10/10
surildi febr. 24. 15:49:07 10/10
(17/17)
Ez tényleg romantikus film volt!
Nagyon tetszett! ♡☆♡
napraforgó 2020 máj. 27. - 04:27:57
(16/17)
Ez valami más cimmel már ment párszor.
A Liebe am Horizont tartalma egy álnéven rejtőzködő festőről, Malcolm Caplainról szól, aki véletenül megismerkedik egy műkritikussal, Helena Beuforttal, akivel kölcsönösen vonzódni kezdenek egymáshoz. Ezt nem nézi jó szemmel Stuart Winslow galéria tulajdonos húga, Daphne, aki Malcolm korábbi szeretője, jelenleg meg az ügynöke és befektetési taanácsadója. Daphne mindent megtesz, hogy Helenát elűzze, annál is inkább, mert rossz befektetésekbe fektette Malcolm vagyonát, aki igy tönkrement. Daphne bepróbálkozik Malcolmnál, aki elutasitja, és ezért a nő elgyújtja a festő műtermét. A tűz miatt megsemmisül a festő szinte összes műve és ráadásul az egyik szemére meg is vakul. Csak a végén derül ki, mi is történt és kerül össze a szerelmespár, akiket a féltékeny nő intrikái elválasztottak egymástól.
10/10
grosz_i 2020 márc. 12. - 18:54:06 10/10
(15/17)

Rosamunde Pilcher - Az angol bor (2011)
Megszerezni a jobbat "Getting better" novella nyomán

Hannah Powell, egy becsvágyó borász, aki már hosszú ideje Franciaországban élt, megkapja élete nagy esélyét, szülőföldje, Dél-Anglia egyik szőlészetét vezetheti. Persze a Benson Valley Winery cégvezetésen osztoznia kell, Jonathan Benson-nal, a tulajdonos hölgy, lady Kate unokaöccsével, Kate ugyanis az örökösét ilyen módon szeretné kissé fegyelemre szoktatni. Két egészen eltérő jellem találkozása, akiknek mégis össze kell fogniuk, ha eredményt akarnak.

Nem csupán a szőlőbirtok gondját kell megoldaniuk, ugyanis mindkettőjüket utoléri a múltjuk. Hannah 17 évvel ezelőtt menekülésszerűen hagyta el Cornwallt, amikor egész fiatalon az akkori főnökétől akarata ellenére teherbe esett. A gyermeket átadta Jessie Watsonnak, a főnöke feleségének, a nőnek ugyanis nem lehetett gyereke.

Jonathan, egy szenvedélyes autóversenyző és a nagynénje tudta nélkül úszik az adósságban. Az örökségét titokban odaígérte lady Kate konkurensének, Nick Stevens-nek, egy helyi borkereskedő szövetkezet vezetőjének. Steven veszélyben látja a tervei megvalósulását, és követeli Jonathan-tól, hogy mielőbb szabaduljon meg az új borásztól. Jonathan megígéri ezt, de ezáltal még komplikáltabbá válik az élet számára. Beleszeret Hannah-ba, és a nő is egyre inkább vonzódik a férfihez.

Az eseményekkel párhuzamosan, Jonathan 17 éves keresztlánya, Tessa megállapítja, hogy terhes. Nem bízik magában, hogy hogyan is közölhetné ezt anyjával, és Jonathan segítségét kéri. Hannah döbbenten állapítja meg, hogy Tessa az ő lánya, és azt hiszi, hogy Jonathannak viszonya van vele. Csalódottan egyre távolságtartóbb a férfivel szemben. Ahogy Jonathan tisztázza a félreértést és Hannah bevallja az iránta érzett szerelmét együtt töltenek egy szerelmes éjszakát. Jonathan be akarja vallani Hannah-nak a kettős játékát, de ezt egyelőre megakadályozza egy súlyos balesete… Lady Kate az unokaöccse betegágyán tudja meg, milyen hatalmas összeggel tartozik Nick Stevensnek, aki mindig is számításból adott neki pénzt az autóversenyzéshez. Lady Kate kifizeti az unokaöccse tetemes adósságát és felmondja a szerződést is Nick borkereskedő cégével.

Nick kettős játékot folytat, mert Jessie Watsonnal kötendő házassága előtt kideríti a mennyasszonya titkát: Tessa tulajdonképpen Hanna lánya, aki diáklányként az ő birtokukon töltötte a gyakorlatát, és a férje viszonyt kezdett vele, és terhes lett. Jessie-nek viszont nem lett gyereke a már elhunyt férjétől. Tessát örökbe fogadták, Hannát viszont Franciaországba küldték, ahol sikeres borász lett az elmúlt évek során.
A pezsgőgyártás eredményessége, majd ahogy Nick megzsarolja Hannah-t, aztán hogyan derít fényt Jonathan Nick gátlástalan, pénzéhes manipulációira, és legvégén pedig mindenkire a jól megérdemelt boldogság vár…
10/10
grosz_i 2020 febr. 21. - 20:58:40 10/10
(14/17)

Rosamunde Pilcher - A világ végéig (2002)
Az egyetlen hely "The only Place" novella nyomán

Az ifjú, csinos tanítónő Sheila O'Connor megérkezik Robert és Paul Carmichael - textilvállalkozó-tulajdonos dinasztia birtokára, hogy megpályázhassa a házitanítói állást a síbalesetben megsérült Robert Carmichael 10 éves kislánya középiskolai felvételének felkészítéséhez. Robertet és kislányát Louise-t már évekkel ezelőtt elhagyta a felesége és el is váltak. Azóta Robert csak a munkájának él, az érzelmet, szerelmet teljesen száműzte az életéből.

Robertnek érdekes találmánya van - az abszolút víztaszító gyapjú, ami megmenthetné a Carmichael céget a fenyegető csődtől, de ehhez tőkére lenne szükségük. A fiúk anyjának, Marian-nek kapóra jön, hogy Paul fia éppen George Spencer, az amerikai kapcsolattal is rendelkező textilcég lányával, Doreen-nal jár, és a lány születésnapi partiján puccsszerűen bejelenti a fia és Doreen eljegyzését.

Paul viszont -, a csábos külsejű sonnyboy, szívesen flörtöl csinos hölgyekkel nyíltan kimutatja érdeklődését, vágyódását Sheila iránt. Ez viszont egyáltalán nem tetszik a lány apjának, aki kétkedve fogadta a lánya és Paul kapcsolatának őszinteségét. Ugyanígy ellenzi a kapcsolatot Marian Carmicheal is, és rábeszéli Robertet, hogy inkább ő kezdjen el flörtölni a házitanítóval, ami azzal végződik, hogy Sheila beleszeret a kislány apjába, Robertbe. Nem tervezett módon a férfi is megnyílik, és megszereti az őszinte, érzelmeit nyíltan kimutató Sheilát, akiért a lánya is rajong.

Robert, hogy minél több időt tölthessen Sheilával elküldi az öccsét Franciaországba, hogy nagyobb számú birkaállományt szerezzen be a gyapjúfonal előállításához. Az együtt töltött vacsora, a közös kirándulás hármasban az állatkertben, majd a sétarepülés csak tovább mélyítik az egymás iránt kialakult érzelmeiket. Robert felkeresi Sheilával a lány apját, aki valamikor szintén repült, de egy repülése során varjakkal ütközött a gépe. és megsérült a szeme, sőt mostanra már szaruhártya transzplantációra is szüksége lenne, amire a családnak nincs elegendő pénze.

Paul, ahogy hazajön, összeverekszik a bátyjával Sheila miatt, ami indokul szolgál Marian Carmichealnek, hogy elbocsássa a lányt, sőt olyan intrikába bonyolódik, amit később csak nehezen tud jóvátenni.
Rögös út vezet a bonyodalmak végső tisztázásáig. Paul csak-csak kibékül Doreen-nal, Brian szemműtétére is sor kerül és Louise biztatására „csókoljátok már meg egymást!”, ami azt jelenti, Robertra is rátalál a szerelem és a boldogság Sheila oldalán… és természetesen Louise is kiválóan teljesít a középiskolai felvételi vizsgán…
Herbst Ferencné 2019 dec. 10. - 12:50:19 Előzmény grosz_i
(13/17)
Valóban így igaz, de a képek alapján, ami már lassan hetek óta ugyanaz, nehéz megállapítani, melyik filmet láthatjuk! Mindenkinek köszönöm, a részletes film ismertetést!
napraforgó 2019 nov. 02. - 09:35:02
(12/17)

Rosamunde Pilcher: A világ végéig (DE PILCHER: BIS ANS ENDE DER WELT)

Az elvált vállalkozó, Robert Carmichael kislánya mellé felveszi tanárnak Sheila O'Connort. A nő rögtön vonzódni kezd Roberthez, aki a válás óta nem gondolt nőre szerelemmel. Robert lányának, Louise-nak ragaszkodása Sheila-hoz nagy mértékben hozzájárul a végkifejlethez.

Állitólag ez lesz ma. De majd meglátjuk.
napraforgó 2019 jún. 02. - 18:06:20
(11/17)
Jó kis sorozat ez, kár, hogy a Port annyira rapszódikus, hol feltünteti az alcímet - németül -, hol nem.
A német színészeket meg nem ismerem annyira, hogy a szereplők neve alapján meg tudnám állapítani, hogy vajon láttam-e már, vagy sem.
A tartalomismertetőket meg a nézőkre bízza. Aki látta már, az írjon róla pár mondatot. Viccesek.
10/10
grosz_i 2019 jún. 02. - 17:21:39 10/10 Előzmény napraforgó
(10/17)
Üdvözlöm Girasole, 2019. Június 6-án most már a biztos tudás birtokában valóban "A világ végéig" 2002-es filmje fog menni Dieter Kehler rendezésében. A tartalom fordítás-nál ügyeltem arra a mércére, amit én is elfogadok betartandónak.
10/10
grosz_i 2019 jún. 02. - 14:47:49 10/10
(9/17)
A világ végéig - Bis ans Ende der Welt

Az ifjú, csinos tanítónő Sheila O'Connor megérkezik Robert és Paul Carmichael – textilvállalkozó-tulajdonos dinasztia birtokára, hogy foglalkozzon, ill. hogy tanítsa Robert 10 éves lányát.
Sheila beleszeret a kislány apjába. Robet viszont Louise anyjától történő válása óta a szerelmet száműzte az életéből.
Paul viszont -, a csábos külsejű sonnyboy nyíltan kimutatja érdeklődését, vágyódását Sheila iránt. Ez viszont egyáltalán nem tetszik a cég titkárnőjének, Mariannak, és apró intrikákkal bele is avatkozik az események menetébe.

Minden dicséretet megérdemel ez a meseszép, nagyon sikeres Pilcher-film. A fiatal tanárnő (Lara-Joy Körner) tanítja a textilvállalkozó (Philipp Brenninkmeyer) lányát, és felkelti a textilvállalkozó és öccse érdeklődését is, aki mint nagy charmeur, szívesen flörtöl csinos hölgyekkel.

Önhibáján kívül egy félreértés révén a tanítónő, Sheila nagy-nagy bonyodalomba keveredik és a vállalkozó édesanyja (Monika Peitsch) elbocsátja a cégtől. Ugyanis az az anya szándéka, hogy a gazdag üzleti partner lányát kell a fiának nőül vennie, hogy ezáltal a cég megmeneküljön a csődtől.
temi3 2019 máj. 30. - 12:02:18
(8/17)
Ez egy izgalmas játék: Ma melyik filmet adják? Még jó, hogy az elején bemondja (?) de a biztos pont a felirat a német címmel.
10/10
grosz_i 2019 máj. 30. - 08:44:28 10/10 Előzmény grosz_i
(7/17)
...és a film címe valóban Újrakezdés 2001 -, és nem keverendő össze a 2012-es Újrakezdés c. Pilcher filmmel: In der Mitte eines Lebens - "Az élete derekán"-nak fordítható műkedvelői nyelvtudás szintjén...
10/10
grosz_i 2019 máj. 29. - 10:32:57 10/10 Előzmény grosz_i
(6/17)
A film eredeti címe (ma este adásba kerülő?) Rosamunde Pilcher: Küste der Träume (2001) - A műsor után már a biztos tudás birtokában leszünk...
10/10
grosz_i 2019 máj. 28. - 13:35:31 10/10
(5/17)
Férje halála után Kate Milhouse megpróbál új életet kezdeni. Gyerekeivel, a 12 éves Williammel és a hatéves húgával, Mirandával elköltöznek Londonból egy, az angol tengerparton fekvő kisfaluba. Arnold Talbot, elhunyt férje legjobb barátja recepciós állást ajánl fel neki ott, a szállodájában.
Az új kezdet szerencsés csillagzat alatt állónak tűnik: a szállodai munkában Kate örömét leli, és az új otthona – egy romantikus, kertes családi ház, valamint a szomszédasszonya, a cottage tulajdonosa, Mrs. Pritchett is kedveli őt is, gyermekeit is…
A boldogság tökéletesnek tűnik, míg a vonzó külsejű mérnök, Geoffrey Hynes nem találkozik Kate-el.
10/10
grosz_i 2019 máj. 26. - 10:03:29 10/10
(4/17)
Rosamunde Pilcher: A múlt árnyai (Im Licht des Feuers)
Német romantikus film (ismétlés) (2000) (87')

Lady Catherine kastélyát, a 250 éve a család tulajdonában álló Edenvale-t hatalmas adósságok terhelik. Egy éjszaka kigyullad az istálló. Miközben a Lady lánya és sógora próbálják kimenteni a bennrekedt lovakat, mindketten bent égnek, így fiuk, Christopher árván marad. Lady Catherine másik lánya, Julia Londonból azonnal a kastélyba utazik és magához veszi a fiút. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Julia találkozik gyermekkori szerelmével, akit Christopher is hamar megkedvel.
Bubus53 2018 okt. 13. - 16:02:34
(3/17)
Susanne évek óta férjnél van. De évek óta nem boldog, és nem is elégedett. Egy napon találkozik a folyóparton barátnőjével, Viviennel. Mesél neki aggodalmáról. Vivienn megpróbálja rábeszélni Suzanne-t, hogy írja le gondolatait és vágyait, és a levelet tegye a pezsgőspalackba, amelyet előbb együtt kiürítenek, majd dobja be azt a folyóba. A levél hamarosan egy bizonyos férfi kezébe kerül...
temi3 2018 aug. 29. - 09:43:45
(2/17)
Miért kell nekem fél óra hosszat nyomoznom, csak azért, mert a kedves műsorszerkesztő vagy ki, átnevez egy filmet? Ezt a filmet már leadták régebben Eljegyzés, szerelem, zűrzavar címmel! Még jó, hogy az eredeti cím szerint ki/megtalálható. Kinek jó ez????
napraforgó 2013 jún. 22. - 18:45:46
(1/17)
Kár, hogy ma nem ezzt az epizódot adják.