Téma: Anat Cohen

10/10
Nótárius 2019 márc. 20. - 08:01:20 10/10
(1/1)
"Anat Cohen zenészcsaládban született Tel-Avivban, az izraeli légierő zenekarában szolgált tenorszaxofonosként, majd 1999-ben New Yorkban, a jazzfővárosban kötött ki, miután diplomázott a Berklee College of Musicon. Addigra a jazz legkülönfélébb ágazataiban is kipróbálta magát a swingtől a post bopon át a latin zenéig, és éppúgy lebilincselő virtuozitásról és invenciógazdagságról tett tanúbizonyságot a szoprán- és tenorszaxofonon, mint a klarinéton. Utóbbi megszólaltatójaként már hatodik éve nyeri el az év szólistájának járó elismerést a Jazzújságírók Társaságától (JJA), és sokadszorra végez a Down Beat jazzmagazin listáinak élén a kritikusok és az olvasók szavazatai alapján egyaránt."

"Elbűvölő érzékenységű, rendkívül inspirált, kifejező virtuózitású klarinét- és szaxofon-művész. Játékának lírai finomsága, technikájának művészi könnyedsége, valamint szuggesztív elődásmódja az egész világon megnyeri az emberek szívét."

„A klarinétjával énekes, táncos, költő, őrült tudós lesz; zenésen nevetve, azzal a csodálatos örömmel, amely mindig új helyekre és új érzéseket kiváltva repíti magával hallgatóságát!"