Téma: Álomhajó

10/10
grosz_i nov. 22. 18:15:20 10/10
(30/30)

Mézeshetek - 22. Nászút Montenegróba (2015)

Mivel Andrea esküvőszervező eltörte a lábát, párjának és volt férjének egyedül kell elkísérnie a nászpárt montenegrói útjára. Amint a Stefan fedélzetre kerül, újabb kihívás vár rá: Mivel a nyugdíjas-otthont felújítási munkálatok miatt átmenetileg bezárták, édesanyja, Friederike spontán úgy dönt, elkíséri fiát az útra. Stefan természetesen örül a határozott idős nőnek. Ám amikor kiderül, hogy anyja szeretett kutyáját, Henryt a fedélzetre csempészte, a dolgok több szempontból is bonyolultabbá válnak.

Katja és Carlo Petelin összeházasodnak, Carlo húga, Mia kíséretében, aki bátyja legnagyobb aggodalmára egy félénk, »könyvmoly«, akit csak a könyvek borítói között megbújó férfiak érdeklik. Carlo uralkodó természete azonban nem csak Miának okoz gondot.
Menyasszonya, Katja is rájön, hogy minél közelebb kerülnek hazájához, Montenegróhoz, Carlo annál macsóbb lesz. Amikor pedig kiderül, hogy a Carlo a tudta nélkül vett egy nyaralót, máris ott az első komoly válság a fiatal pár között.

Luise és Jens Müller nászútjukon is rájönnek, hogy nem tudnak mindent egymásról: Luise Magnus fiának, Mariusnak az anyja. Feleségével, Marie-vel együtt azonnal a születés után örökbe fogadták csecsemőként. Az a tény, hogy Luise eltitkolta Jens előtt, hogy már szült egy gyereket és felkínálta örökbefogadásra, Marius pedig nem tudta, hogy Marie és Magnus őt örökbe fogadta, cseppet sem könnyíti ez meg a dolgát. Végül, de nem utolsósorban Stefan édesanyja, Friederike Montenegróban keresi, és meg is találja a gyermekkori kedvesét, Petkót, aki szerzetesként ott él egy kolostorszigeten...
10/10
grosz_i nov. 22. 18:14:54 10/10
(29/30)

Hochzeitsreise an die Loire - 23. Nászút a Loire-völgyébe (2016)

Stefan esküvőszervező számára az utazás meglepetéssel kezdődik. Édesanyja, Friederike esküvőszervezőként beáll a még mindig sérült volt felesége, Andrea helyett. A fedélzeten Stefan rendkívüli kéréssel szembesül. Gyermekkori barátja, Katharina a hajón házasodik, és megkérdezi tőle, el tudná-e képzelni, hogy bérapa legyen. Férjével, Alexanderrel, akinek már van egy tizenegy éves lánya az első házasságából, nem akarnak mást, mint egy másik gyereket. De Sándor sajnos nemzőképtelen lett. Katharina nem akar névtelen apát, ezért megkéri a meglepett Stefant, hogy gondolja át a kérését.

Véletlenül Friederike tudomást szerez erről, azonnal megdöbben. Hibáztatja fiát is, miért nem utasította el azonnal a kérést. De az ifjú házasok ebben a témában sem értenek egyet. Fanny, Katharina mostohalánya pedig egyébként is ellenzi a család bővítését, és mindent megtesz, hogy megnehezítse apja új feleségének életét.

Az utazás a második menyasszony és vőlegény, Julia és Patrick számára is nagy meglepetéssel kezdődik: a vőlegény lekési a hajót. Julia esküvői tanúja és legjobb barátja, Daniel váratlanul ezt jelnek véli. Régóta szereti a menyasszonyt, és végre fel akarja fedni előtte az érzéseit. De a vőlegény nem az a fajta ember, akit könnyen félre lehet állítani. Az esküvőszervezőknek ismét sok dolguk lesz, hogy a végén a megfelelő párokat vezessék az oltárhoz és a boldogságba.


10/10
grosz_i nov. 22. 18:14:18 10/10
(28/30)

Mézeshetek - 24. Nászút Pugliába (2016)

Stefan Herbst és új kollégája, Laura Russo magukkal viszik a két nászutas párt Pugliába. Laurának az egy utazás a régi hazájába, és édesanyja még ma is ott él. Amint felszállnak a fedélzetre, heves érzések lobbannak kettejük között, amit Beatrice figyelmét is felkelti.

Stefan megnyugtatja Beatrice-t, jól tudja, hogy Laura túl fiatal hozzá. Egyszerűen kedveli, és kiváló munkát végez. És pontosan ezt gondolja Lulu és Müller Kevin is, akik egy esküvői vásáron nyerték ezt az utazást. Azonban gyorsan rájönnek, hogy nem minden kiadás szerepel inkluzíve ebben az álomutazásban. A pénzhiányra Kevinnek már megvan a tökéletes megoldása, de sajnos az nem egészen felel meg Lulu elvárásainak.

Gloria és Patrick Sennack is másképp képzelte el a nászútjukat. Először Gloria fia, Paul váratlanul megjelenik a fedélzeten, majd a második meglepetés a szárazföldön várja a menyasszonyt és a vőlegényt: Patrick lánya fiával, Matsszal.
Annak érdekében, hogy fontos rendezvényszervezői munkát végezhessen, Tabea megkéri apját, hogy vigyázzon az unokájára. Természetesen sem Patrick, sem Gloria nem tagadhatja meg a kívánságát, így a nászútjuk a kis Matsnak köszönhetően felejthetetlenül viharos lesz.

10/10
grosz_i nov. 20. 08:57:51 10/10
(27/30)
Álomhajó - Mézeshetek Lissabonban (2017)

Stefan és Laura esküvőszervezők számára az első a lisszaboni utazásuk. Most először utaznak apa-lánya csapatként. A Victor Burger kapitány körüli legénység izgatottan várja, hogy ők, ketten hogyan boldogulnak a mindennapi munkájukkal az egészen új helyzetben.

Főleg, hogy az esküvői pároknak ezúttal is szükségük van esküvőszervezőik teljes elkötelezettségére. A tervezettel ellentétben Ina legjobb barátja és szolgálólánya, Sophie egyedül jelenik meg a fedélzeten. Szakított a barátjával, mert a leendő férje megcsalta. Az együttérző Ina nagyon vigyáz rá, vőlegénye, Philip nagy bosszúságára. Hamar rájön, hogy egy három fős nászút sok konfliktuslehetőséget rejt magában.

Az újdonsült férj egyetlen esélyt lát a nyaralás megmentésére. Megkér egy fadista-gitárost, hogy udvaroljon Sophie-nak, vigasztalja és vigyázzon rá. Úgy tűnik, hogy a terve működik, mindaddig, míg a barátnői rá nem jönnek a cselszövésre.

Anne és Florian egyszer már el kellett halasztani az esküvőjüket. Nem sokkal a megbeszélt találkozó előtt, mert Anne lovasbalesetet szenvedett, és azóta tolószékben került. Margit anyósának kétségei vannak, vajon kibírja-e házasságuk a megváltozott viszonyokat. Még ha Anne és Flórián annyira biztosak is abban, hogy Anne fogyatékossága nem változtatja meg szerelmüket, nászútjuk során a menyasszony és a vőlegény is felteszi magának a kérdést, valóban elég erős-e a kötelékük.

https://www.kino.de/se/page/2/?searchterm=Kreuzfahrt+ins+Gl%C3%BCck
10/10
grosz_i nov. 13. 11:58:31 10/10
(26/30)
10/10
grosz_i nov. 13. 11:56:59 10/10
(25/30)

Mézeshetek 5. - Nászút Chilébe (2008)

Az MS Deutschland fedélzetén levő pár számára egy álom válik valósággá. A fedélzeten megtörtént romantikus esküvő után együtt a nászútszervezőkkel, Marie-val és Daniellel továbbmennek Chilébe és a Húsvét-szigetekre, ahol azok a híres szoboróriások vannak.

Oliver és Claudia Schirmer már több éve együtt élő pár, és Sophie, Oliver első házasságából született lánya akarata ellenére -, úgy döntöttek, összeházasodnak. Sophie Claudia iránti ellenszenve beárnyékolja az ifja házaspár boldogságát. Claudia már megszokta, hogy hogyan küzdjön meg a bonyolult helyzetekkel. Tudja, hogy a családot egy múltbeli titok terheli, ugyanis Oliver soha sem árulta el eddig neki, hol is tartózkodik jelenleg Sophie anyja.

Nos, Claudia kézbe veszi a dolgokat és kideríti, Sophie anyja Chilében él, és szeretné újra összehozni a családot, a lányt az anyjával, bár tudva-tudja hogy körültekintően kell eljárnia, hogy a friss házasságuknak ez többletet jelentsen, ne pedig szétrombolja az új családot. Danielnek is sürgős szüksége van ezen az úton Marie érzelmi támogatására, ugyanis az Álomhajó fedélzetén köt házasságot Kathrin Bergmann és Peter Lüders. Kathrin Bergmann pedig nem más, mint Daniel édesanyja, aki hosszú-hosszú éveken át gyászolta Daniel elhunyt édesapját, és Daniel úgy érzi, még most is…

Daniel tanácstalan, nem tudja, hogyan bánjon ezzel a helyzettel, és ezért eléggé tartózkodóan viselkedik Peter Lüdersszel szemben. Peter életvidám, pozitív beállítottságú férfi, akinek mindig sikerül Kathrint jókedvre deríteni. Váratlanul a szerelmét és bizalmát nehéz próba elé állítja, amikor rájön, hogy felesége számára ez a chilei nászút, egyben utazás a múltba… Danielnek is nagy-nagy tervei vannak Chilében. Szeretné végre megkérni Marie kezét. Bár mint esküvőszervező számos pár számára megtalálta a megfelelő szavakat, de most, önmaga helyzetében meglehetősen feszült, bizonytalan…

10/10
grosz_i szept. 23. 09:17:46 10/10
(24/30)

Álomhajó - 34. Tahiti (2000)

A hajó három óra múlva már kifut, és továbbra sincs nyoma az „MS Deutschland” új kapitányának. Fred Paulsen nyugodtan megérkezik motorján egy órával indulás előtt. Az új érkezett és Werner Olbricht első tiszt, aki már korábban is leendő kapitánynak képzelte magát, azonnal vitába keveredik. Számára az első hajókikötő egyben az utolsó is lesz.

Mint mindig, sokféle ember találkozik ezen a hajóúton. Például Hugo, aki az első napon három vidám hölgyet látott az ebédlőben - Edeltraudot, Gerdát és Utát Düsseldorfból -, és rögtön meg is döbben. Ők ugyanis már a korábbi időkből ismerik egymást! Hugo Albert egyelőre kerüli a társaságukat. Tahuatában Cora Stiller először találkozik Max nagybátyjával. Szülei halála után - édesanyja ugyanis szigetlakó volt -, így a rokonok vigyáztak rá. Max bácsi most Németországba akarja őt vinni, hogy „gondtalanabb életet” biztosítson neki.

Cora viszont beleszeret Lukas stewardba, akivel egy dél-tengeri szigeten akar letelepedni, élni. Amikor Lukas nem ért egyet ezzel az ötlettel, megpróbálja rákényszeríteni a férfira az akaratát. Egy romantikus szigetre tett utazása során manipulálja a hajó motorját.

Lydia, a stáb „problémás utasa” depressziósnak és melankolikusnak tűnik. A hajó orvosa, dr. Schröder aggódik is érte. Amikor egy parti kiránduláson elszakad a nő a többiektől, majd eltűnik egy taxiban, dr. Schröder és Paulsen kapitány követik őt motorkerékpáron a dzsungelbe. A két férfi egy temetőben fedezi fel Lydiát, az elhunyt férjének sírkövénél. Az utolsó pillanatban meg tudják menteni az özvegyet az öngyilkosságtól.

Hugo egyre nagyobb bajba kerül, mert felesége összebarátkozott a vidám düsseldorfi hölgyekkel. Amikor Helga még Hugo születésnapi bulijára is meghívja a triót - az 50.-re –, a dolgok tovább bonyolódnak. Vagyis mindenkinek ki kell teregetnie a lapjait, hogy az 50. évfordulót mégiscsak megünnepelhessék közösen Helgával, Utével, Edeltrauddal és Gerdával.

Max bácsinak pedig rá kell jönnie, hogy Cora világa nem az övé, az a Déli-tengerhez tartozik. Lukas viszont nem akarja feladni sem munkáját, sem barátai kapcsolatait, sem rokonait.
10/10
grosz_i jún. 27. 18:05:39 10/10
(23/30)
Mézeshetek - Nászút Hawaiira - 4. epizód (2008)

Az újdonsült házasok, Krenz és Grabowski álma valóra vált. A romantikus esküvő után az MS Deutschland fedélzetén Marie és Daniel esküvőszervezőkkel együtt Hawaiira utaznak, a Csendes-óceán színes szigetcsoportjára, melyeket hosszú fehér strandok szegélyeznek, és a turistákat a trópusi erdőivel, rejtett vízeséseivel, valamint hatalmas hegyeivel kápráztatja el.

Sybille és Christian Krenz számára az érkezés az MS Deutschlandra nagyon kalandosan kezdődik. A gépük későn landolt, és a hajójuk már kifutott. Csak Daniel szervezői leleményességének köszönhető, hogy az esküvői szertartásra már ők is a fedélzeten vannak. Daniel azonban szóváltásba keveredett Paulsen kapitánnyal és Marie-val az önkényes cselekedete miatt. Még nagyobb lesz az izgalom, amikor Sybille esküvői ruhája eltűnik, és egy vörös rózsát talál a kabinjában, amely nem a férjétől, Christiantól származik.
Az esküvőszervezők megdöbbenésére Sybille pánikszerűen reagál a rózsára, mert gyanítja, hogy most is ugyanaz a férfi üldözi a fedélzeten, aki évek óta rejtélyes szerepet játszott az életében. Nem meri elmondani az igazat a férjének, Christiannak...

Katja és Julius Grabowski teljes mértékben élvezi álmai esküvőjét az MS Deutschlandon. Mindketten sikeres ügyvédek, és magánéletükben a karrierjükkel miatt már számos kompromisszumot kötöttek... Katja az esküvő után kezd először elgondolkodni az eddigi életfilozófiáján, és felmerülnek az első, titkos kételyei, vajon tényleg helyes-e, hogy az életében minden a nagy karrier körül forog. Amikor Julius nászútjukon elfogad egy megbízást az ügyvédi irodájuktól, a dolgok még bonyolultabbá válnak kettejük számára. Juliusnak álmai ingatlanát kellene megvásárolnia Hawaiin egy nagy befektető számára, de a hawaiiak számára ez a gyönyörű park szent föld...
Marie és Daniel, mint oly gyakran, most is két front között találják magukat -, de bízzanak tapasztalatukban és megoldási készségükben....

Link az epizód képeihez: https://www.kino.de/film/kreuzfahrt-ins-glueck-hochzeitsreise-nach-hawaii-2007/

10/10
grosz_i jún. 23. 18:18:16 10/10
(22/30)
Képek az Álomhajó: Szingapúr, Bintan epizódhoz: https://www.kino.de/film/das-traumschiff-singapur-bintan-2012/
10/10
grosz_i 2022 nov. 04. - 20:39:46 10/10
(21/30)
Álomhajó: Peru Miami (2009) - Das Traumschiff: Peru, Miami (2009) - 60. epizód
10/10
grosz_i 2022 aug. 17. - 16:42:18 10/10
(20/30)
10/10
grosz_i 2022 aug. 12. - 14:17:06 10/10
(19/30)
10/10
grosz_i 2022 máj. 29. - 16:46:14 10/10
(17/30)
Mézeshetek Sziciliában
10/10
grosz_i 2022 máj. 29. - 16:42:45 10/10
(16/30)
Mézeshetek - Daniel és Marie találkozása - és egyben elhagyják a sorozatot is...
jesolo 2020 nov. 01. - 07:41:13
(15/30)
Sajnos az "új" sorozathoz sincs megfelelő stáblista, pedig azóta már jelentős személyzetváltás is történt. Már nem is tudni, hányadik kapitánynál tartunk, az epizód tartalmakról szó se essék...
jesolo 2020 nov. 01. - 07:39:21
(14/30)
Sajnos az "
10/10
grosz_i 2019 júl. 07. - 16:18:09 10/10
(13/30)
Az "Álomhajó" sorozat nézőit talán sértheti, ha fel sem tételezik róluk, hogy fogalmuk van arról, hogy Dél-Franciaország ezen történelmi régiója a Provence nevet viseli, ezzel az ortográfiával. Tehát aki, idillt, gondtalan szórakozást keres, annak szükségszerűen butának is kell(ene) lennie... ?
seberla 2019 márc. 23. - 11:33:55 Előzmény nilatak3
(12/30)
Hasonló sorozat mint az Álomhotel. gyönyörű szigetek, néhol izgalmas, kevésbé izgalmas kellemes történetek.
9/10
i0612914 2019 febr. 25. - 16:24:28 9/10
(11/30)
Egy kis szinvonalat azért lehetne a műsorközlésbe vinni. Pl. Az Álomhajó sorozathoz, minden epizódhoz ugyanazt a három képet rakják.
Hm............?