
(174/196)
"Ha a fekete lyuk elszívja az univerzumból az anyagot, és megsemmisíti," Ezt honnan vetted, hogy megsemmisíti? Én úgy hallottam, összepréselődik közel "végtelen" sűrűségre.
4/10
István Pityu Herczeg 2018 jún. 30. - 20:05:11 4/10
(173/196)
Jobbra számítottam. Sablonos és kiszámítható történet, ostoba szereplők, logikátlanságok hemzsegnek a filmben. Ideje lenne valami jobbat kitalálni, mert ha ezt a filmet 1980-ban adják ki még úgyse lett volna nagy durranás. Semmi forradalmi nincs benne csak a szokásos történetet adják elő újra, sokkal bénább kivitelezésben.
5/10
szookedorina 2018 jún. 29. - 21:50:00 5/10
(172/196)
Ha a fekete lyuk elszívja az univerzumból az anyagot, és megsemmisíti, akkor elfogyhat egy idő után az anyag az univerzumból, ha nem keletkezhet új?
2017
A világ első állampolgársággal rendelkező humanoid robotja (Sophia).
3/10
Warthog82 2018 jún. 11. - 13:38:19 3/10
(171/196)
Siketült jól elb.szni az Alien sorozatot.A prometheus valahogy elmegy,de ez botrány.
abisztriczky 2018 máj. 25. - 17:16:10 Előzmény Bruce2000
(170/196)
David kiiktatta Waltert, a helyére lépett. Még át is "alakította" magát, hogy ne bukjon le idő előtt. Csak a legvégén, amikor a kapitány csaj már be volt zárva és már nem tudott kijönni, csak akkor bukott le előtte. Még hisztizett is egy sort a csaj a kapszulában, de hiába.
Szerintem lesz folytatása. Még belegondolni is rossz, hogy mit művelhet David a hajón, amíg az emberek le vannak fagyasztva. Már csak ezért is kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy ezt hogy mutatják be a filmben, mármint David ténykedését a hajón, ill. a következményeit.
4/10
LalolibTV 2018 ápr. 26. - 14:44:07 4/10
(169/196)
Egy oldalon még említeni sem szabadna, de most muszáj, annyira kihozott a sodromból a film. Hol ez a zagyvaság a Cameron által rendezett "haláltól"? Több mint 30 év van a két film között, és nem csak dátum szerint. Minőségben is. Nem is értem, hogy a fenében adtak egyetlen dollárt is erre a förtelemre?
topikutya 2018 ápr. 25. - 22:52:03
(168/196)
naivra vették a figurát https://www.youtube.com/watch?v=5OS_n8O2u1Y
de egynek elment (a) vasaláshoz
2/10
Ivy00 2018 ápr. 18. - 02:08:23 2/10
(167/196)
Katasztrófa ez a film. Csak azért két pont, mert el lehet ütni vele az időt, de sok helyen egyszerűen röhejes. Ilyen béna bandára, mint akik a filmben csetlenek-botlanak, semmit nem lehet bízni, nem hogy egy új bolygó betelepítését. Tényleg csak áldozatnak jók, a néző azért imádkozik, hogy minél gyorsabban nyúljanak ki. Előttem már többen felsorolták a szarvashibákat, és sajnos egyet kell értenem velük. Kiszámítható, félelmetes helyett röhejes, tele logikai bakikkal és fizikai képtelenségekkel.
10/10
Bruce2000 2018 jan. 31. - 07:42:16 10/10
(166/196)
Mikor lesz ennek a folytatása? A végén David vagy Walter (??) betett a fagyasztó fiókba 2 alien petesejtet (vagy mi a fenét), ebbõl következõen, gondolom, hogy lesz folytatás.
Nekem nagyon tetszett a Prometheus és ez az Alien: Covenant is. Mindkettõ 10/10 (egyértelmû) :P
Kaliff 2018 jan. 14. - 13:45:59 Előzmény HarleyQuinn
(165/196)
"...kapunk még egy lájtos kufirc jelenetet, csak itt beszállt az alien is, gyilkolás elõtt kedvesen megbökte a csajszi nuniját a tüskéjével. Ez kinek jutott az eszébe... " ez komoly?!
Úgy látszik Scott nem kicsit gyûlöli most már a nõi nemet. Nem volt más célja ezzel a filmmel, csak az hogy teljesen lerombolja az Alien fajt és a storyt, valamint totál kiakassza a rajongókat. Az Alien-univerzum történetei nem azért mûködnek mert van egy ilyen faj, hanem mert ott vannak az emberek akik úgy reagálnak az eseményekre ahogy sokaknak reményt adhat. Nagyon emberien, de képesek vagyunk velük azonosulni, megértjük a reakcióit egy ilyen helyzetre.
De az androidok reakciói hogy érted meg? Kb. sehogy. Ki programozna le így egy androidot?
Amúgy Sigoreny Weavernek sem volt túl sok pozitív véleménye Scottról (pedig Weaver nagyon diszkrét), ugyanis soha többet nem forgatott vele. Nem csodálkoznék ha róla derülne ki hogy a forgatás alatt zaklatta a fiatal pasikat. (az már tény, hogy Fassbender a gyengéje)
Kaliff 2018 jan. 14. - 13:29:27
(164/196)
Ezt a filmet már meg sem néztem annyira kiakadtam a Prometheuson.
Zagyválhat össze vissza marhaságokat Scott, szerintem õ maga sem tudja mihez kezdjen a storyval, márcsak azért sem, mert az Aliens-el Cameron teljesen új irányba terelte a történetet és a legtöbb rajongóban az maradt meg. Az 79'-es Alien jó volt, nagyjából, de ha az ember jobban megnézi az egész egy klausztrofóbiás ember agybetegsége. Az utolsó fél órában a kihalt hajón fel-alá rohangálás, felrobbantom, nem robbantom, mégis, mégse, pontosan visszaköszön a Prometheusban is. Az is egyértelmû, hogy míg Cameron tudta hogyan jelenítsen meg egy erõs nõi karaktert, aki vészhelyzetben feltalálja magát, Scott-ról totál lejön, hogy fingja nincs mit kezdjen a nõkkel. Az erõs nõkkel meg pláne...azt is megkockáztatom, hogy Scott nem csak hogy retteg a szûk helyektõl (klausztrofóbiás) de látens buzi is. Vagy nem látens. Amit mûvelt David, aztán a Covenant androidjával az több mint meredek.
Nem is értem, a Matt Damonnal forgatott Mentõakció (The Martian) viszont nekem nagyon tetszett, de Matt Damon miatt. Ennél a filmnél Scottnak (a tényleg õ rendezte) volt koncepciója, a jelenetek logikusak és egymás után következnek, könnyû követni az ok-okozati viszonyokat. A Prometheusban semmi nem logikus, csak egymás után dobált brutális jelenetek zagyva keveréke. A Prometheus egyértelmûen az Alien rajongók cinikus palira vétele Scott által. Szerintem gyûlöli, hogy ennyire odavannak az emberek az Alien-ért és nem azért ami õt (Scott-ot megrémiszti - szûk, zárt terek). Csak azt felejti el, hogy a rajongók nem az õ általa létrehozott Alienért vannak oda. Hanem a Cameron-féle továbbfejlesztett verzióért ami tisztelettel kezelte az elõzményt, de nagyon sokat adott hozzá az Alien fajhoz, mindezt jól adagolva.
A Covenant nem ér annyit se, hogy át tekerve megnézzem.
proklima@freemail.hu 2017 dec. 09. - 15:07:37
(163/196)
Ez a film nagyon nem tetszett. Nem is pontozom. Az összes Alien filmet láttam, ez csapnivaló.
Filmgyujtok 2017 dec. 09. - 14:45:31
(162/196)
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:39:58 1/10
(161/196)
...a következõ mi lesz? Indiana Jones egyik kristálykoponyájából a Jurassic Parkban kivonják a DNS-t, amibõl kielemzik, hogy Jézus valójában egy Teremtõ volt, aki a Földön kikotyvasztotta az embereket, de a Múmia megirigyelte a tudását és elpusztította, ezért a többi Teremtõ (=Isten) bosszút akart állni az emberiségen, de végül egy David nevû embergyûlölõ robot õket is kiirtotta, és létrehozta az Alieneket, miközben egy messzi-messzi galaxisban Palpatine feketeruhás, napszemüveges négerek és Mangalorok keresztezésével létrehozza a Predatorokat, hogy megállítsák az Alieneket, akik addigra már gondolatátvitellel szaporodnak? Chris Pratt benne lesz?
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:37:39 1/10
(160/196)
-10 pont, amiért a Take me home, country road-ot egyedül egy Tennessee nevû, kalapos-szakállas redneck-ûrhajós ismeri fel, aki (nyilván) John Denver rajongó. Sablonkarakter-kártya kihúzva. *SPOILER* A film egyébként, már elnézést, egy rakás sz. Telepes ûrhajó, váratlan baleset, segélykérés, leszállás a gyanús bolygóra... sablon sablon hátán. A gombahajú csajt az elsõ perctõl rühelltem, de a többi karakter se nyújtott semmit. Unalmasak, jelentéktelenek, felejthetõek. Davidet és Waltert megjegyeztem, mert a film felétõl legalább kiderült, hogy õk a fõszereplõk, és még csináltak is valamit. Bár az erotikus jeleneteket nem tudtam hova tenni... miért smárolta le David a saját iker-androidját? És utána miért próbálta meg megerõszakolni a gombahajú csajt? Miért kell feltétlenül minden filmbe egy gonosz, aki szexuálisan zaklatja a nõi fõszereplõt, mielõtt legyõzik?
Ezek valóban nem voltak se katonák, se semmik, csak szerelmespárok, akiket szépen felzabáltak.
Az elsõ fél óra rém unalmas volt, gombacsaj hisztijén kívül semmi esemény. Aztán jöttek a kis fekete gombák, amik már spórával fertõznek meg akárkit, teljesen észrevétlenül, bõrön át... aha... és aztán 5 perc alatt kifejlõdik az Alien... aha... és utána 2 percenként nõ fél métert, táplálék nélkül is... ahhhha. Aztán lazán kimásolták a Jurassic Parkból a raptoros jelenetet, magas fû, sötét, még ugyanúgy is ugrott az emberek mellkasára a kis élien. Persze lelõni senki nem tudta. Így hát volt ideje embernagyságúra nõni, csak épp albínó lett szegény és nem nõtt arca. De azért Davidet rögtön megszerette.
Közben ott voltak a hagyományos Alien tojások is, amit megint csak nem értek, most akkor spórával is szaporodnak, meg fekete lével is, meg tojással is, meg arctámadóval is... ok.
Az mondjuk rettenet cuki volt, mikor a kis aranyos kikelt a kapitányból, és emelgette a kis karjait. Esküszöm tetszett.
Aztán megint sablon, megjön a mentõhajó, rajta csüng egy Alien, kigondoltavolna, lerázzák, megnyugszanak, hopp megint a hajón van valami, demeglepõ... kapunk még egy lájtos kufirc jelenetet, csak itt beszállt az alien is, gyilkolás elõtt kedvesen megbökte a csajszi nuniját a tüskéjével. Ez kinek jutott az eszébe...
Dupláztak, kaptunk még egy nagy alienlerázós harcjelenetet, aztán hopp micsoda váratlan fordulat, hát az iker droidok közül nem a jó szállt fel a hajóra, hanem a gonosz. Hát erre aztán biztos senki nem számított... :D És mert egy sznob köcsög volt, ezért Wagnert hallgatva beleokádott az embriótartóba és ezzel vége lett a filmnek.
A 2 órából legalább 1 teljeset végig unatkoztam, a többire is csak azért figyeltem, hátha ennek több értelme lesz, mint a Prometheusnak. De nem. Ellenben a hajót magára robbantó csaj bénázása valóban mókás volt, de kb. ennyit ért az egész film. A vallást meg aztán pláne kár volt belekeverni...
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:04:38 1/10
(159/196)
Asszem nem vagyok elég sci-fi beállítottságú. A régi Alien filmeknél eszembe sem jutott azon elmélkedni, hogy ezek vajon mikor és hogyan fejlõdtek ki. Csak támadtak és para volt és kész, hajrá Ripley. Aztán jött az AVP, ahol már több ezer éves háború és vadászat zajlott a két idegen faj között, amibe belekeverték az embereket is. Aztán jött a Prometheus, ami harmadszorra se tudott annyira lekötni, hogy megjegyezzem, ki kit teremtett meg akart elpusztítani. Esküszöm úgy emlékeztem, hogy a fekete lét a Teremtõk fejlesztették ki, hogy elpusztítsák az embereket, de az véletlenül rájuk szabadult, mindmeghaltak, aztán jött a Prom. legénysége, egy bácsi beszívta a fekete cuccot, megdugta a nénit, akiben kifejlõdött egy polipszörny, aki belebújt az utolsó Teremtõbe, és bumm, így lett az Alien. Itt meg már David pusztította el a Teremtõket és õ fejlesztette ki az Alienek különbözõ formáit... én feladom, elvesztettem a fonalat. :D
atro 2017 okt. 25. - 11:35:01
(158/196)
Nekem tetszett a film, annak ellenére, hogy természetesen az eredeti \'79-es Alien és a második J. Cameron rendezte rész élményt semmi sem múlta felül eddig. Ez a rész számomra az egyszer megnézhetõ, élvezhetõ kategória.
--- S P O I L E R ---
Az nem tetszik, hogy egy kicsit túl gyorsan kelnek ki az Alien-ek az emberek testébõl megfertõzõdés után. Az eredetiben ez is több napig tartott a történet szerint, itt meg már amikor beszippantják a kis tojás spóráit, már mire mennek vissza a kis ûrhajóra, ki is fejlõdik a lény az ûrhajós testében. A nagyobbik lény szintén pillanatok alatt kifejlõdik, amelyik a kapitány testébe kerül miután a gonosz droid odavezette õt a nagyobb tojásokhoz. Ez így eléggé gagyi. Ha hosszabb ideig tartó kifejlõdéssel írták meg volna a történetet, akkor másként kellett volna megírni az egészet (rendben felszáll mindenki a kis ûrhajóval a nagyobbra és ott szabadul el a pokol, mint a legelsõ \'79. évben bemutatott részben).
Azt meg már a közepén sejtettem, hogy a végén a gonosz droid fog gyõzni. De miért nem a Földre indult vissza, ha mindenáron ki akarta pusztítani az emberiséget?
3/10
sawyerx 2017 okt. 22. - 18:53:23 3/10
(157/196)
Vagyis 3/10