9/10
grosz_i 2022 dec. 21. - 06:24:13 9/10
(1/1)
Rosamunde Pilcher: A hetedik mennyországban - Rosamunde Pilcher: Im Siebten Himmel (2021)
Pilcher „Egy másik nézőpontból” „Another view” című novella alapján

Rebecca, azaz „Becky” Taylor frissen felszentelt ifjú anglikán lelkésznő. Mielőtt hivatalosan is átvenné a parókiáját, felkeresi a kis egyházközséget Cornwallban.

Látogatása során, hajszál híján, majdnem összeütközik egy vonzó külsejű kerékpárossal. A majdnem gázolásból hirtelen flört lesz. Amikor pedig egy tinédzser ellopja a férfi kerékpárját és Becky láthatólag nem is avatkozik közbe, a bringatulajdonos eléggé dühös lesz a nőre.

Becky új egyházi közössége átlátható, mindenki mindenkit ismer és a meglopott Adam nevű kerékpáros építészként a közösségi ház felújításával foglalkozik. A munkálatokat lady Biningham finanszírozza, egy jómódú, nemesi rangra emelt építész özvegye, aki még mindig az egy éve elhunyt férjét gyászolja. A lelkészi munkája mellett, Becky felvállalta azt is, hogy a nehéz körülmények között élő Kylie-vel törődik.

Adam a kerékpárja elvesztése dacára láthatólag mégis örül, hogy Beckyvel az útjaik újra és újra kereszteződnek. Vajon ez a sors keze, vagy egy felsőbb hatalom is szerepet játszhat benne? Mert ha igen, akkor az gonosz tréfát űz a fiatal lelkésznővel, mert hamarosan kiderül, hogy Adam szíve már másé. A mennyasszonya, Emma ugyancsak örül, hogy végre új lelkész van a faluban, és végre ki is tűzhetik a közelgő esküvőjük napját.

Becky érzelmileg távol tartja magát Adamtől, bár kétségei vannak, hogy a férfi házassága vajon boldog lesz-e. Vagy csupán Becky vágya ez, hogy így lássa? Ekkor pedig Emma találkozót kér a lelkésznőtől egy beszélgetésre, ahol bevallja, meggyónja a házassága előtti félrelépését.

A mennyasszony ugyanis attól tart, hogy Adam őt elhagyná, ha erről tudomást szerezne. Állítólag csupán tanácsot szeretne Beckytől kérni, de igazából a lelkésznő feloldozására számít -, ezzel pedig csupán a lelkésznő kerül emocionálisan kutyaszorítóba.

Ugyanis Adam egyre gyakrabban keresi Becky közelségét, társaságát. Emma számára pedig nem marad titokban, hogy a vőlegénye egyre jobban eltávolodik tőle, és Emma épp a lelkésztől kérdezi meg, van-e valami sejtése, miért viselkedik Adam vele mostanában ilyen távolságtartóan.

Amikor pedig sor kerül arra, hogy Becky és Adam megcsókolja egymást, Becky behúzza a kéziféket. Hivatalosan kezd viselkedni Adammel, és közli vele, hogy egyáltalán nem érez iránta semmit. Kihirdetik az esküvőt, és úgy tűnik, hogy Rebecca azt a férfit, akit tiszta szívből szeret, egy másik nővel fogja összeadni az oltár előtt.