kisüsti 2021 ápr. 24. - 16:06:25 Előzmény MegLes
(4/4)
Káros a dohányzás, de ne feledjük, hogy messze nem a legveszélyesebb, az ugyanis az élet! Eddig legalábbis még senki sem élte túl. Persze arról is le lehet szokni. Aki leszokik mindenről, minek él?
Renaldo1985 2019 okt. 05. - 17:32:08
(3/4)
Epp most nezem ezt a filmet
9/10
MegLes 2012 dec. 30. - 17:13:56 9/10
(2/4)
Aki szereti Depardieu - t , annak tetszeni fog ezen alakítása is , véleményem szerint .
Jó , hogy olyan sokat látható , beszél és énekel benne . Úgy látszik , nagyon megtalálta ez a szerep .
Ha õt veszem , akkor 10/10 , egyébként a furcsább részek miatt csak 9 - et adtam a filmnek , amit Gerard - ért mindenképpen érdemes megnézni - akár többször is .
A zene is élvezhetõ , nagyon klassz !
DE : az a rohadt bagózás még mindig káros mindenre és mindenkire , amit és akit ér !!! :((
Azt , hogy füstöl , egyedül csak Gerard Depardieu - nek bocsátom meg , de neki se egészen .
ÉS EZ NEM OFFTOPIC !
Mint ahogy egy régi könyv tanácsolta : " Leszokni - vagy rá sem szokni . " Ennyi . Bizony , Gerard ...
3/10
mentalhacker 2012 szept. 23. - 13:11:51 3/10
(1/4)
Általában javukra válik a filmeknek, ha nem akarnak mindenáron földrengetõen nagy tanulságokat levonni, és inkább az egyszerû ábrázolásban, a hétköznapiságban rejtik el a mondanivaló igazi hatását. Ez a film azonban szimplán túl kevés lett, és sajnos olyan módon, hogy ezúttal a kevesebb nem lett több, hanem fájdalmasan és bosszantóan kevés maradt. Se a forgatókönyv, se a rendezés nem jött össze, az egyetlen pozitívum Dépardieu játéka, aki a maga szerepébõl mindent kihoz; meg merem kockáztatni, még azt is, ami a forgatókönyv alapján nincs benne. A filmnek éppen a dráma jellege sekélyesedik el, gyakorlatilag egészen a zéró pontig, ami azért különösen dühítõ, mert a film egy rövid jelenetébõl kiderül, hogy a történet hátterében egy egészen súlyos dráma húzódik meg, amelynek a késõbbi kibontakozására hiába várunk, egy szó sem esik róla többet. Egyszerûen érthetetlen, hogyan lehet egy ekkora filmdrámás ziccert kihagyni. Anélkül, hogy spoilert követnék el: egy rövid jelenetben Marion és Bruno felidéz a múltjukból egy megdöbbentõen rázós szakaszt, amely egybõl más megvilágításba helyezi Marion Alainnel szembeni tartózkodását. Ezen a ponton hatalmas várakozás ébred a nézõben: a zûrös múlt következményeinek kibontása rendkívül jó alapanyag lett volna egy igazán tartalmas és mély kapcsolati drámához, azonban kiderül, hogy a forgatókönyvíró-rendezõt ez a szál egyáltalán nem érdekli. A ziccer kihagyása miatt aztán olyan is lett a filmje, amilyen: lapos, unalmas, semmitmondó és bosszantóan üres.