frenchbullie 2015 aug. 19. - 11:37:56
(81/101)
Üdv! Borzongással vegyes kíváncsisággal olvastam, valahol a neten, hogy az American Horror Story-ban feldolgozták többek között Lizzie Borden, és Mme LaLaurie történetét is. Ezért belenéztem az elsõ évad két-három epizódjába. Hamar rádöbbentem, hogy ez az évad nem az említett két hölgyeményrõl szól. Viszont a kedvem is elment a továbbiaktól:-( Sokszor azt se tudtam, ki kivel van, ki eleven, ki holt... vagyis szellem... Másnak természetesen jó szórakozást a sorozathoz, de én passzolom!
9/10
tamast2 2015 júl. 27. - 21:27:18 9/10
(80/101)
A második évad 6. részénél tartok, de ez sokkal jobb, mint az elõzõ! Nagyon beteg, borzongató, misztikus, néha már már mûvészi. A karakterek nagyon jól kidolgozottak és jobbak a fordulatok is!
9/10
tamast2 2015 júl. 27. - 08:30:50 9/10
(79/101)
Megnéztem az elsõ évadot. Olyan kusza volt az egész, hogy szerintem a rendezõ sem tudta már, hogy mit akar. Nem volt rendesen átgondolva, teljesen logikátlan volt. Hol el tudták hagyni a házat a szellemek, hol nem. A szereplõk értelmetlen döntéseket hpztak. A végén már teljesen mindegy volt, hogy valaki él vagy halott, ugayanolyan volt nekik is meg a nézõknek is.
9/10
MR.rtm.Busta 2015 ápr. 15. - 11:45:16 9/10
(78/101)
Kivancsi lettem volna hogy a második évadban mi let azal a noverell akit megszalt a gonosz meg a naci orvossal ..... Egyebkent nagyon jo sorozat kiveve az elso evadot azt NEM birom
-_Roger_- 2015 jan. 17. - 13:56:46
(77/101)
Vegyes érzéseim vannak a sorozat iránt.Amiért utálom: Olyan sok dolgot akar bemutatni-olyan sok sztorira osztható,hogy az ember egy idõ után úgy érzi; nem szól semmirõl.Mintha csak improvizálna folyton a rendezõ.A fõszereplõ házaspár-mondjuk ki-: csúnya.Dylan McDermott-tal egy idõ után megbarátkoztam(nagyjából),de Connie Britton sokkolóan csúnya.Nem tudok hozzászokni.(És nem mellesleg nagyon amatõrök) Pozitívumok: Olyan remek színészek,mint Denis O'Hare,Jessica Lange,Frances Conroy és Evan Peters.Csak miattuk nézem.Õk végtelenül szimpatikusak.
kofak 2014 nov. 05. - 21:17:02
(76/101)
A második évadot fejeztem be éppen. Amikor elõször hallottam a sorozatról, azonnal az társult mellé, hogy beteg, undorító. Elkezdtem a nyáron, de egészen meglepett, hogy bár valóban így van, bõven nem ezen van a hangsúly, hanem remekül felépett karaktereken és a háttértörténetükön. Ezzel együtt az elsõt inkább csak jónak mondanám, sajnos éreztem egy tinis hangulatot, ami nekem nem túl imponáló.

A második évad azonban nem csak a helyszín miatt, de karaktereket és a történetet tekintve is jóval érettebb. Kiválóan kivolt dolgozva minden, remek atmoszféra jellemezte (nem csak a szanatórium miatt), a több történetszállal pörgött minden epizód, mégsem tûnt úgy, hogy túlzsúfolt lenne. Mindennek és mindenkinek megvolt a tere, az ideje a kibontakozásra, a végén pedig mindezt gyönyörûen összekötötték, néhol meghagyva a rejtélyes szálat. Nem beszélve a brilliáns operatõri munkáról, rendezésrõl és színészi játékról, ami végig jellemezte az évadot.

Egy valamit nem értettem mondjuk, bár apróság. Minden spoilert kerülök a sorozattal kapcsolatban (mindennel így vagyok), viszont a csúnyának beállított õrült, leborotvált lányt mindig láttam valahol. Azt hittem valami hatalmas szerepe lesz, azért imádják, de nem, mellékszereplõként is jelentéktelennek mondható a sztori szempontjából. Na mindegy, csak feltûnt.

Röviden: brilliáns évad volt, nagyszerû karakterekkel, színészi játékkal, fantasztikus volt az egyensúly a horror, a thriller és végül a dráma között. Megannyi gyönyörû pillanatot láthattunk és egyértelmûen top évad került ki a készítõk kezébõl.
10/10
Johnny14 2014 okt. 31. - 01:33:27 10/10 Előzmény samg
(75/101)
Szerintem a Halloween-es epizódok tök jók voltak, nekem nagyon tetszettek.!
*SPOILER*
Én már most tökre úgy érzem, hogy Maggie beleszeret Jimmy-be, és kölcsönös lesz az érzés, aztán a végén amikor már együtt vannak lány elmondja neki hogy mi is a célja, szakítanak, ezután még is csak megbocsájt neki a fiú, és ennek ellenére még is csak összejönnek valahogy a végén.!
Ezeket a szerelmi szálakat minden évadban folytatják, és kitalálnak hozzá valami storyt, amivel elhúzzák a végéig, a szép lányba belezúg a torzszülött, majd a lány is megszereti õt.!
Tiszta Szépség és a Szörnyeteg egyik változata. LOL.!:D
Amúgy Emma ismét egy gonosz lány szerepét kapta, csak itt most majd szerelem megváltoztatja.!
Én nagy rajongója lettem, szeretem a karaktereit, és maga a színésznõt is, szerintem nagy tehetség, és remélem az 5.évadban is láthatom majd.! :)
10/10
Johnny14 2014 okt. 29. - 18:24:30 10/10 Előzmény boom48
(74/101)
Én se mondtam egy szóval se, hogy zavarna.!
Mivel én nem is nézem szinkronosan.!
Pénteken viszont pont oda kapcsoltam a végére, Fiona said: Nem kell a gyülekezetnek új legfõbb.!
HÁT LOL, a KOVEN mióta értelmezhetõ úgy hogy gyülekezet, ezen viszont kiakadtam.?! xD
Errõl a pornóról meg annyit, hogy manapság minden fimben, és sorozatban látható ilyen jelenetek, felkelti a nézõk figyelmét.!
Pl.: Trónok Harca, Shameless, Vámpírnaplók, Supernatural, True Blood, The Walking Dead, és még sorolhatnám.!
Az hogy ebbe a sorozatba, 1-2 epizódonként történik ilyen nem nagy szám, akkor lenne az ha az egész évad abból állna.! :)
boom48 2014 okt. 28. - 22:13:29 Előzmény Johnny14
(73/101)
Ez nem nagyon izgat amennyiben a hangulat nem sérül. Az biztos, hogy a mondanivaló ÉRTELME nem sérül. És amíg az eredeti nyelvezetet visszaadják, 1-2 káromkodás elsimításáért nem tudok haragudni (az öncélú káromkodás egy szinten már zavar, különösen ha fantáziátlan f-ez, f-az folyik).

Ellenpéldaként friss élményként a Wolfblood 2. évadát tudom mondani, ahol súlyosan sérül a történet egésze a szinkron miatt. Elveszik a hangulat, a jelenetek egymásbaszerkesztése, poénok, nyelvi lelemények, akcentusok...
boom48 2014 okt. 28. - 22:07:29 Előzmény pocok
(72/101)
Valamit elnézhettél.

A 2. évadra mondtam hogy tisztán pornó. Mert az. Mert semmi ijesztgetés nincs benne, helyette embereket darabolnak föl, és te erre élvezel. Ezt hívják "torture porn"-nak. Ahol a szexuális élvezetet nem szexuális aktus, hanem cosnkítás és hasonló erõszakos jelenetek váltják ki.

Az 1. évad egy KÍSÉRTETTÖRTÉNET nagyon erõs softpornó beütéssel, azaz leginkább úgy szerzett nézettséget, hogy szexuális tartalmat raktak bele nagy mennyiségben anélkül, hogy direkt szexuális aktust nyomnának az arcodba, a képernyõn mindenhol nemi szervekkel.
Vélkeményem szerint ráadásul a softpornó.részletek felülmúlták és így elnyomták a kísértettörténet-részleteket, így gyakorlatilag egyszerûbb ha egy Victoria Secret-reklámot bámulsz helyette.

A 3. évad eddig jó, némileg fantasy-beütésû horror. Pornóhoz semmi köze.
Külön tetszik hogy nem csak gyünnek a banyák és megesznek minden kereszteletlen csecsemõt, hanem mindenféle morális és társadalmi problémával küzdenek.
10/10
pocok 2014 okt. 25. - 17:54:06 10/10 Előzmény boom48
(71/101)
Nagyon rossz gombot nyomhattál meg, amikor ezt a sorit akartad nézni, mert nem értem hogy tudod mindegyik évadot valamilyen pornófilm kategóriába sorolni. Akkor neked gondolom a Barátok közt is softpornó.
10/10
pocok 2014 okt. 25. - 17:48:08 10/10 Előzmény boom48
(70/101)
Nagyon rossz gombot nyomhattál meg, amikor ezt a sorit akartad nézni, mert nem értem hogy tudod mindegyik évadot valamilyen pornófilm kategóriába sorolni. Akkor neked gondolom a Barátok közt is softpornó.
samg 2014 okt. 20. - 17:26:23 Előzmény Johnny14
(69/101)
Hát nem tudom, még a második részt se éreztem olyan jónak:S De a remény hal meg utoljára.:)
10/10
Johnny14 2014 okt. 19. - 23:29:38 10/10 Előzmény boom48
(68/101)
Itt egy példa: Madison eredetileg azt mondja: Olyan meleg van hogy izzad rohadt a vagin*ja.! "My freaking vagina is sweating".
Magyar szinkron szerint: Minden porcikám izzad, azt hiszem még a rohadt is kimaradt belõle.!
A többire már nem emlékszem vissza, hiszen az elsõ részt elõzõ héten adták, de emlékszem hogy több is volt benne, mivel jó angolos vagyok és eredeti nyelven néztem tudom hogy mennyi mindent változtattak meg benne, és nem csak a csúnya szavakat! :)
És mint mondtam tudom hogy mindegyik évad másról szól.! :) Én pl. sose várom meg a szinkront egyes sorozatoknál, mert évekbe telik mire leadják magyarul pl: Odaát, ezért eredeti nyelvet választom az ilyen sorozatoknál.! :)
De a türelem rózsát terem valakinél, csak nálam nem......:DD !!!
@samg.---> A 4évadról pedig annyit valóban nem volt izgalmas az elsõ rész, de a 2résznél már érezni lehet hogy befog indulni a sorozat, viszont az elsõ két résznél eléggé le csökkent a nézettség, kemény 1.6 millió nézõt veszítettek el.! :/ :D
samg 2014 okt. 11. - 16:35:12
(67/101)
Most néztem a 4. évad elsõ részét, és nekem egyelõre csalódás. Unalmas volt. Az elõzõ 3 évad elsõ részének megnézése után mindig izgatottan vártam a 2. részt, de itt most nem éreztem így. Remélem ez csak amolyan bevezetõ rész volt, és majd belendül a sztori. A zenéje viszont kiváló.
boom48 2014 okt. 10. - 23:50:48
(66/101)
Mondj má' vmit az elsõ részbõl a 3. évadban amikkor "mást kéne mndaniuk mint amit a szinkronban hallunk".

Tudom hogy a dolog létezõ probléma a szinkrongyártásban, de nem nagyon hiszem hogy itt is.

Másik:
Az "évadok" annyira eltérnek egymástól, hogy gyakorlatilag minden évad egy külön sorozat.

Vegyük mondjuk az elsõ évadot: valami pornó-kísértettörténet rohangászott afféle Stephen King: Ragyogás stílusban.
A második évad egyszerûen torture-porn volt, azaz még csak nem is horror semmilyen szinten.
Ez a harmadik egyelõre egy fantasy-torture/softpornó-horrornak néz ki.

Tehát mivel az évadok stílusa teljesen különbözik, az évadok között semmiféle összefüggés nincsen, és a látványon nagy a hangsúly, hát részemrõl kivárom azt a 2-3 évet is ha kell, és majd megnézem szinkronosan, ahelyett hogy lelopnám valahonnan.
Mert nem látom okát hogy siessek megnézni egy MÁSIK sorozatot, CSAK AZÉRT mert rá van nyomva ugyanaz a bélyeg.

És még a reklámokat is megnézem, had örüljön a csatorna aki helyettem kifizette az egészet, behozta, lefordította, miegymás.
10/10
Johnny14 2014 okt. 10. - 22:31:50 10/10
(65/101)
Az egy dolog hogy mindegyik másról szól, de maga a sorozatnak sok rajongója van, van aki mindegyiket évadot szereti, és van aki csak az egyiket.!
Én nekem mindegyik évad tetszik, és rajongója vagyok az egész sorozatnak.!
A tv-be értelmetlen kivárni az évadokat, mert kiszámíthatatlanok hogy mikor és hogyan adják le, lehet hogy max. 3-4 év múlva láthatjuk a 4évadot, a 2évad után is 1 és félév után adták le a 3.évadot!
A szinkronhangok viszont tûrhetõek, viszont a fordítás nem megfelelõ, néha teljesen mást mondanak mint amit kéne, ezért jobb feliratosan, eredeti nyelven, +jobb lesz az angol tudás, és tanulhatsz belõle.! :)
A 4évad pedig fantasztikus, nagyon jó, 6milliós nézettséggel nyitott, az eddigi legmagasabb, valószínû hogy az is marad.! Akik kivárják a szinkront, kitartás! ;)
boom48 2014 okt. 09. - 23:33:19 Előzmény Johnny14
(64/101)
Mivel minden évad teljesen független egymástól, sõt: teljesen más al-mûfajok, nem igazán lehet abszolút rajongóját elképzelni a "sorozatnak".
Épp ezért részemrõl kivárom tv-ben.
Andrew8 2014 okt. 09. - 18:30:18
(63/101)
Már nézhetõ a 4. évad 1. része.
10/10
Johnny14 2014 okt. 06. - 23:33:10 10/10 Előzmény Andrew8
(62/101)
Alig tudom elhinni hogy leadják a 3évadot!
Csak kicsit túl késõn, Szerintem.!
A rajongók többsége a 4évadot fogja nézni már feliratosan, többek között én is.!
1Évet vártam hogy leszinkronizálják a 3évadot, aztán meguntam és feliratosan néztem,
természetesen úgy sokkal élvezhetõbb a sorozat! A szinkronhangok az eddigi évadokban sem passzoltak.!!!
Mindenesetre meglesem hogy sikeredett a szinkron.!
A heti 1epizód meg fõként nem tetszik, simán ledarálhatnák 3hét alatt a 3évadot, utána 1hetes szünet, és kezdhetnék adni heti 1alkalommal a 4évadot, addigra már 4epizód le megy külföldön, és azokat le tudnák szinkronizálni, utána meg a többit szép lassan, és nem csúsznának el, országos tv premierrel nagy nézettséget nyernének el.! :)