Sz. Péter 2020 márc. 01. - 10:42:56 Előzmény Dubhe
(190/230)
"a sztori ordító logikátlansága."

Mondjuk az Alien (első rész) is egy (pontosabban több) ilyenre épül. :)
kybuck 2020 márc. 01. - 04:14:25
(189/230)
Az elpuskazott lehetőségek filmje (ez is)! Sajna az utóbbi időben sz@rabbnál sz@rabb dramaturgiájú filmek készülnek, még a nagy stúdiók nagy franchise-iéból is, ahogy erről már korábban is beszéltem. Itt is a történet egy része ujramelegített sztori, a másik része meg eltékozolt, elpuskázott, elkótyavetélt, és ez egy ilyen brandnél bűn, főleg hogy a rendező is ugyanaz, aki a kezdetet is dirigálta 1979-ben! Az a pár látvány meg dialógus, ami jó nem menti meg a filmet! Szégyen-gyalázat és csalódás az egész a várakozásokhoz képest, nem nézhetetlen, de a katarzis nulla!
3/10
Dubhe 2020 márc. 01. - 01:02:55 3/10
(188/230)
A korábbi alien részekhez képest B kategóra.
A látvány és a cselekmény üteme még egész jó lenne, de az filmet agyonverik szerintem a béna szereplők meg a sztori ordító logikátlansága. Akit ez nem zavar még élvezheti is a látványt.
A női fő szereplő elképesztően gyenge: retardált óvodás arccal csodálkozik és sír felváltva. Nyomába sem ér a korábbiaknak: Sigourney Weaver vagy Noomi Rapace-nak. A mexikói teherautó sofőrnek látszó pilóta méltó társa. Nem derül ki hogy csilliárd dolláros űrhajós földfoglalós projektet miért bíztak olyan legénységre aki a probléma megoldó képessége a segédmunkás helyettes segédét sem éri el.
8/10
InteriorLulu 2020 febr. 25. - 21:29:02 8/10
(187/230)
Nekem különösebb bajom nincs a filmmel, pláne hogy egyértelműen jobbnak is tartom, mint az előzményét. Röviden azért, mert minden tekintetben jobban illeszkedik a négy rész alatt felépült Alien-univerzumba. Jóllehet azon viszonylag kevesek közé tartozom, akik hajlandók és képesek is voltak valid válaszokat találni a Prometheus láttán felmerült számtalan kérdés döntő többségére. A két fő kérdés (miért teremtették a Mérnökök az embert, és miért akarták aztán elpusztítani őket?) persze sajnos még mindig megválaszolatlan, pedig kurvára nem ártana, ha Scott mester - mondjuk egy harmadik, egyben utolsó Alien-előzményfilmben - elárulná végre, már amennyiben van erről bármi elképzelése.

Ám tartok tőle, nincs ilyenje. És ez az, ami nekem a Prometheus óta ezzel az egésszel az egyetlen problémám. Hogy Scott, mielőtt belevágott az előzményekbe, a minimum az lett volna, hogy jól átgondolja, mit akar kezdeni a Mérnököknek átnevezett Space Jockey-kkal: kik ők, mik ők, miért pont ott, miért pont így, miért pont úgy, hogyan kapcsolódnak hozzájuk az alienek stb, stb... A Prometheus sajnos teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy Scotték lespórolták ezt az alapvető munkát, így nem is csoda a rajongók millióinak kiakadása. Utóbbiból Scott csupán azt szűrte le, kellenek alienek is az előzmény folytatásába, ami önmagában oké, ám ettől még ugyanúgy nincsenek meg a válaszok, sőt: bár bizonyos értelemben tisztult a kép a Covenantben, inkább csak újabb megválaszolatlan kérdések merültek fel...

Tényleg nem értem Scottot. Elhiszem neki, mert miért is ne tenném, hogy mióta csak az előzmény ötlete kipattant a fejéből, azt hézagmentesen össze akarja kötni a Nyolcadik utassal, csak épp amit tesz, az egyre inkább pont ezt hiúsítja meg. A Covenant bemutatása előtt egy hat részből álló előzménytörténetről ábrándozik, a bemutatás után már csak az egy szem Awakeningről beszél, azóta pedig már arról sem, lévén a Covenant bevételi adatai nem indokolnak semmiféle hézagmentes összekötést... Mit várt vajon? Mégis mitől remélte azt, hogy a Prometheusban csalódott sokmilliós közönség majd jól kifizeti a mozijegyet arra a Covenantre is, melyről pontosan lehetett tudni, alienek ide vagy oda, emögött sincs a szükséges koncepció, és így a homály sem igazán oszlik?!...

Szóval ugyan nagyon-nagyon kéne egy összekötő film, hívják azt Awakeningnek, vagy bárminek, amely végre mindent helyretesz, ám sajnos nagyon úgy fest, nem lesz ilyen, amivel sokkal inkább mi, az elkezdett előzmény-sztorival átvágott rajongók járunk rosszul, mint az ugyanezzel az előzmény-torzóval anyagilag nagyon is jól járó Scott...
Roberto DiCapribogyó 2019 dec. 29. - 23:04:36 Előzmény sawyerx
(186/230)
Jesszusom, ennyit mensizni egy fim miatt...
Roberto DiCapribogyó 2019 okt. 13. - 11:22:42
(185/230)
Nem értem a fanyalgókat, teljesen korrekt, szórakoztató film volt ez szerintem. (Igaz én a sci-fi "sci" részét elengedem az ilyen filmeknél, szóval én nem háborodok fel,ha pl. a bolygó légkörében csak 17% az O2 tartalom és hát akkor ez mekkora marhaság, mert nem is tudnának igy lélgezni az emberek, stb.)

Egész korrekt volt a történet, egyrészt megidézett korábbi elemeket, másrészt voltak benne egész meglepő dolgok is. A látvány, ill. maga a bolygó több helyen is lenyűgöző volt. Nekem már a Prometheuszban is hátborzongató volt M.Fassbender játéka, itt is az. Amúgy is a szinészek szerintem tök jól lettek összeválogatva itt is, ott is.

Ami meglepett, hogy voltak benne egész durva, szinte sokkoló részek is, ami szerintem jól állt a filmnek, alapvetően mégiscsak egy sci-fi horror ez a széria :-).

Kicsit olyan jellegű a film hangulatát tekintve, mintha az Alien-t és az Alien vs. Predator-t összemixelték volna. ~10/7

Számomra ez a sorrend:
1.Aliens
2.Alien
3.Prometheus
4.Covenant
5.Alien 3
6.Alien 4
tamas patkos 2019 okt. 08. - 22:21:14
(184/230)
Az elejétől kezdve a legnagyobb hiba, hogy senkinek sem hihető, hogy "stresszhelyzetben pánikol"-ásra nem tesztelnek BÁRMILYEN űrhajós/telepes/bármi kiképzésen!!!! Ezek 80 %-a az alkalmassági vizsga első/második napján kihullna. Pocsék!
olahmiki1959 2019 okt. 07. - 18:44:09
(183/230)
Abba kéne már hagyni ezt az erőlködést, hogy sikerfilmeknek mindig megcsinálják a folytatását - akár több részben is -, abban reménykedve, hogy ugyanolyan nagy anyagi bevételt hoznak, mint az első film.
A nagyon, de nagyon kevés kivételek közé tartozik az Aliens (A bolygó neve: Halál), ami talán még jobb is lett, mint az Alien, és a két film együtt abszolút logikus egységgé forrt össze.
(Na, ott kellett volna leállni!...:)
A többi folytatás meg sem közelíti az első két rész színvonalát, a Prométheusz pedig egyenesen a katasztrófa kategóriába tartozik.
Láttam már az évek, évtizedek alatt kultuszfilmmé vált alkotásoknak a folytatásait, borzasztó gyenge lett mindegyik - tisztelet a nagyon kevés kivételnek...:)
3/10
sawyerx 2019 szept. 16. - 21:10:06 3/10
(182/230)
A Prometheus nem áll meg önálló filmként a lábán, így ettől minimum elvártam volna, hogy kiegészítse, de gyakorlatilag a művészieskedésiességieskedéssiesség oltárán Scott papa szétkúrta a maradék reményt is, hogy igényesen kapcsolódjon az Alien 1-hez.
Voltak már főhőseink melósok, katonák, fegyencek, kalózok, tudósok, itt meg SZERELMESPÁROK. De jó, egy film lehet fasza bármilyen felállással, itt az a baj, hogy a karakterek még a Prometheus faékjeihez képest is felejthetőbbek, a történetvezetés pedig gagyi. A dögunalmas snittek után végre jön egy akció, de az is össze-vissza van vágva, vagy a régi lerágott csont...
A kámikázé-csaj nekem nagyon bejött, mert még egy ilyen szerencsétlen barom halált nem mostanában láttam filmvásznon :D ha véletlenül alakult így, akkor nem baj, ha meg így tervezték, akkor +1 pont (úgyis szar értékelést kap).
A sorban elfogyós-téma nem működött, a CGI-alien gagyi volt, a homorobotokból már sok volt, a fordulat a végén pedig szerintem egyértelmű volt.
Felesleges tovább boncolgatni, 4-5 alien-film után nyilván megnézi az ember, maximum keserű szájízzel, amiért nem készül el a harmadik, ami összekötné a klasszikussal.

3/10
4/10
Danzak 2019 júl. 23. - 00:10:31 4/10
(181/230)
Nem vagyok egy óriási alien rajongó, talán egy alien filmet se láttam végig a film elejétől, mindig csak részleteket. A prometheuszból egy képkockát se láttam, viszont valahogyan eszembe jutott az Alien Covenant, és gondoltam megnézem, mert mért ne. Abszolút nem tetszett.
[spoiler Ahogy az első két katona megfertőződött... nekem valahogy a pöfeteg gombára emlékeztetett, ahogy rálépsz aztán kijön belőle a füst.. najó rossz vicc.. tehát így bekerültek az emberbe és kikeltek rövid idő alatt?? Korábban amikor egy alien filmbe pillantottam bele, azért ehez több idő kellett hogy kikeljenek egy emberből.
Az elején a csajnak a szerencsétlenkedése mennyire idegesítő volt már... rázárja társára az ajtót, mikor az alien tépkedi ki magát a katonából.. megvárja amíg a társát szétszurkálja, majd akkor kiengedi onnan az alient és még a hajót is felrobbantja olyan ügyesen akarja lelőni... LOL
A legnagyobb vicc a storyban meg az hogy egy ember alkotta buggyant droid gyártja ezeket az ufokat, mert az emberek nem érdemlik meg az életet...
vicckategória ez a film, finoman szólva.
Megnézésre sajnos nem ajánlatos.. :D
[/spoiler]

Naphinel 2019 júl. 18. - 19:57:10
(180/230)
Borzalmas volt, telis-tele illogikus hülyeségekkel :(
Pl tök ésszerű és nagyon okos emberre vall meghozni a döntést, hogy szálljanak le egy olyan helyen (többszáz telepessel a fedélzeten), amiről fingjuk nincs, mi van ott.
A vége pedig annyira egyértelmű (klisé), fogadni mertem volna, hogy Walter az, akinek gondolom. A többit hagyjuk is.
Renáldo007 2019 márc. 30. - 16:38:59
(179/230)
most kezdem el nezni remelem jo
10/10
jozsi86 2019 márc. 28. - 19:22:58 10/10
(178/230)
Márpedig ez egy jó Alien film.
4/10
szamóca67 2019 jan. 20. - 15:35:25 4/10 Előzmény E-Zsolesz
(177/230)
Remélem igazad van, és Scott tatát nem engedik többé Alien film közelébe sem. A sci-filmtörténelem legfélelmetesebb lényének misztikumát gyilkolta le ez a karaktergyilkos sarlatán.
4/10
E-Zsolesz 2019 jan. 19. - 11:39:58 4/10 Előzmény King Diamond
(176/230)
A tojásokra egyáltalán nem kapunk semmilyen eredet-választ, ez a film legnagyobb félreértelmezése és egyben a legnagyobb logikai bakija is lenne. Enyhe spoiler: egyrészről a filmregény jobban utal arra, hogy David meglévő anyaghoz nyúlt hozzá és nem tőle származik. Másrészről amennyiben ez mégis valódi lenne, azzal Ridley Scott pont elásta volna az eredeti történetszálát. Mindezáltal nem szabad így értelmezni és eredet helyett teljesen külön szálként kell nézni, de részben ezért a katyvaszért sem szeretem a filmet. Másrészről én pont David miatt. Úgy vitte el a hátán olyan utálatos vallási maszlagokkal, hogy számomra idegesítő és felesleges volt. Teljesen mást akartam volna látni az egész filmből, mint ami lett belőle. Én magam végtelenül sajnálom a filmet.
A folytatással kapcsolatban pedig tudni kell, hogy pénzügyi bukás és rengeteg negatív kritika miatt elküldték Ridley Scott-ot a projektről. Hába erősködik, hogy ő márpedig készíti. Nem készít ő már semmit. Úgyhogy sajnos ezt így nem tudjuk meg, vagy esetleg az Aliens folytatást engedik és akkor abban folyhatnának össze a szálak. Én utóbbit is pártolnám, mert azzal kéne rendbeszedni az egészet.
abisztriczky 2018 dec. 29. - 20:56:11 Előzmény King Diamond
(175/230)
Az Alien vs. Predator fimnek van 1. és 2. része is. (Az 1. egy hatalmas jég alatti piramisban játszódik, a 2. egy kisvárosban).
És készült egy Alien: Origin című film is.
7/10
King Diamond 2018 dec. 29. - 19:49:32 7/10
(174/230)
Nos, elérkeztem az Alien-széria eddigi utolsó filmjéhez, a Prometheus folytatásához. Ahogy látom/olvasom, rengetegen szidják/leszólják ezt is, pedig itt-ott azért szerintem visszahozta/megidézte a régi részek egy-egy jelenetét/hangulatát (mint ahogy egyébként a Prometheus is).

MOSTANTÓL SPOILEREK LEHETNEK!!!
A film elején, mikor megismerkedünk egy teljesen új űrhajóval, annak legénységével, egy "új" droiddal (akit szintén Michael Fassbender játszik), még azt hittem, hogy legalább egy visszacsatolás lesz az előző részre. Ám, mikor kiderült, hogy Walter a droid és nem David, akkor kezdtem kicsit értetlenkedni, hogy most akkor mi is ez a teljesen új történet, és hogy mikor fog kapcsolódást mutatni a Prometheushoz. Szerencsére ez megvalósult a film kb. egyharmada elteltével. A cselekmény a Prometheus folytatása, rengeteg oldalon el lehet olvasni, hogy mikor játszódik, az már inkább érdekesebb, hogy nem sokkal a Nyolcadik utas előtt. Mint már írtam, jó néhány jelenet megidézi a régebbi részeket, ami nekem tetszett, leginkább a nosztalgia szempontjából. A történetben választ kapunk arra, hogyan is keletkeztek a tojások, aztán, most hogy ez mennyire tetszik vagy nem valakinek, mindenki döntse el maga. Én mindenesetre érdekesnek találom, talán ez a legjobb kifejezés rá.
A színészekkel továbbra sem volt gondom, igaz, sajnáltam Noomi Rapace karakterét (amit meg is magyaráznak a filmben, hogy mi történt vele és elég kemény), Michael Fassbender továbbra is remekül játssza a droid karaktert, mind a jó, mind pedig a rossz oldalt figyelembe véve. Az új női főszereplő pedig, Katherine Waterston sem volt egyáltalán rossz, kíváncsi vagyok, hogy fog-e szerepelni a következő részben, vagy őt is idő előtt ki(ny)írják, mint ahogy azt eddig már megszoktuk.
A helyszín, a nekropolisz, az űrhajó, mind tetszettek, a jelmezek, CGI, alienek (neomorph és xenomorph) mind remekül meg vannak csinálva, itt azért már a látvány miatt keményebbek a halálozások, mint a régi részekben (mily meglepő). A zenék és a magyar szinkron is rendben volt, leszámítva talán azt, hogy a film második felében a szinkronban következetesen Covanentnek hívták az űrhajót, nem pedig Covenantnak (ami kicsit zavaró volt egy idő után).
Nem tudom, hogy mikor fog jönni a következő rész, ám azt sem, hogy még mennyi film/rész van ebben az egész Alien-szériában úgy egyáltalán. Mert szerintem a részek ugyan nem rosszak, de kezd unalmassá válni a hasonló történet, kivitelezés, stb. A következő rész vége remélhetőleg összekapcsolódik a Nyolcadik utassal, mert nem kell ezt tovább húzni, még egy film bőven elegendő. Írom ezt úgy, hogy tetszett a vége ennek is és kíváncsi vagyok, mi lesz Daviddel és Danielsszel a következő részben.
Viszont most megnézem a Ragadozó (Predator) részeket is, utána pedig a két Alien vs. Predator filmet is, mert kíváncsi vagyok, hogy azok esetleg mennyi adnak hozzá az önálló Alien-filmekhez.
7/10
Aprósólyom 2018 dec. 16. - 16:31:48 Előzmény szookedorina
(173/230)
"Ha a fekete lyuk elszívja az univerzumból az anyagot, és megsemmisíti," Ezt honnan vetted, hogy megsemmisíti? Én úgy hallottam, összepréselődik közel "végtelen" sűrűségre.
4/10
István Pityu Herczeg 2018 jún. 30. - 20:05:11 4/10
(172/230)
Jobbra számítottam. Sablonos és kiszámítható történet, ostoba szereplők, logikátlanságok hemzsegnek a filmben. Ideje lenne valami jobbat kitalálni, mert ha ezt a filmet 1980-ban adják ki még úgyse lett volna nagy durranás. Semmi forradalmi nincs benne csak a szokásos történetet adják elő újra, sokkal bénább kivitelezésben.
5/10
szookedorina 2018 jún. 29. - 21:50:00 5/10
(171/230)
Ha a fekete lyuk elszívja az univerzumból az anyagot, és megsemmisíti, akkor elfogyhat egy idő után az anyag az univerzumból, ha nem keletkezhet új?
2017
A világ első állampolgársággal rendelkező humanoid robotja (Sophia).