10/10
szookedorina 2018 júl. 21. - 15:07:31 10/10 Előzmény K. Judit
(7/7)
Azért halt meg, mert nem konzervatívnak született!
Sajnos már vele sem találkozhatunk az életben. :(
10/10
szookedorina 2018 júl. 21. - 14:48:51 10/10
(6/7)
Nem lesz világjárvány.....
Együtt fulladunk meg a nagyhalakkal
; miért fűződik érdeke a piacgazdaságnak és az azt működtető neoliberalizmusnak a szegénység termeléséhez és fenntartásához.

A szegénység bevételi forrás a gazdaságnak. A szegény ember egyrészt fogyasztója a nehezen eladható, a versenyelőnyhöz nem megfelelő minőségű termékeknek, másrészt az adományozók óriási összegeket tesznek hozzáférhetővé a civil szervezeteknek, akik e pénznek egy részét visszaforgatják a gazdaságba.

A szegénység egyszerre negatív példa és ajándék. A szegény ember példája elrettentő a középosztály számára, s motivációs erő, hogy legjobb tudása szerint részt vegyen a termelésben. Mindemellett a szegényeken való segítés, a jótékonykodás, a segélyek osztása boldogságforrás nagyon sok ember számára – egy olyan segítő praxis, mely a tulajdonképpeni probléma gyökerét nem ismeri fel, s ezáltal megszüntetni sem tudja azt, viszont a társadalom lelkiismeretének feloldozására éppen elegendő.[4]
Az emberek egy csoportja közvetlenül a szegénységből él. A szegénység munkahelyteremtő potenciállal rendelkezik, munkát ad a kevésbé profitorientált embereknek a szegények intézményeiben.

A szegénység a retorika szintjén állandó téma, a gyakorlat szintjén megváltoztathatatlan adottság. A politikai retorikát tekintve a szegénység egyrészt a neoliberális és a neokonzervatív oldal közötti vitának meghatározó témája, amennyiben az erről folyó vita potenciális szavazókat állíthat a versengő pártok mellé – szóljanak azok akár a szegénység büntetése vagy felkarolása mellett. Másrészt a szegénység a szegények számára megváltoztathatatlan adottság, amin csak az isteni szerencse képes változtatni – ez az ún. fatalista narratíva. (vö. Freire, 1970/1993) Ebben az értelemben tehát a szegények abszolút passzív, tárgyiasult, de mégis nélkülözhetetlen szereplői mind a gazdaságnak, mind a politikának, mind a közéletnek.

Mindazonáltal a piacgazdaság fennmaradásának az is a feltétele, hogy az egyenlőtlenségek ellensúlyozva, korrigálva legyenek – paradox módon éppenséggel olyan (főleg állami) regulációkkal, melyek ellentétesen hatnak a szabad piac logikájával. Ugyanis minél jobban működik a kapitalista piacgazdaság, minél inkább érvényre tudja juttatni saját kizsákmányoló, tőkeakkumuláló mechanizmusait, annál instabilabbá és veszélyesebbé válik (vö. globális válságok) elsősorban saját életfeltételeinek fenntartása szempontjából.
(nagyjából) loptam
10/10
szookedorina 2018 júl. 21. - 10:21:15 10/10
(5/7)
Ha nem irigyelnéd a körülményeimet, nem érdekelne éppen hol is vagyok!
„A hagyomány formái változhatnak, de a lényege ugyanaz marad,
míg él a nép, melynek lelkét kifejezi.”
(Kodály Zoltán)
jó megismerni az idegent, de amikor már nem idegen nem tudod megismerni....
A legfontosabb tanulság a mértékletesség megtartása.
Mi következik ha nincsen tovább?! Visszatérünk a régi és jól megszokotthoz (egyéni kvalitás függvénye).
ui; Ki az a Gabriella?
10/10
szookedorina 2018 júl. 20. - 07:48:48 10/10
(4/7)
A "zárt rendszert" a gondolat teszi olyanná, amilyen.
Az egyirányú közlés csak abban az esetben érvényesül, ha a befogadónak nincs módja a visszajelzésre. Vagy mégis?!
A tesztben található videók helyett csak szürke kép látható! Mi a teendő?
Alapvető kommunikáció.
K. Judit 2018 júl. 20. - 00:04:00
(3/7)
"Egy kivétel a zárt rendszerben. "

Sajnos már csak múlt időben beszélhetünk róla.
Pár hete ... megölte magát :(((
10/10
szookedorina 2018 júl. 19. - 22:45:46 10/10
(2/7)
Elképesztően jók a műsorai ami tényleg túlmutat a gasztronómián. A tudása, értelme érezhetően már túlzott is. Ütközésképtelen.
Egy kivétel a zárt rendszerben.
A zárt rendszer a fizikában egy olyan feltételezett rendszer, ami el van szigetelve a környezetétől, ezért vizsgálatakor a külső tényezők elhanyagolhatóak, hogy az elszigeteltség pontosan mit jelent, az területenként változó: a termodinamikában például a zárt rendszer anyagot nem cserél a környezetével (szemben az izolált rendszerrel, ami hőt és munkát sem), a kvantummechanikában anyagot és energiát, a rendszerelméletben információt.
Totem58 2015 márc. 24. - 18:19:12
(1/7)
Nagyon érdekesnek tartom a gasztronómiai ínyencségekkel megtûzdelt úti filmsorozatot. Igazán alaposan bemutatja az adott országot, tájat, várost, az embereket, és természetesen megkóstolja - vagy õ maga készíti el - a helyi specialitásokat. Nálam ötös.