9/10
grosz_i 2022 nov. 21. - 20:40:05 9/10
(4/4)
Inga Lindström – A regényíró meg én - Der Autor und ich (2022) december elején kerül adásba a ZDF programjában...
9/10
offtopic
grosz_i 2022 nov. 12. - 18:34:01 9/10
(3/4)
https://www.imdb.com/title/tt23620090/?ref_=fn_al_tt_1

Mivel a port.hu az idén forgatott Christiane Sadlo, alias Inga Lindström filmek adtlapját nem teszi fel...

Inga Lindström – A regényíró meg én - Der Autor und ich (2022)

Ebba, határozott, magabiztos nő mennyasszonyi ruhabutikot vezet egy kisvárosban, Halsborgban és rajongója a Bianca Lund szerelmes regényeinek.
Rasmus jóképű, de nyers modorú stockholmi író, aki kibérli Ebba nyaralóját, hogy ott nyugodtan elvégezhesse a regénye kéziratán az utolsó simításokat. Ugyan a férfi udvariatlan, parancsolgató típus, de Ebbát mégis lenyűgözi a férfi írói talentuma. Talán éppen ezért elkezdenek irodalomról társalogni.

Ebba falja a szerelmes regényeket, és hisz abban, hogy a valós életben is létezik az igazi nagy szerelem. Rasmus, aki röviddel a válása előtt áll, elveszítette minden illúzióját a nagy érzelmekben. Ennek ellenére ő is rajongója a Bianca Lund regényeknek, és ez a közös vonásuk közel is hozza őket egymáshoz.
Rasmus miután végre elküldte a kéziratát a kiadónak, majd ő és Ebba közösen eltöltenek egy romantikus hetet, éppen olyant, mint ahogy az a Bianca Lund regényeiben meg van írva. Vajon a kezdeti rajongás megmaradhat-e közöttük, vagy Rasmusnak lesz igaza, aki meg van győződve, hogy a mennyei boldogság minden párkapcsolatban igazán csak az első egy hétig tart?

Ebbában egyre több kétség merül fel Rasmus őszinteségével kapcsolatban, különösen akkor, amikor megtudja, hogy a volt felesége nem más, mint Bianca Lund. Hogy Ebba gondolatait más irányba terelje, küld neki a barátnője, a könyvkereskedő Tilde az generáció egy titokzatos szerzőjétől egy Lilith Holm által írt regényt, amiről Ebba rögtön megállapítja, hogy az tulajdonképp a legutolsó Bianca Lund regény plagizált változata. Tilde mérges és csalódott, rögtön panasszal is él a kiadónál, Svennél.

Csupán a rádiós műsorvezető, Arne, Ebba másik barátnőjének a vőlegénye örül, mert azt reméli, ezekkel a történetekkel, vagy inkább botránnyal a rádióműsora hallgatottságát növelni tudja. Ennek Liv is örülne, mert így legalább több időt tölthetnének a közelgő esküvőjük előkészületeivel. De vajon lesz-e Ebba számára is happy end? Legkésőbb akkor, amikor Rasmus újra Halsborgban van, hogy felolvasson a legújabb regényéből, akkor derül ki, hogy néha a legszebb történeteket maga az élet írja.
9/10
grosz_i 2022 nov. 07. - 16:51:22 9/10
(2/4)
Mivel a port.hu az idén forgatott Christiane Sadlo, alias Inga Lindström filmek adtlapját nem teszi fel, így az utolsó szinkronizált Lindstrüm filmhez írom a filmismertető - gondolva arra, hogy az az emberfaj is létezik még, amelyik a romantikus történeteket kedveli…

https://www.imdb.com/title/tt21983918/?ref_=fn_al_tt_1

Inga Lindström - Valaki szeret téged! (2022) - Jemand liebt dich - 96. epizód

Röviddel azután, hogy a gyerekét egyedül nevelő Karlotta az üzlettárs barátainak, Astridnak és Johannak felvázolja az új, közös kávézójuknak az ötletét, rájön, hogy a barátja, Gustav megcsalja.
Karlottát kijózanítja ez a felismerés. Bárcsak hallgatott volna a lányára, Linneára. A szakítás fájdalmaitól szenvedve, váratlanul romantikus leveleket kap egy ismeretlentől. Vajon Gustav a levél szerzője? Vagy inkább a szimpatikus műszerész, Mikkel? Mindnyájan csak találgatnak, még a kollégája Elias sem tudja, ki lehet a levelek titokzatos szerzője.

Mindezzel egyidejűleg Linnea az anyját regisztrálta interneten a „Svéd szívek” randi-oldalra. Ez egyáltalán nem felel meg Karlotta ízlésének, mégis rábukkan egy profilra, aki mögött Johant sejti. Viszont a jó barátai és üzlettársai már évek óta egy álompárt alkotnak, mégis lehetséges lenne mindez? Ugyanis Karlotta számára Astrid és Johan tökéletes párkapcsolatban élnek.
Karlotta mégis jelentkezik a „Svéd szívek” webportálra, de egy másik néven -, hogy utánajárjon a dolognak. Egyre csak sokasodnak az ismeretlen levélíró figyelmességei. Karlotta találgat, ugyan ki is írhatta neki ezeket az üzeneteket mentazöld színű papíron. Csapán egy nagyobb konfliktus után jön rá, ki is áll a mentazöld színű levélkék mögött. Mindeközben rájön, hogy az igazi, nagy szerelem néha ott vár ránk a hátsó kijáratnál…

9/10
grosz_i 2021 szept. 06. - 05:41:28 9/10
(1/4)
Lindström - A világ legszebb helye - Der schönste Ort der Welt (2021) - 89. epizód

Maja a nagypapája, Benno születésnapjára visszamegy a szülői házba. Az anyja, Ingrid viszont továbbra is elutasító vele szemben, Maját hibáztatja az öccse, Linus haláláért.

Maja újra találkozik a volt barátjával, Elias-szal, de megismerkedik a sármos Michellel is. Azonban a nő igen hamar rájön, hogy a családi gazdaság a csőd szélére sodródott, amiről Benno mit sem sejt.

Vajon Maja megmentheti-e még a családi gazdaságot, vagy megint menekülni fog maga elől is? Ugyanis az otthon tett látogatása során Maja belecsöppen a régi és az újonnan keletkezett családi konfliktusokba. Minthogy a birtok csőd közeli helyzete nem csupán az egyedüli titok, amit Ingrid eltitkol Benno elől…

Ingrid házassága Maja apjával, Samuval is mély válságba sodródott, sőt Samu már nem is titkolja Londonba fog menni akár Ingriddel, akár nélküle. Maja pedig vívódik a két egymástól nagyon is különböző férfi Elias és Michel között.

Maja végül mégiscsak döntéskényszer előtt áll. Meneküljön-e a saját sorsa elől, miután megtudta miért is volt mindig is feszült az anyja és közte a kapcsolat. Miért is szállt be öt évvel ezelőtt az öccse, Linus a kocsiba és okozott önmaga számára halálos kimenetelű autóbalesetet. Sőt, az is világos lesz számára, hogy a birtokon szeretné az életét leélni, ott, a világ legszebb helyén, és Elias-szal, akit soha nem szűnt meg szeretni…