Téma: Apatigris

2/10
Kempesbaba márc. 27. 11:52:18 2/10
(583/583)
Az első évad sem volt egy golden globe díjas remekmű, de aránylag jól volt felépítve, a keretes szerkezete is tetszett. A második már jóval gyengébb volt dramaturgiailag, ott számomra már csak a Szandika-Artúr bácsi szál volt érdekes, amit a harmadik évadra el is hajítottak. Amúgy is ez a mostani szezon ezer sebből vérzett. Gyenge, sokszor erőltetett, néhol teljesen életszerűtlen sztori, eddig releváns karakterek mellőzése, vagy statiszta szerepre kárhoztatása. Ezt így ebben a formában kár volt megcsinálni...
offtopic
guess.who márc. 26. 07:57:32 Előzmény Anna Dé
(582/583)
Visszacsókolás után meg kidobja Szandit (miután együtt töltöttek egy éjszakát).

Ahogy Jandi is írta: teljesen életszerűtlen, abszolút debil papírmasé figurává váltak többen is a szereplők közül. :(
janderka márc. 25. 21:34:49 Előzmény Anna Dé
(581/583)
Kicsit Lee Harvey Oswaldra is hasonlít.

A személyiségét illetően viszont tényleg egy pipogya, maga se tudja mit akaró (talán látensen még meleg is) srác. Amire persze jól rájátszott a dramaturgia is, jelesül, ahogy rángatták őt ide is meg oda is a csajok között.
Anna Dé márc. 25. 20:14:22 Előzmény janderka
(580/583)
Jaja, egy zubbony rá, aztan mehet Auschwitzba SS-parancsnoknak. :) Ez nekem is eszembe jutott a fizimiskájáról. De most inkabb a tulajdonságaira gondoltam. A belsőre. Olyan kis mulya, szegény. Vagy nem is tudom mi a jó szó rá. Szexel egy nővel, aztan a müzliről beszél utána. :D Baromi gáz. Vagy csak lehet nekem, nem tudom. :)
janderka márc. 25. 20:05:18 Előzmény Anna Dé
(579/583)
Fazonra tisztára olyan mint az amcsi filmek 2.VH-s pilótái.
Anna Dé márc. 25. 19:57:22
(578/583)
Mit esznek a nők a Mikin? Annyira gázos a f*szi, hihetetlen. Mint akinek még sose volt nője.
janderka márc. 24. 11:24:02 Előzmény luci87
(577/583)
Teljesen életszerűtlen, irreális dolog. Mintha nem is ebbe a sorozatba írták volna bele.
luci87 márc. 24. 11:14:30
(576/583)
Tobb furcsasag is volt,amit ti is irtatok.A tuzolto olyan " kulturaltan" tudott szakitani klarival,hogy kozosen bajcse egtek.Ez eleg eletszerutlen,bar biztos van ilyen...De az,h csokolozik Szandival,rs megse kell neki ,tobb mint fura,bar nem sajnalom Sz.t...
Gloria egyszeriben akarja Petert,meg a gyereket is igy 50- 60 kozott eleg fura,Peter unokaja joval nagyobb lesz,ha megmarad,mint a gyereke...Nem csodalom,h nem repesett az oromtol.Lesz osszesen 4+ 1 gyerekuk,akibol egy csecsemo,3 felnott no,az egyik mar anya,es egy kamasszeru problemas srac..Szep nagy csalad.
luci87 márc. 24. 10:34:35
(575/583)
Hartai Petra az Oltári csajokban szimpi volt, de itt nagyon ellenszenves a szerepe.
A srac aki Lauraval kavezott, nem a Korhataros szerelem foszereploje volt?
janderka márc. 23. 21:18:28 Előzmény guess.who
(574/583)
Tomboló Szandika és kábszis Bence simán összeillenének. Együtt szívhatnának a híd alatt és vedelhetnének sörbe tolt rövideket.
Nori (Walters Lili) a sok közös lamentálás után rányomulhatna Mikire és befutva Szandi korábbi vágyait, boldog hancúrban élhetné vele kedves kis pincérlány életét. Akár még be is társulva az ex-tűzoltó romkocsmáknál egyel nívósabb szinten mozgó kávézójában.
offtopic
guess.who márc. 23. 20:42:53 Előzmény janderka
(573/583)
Éstényleg! Merugye Szandimandi az első évadban (a Kamarással való autómosós liezonja) után szándékosan Walters Lili -azóta szintén szublimálódott- öccsével jött össze, aki ugye fiatalabb volt tőle feltűnően. Galóca néni fia is ilyen hülye tizenévesnek tűnik (bármennyire is "dolgozott" Londonban és mondják róla, hogy felnőtt), kábszizik, iszik, miegymás, szóval pont jó lenne Szandimandinak terápiás kisállatként: ha szembesülne vele, hogy mennyire szánalmas a srác viselkedése, talán előbb-utóbb leesne neki, hogy ő is pont ilyen... :)
janderka márc. 23. 20:35:21 Előzmény guess.who
(572/583)
Glória terhességéről kimondhatjuk, hogy írói

balfaszgá

volt. A későkamasz fiának bemelésérről ugyanez ennyiore határozottan már nem állítható - még ha kellően irritálóra lett is formélva a srác. A százötvenedik évadban ugyanis, amikor Szandika járókerettel botorkálva esik majd be a Halott pénz tribute emlékzenekar szépkorúaknak tartott szociális báljára, még összejöhet vele. Aminek a 193-dik születésnapját épp akkor ünneplő Peti apó és az ugyancsak matrónakorúvá nemesül Glória néni nagyon fog örülni a szomszédos épületszárnyban berendezett VIP elfekvőben, ha épp maguk alá nem csinálnak nagy boldogságukban.
offtopic
guess.who márc. 23. 18:48:45 Előzmény janderka
(571/583)
Hátttugye az már az első évadban is volt

(és akkor még sehol nem volt háború)

, szóval valószínűleg úgy lehetett, hogy megkérdezték Für Anikót, hogy a túl sokak által ismert angolon kívül milyen nyelven tud viszonylag jól, és így arra a nyelvre írták meg neki a figurát - hiszen azt ma már nem olyan sokan beszélik folyékonyan, így elég "idegenül" tud hangzani a jelenetekben, és nem annyira égő, ha esetleg hülyeségeket mondatnak F. A.-val. :)

Egyébként ha már Laura és az ügyvédkollega: szerintem azt a szálat IS azért hagyták úgy sehogy/nyitva, hogy lehessen folytatni. Végső soron Laura egész évadon keresztül ilyen tengő-lengő, döntésképtelen semmi volt: az ügyvédi melót is az anyja döntötte el helyette, és neki még az sem jött össze ennyi rész alatt, hogy a szegény lányának a napközbeni elhelyezését megoldja. Igaz, Szandimandi is ilyen a semmilyen tűzoltóval (mivel régen volt az előző évad, esküszöm, hogy a sokadik részig azt sem tudtam, ki ez a figura, csak amikor itt írtátok, akkor kezdett el rémleni, hogy volt az előző évad végén valami tűzoltós-esküvős bohóckodás - de nem volt kedvem visszanézni).


Ja, és ha már színészcsere: nem igazán látom be, miért volt érvényes Glória fiát behozni ebbe a sztoriba?! Merthogy bárhogy is nézem, már G. is mellékszereplő, akinek végső soron csak Péterhez van köze (hivatkozási alapként az évadon keresztül tartó vénlánykérési szerencsétlenkedéséhez), a gyerkőcnek meg csak hozzá, ez meg már két lépés, ami túl sok. Viszont ennyi erővel akkor lehetne úgy is folytatni, hogy Szandimandi egy rövid snittben az utcán lát egy Jenő nevű fiatalembert (csak mi tudjuk a nevét, Szandi nem, hiszen nem ismerik egymást!), Jenőnek van egy Eufrozina nevű szívszerelme, annak egy Kösszép nevű öccse, akinek egy Teleshop nevű barátnője, és utóbbi ír egy sorozathoz forgatókönyvet, aminek a sztoriját filmesítik meg és mutatják be következő évadként. Sokkal rosszabb már ez sem lenne szerintem...


janderka márc. 23. 12:11:23 Előzmény guess.who
(570/583)
A másik, amiből semmit nem hoztak ki, időnként mégis hangsúlyozottan mutatták, az Kata mama orosz kötődése. Mi értelme volt? (Függetlenül a háborútól.)
janderka márc. 23. 11:07:20 Előzmény guess.who
(569/583)
Für Anikó azért is kaphatott nagyobb teret ebben az évadban, mert - mint amira daaa írta - Medveczky Balázs és Simon Kornél elment Pepézni (és talán Rujder is - hisz magától mért szállt volna ki a szerepből). És ezért kerülhetett előtérbe ennyire ez a félig meleg, félig foglalt, félig tűzoltó, de lényegében egy teljesen döntésképtlen béna tök Miki is. De emiatt vergődtették valszeg annyit Glóriát is Péter körül. Mert a három lányból kettőnek a manusa kiesett a sztorifolyamból és nélkülük nem lett volna annyi mesélnivaló. Újabb szar színészcserét pedig (érthetően) nem vállaltak már be. De ez persze nem menti fel őket mindazok alól a logikai és technikai hibák alól, amiket te is írtál.

Érdekes egyébként, hogy a Laura ügyvédkollégáját játszó Kovács Tamás mennyivel jobban illett volna Schmindt Sárához, mint szegény Medveczy. És mégse hozták őket (még) össze. Persze Gabesz elvileg csak pár hete utazott el és csak kis időre, de rövidebb útról könnyebb visszafordulni, mint egy hosszúról... Így bevállalhatták volna, hogy a kalandor színészférjet a végére végleg kint hagyják Amerikában és helyére beléptetik a sármos András ügyvédet. Hacsak nem egy szociális foglakoztató ez a sorozat is - ami sokkal inkább az alapszereplők folyamatos etetéséről szól, mint sem a megírt (vagy megíradnó) történet fordulatosságáról, hitelességéről.
janderka márc. 23. 09:34:14 Előzmény guess.who
(568/583)
:)
offtopic
guess.who márc. 23. 06:35:09 Előzmény janderka
(567/583)

Haha, nem vitted túlzásba a reagálást... :)Különben azért is érthetetlen az összecsapottság és/vagy agyonvagdosás, mert külön reklámozták, hogy NEM a tévécsatornán adják le, tehát NEM kell beleférni az x percnyi műsoridőbe, sőt: ha jól tippelek, akkor több (tartalom)szolgáltatás = több bevétel, tehát nyugodtan lehetett volna még egy résznyi, hogy érthetően és értelmesen sikerüljön lezárni a szálakat.
Ez így viszont évadzáróként volt lezárva a végefőcímmel - de a szálak félbehagyása (főleg a totál irreális terhességi hülyeség!) miatt olyan, mintha csak pár hétig pihennének (ahogy a Mi kis falunk), aztán majd folytatják.

No de: mi lehet(ett) a szándékuk (a kitalált) Glória kitalált gyerekével? Egyrészt ott van, hogy G. a már meglevő gyerekét is képtelen nevelni, nincsenek világos céljai, nincs egy iránya, ami mentén bárhová haladna, érzelmileg teljesen csökevényes, ide-oda ingadozik a hangulata az "imádom" és az "utálom Pétert" között, és láthatóan képtelen beszélni érdemben bármiről vele (oké, jó aranyásóként simán elfogad bármit a vacsorától kezdve a lakásig, de ez még nem párkapcsolat, csak kitartottság). Péter szintén teljesen debil lóti-futi lett erre az évadra (minden szempontból jobb választás lett volna F. A. számára, aki mondjuk már eleve szereti P. gyerekeit ( :) ), ellenben Glóriával.
Vagy az van, hogy most egy-két évig megint pihentetik az egészet, aztán már onnan folytatják egy új évadban, hogy a kisgyerek 14 éves, éppen kamaszodik (így átveheti Szandimandi helyét, aki amúgy fél évet öregedett csak az "elmúlt" évek során, de egyébként együtt járnak piálni heti négyszer a féltesójával), Glória durván kábszerfüggő nagyobbik gyereke pedig igazi jó bátyusként hörgi neki utolsó erejével, hogy ne rontsa el az életét, menjen inkább medencét takarítani, amíg megteheti (erre egy inzertben Hernádi Juci is rábólinthat). Laura felvásárolta Lengyel Tamás ügyvédi irodáját, és Hartai Petrával együtt viszik, kizárólag megcsalt, válófélben levő nők gyermekelhelyezéses ügyeivel foglalkoznak, és a girl power jegyében meg is nyernek minden pert. Ez a jólét az az oka annak, hogy hiába nyert már három Oscart is Gábor (kettőt kártyán, egyet pedig távolugrásban), Laura nem enged neki és marad inkább független.
Vivikedrágáról csak a hagyományos vasárnapi reggeli, azaz rántottaevés közben emlékeznek meg, miután üresen marad a széke a családi asztalnál. Az emlékezésben a prímet természetesen a csodás Für Anikó viszi (elvégre mégis az ő lánya), az egyetlen apró szépséghiba, hogy immár kizárólag oroszul beszél, így a rendkívül érzelmes szónoklatból egyetlen büdös betűt sem ért semelyik szereplő. De azért udvariasan megtapsolják, azaz megkönnyezik és sokatmondóan hümmögnek hozzá másfél percig.

Mindeközben Vivcsi egyébként jól él Kornéllal és a kazalnyi, feltűnően polinéz beütésű gyerekeivel Bora Borán. Kornél úgy tudja, hogy arrafelé a napsütéstől és a tengeri levegőtől MINDEN gyerek ilyen lesz - és ennek így is kell lennie, hiszen elég volt csak körülnéznie a mindenfelé szaladgáló gyerkőcökre.


janderka márc. 22. 22:12:41 Előzmény guess.who
(566/583)
Tűpontosan foglaltad össze.
amiraa_daaa márc. 22. 22:03:08 Előzmény janderka
(565/583)
sajnos igazad van
amiraa_daaa márc. 22. 22:02:41 Előzmény guess.who
(564/583)
Vivit kár volt kirni a Sorozatból, amúgy a tükrös összetörés mikor volt? amit írtál aláírom kb semmi értelme nem volt - sajnos az egésznek. A végénél még sorrendből sem stimmeltek a képek vagy pedig felvétel szerint vágták meg őket de a sztori szerint nem voltak időrendben :D