5/10
offtopic
Semprini 2014 febr. 03. - 19:29:19 5/10 Előzmény boom47
(154/174)
Nem bizonyítottad egyetlen egy állításom ellenkezõjét sem, pusztán azt bizonyítottad, hogy nincs túl jó ízlésed a filmek terén és körömszakadtáig véded a Pite-széria sztárocskáit, bármennyire is nagy senkik az USA filmiparán belül mondjuk egy Tomn Hanks-hez vagy Dustin Hoffmannhoz képest. és hadd ne soroljam, hogy még ki mindenkihez képest...)
Az hogy nem ismered (el) Kabos Gyulát vagy gyûlölöd en bloc a magyar filmeket, kizárólagosan TÉGED minõsít, nem a magyar filmgyártást vagy pláne nem engem, és fõleg semmit nem cáfol az én állításaimból, csak arra bizonyíték, hogy nem értünk egyet, ami végülis nem baj, csak olyan agresszíven véded Scott-ot, Biggs-t, Coollidge-t és társait mintha legalábbis a közeli rokonaid lennének vagy fizetnének neked, hogy képviseld az érdekeiket.
offtopic
Sz Peter 2014 febr. 03. - 19:09:18 Előzmény boom47
(153/174)
"Mutass nekem egy Kabos-filmet ami MA élvezhetõ, vagy legalább értéket mutat fel. Nem fogsz tudni."

Én tudok. Az persze már más kérdés, hogy TE nem tudod azt értékelni. Ez viszont nem a filmet vagy a színészt minõsíti.
boom47 2014 febr. 02. - 21:39:55
(152/174)
1) Kit érdekel a "magyar" filmgyártás?
Egy film vagy megállja a helyét mint "jó film", vagy nem állja meg.

Mutass nekem egy Kabos-filmet ami MA élvezhetõ, vagy legalább értéket mutat fel. Nem fogsz tudni.
Bah, még azt is hajlandó vagyok feltételezni hogy a maga korában nézve semmivel nem volt jobb egy Kabos-film mint egy Pite-rész.

2) SWS-nek nem ártana megnézni a filmográfiáját, mert simán lerakott pár jó alakítást a Pitéken kívül.
Szvsz jobb alakításai: Golyóálló szerzetes, Hazárd megye lordjai, Jégkorszak 2.
Sikeresebb filmjei (Kabos ezen a téren egy nagy senki): Amerikai Pite franchise, Evolúció, Jégkorszak-franchise, Hazárd megye lordjai.
USA-mûvészfilmben való szereplés: A káosz birodalma.

3) Senki nem mondta hogy Biggs jó színész. Azt mondtam képes volt az egyszál karakterébõl többet kihozni, mint a nyamvadt kedvenc Luis de Funes-d, akinek szintén egyetlen karaktere volt, ami ráadásul nézhetetlenül iritáló is.

4) Stiffler Mamája (igen, Jennifer Coolidge) valóban "tipikus mellékszereplõ". Tudod, "tipikus mellékszereplõ"-nek lenni nehéz karrier, és nem kevéssé csodálatra méltó. Az ilyeneknek saját rajongótáboruk van, akik pont ezen "mellékszereplõk" miatt néznek meg esetenként egy-egy filmet, és állhatatsan kiállnak rajongásuk tárgya mellett, mivel az stabil színvonalon azt nyújtja nekik, amiért megkedvelték a "tipikus mellékszereplõt".
Vegyük pl. Ali Lartert. Büdös életben nem lesz sztárszínésznõ, de az utolsó Asylumfilmre is beülnék a kedvéért.
Vagy vegyük Nichelle Nicholst, a Star Trek Uhuráját. "Mellékszereplõ"-nek lenni gyakran kívánatosabb karrier mint sztárnak, és legtöbbször tovább is tart.

4) Mivel messzemenõleg kitárgyaltuk a pite-karriereket, és több esetben bizonyítottuk álláspontod tévességét, ezt lezárhatjuk.
Valószínûleg az egész társalgásnak nincs értelme, mivel eddig SEMMILYEN ÉRTVET NEM HOZTÁL arra, miért lenne egy Kabos, vagy egy Funes jó/jobb ezeknél, sem arra nem hoztál érvet miért lennének "szánalmasak" a pite-szereplõk, azon kívül hogy "ótvar gyengék", meg "a színészi játék nem errõl kell szóljon".
5/10
Semprini 2014 febr. 02. - 16:39:38 5/10
(151/174)
Látom, teljes a káoszt a fejedben ezzel kapcsolatban, úgyhogy nem kezdek el semmilyen indoklást, hiszen szándékosan magyaráztad félre amit írtam. Ha a többi hozzászólást is elolvastad, akkor tudhatod, hogy mire írtam a kiragadott példákat válaszként. Az európai mûvészfilmeket meg ne keverjük ide, semmi köztük a pite-sorozathoz.
Azt pedig igenis továbbra is fenntartom, hogy a pite szereplõinek nem a karrierjük kiindulópontja volt ez a széria hanem maga a csúcs, aminek soha többé a közelébe sem kerültek még egyszer (kivéve a többi Pite-filmet). Pont. Ennyit állítottam, ez pedig T É N Y, amit bárhogy is szeretnél, nem tudsz megcáfolni, egyszerûen azért mert ÍGY VAN. Persze ettõl még nyugodtan lehet rajongani Stifflerért, a te dolgod, de ne nevezzük már jó színésznek mivel minden filmjében önmagát játssza. A színészi játék pedig ugyebár nem errõl kéne szóljon, de ezt neked nyilván hiába is magyaráznám...
t_burbank 2014 febr. 02. - 16:33:31
(150/174)
Benéztem, bocsi, SWS helyett Biggsre értettem nyilvánvalóan.
t_burbank 2014 febr. 02. - 16:31:54 Előzmény Semprini
(149/174)
Szóval röviden összefoglalva, röhejes olvasni, hogy SWS Stiflernek még elmegy, másnak meg gyenge. Egy tökéletesen komersz tinivígjátékról beszélünk, amiben SWS dolga az volt, hogy Stifler legyen. Igen, nem színpadi színész, valszeg nem játszik Shakespeare-t, és mûvészfilmekben se szerepel. De nem is ez a dolga, nem ebben a ligában játszik.
t_burbank 2014 febr. 02. - 16:29:44 Előzmény Semprini
(148/174)
Nincs semmi baj a szövegértésemmel, te viszont az itteni megnyilatkozásaid alapján tökéletesen dilettánsnak tûnsz, aki semmit se tud a filmiparról. Jennifer Coolidget milyen alapon fikázod? Egy karakterszinésznõ, semmilyen áttörést nem várt tõle senki a Pités MILF szerep miatt. A színészi sikert pedig abban mérik, hogy kinek mennyi munkája van. Hollywoodi filmiparról beszélünk, nem európai mûvészfilmekrõl, te meg mintha az utóbbi mércét próbálnád ráerõszakolni ezekre. De nyugodtan hozhatsz példát a Pite szereplõivel együtt indult színészekre, akik ma sikeresebbek, mint Jason Biggs, vagy SWS, vagy Chris Klein.
5/10
Semprini 2014 jan. 26. - 19:33:38 5/10
(147/174)
Nem értünk egyet, több dologban sem, elõször is: örülhetne Hollywood, ha csak egy olyan komikusa lett volna, mint Funes, de mindegy. Biggs-t se tartom jó színésznek, még annyira se, mint Scott-ot, a Pite-filmekbe jó karakter volt, ez tény, másban viszont, khm... elég gyengécske. Kabos Gyula pedig nem jelentéktelen név egyáltalán, mi több, korszakos jelentõségû a magyar filmgyártásban, és az, hogy te nem ismered, téged minõsít, nem õt.
Stiffler mamája pedig, ha Jennifer Coolidge-re gondolsz, tipikus mellékszerep-színésznõ, annak is ótvar gyenge, még Stiffler anyjának is pocsék volt, nemhogy másnak.
boom47 2014 jan. 26. - 19:25:26
(146/174)
Hát Luis de Fune-nek is detto egyetlen karaktere van, az egyetlen különbség hogy míg egy Steven Seagal aluljátszott, Funes iszonyat ripacs.

Kabos meg azt se tudom ki volt, annyira jelentéktelen név ma emlegetni.

Woody Alan szintúgy régóta nem név a szakmában, és õ is a forgatókönyvekbõl élt, mert amúgy a rendezései tökegyformák, csakúgy mint a karakterei (aminél szintén ripacskodik). És hát amióta elvette a saját (nevelt) lányát...

De térjünk vissza egy pillanatra a "pitabaszóra": Biggsnek a fentiekkel szemben leglább elmondható hogy a filmjeiben A karakterének különbözõ oldalait hozta ki a filmjeiben, ami miatt szvsz már nagyobb színész mint egy Luis de Funes (még ha messze nem olyan sikeres vagy érdeklõdést keltõ is).

Utoljára pedig: "Stiffler Mamája" igenis nagyon jó kis karriert csinált a Pitékkel indítva!
5/10
Semprini 2014 jan. 26. - 16:23:31 5/10 Előzmény boom47
(145/174)
Igazából nem szóltam le Stiffler karrierjét, hisz végülis ahhoz képest, hogy õ azért mégsem egy Louis de Funes vagy Kabos Gyula-szintû komikus, egyetlen karakterrel viszonylag szép filmográfiát hoz össze, ez azonban még nem teszi automatikusan jó színésszé.
Jason Biggs karrierjének csúcspontja talán az lehetett, hogy forgathatott Woody Allennel (látta valaki egyáltalán azt a filmet?) Egyébként mindenki csak pités srác-ként ismeri. A többiek meg no comment. Hogy õszinte legyek, Scotton kívül a legtöbb filmjét Shannon Elizabethnek láttam a bandából, de azok meg annyira jellegtelen epizódszerepek voltak, hogy csak darabszámra mondható soknak, egyébként nem.
boom47 2014 jan. 25. - 16:49:45
(144/174)
Teljes mértékben igazad van, bár azért "Stiffler"-bátyó karrierjét én nem szólnám le, simán B-sztár, mint Don "The Dragon" Wilson, Jet Lee (bár õ azért színvonalasabb persze), Steven Seagal(az õ karrierje hosszabb és jobban fizetett, de S.W. Scottnál nem jobb szvsz).

Való igaz, egyedül "Stiffler Mamája" csinált rendes karriert, és "Jim Papája" is eléggé felkeltette meglévõ filmjei iránt az érdeklõdést.

De a többiek? Hannigannek ott az egyetlen sorozata, Oz-nak a harmatgyenge "gyilkos görkori" filmje, Shannon Elizabethnek pár ugyanilyen félpornó-szerep (a legnagyobb talán a Jack Forst - Gyilkos Hóember c. "opusz"), a 2pitebaszó"-nak pár ugyanilyen csak rossz filmecske (karrierje tetõpontja a Jay ésNéma Bob visszavág-beli cameoja).
A többiek egy nagy nulla. Wazz, a Sherminátor legalább ezekbe a fosadék Pite-spinoffokba be tudta verekedni magát...
5/10
Semprini 2014 jan. 25. - 11:56:27 5/10
(143/174)
Nem kezdek el vitatkozni, de én befutáson nem a gázsi méretét értem, hiszen a filmekben még a legeslegutolsó statiszta is irtózatosan túl van fizetve, ezt pontosan tudjuk, színészi befutáson viszont pont nem azt értem, hogy valaki több mint egy évtizeden át mint "piteb...ó" híresült el és minden szerepében azzal azonosítják, vagy mint Scott, valamennyi filmjében Stifflert játsza, függetlenül attól, hogy odaillik-e a karakter vagy sem. Továbbra is fenntartom, hogy a pite-szériában nem voltak befutott színészek, és akik szerepeltek benne, késõbb sem csináltak valami jaj de nagy karriert (Hannigan "Így jártam..."-sorozatszereplése kb a legmagasabb csúcs amit a széria fõszereplõi közül elért valaki). Ha ez nem világos, a te szövegértéseddel van a baj.
t_burbank 2014 jan. 25. - 10:31:39 Előzmény Semprini
(142/174)
Érdekes fogalmaid vannak a színészi sikerrrõl. Jason Biggs és Sean W. Scott is 5-5 millió dollárt kaptak a szereplésért, ami majdnem egymilliárd forint. Ha neked ez nem befutás, akkor mégis micsoda?
10/10
tazmanch 2013 szept. 09. - 13:35:00 10/10
(141/174)
Tetszett! Kellemes kikapcsolódás volt, olyan igazi "pités-poénokkal".
Nosztalgiázni tökéletes és ahogy elõttem is szóltak páran, van egy atmoszférája, amit át tud élni az, aki a '90-es években volt fiatal hülyegyerek, mára pedig már felnõtt / családos / dolgozó ember.

A csajok is ütõsek benne. Anyukáktól kezdve (Finch mamája - Rebecca De Mornay (OMG!), barátnõkön át (Katrina Bowden, Dania Ramirez - WOW) + régiek, a fiatal csajszikig (Ali Corbin).
Alyson Hannigan van benne kicsit 'elasszonyosodva', bár lehet a szerep kedvéért.

8/10.
realmadrid97 2013 júl. 15. - 19:36:02
(140/174)
Király film, ajánlom mindenkinek! 10/9
5/10
Danaee 2013 máj. 29. - 23:49:20 5/10
(139/174)
Két pozitívumot lehet a filmmel kapcsolatban megemlíteni; az egyik a nosztalgia (keserédesen tudatosodik a szereplõkben és bennünk is, hogy öregszünk) és Stifler bosszúja a végén (epic :)).

Amúgy erõltetett, unalmas, nyújtott és logikátlan. Míg a régi filmekben többnyire a poénok beágyazódtak a türténetbe, itt néha csak odadobtak valami csontig rágott poént(pl. Jim konyhai jelenete). Látszik, hogy kifogytak az ötletekbõl.
7/10
legler789 2013 márc. 28. - 22:46:47 7/10
(138/174)
Az elején voltak jó poénok, olyanok, amilyenek a régi részekre emlékeztettek, de aztán elég unalmassá vált a film és szinte semmi nem történt.Egyszer mindenképpen nézhetõ és akiknek az elõzõ részek tetszettek, azoknak ez is tetszeni fog.7/10
5/10
Semprini 2013 febr. 10. - 23:27:18 5/10
(137/174)
Bizony már 14 éve annak, hogy az elsõ rész elkészült, majd kétévenként jöttek az újabb folytatások, a második talán még jobb volt, mint az elsõ, a harmadik viszont igencsak túllõtt a célon ízléstelenségben, nekem egyáltalán nem jött be, nem beszélve a további folytatásokról, amelyeknek már nem sok köze volt az eredetihez. Úgyhogy kissé szkeptikusan fogadtam, hogy nem kevesebb mint kilenc(!) év után újra felveszik a fonalat és összerántják a régi gárdát. Kilenc év nem kis idõ, de a fõszereplõk közül senki nem csinált igazán nagy filmes karriert, még talán Seann William Scott volt leginkább szem elõtt idióta vígjátékaival, de õ is minden filmjében ugyanazt a Stiffler-szerû karaktert hozta, mást talán nem is tudna. A többiek viszont még ennyire sem jártak jól, alighanem a karrierjük csúcspontja volt a Pite-széria, abba a "magasságba" (miket is beszélek?!) már sosem fognak tudni visszakapaszkodni, ráadásul ugyancsak meglátszik rajtuk az eltelt idõ. Az egész valahogy elvesztette a hamvas báját, a poénok továbbra is eléggé alacsonyan szállnak és meglehetõsen ízléstelenek, persze ezt már megszokhattuk. Biggs és Scott hozza leginkább a formáját, ahogy régen, ezúttal is õk viszik a prímet, elõbbi az õslúzer, utóbbi a nagypofájú "bránermajszter" skatulyájába kövesedett bele, a másik három pedig sokkal sótlanabb figura, mint volt, a karót nyelt Finch különösen ellenszenves lett. De mi tagadás, Alyson Hannigan, Tara Reid és Mena Suvari sem azok a belevaló fruskák már, mint régen, még a rövidke cameoszerepben feltûnõ Nadja (Shannon Elizabeth) változott a legkevesebbet, persze ezt sem aknázták ki. Vannak természetesen új szereplõk is, köztük a legbevállalósabb a lélegzetelállító adottságokkal bíró Ali Cobrin a szomszédlány Kara szerepében - azt hiszem sokan szeretnénk ilyen szomszédot... De a fõszerep persze a régi csapaté, Jim papája például talán kicsit aránytalanul sokat szerepel, de itt van Stifler mamája is (sõt még Finch-é is tiszteletét teszi, kölcsökenyér visszajár alapon...) Sok szereplõ viszont csak azért jelenik meg, hogy kipipálhassuk, láttuk õket is, emlékszünk rájuk, jól meg vannak öregedve õk is...
A nosztalgiafaktor persze mûködik, akinek tetszett a régi sorozat, ez is szinte biztosan fog, bár fenntartásokkal. Nem mondom, hogy sokkal jobbat vártam, de szerettem volna pozitívan csalódni, nem jött össze.
Részemrõl egy gyenge közepest tudok rá adni.
5,5/10
10/10
mariejoel 2013 jan. 13. - 17:57:44 10/10
(136/174)
Jó kis film, csak nem értem, h a partiról miért akkor jön haza az ünnepelt, amikor olyan korán van még, h szülei és a szomszédék is csak elalváshoz készülõdnek :D Vagy ez ilyen nappali buli volt?
sylas 2012 dec. 19. - 23:55:09
(135/174)
Jó volt látni ami az elsõ 3 rész adott+ a sok utánzatok után ;)
Méltó befejezése volt az elsõ 3nak.Tényleg lehet érezni, aki az elsõ 3 rész alatt volt kb annyi, mint a filmben, így most x év után mennyit változik az ember, vagy mégsem :D
9 jár érte, de a 10et megadom, újra összehozták a régi stylet.