Téma: Anna

10/10
Anna1373 2021 febr. 12. - 23:25:48 10/10
(52/72)
Teljesen jó kis szórakoztató akciófilm volt...nem gondolom, hogy tudományos értekezés volt a célja, csak egy jó szórakoztatás, ezt pedig hozta.
törökbálint 2020 nov. 30. - 15:52:27 Előzmény Eszter.Sz
(51/72)
Számomra a 85-ben a Moszkva utcáin sétáló koreai turisták látványa nem volt zavaró, mivel a 7o-es és 8o-as években M. központja tele volt európai, amerikai és távol-keleti turistacsoportokkal - mondjuk kínaiak még nem voltak, nem meglepó módon. Én is csak a feléig voltam képes nézni a filmet, de megértem azokat is, akik dicsérik, és azokat is, akik ugyanezért fikázzák. Viszont egyre inkább azt éreztem, h egy paródiával állunk szemben - ezt erősítették a verekedős és lövöldözős jelenetek és ennek nem mondott ellent az sem, h pl a nagybunyós jelenet remekül volt megkoreografálva.
Mindazonáltal a környezet anakronisztikus megjelenítését nem tudom, mivel indokolná Besson, ha csak azzal nem , h ezzel is erősíteni akarta az akciófilm paródia jelleget.
9/10
Hokunda 2020 nov. 30. - 12:00:34 9/10
(50/72)
Nekem abszolút tetszett. Kiváló esti levezetés volt. Magával ragadó rendezés, nagyszerű képi világ, apró poénok, végig lekötött. Szerencse, hogy időtolással kezdtem, így a reklámok nem okoztak problémát. Nem volt annyira agyatlan gyilkolászás, mint a Kaptárban, bár a mátrixra emlékeztetett itt-ott, de nem volt olyan drámai feszültségre építő sem, mint a Salt ügynök. Menet közben nem tűnt nagyon Luc Bessonosnak a rendezés. Pont eltalálta az arányokat. Kiváló munka.
A forgatókönyvben voltak kisebb problémák, ami miatt a szeretett kémünk nagyon hamar lebukott volna, jó eséllyel a film végét sem éri meg, de hát minden film mese is egy kicsit, ahol a jónak mindig szerencséje van. Oké, itt szinte már szuperhősi szerencséje volt, de nem dokumentumfilmet akartam nézni a kémek mindennapjairól, szóval belefért.
Bordács Andrea 2020 nov. 30. - 01:30:02 Előzmény KovyZoly
(49/72)
Nem, nem volt időzavaros, csak úgy látszik vannak, akiknek nehéz követni egy nem lineárisan zajló történetszerkesztést. De ez nem a film hibája. Az időkezelés kifejezetten a film erénye volt, ahogy az anakronisztikus dolgok tudatos alkalmazása, pont ezektől nem volt tucat akció film. Az amerikai filmekből pont ezek hiányoznak
Bordács Andrea 2020 nov. 30. - 01:26:25 Előzmény Eszter.Sz
(48/72)
DE Besson nyilvánvalóan nem akar korhű lenni, ez is a film lényegéhez tartozik. Akárcsak az időkezelése. Az mondjuk kifejezetten erénye a filmnek, bár azt nem te kritizáltad
2/10
Robert_Feher1985 2020 nov. 30. - 00:50:18 2/10
(47/72)
Nem tudom, hogy Luc Bessonnak van-e ennél sz***** filmje. Igazi unalmas, amerikai klisékkel agyontűzdelt gagyi üres DVD-t nem érdemlő film. Nem tudom, ez a fickó eltanulta az Amerikaiaktól, hogy mi az, ami sz** egy filmben, és utána belerakta egy sajátjába? A bunyókról meg ne is beszéljünk benne, úgy nevetséges gagyi, ahogy van....cserébe viszont jó hosszú. Emlékszem, az új Star Wars-filmeket (7-8-9) lehúzták azzal, hogy milyen hosszúak ahhoz képest, hogy milyen események történnek bennük (amivel egyébként nem igazán értek egyet)....hát ha azok unalmasak voltak, akkor EZ a film mi? Unalomáradat, ha meg mégis történik benne valami, akciójelent, vagy ilyesmi, az meg rettentően gagyi, valahogy olyan sz**szagú a film....lehet a filmtekercsnek is olyan a szaga, amire az öreg rögzítette....Szóval egy jó nagy f**.
6/10
St3vEn 2020 nov. 28. - 21:25:58 6/10
(46/72)
Sajnos, nekem is nagy csalódás volt, nem volt "rossz" de jó sem.

[spoiler Hihetetlenebbnél hihetetlenebb dolgok. Minden összejött neki óraműpontossággal, átvert mindenkit, a végén is a parkos jelenet, hogy pont akkor tűnik el amikor a kamerák nem látják, vagy elején az első küldetésénél az étteremben, a ül kb 4-5 maffiózó de mikor harcra kerül sor megjelenik még húsz. Annyira hiteltelen, annyira elrugaszkodik a valóságtól, hogy az már sok, és ezt komolyan is gondolták az alkotól, mint ha már már szuperhős lenne [/spoiler]
Csalódtam Luc Bessonban, nyomába se ér semmiben se egy Leon a profihoz.
1/10
GroszBalu 2020 okt. 23. - 23:17:54 1/10
(45/72)
Elég sok filmet nézek és mindig érdekelnek a kommentek/értékelések is. Eddig sohasem pontoztam vagy írtam véleményt a Port-on de ez a film és az értékelés/pozitív kommentek úgy felhúztak, hogy ki kell írnom magamból: ez a film valami elképzelhetetlenül sz*ar.... 0/10
A sztori okes de össze vissza ugrál, közepes forgatókönyv, jó színészek, még lehetne is valami. De annyi klisé és hiba van benne hogy ettől egyszerűen élvezhetetlen. Már az első jelenetben ahol 1985-öt írunk, napjaink autói vannak a forgalomban, és ez így megy mindenhol. Modern autók, buszok, vonatok, HD laptopok, USB és mobil vinyók tejesen normális velejárói az 1985-1990-es Ladákkal tarkított forgalomnak :D Direkt akarták így felhuzni a belesz*rom rendezéssel az igényes nézőket? Hihetetlen csalódás és kritikán aluli a film, senkinek nem ajánlom, Luc Besson mi lett veled?
1/10
Szegényanyád 2020 okt. 22. - 22:28:41 1/10
(44/72)
Kezdésre elég sz@r, de holnap belevágunk még egyszer. Ki tudja, hátha végig lehet nézni.
7/10
InteriorLulu 2020 okt. 11. - 11:56:41 7/10
(43/72)
A portos-Vízer Balázsos kritika végén van ez: "... és még a laikusnak is nyilván feltűnik, mennyi modern kütyü látható egy, az 1985 és 1990 között játszódó filmben, de Besson nagyjából mindent jól csinál."

Szerintem pont ezt nem csinálja jól. Az a baj, hogy ezek az anakronisztikus dolgok - elsősorban persze a mobiltelefonok és laptopok - nem pusztán feltűnnek a filmben, hanem egyenesen alapjai is a történetnek, a cselekménynek. Ha valóban korhű akart volna maradni, akkor ugyanez a kémsztori alapjaiban más lett volna, ám Besson valamiért ragaszkodott egy olyan, 1987 és '90 között játszódó sztorihoz, melyben alapvető szerepet kapnak a mobiltelefonálás, a laptop, a pendrive és a köztéri kamerák. De elvben ez a (nem is annyira) formabontó szándéka sem lenne baj, ha az összes többi, szemet szúróan modern díszletet és kelléket (autók, ruházat, fegyverek stb) nem úgy használja, hogy az végig a forgatókönyvírói-rendezői slendriánság hatását keltse. Az a baj, hogy végig az a néző érzése, Besson nem tudta eldönteni, mekkora mértékben akar az anakronizmus - akár teljes mértékben akceptálhatóan használandó - eszköztárával élni, és következetlenül megállt valahol egy olyan félúton, ahol ilyen esetekben nem szabadna megállni: lásd a többnyire - de sajnos tényleg csak többnyire, és pont ez a lényeg! - valóban korhű díszleteket, ruházkodást, autókat stb. Vagy legyünk teljesen korhűek, vagy pont ellenkezőleg, legyen minden, de tényleg minden hetykén, pimaszul, formabontóan modern, akár még futurista is. Mint mondjuk a Guy Ritchie-féle Robin Hood, amely pont ez utóbbi miatt, a határozottan és következetesen végigvitt anakronizmus-koncepció miatt igazán élvezhető (annak, aki eleve túl képes lendülni a kulisszák modernségén).
Ez a bizonytalanságot mutató félút viszont kimondottan zavaró, hiszen a film első felében végig azon agyalsz, vajon véletlen figyelmen kívül hagytál-e egy mondjuk "2001 tavasz, Moszkva"-féle narrációt (esetleg a megbizonyosodás végett az agyalást kiváltva inkább visszatekersz, már amennyiben nem moziban néznéd ezt a mozifilmet), és mire rájössz, hogy bármennyire is ezek viszik előre a cselekményt, túl kéne lépned az anakronizmusokon, már bőven a film második felében jársz. És ez nagyon nem jó.
DoomSlayer93 2020 aug. 07. - 23:09:30
(42/72)
John wick jobb!!!!!!!! 0/10
8/10
duddusch 2020 aug. 03. - 12:54:49 8/10
(41/72)
Jó kis akciófilm volt. Egy kicsi Vörös veréb, egy kicsi Nikita, zseniális Helen Mirren, továbbra is jóképű Cillian Murphy. Kell ennél több egy fülledt vasárnap estére?
8/10
nefefe 2020 aug. 02. - 23:41:01 8/10
(40/72)
Nem kell ezt túlragozni! Szerintem egész jó film volt. Minden megvolt benne, ami egy jó akciófilmhez kell:
jó történet, jó szereplők, kidolgozott akciójelenetek és nem utolsósorban jó rendezés - és persze elég csattanós befejezés. Persze lehet hibát találni az akciójelenetek kidolgozásában, lehet fikázni a főszereplő vékonyságát - de azt ne felejtsük el, hogy Lussnak ez a második filmje! Amúgy " csak " egy modell. És ehhez viszonyítva már nem is olyan jogosak a kritikák. Láttam már nem egy olyan akciófilmet, ahol a jóval tapasztaltabb színész sokkal gyengébben játszik.
6/10
Eszter.Sz 2020 júl. 18. - 21:58:18 6/10
(39/72)
Nem egy eredeti sztori, de nem ez a baja a filmnek, mert ha épp nincs hangulatunk valami mélyértelmű drámához akkor egy ilyen fajsúlytalan kémes-akciós film jól jön. Meg lehet nézni egyszer, viszonylag szórakoztató is, de elképesztően hanyag a kivitelezés ahogy az előttem szólók is írták. Egy ilyen rendezőtől elvárható lenne, hogy figyeljen olyan "apróságokra" hogy 85-ben ne lássuk a Moszkva utcáin sétáló koreai turistákat, mobiltelefont, bankkártyát, korunk autóit. Nem is apró, kis alig észrevehető bakik ezek, hanem totálban látja még az is aki nem figyel a részletekre. Helen Mirren zseniális mint mindig, már miatta megéri megnézni. A főszereplő lány gyönyörű, de ennél többet nem is igen lehet méltatni, mert színészi kvalitásai azok bizony nincsenek. Egyetlen szerepet játszik hitelesen az a modell ugye (= magát jól alakítja) de hát a jó öreg Luc-öt ezzel meg is tudta venni, a fiatal 45 kilós lányok a gyengéi. Jennifer Lawrence a maga fizikumával és kisugárzásával a Vörös verébben számomra sokkal életszerűbben alakította ugyanezt a karaktert.
4/10
Nico71 2020 júl. 18. - 12:31:27 4/10
(38/72)
Jó film, ami rossz film, rossz film, ami jó film. :-o
Luc Besson nagy arányban élvezhető filmeket alkot, de nem tud szabadulni az anorexiás modell akcióhősnőktől. Evvel teljesen elrontja az összhatást. :-( Súlycsoportjukban a sovány csajok is tudnak kemények lenni, de miért kell úgy tenni, mintha fizikailag képesek lennének felvenni a harcot egy tucat képzett nehézfiúval? Egy gyilkossági jelenet volt reális ebben a filmben, amikor Anna megmérgezte az egyik pasit és elvette a táskáját. Kár, hogy mindez csupán egy vágóképnyi jelet volt.
6/10
itsme1 2020 jún. 29. - 18:47:04 6/10
(37/72)
Elképesztő, hány bőrt lehet lehúzni ugyanazon témáról.
Az meg külön hiteles, amikor ötvenkilós nő karatéjozza le a százkilós gengsztereket.
KovyZoly 2020 máj. 31. - 08:55:20
(36/72)
Nem szokásom hozzászólni, de ehhez muszáj. Van egy jó sztori, egész jó forgatókönyv, korrekt mellékszereplők, szuper rendező. Erre kapunk egy gebe, anorexiás, női James Bondot, akitől annyira távol áll a verekedés, mint Aureliotól az atomfizika. Gagyi verekedős jelenetek, iszonyat nagy időzavaros problémák.
Viszont ennek ellenére jó film lett, még éjszakai műszak után sem aludtam el rajta, a közepén volt egy kicsit lapos, de a jó csavarok fenttartották az érdeklődést.
7/10
10/10
Slayer_HUN 2020 márc. 14. - 23:27:44 10/10
(35/72)
Eddig az összes film tetszett Luc Bessontól, amit láttam. Ez sem kivétel. Izgalmas, fordulatos, jó történet, kiváló színészek. 10/10
9/10
dexterzjee 2020 febr. 23. - 15:51:20 9/10
(34/72)
Nekem tetszett, rendben volt. Végre egy film ami lekötött. Ajánlom mindenkinek aki szereti az ilyen típusú filmeket. :)
7/10
7esbusz 2020 febr. 21. - 18:51:44 7/10
(33/72)
A bénaságai ellenére szerintem izgalmas és jó kis csavarok vannak benne, de valóban túl sok a műszaki baki, ezért csak 7es.