Téma: Álom doktor

3/10
Gwen1 nov. 17. 01:25:18 3/10
(6/6)
Számomra a filmet csak azok a jelenetek mentették meg, amik a Ragyogás c. filmben lévő jeleneteket ismételték vagy utaltak rájuk egy-egy tárggyal (pohár, balta stb) vagy emberrel.

A következő sorok helyenként spoileresek lehetnek!

Az mondjuk érdekes volt, ahogy a "sötét oldalt" bemutatták, mert nem ez a megszokott...de az elég bénára sikeredett -nem voltak félelmetesek egyáltalán azok a kiégett hippikként ábrázolt halottak (vagy zombik?? -mert hogy lehet rájuk lőni és meg is haltak a golyóktól) meg ez a szöveg benne, hogy "pára" komolyabbnak hatott volna, ha azt mondja benne hogy "lélek" egy embernek nincsen párája :D Mondjuk nem tudom, eredeti nyelven hogy mondják, de nem hinném, hogy ennyire bénán szikronizálták volna.

Szóval kicsit gagyi volt nekem, ugyanakkor meg mégis érdekes, de közel sem az a kategória amit még egyszer meg lehetne nézni. Akkor sem, ha egyáltalán nem hasonlítom a Ragyogáshoz. Monjuk akkor csak egy csillagot ért volna :P De legalább ezután a film után újra vágytam rá, hogy megnézzem a Ragyogást :)
10/10
Attila9711 nov. 15. 22:49:37 10/10
(5/6)
Féltem, hogy a játékidő sok lesz, tévedtem. A karakterek nagyon jók, a színészi játékkal együtt, külön kiemelném a zenét/hangeffekteket, mégjobban elméjül a filmben az ember ezeknek köszönhetően. Talán a film tetőpontja és a hotelben játszódó jelenetsorok kicsit alulmaradtak a film többi részéhez képest, de ezt sem emelném ki annyira. Mindenképp érdemes beülni rá, ja és ne hasonlítsuk a Ragyogáshoz ezt a művet.
9/10
SKingrajongó1 nov. 08. 20:54:28 9/10
(4/6)
Nekem tetszett összességében. A film valójában csak a regény alapjait adja vissza, emiatt talán kicsit érthetetlen lesz azoknak, akik nem ismerik a regényt. Az viszont nem tetszik, hogy ennyire kötődik a Kubrick-féle Ragyogáshoz, sem a vége nem nyerte el a tetszésem

Dan meghal? Mégis miért?! Való igaz, Jack is ugyanígy halt meg A ragyogásban (regényben)


Mégis, amiért egyik kedvenc regényem filmadaptációjáról van szó, kap kilenc pontot.
8/10
szisan86 nov. 08. 14:15:48 8/10
(3/6)
Nekem tetszett nagyon, végig lekötött, valóban nem volt félelmetes, de èn kikapcsolódni mentem, nem félni. Szerintem jól megcsinálták. Részemről 7.5.
5/10
Slayer_HUN nov. 07. 22:47:58 5/10
(2/6)
Elképesztően unalmas, és a színészi játékok sem mentik meg. A hotel kb 15 percig szerepel benne, és semmi félelmetes nincs az egész filmben. Bánom, hogy elmentem rá a moziba, pedig az előzetes alapján azt hittem, hogy imádni fogom. Egy percét sem élveztem. Idén a legnagyobb csalódás. Ha csak a trailert nézi meg valaki, akkor sem marad le semmiről, más nem történik a 2,5 óra alatt.
szucsgyula okt. 07. 10:19:22
(1/6)
Várós!
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!