3/10
Warthog82 2018 jún. 11. - 13:38:19 3/10
(170/230)
Siketült jól elb.szni az Alien sorozatot.A prometheus valahogy elmegy,de ez botrány.
abisztriczky 2018 máj. 25. - 17:16:10 Előzmény Bruce2000
(169/230)
David kiiktatta Waltert, a helyére lépett. Még át is "alakította" magát, hogy ne bukjon le idő előtt. Csak a legvégén, amikor a kapitány csaj már be volt zárva és már nem tudott kijönni, csak akkor bukott le előtte. Még hisztizett is egy sort a csaj a kapszulában, de hiába.
Szerintem lesz folytatása. Még belegondolni is rossz, hogy mit művelhet David a hajón, amíg az emberek le vannak fagyasztva. Már csak ezért is kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy ezt hogy mutatják be a filmben, mármint David ténykedését a hajón, ill. a következményeit.
4/10
LalolibTV 2018 ápr. 26. - 14:44:07 4/10
(168/230)
Egy oldalon még említeni sem szabadna, de most muszáj, annyira kihozott a sodromból a film. Hol ez a zagyvaság a Cameron által rendezett "haláltól"? Több mint 30 év van a két film között, és nem csak dátum szerint. Minőségben is. Nem is értem, hogy a fenében adtak egyetlen dollárt is erre a förtelemre?
2/10
Ivy00 2018 ápr. 18. - 02:08:23 2/10
(167/230)
Katasztrófa ez a film. Csak azért két pont, mert el lehet ütni vele az időt, de sok helyen egyszerűen röhejes. Ilyen béna bandára, mint akik a filmben csetlenek-botlanak, semmit nem lehet bízni, nem hogy egy új bolygó betelepítését. Tényleg csak áldozatnak jók, a néző azért imádkozik, hogy minél gyorsabban nyúljanak ki. Előttem már többen felsorolták a szarvashibákat, és sajnos egyet kell értenem velük. Kiszámítható, félelmetes helyett röhejes, tele logikai bakikkal és fizikai képtelenségekkel.
10/10
Bruce2000 2018 jan. 31. - 07:42:16 10/10
(166/230)
Mikor lesz ennek a folytatása? A végén David vagy Walter (??) betett a fagyasztó fiókba 2 alien petesejtet (vagy mi a fenét), ebbõl következõen, gondolom, hogy lesz folytatás.
Nekem nagyon tetszett a Prometheus és ez az Alien: Covenant is. Mindkettõ 10/10 (egyértelmû) :P
Kaliff 2018 jan. 14. - 13:45:59 Előzmény HarleyQuinn
(165/230)
"...kapunk még egy lájtos kufirc jelenetet, csak itt beszállt az alien is, gyilkolás elõtt kedvesen megbökte a csajszi nuniját a tüskéjével. Ez kinek jutott az eszébe... " ez komoly?!
Úgy látszik Scott nem kicsit gyûlöli most már a nõi nemet. Nem volt más célja ezzel a filmmel, csak az hogy teljesen lerombolja az Alien fajt és a storyt, valamint totál kiakassza a rajongókat. Az Alien-univerzum történetei nem azért mûködnek mert van egy ilyen faj, hanem mert ott vannak az emberek akik úgy reagálnak az eseményekre ahogy sokaknak reményt adhat. Nagyon emberien, de képesek vagyunk velük azonosulni, megértjük a reakcióit egy ilyen helyzetre.
De az androidok reakciói hogy érted meg? Kb. sehogy. Ki programozna le így egy androidot?
Amúgy Sigoreny Weavernek sem volt túl sok pozitív véleménye Scottról (pedig Weaver nagyon diszkrét), ugyanis soha többet nem forgatott vele. Nem csodálkoznék ha róla derülne ki hogy a forgatás alatt zaklatta a fiatal pasikat. (az már tény, hogy Fassbender a gyengéje)
Kaliff 2018 jan. 14. - 13:29:27
(164/230)
Ezt a filmet már meg sem néztem annyira kiakadtam a Prometheuson.
Zagyválhat össze vissza marhaságokat Scott, szerintem õ maga sem tudja mihez kezdjen a storyval, márcsak azért sem, mert az Aliens-el Cameron teljesen új irányba terelte a történetet és a legtöbb rajongóban az maradt meg. Az 79'-es Alien jó volt, nagyjából, de ha az ember jobban megnézi az egész egy klausztrofóbiás ember agybetegsége. Az utolsó fél órában a kihalt hajón fel-alá rohangálás, felrobbantom, nem robbantom, mégis, mégse, pontosan visszaköszön a Prometheusban is. Az is egyértelmû, hogy míg Cameron tudta hogyan jelenítsen meg egy erõs nõi karaktert, aki vészhelyzetben feltalálja magát, Scott-ról totál lejön, hogy fingja nincs mit kezdjen a nõkkel. Az erõs nõkkel meg pláne...azt is megkockáztatom, hogy Scott nem csak hogy retteg a szûk helyektõl (klausztrofóbiás) de látens buzi is. Vagy nem látens. Amit mûvelt David, aztán a Covenant androidjával az több mint meredek.
Nem is értem, a Matt Damonnal forgatott Mentõakció (The Martian) viszont nekem nagyon tetszett, de Matt Damon miatt. Ennél a filmnél Scottnak (a tényleg õ rendezte) volt koncepciója, a jelenetek logikusak és egymás után következnek, könnyû követni az ok-okozati viszonyokat. A Prometheusban semmi nem logikus, csak egymás után dobált brutális jelenetek zagyva keveréke. A Prometheus egyértelmûen az Alien rajongók cinikus palira vétele Scott által. Szerintem gyûlöli, hogy ennyire odavannak az emberek az Alien-ért és nem azért ami õt (Scott-ot megrémiszti - szûk, zárt terek). Csak azt felejti el, hogy a rajongók nem az õ általa létrehozott Alienért vannak oda. Hanem a Cameron-féle továbbfejlesztett verzióért ami tisztelettel kezelte az elõzményt, de nagyon sokat adott hozzá az Alien fajhoz, mindezt jól adagolva.
A Covenant nem ér annyit se, hogy át tekerve megnézzem.
proklima@freemail.hu 2017 dec. 09. - 15:07:37
(163/230)
Ez a film nagyon nem tetszett. Nem is pontozom. Az összes Alien filmet láttam, ez csapnivaló.
Filmgyujtok 2017 dec. 09. - 14:45:31
(162/230)
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:39:58 1/10
(161/230)
...a következõ mi lesz? Indiana Jones egyik kristálykoponyájából a Jurassic Parkban kivonják a DNS-t, amibõl kielemzik, hogy Jézus valójában egy Teremtõ volt, aki a Földön kikotyvasztotta az embereket, de a Múmia megirigyelte a tudását és elpusztította, ezért a többi Teremtõ (=Isten) bosszút akart állni az emberiségen, de végül egy David nevû embergyûlölõ robot õket is kiirtotta, és létrehozta az Alieneket, miközben egy messzi-messzi galaxisban Palpatine feketeruhás, napszemüveges négerek és Mangalorok keresztezésével létrehozza a Predatorokat, hogy megállítsák az Alieneket, akik addigra már gondolatátvitellel szaporodnak? Chris Pratt benne lesz?
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:37:39 1/10
(160/230)
-10 pont, amiért a Take me home, country road-ot egyedül egy Tennessee nevû, kalapos-szakállas redneck-ûrhajós ismeri fel, aki (nyilván) John Denver rajongó. Sablonkarakter-kártya kihúzva. *SPOILER* A film egyébként, már elnézést, egy rakás sz. Telepes ûrhajó, váratlan baleset, segélykérés, leszállás a gyanús bolygóra... sablon sablon hátán. A gombahajú csajt az elsõ perctõl rühelltem, de a többi karakter se nyújtott semmit. Unalmasak, jelentéktelenek, felejthetõek. Davidet és Waltert megjegyeztem, mert a film felétõl legalább kiderült, hogy õk a fõszereplõk, és még csináltak is valamit. Bár az erotikus jeleneteket nem tudtam hova tenni... miért smárolta le David a saját iker-androidját? És utána miért próbálta meg megerõszakolni a gombahajú csajt? Miért kell feltétlenül minden filmbe egy gonosz, aki szexuálisan zaklatja a nõi fõszereplõt, mielõtt legyõzik?
Ezek valóban nem voltak se katonák, se semmik, csak szerelmespárok, akiket szépen felzabáltak.
Az elsõ fél óra rém unalmas volt, gombacsaj hisztijén kívül semmi esemény. Aztán jöttek a kis fekete gombák, amik már spórával fertõznek meg akárkit, teljesen észrevétlenül, bõrön át... aha... és aztán 5 perc alatt kifejlõdik az Alien... aha... és utána 2 percenként nõ fél métert, táplálék nélkül is... ahhhha. Aztán lazán kimásolták a Jurassic Parkból a raptoros jelenetet, magas fû, sötét, még ugyanúgy is ugrott az emberek mellkasára a kis élien. Persze lelõni senki nem tudta. Így hát volt ideje embernagyságúra nõni, csak épp albínó lett szegény és nem nõtt arca. De azért Davidet rögtön megszerette.
Közben ott voltak a hagyományos Alien tojások is, amit megint csak nem értek, most akkor spórával is szaporodnak, meg fekete lével is, meg tojással is, meg arctámadóval is... ok.
Az mondjuk rettenet cuki volt, mikor a kis aranyos kikelt a kapitányból, és emelgette a kis karjait. Esküszöm tetszett.
Aztán megint sablon, megjön a mentõhajó, rajta csüng egy Alien, kigondoltavolna, lerázzák, megnyugszanak, hopp megint a hajón van valami, demeglepõ... kapunk még egy lájtos kufirc jelenetet, csak itt beszállt az alien is, gyilkolás elõtt kedvesen megbökte a csajszi nuniját a tüskéjével. Ez kinek jutott az eszébe...
Dupláztak, kaptunk még egy nagy alienlerázós harcjelenetet, aztán hopp micsoda váratlan fordulat, hát az iker droidok közül nem a jó szállt fel a hajóra, hanem a gonosz. Hát erre aztán biztos senki nem számított... :D És mert egy sznob köcsög volt, ezért Wagnert hallgatva beleokádott az embriótartóba és ezzel vége lett a filmnek.
A 2 órából legalább 1 teljeset végig unatkoztam, a többire is csak azért figyeltem, hátha ennek több értelme lesz, mint a Prometheusnak. De nem. Ellenben a hajót magára robbantó csaj bénázása valóban mókás volt, de kb. ennyit ért az egész film. A vallást meg aztán pláne kár volt belekeverni...
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 02. - 02:04:38 1/10
(159/230)
Asszem nem vagyok elég sci-fi beállítottságú. A régi Alien filmeknél eszembe sem jutott azon elmélkedni, hogy ezek vajon mikor és hogyan fejlõdtek ki. Csak támadtak és para volt és kész, hajrá Ripley. Aztán jött az AVP, ahol már több ezer éves háború és vadászat zajlott a két idegen faj között, amibe belekeverték az embereket is. Aztán jött a Prometheus, ami harmadszorra se tudott annyira lekötni, hogy megjegyezzem, ki kit teremtett meg akart elpusztítani. Esküszöm úgy emlékeztem, hogy a fekete lét a Teremtõk fejlesztették ki, hogy elpusztítsák az embereket, de az véletlenül rájuk szabadult, mindmeghaltak, aztán jött a Prom. legénysége, egy bácsi beszívta a fekete cuccot, megdugta a nénit, akiben kifejlõdött egy polipszörny, aki belebújt az utolsó Teremtõbe, és bumm, így lett az Alien. Itt meg már David pusztította el a Teremtõket és õ fejlesztette ki az Alienek különbözõ formáit... én feladom, elvesztettem a fonalat. :D
atro 2017 okt. 25. - 11:35:01
(158/230)
Nekem tetszett a film, annak ellenére, hogy természetesen az eredeti \'79-es Alien és a második J. Cameron rendezte rész élményt semmi sem múlta felül eddig. Ez a rész számomra az egyszer megnézhetõ, élvezhetõ kategória.
--- S P O I L E R ---
Az nem tetszik, hogy egy kicsit túl gyorsan kelnek ki az Alien-ek az emberek testébõl megfertõzõdés után. Az eredetiben ez is több napig tartott a történet szerint, itt meg már amikor beszippantják a kis tojás spóráit, már mire mennek vissza a kis ûrhajóra, ki is fejlõdik a lény az ûrhajós testében. A nagyobbik lény szintén pillanatok alatt kifejlõdik, amelyik a kapitány testébe kerül miután a gonosz droid odavezette õt a nagyobb tojásokhoz. Ez így eléggé gagyi. Ha hosszabb ideig tartó kifejlõdéssel írták meg volna a történetet, akkor másként kellett volna megírni az egészet (rendben felszáll mindenki a kis ûrhajóval a nagyobbra és ott szabadul el a pokol, mint a legelsõ \'79. évben bemutatott részben).
Azt meg már a közepén sejtettem, hogy a végén a gonosz droid fog gyõzni. De miért nem a Földre indult vissza, ha mindenáron ki akarta pusztítani az emberiséget?
3/10
sawyerx 2017 okt. 22. - 18:53:23 3/10
(157/230)
Vagyis 3/10
3/10
sawyerx 2017 okt. 22. - 18:52:26 3/10
(156/230)
A Prometheus nagyon szarul volt összerakva, de legalább próbált újítani, az más kérdés, hogy csak kérdéseket vetett fel. De ez meg semmit nem újít, tök ugyanazokat adja elõ, mint a régi Alienek, csak ebben nem teherszállítók, nem tengerészgyalogosok, nem fegyencek, nem ûrkalózok, hanem bassza meg, szerelmespárok hullanak. Klisé klisé hátán, a Davides mûvészi picsogás már inkább buzulásba ment át a furulyával. A végén az ûrhajóról lógó kötélen való bohóckodást meg nem tudom elhinni, hogy ezt amikor megírták, bele is gondoltak, hogy néz ez ki vizuálisan. Az alien itt is inkább statiszta volt, mint az elõzõben, a régi nyomasztó érzés sem járta át a filmet, hiába volt jobb CGI-jal mozgatva és több mutatva belõle.

Két dolog van a filmben, amit újranéznék ===SPOILER===

- Mikor a csaj annyira szerencsétlen, hogy eldöglik a csúszós padlón, szétlövi a plafont, a becsukódó ajtónál eltöri a saját lábát, szanaszéjjel kúszik-mászik, sebesül, végül ellõ valamit a hajón, amitõl az egész felrobban xDDDD hát amikor néztem, mondom, ilyen nincs xDDD ekkora egy idióta karaktert... pont azért tetszett, mert "komolyabb" filmben ekkora egy balfaszt még nem láttam.

- Mikor felrobban az ûrhajó, az alien pedig a félhomályban ugrál a magas fûbõl, mint a raptorok a JP2-ben.

Ezen kívül teljesen felesleges filmalkotás, és illúzióromboló, hogy az alienek egy meghibásodott android kreálmányai. A Davides csattanó meg szerintem a filmfogyasztóknak egyáltalán nem volt meglepetés.

5/10
Teddy Daniels 2017 okt. 19. - 23:12:18
(155/230)
Nagyon viccesen írtad meg, bár én nem röhögtem rajta... Elsõre nekem sem tetszett, de harmadjára nézve nem is olyan rossz film, a Prometheus-nál biztosan jobb szerintem.
Nem tudom szándékosan e, de nagyon hasonlít az elsõ részre, gyakorlatilag ugyanaz a története.
1/10
Bosnyák Dániel 2017 okt. 19. - 22:12:02 1/10
(154/230)
Kevés filmmel tudom csak összehasonlítani, ami felér , bocsánat nyelvbotlás inkább, alulmúlja ezt a filmet. Klisével kezdõdik, a kolónizáló cspat útnak indul majd váratlan esemény és meghal pár ember. Utána újabb klisé, hogy fognak egy rejtélyes üzenetet valami eddig felfedezetlen bolygóról, amit mellesleg késõbb kiderül, már felfedeztek. Nosza mi baj lehet abból, ha odamegyünk mondással (na itt lehet tudni, hogy gáz lesz belõle) el is indulnak oda aztán rövid lapos történet vezetés után végre lendületbe jön a film és felriasztja az éppen elaludt nézõket egy jó adag vértõl fröcsögõ, egy klasszikus alien színrelépés, úgymond nyúl helyett elõrántanak egy idegent nem éppen egy cilinderbõl, majd felrobban az ûrhajó. Ezután odaugrok a következõ klisére, a kis csapatot megmenti egy furcsa idegen, aki leginkább az Assasins Creedbõl jöhetett, aki egyébként tudomásom szerint egy android, mégis kinõtt és megõszült a haja. Eme személy bizalmába férkõzik, az amúgy hihetetlenül naív csapatnak és elvezeti õket a tökéletesen biztonságos menedékébe, amibe késõbb az \"élien\" játszi könnyedséggel és totális csendben végez egy szereplõvel. Az a kedvenc de legkiakasztóbb jelenetem, amikor az android lecsábítja a kapitányt a kamrába, hogy nézd milyen szép szörnyeket fejlesztettem ki az amúgy halálos vírusból, de ne aggódj, nem veszélyesek., sõt nyugodtan kukkants bele a friss alien tojásba, mert tetszeni fog. A csávó biztos azt hitte Kindertojás. Végül ismét fröcsögõ vér és színrelép az újabb javított xenomorph. Ezután már csak azt a homoszexuális utalásokat tartalmazó jelenetet emelném ki. Ennyire futotta a rendezõktõl? Ez a tendencia sajnos a mozifilmeknél. Szomorú.
9/10
TitusLivius 2017 okt. 14. - 13:07:03 9/10
(153/230)
Messze nem olyan rossz, mint amilyennek leírja itt a többség. Vessetek a mókusok elé, de nekem jobban tetszik, mint a korai avitt Alien mozik, a vérszegény Prometheus-hoz képest pedig szintet lépett. Az intro hibátlan, Fassbender és Waterstone remek, Jed Kurzel zenéje kegyetlenül jó, mindvégig perfekt idézetek, szimbolikák és kapcsolódások, a két szintetikus közös jelenetei pedig a film csúcspontjai. Nálam. Istenkomplekszus, teremtés és eredettörténet..... konkrétan ilyen vonalon kellene tovább vinni a filmet, mert ezeknél a tojásból lesújtó trilobitáknál meg a gombaspórából seperc alatt evolúciós csúcsra transzformálódott golyóálló cukimanók ténykedésénél már olyan szintû a rémület faktor, mint jancsi és juliska esetében a banya színre lépése...
5/10
klesx 2017 szept. 30. - 14:31:34 5/10
(152/230)
10/5. Gyenge erõlködés (ezt a történetet már kár tovább rágni), a droidon kívül szürke színészek, és helyenként nevetségesen gagyi a CGI. Egyedül a szinkron ami tetszett.
1/10
Károly Keresztesi 2017 szept. 29. - 12:47:26 1/10
(151/230)
Barátom mondta hogy ez a film sz@r, én nem akartam elhinni neki, de be kell hogy lássam neki volt igaza! Az elõzõ Alienekhez képest ez a legeslegrosszabb.
Az hogy horrorfilm az egyenesen sértõ, Hitchcock biztos forog a sírjában!
A film minden egyes mozzanata kiszámítható, semmi félelmetes nincs benne.
Ki az aki ne tudná mi fog történni a ha belenézünk egy tojásba? Egy 6 éves gyerek lehet hogy megijed ettõl, de aki látott már legalább egy Alien filmet az kétlem hogy másra számított volna.
A film látványvilága a film nagy részében vacak. Elmegyünk egy idegen bolygóra és az pont úgy néz ki mint a föld ???? Ennyire futotta? Ennél még az utazás a föld középpontjába is látványosabb volt, pedig az a földön játszódik!
Vagy jó példa az Avatar, bár az már egy kicsit szirupos lett a világító kommunikáló nõvényekkel, de ott elhiszem, hogy ez egy másik bolygó! Ki az a hülye aki úgy gondolja, hogy egy másik bolygón is pont igy néznének ki a nõvények ? Lehet hogy alig tudnának fotoszintetizálni, igy levelekre sincs szükségük, lehet hogy lélegeznek....!

A film szenved a fantázia hiányától! Semmi újat nem tesz hozzá az elõzõ sztorihoz a teremtésen kívül. Nincs benne egy új gondolat, csupa klisékbõl épül fel, amit már mind láttunk más filmekben, esetleg más gonosszal.

A filmbõl csak az utolsó 10-20 percet mondanám jónak (inkább) látványosnak, amikor már az ûrhajón harcolnak a lénnyel. De sajnos ez nem tudja feledtetni az elõzõ 1:30 percnyi unalmat.

A történet miszerint az Alieneket a droid fejlesztette ki, nem tetszik. Szerintem jobb lett volna ezt a szálat meghagyni a fantáziánknak.
A szereplõk közül nincs igazi fõszereplõ! Egy szereplõt sem zárunk a szívünkbe nincs kiért izgulni. A legtöbb szereplõ miután megismertük, pár jelent múlva meghal. Persze mondhatjuk hogy Michael Fassbender a fõszereplõ, de õ meg egy droidot játszik, ráadásul jót is rosszat is. Egy droidért meg talán senki nem fog könnyeket ejteni.

Csodálkozok azon hogy Ridley Scott egy ilyen silány filmmel tudott elõállni, úgy látszik egy bizonyos kor után az emberek elkezdenek elhülyülni.