eranthys 2019 márc. 17. - 13:29:10
(4/4)
Primitív fordítás. A "bison" bivalynak van fordítva, miközben a képeken bölénycsordák nyúlnak a préri horizontjáig. Őket pedig "bivalyvadászok" tizedelik, a narrátor szerint. El nem tudom képzelni ennyi aggyal, hogyan lehet valaki szakfordító. Vagy akár narrátor. Nem látja mi megy a képernyőn?
szalapala 2017 jún. 17. - 22:03:15
(3/4)
És neked, kis szarházi, neked hány éves is volt anyád, amikor elõször elvitték, hogy öten kúrják meg ? Abból melyiket választotta apádnak?
Mert ugye ott kezdõdik a te történeted...nem elõbb:))

(És hát igen, jönnek ide is írogatni a magukat három nap múlva törlõ kis fideszes buzigyerekek a minisztériumból, akiket ezért fizet az ország.)
Sz Peter 2015 okt. 14. - 17:19:31
(2/4)
Hány évtõl számít valami történelemnek? ;)
szalapala 2015 okt. 14. - 13:10:08
(1/4)
Egy viszonylag nézhetõ sorozat jó pár történelmi érdekességgel. A részletek olykor eléggé elnagyoltak, sokszor érthetetlen a súlyozás - egyes történelmi epizódok túltárgyaltak, mások alig érintettek, ilyen szempontból nem tekinthetõ színvonalas sorozatnak, de felszínesen elég tûrhetõ.
Mint minden amerikai történelmi filmet vagy sorozatot ezt is idõnként túlfûti a pátosz, a hõsiesség - mi,amerikaiak mekkora hõsök voltunk és megküzdöttünk magunkért stb. - ezt nyilván figyelmen kívül kell hagyni, legalábbis nem annyira komolyan venni, és akkor érdekes részleteket is fel lehet fedezni ebben a dokusorozatban.
Összességében én olyan közepesnek ítélem.

Viszont ami az itt fellehetõ ismertetõt illeti, az kritikán aluli. Eleve nem 8 részbõl áll a sorozat, hanem vagy 4-5-tel több, a címeket meg hagyjuk is.
(Nem tudom, de ha én megvennék egy sorozatot és készítenék róla ismertetõt, azt azért vagy komolyabban csinálnám, vagy hagynám az egészet a francba. Ez a félmegoldás semmire se jó.)