Pitecus 2010 febr. 06. - 14:47:21
(64/124)
Wareq. Teljesen igazad van!!!
Egyetértek veled. Hiányolom annak képi bemutatását, ahogy a gonosz lengyelek összeesküdnek a naiv és ártatlan német hadsereg ellen és nagy ravaszul a lovashadseregük elé csalogatják a német páncélosokat.
Ahogy a londoni postások és háziasszonyok gonoszul élvezik, ahogy a London fölé csalogatott ártatlan német bombázókat lelövik. Ahogy kajánul élvezik, amikor a kissé félénk V-1 rakéták mellé-mellé találnak.
Igazad van! Ne hagyd magad a tények által befolyásolni. Igaz, a német hadikrónikák szerint a brit szigetek elleni támadás idõpontjában ugyan sehol máshol nem voltak harci cselekmények, 3-400 angol vadászgép és a német légierõ küzdött összesen, de te tudod, hogy a sarki jég alatt Zulu tengeralattjárók támadtak összpontosítva, akiket az erõteljes eszkimó haderõ segített, akik köztudottan a britek szövetségesei.
A német légierõ fölényérõl csak annyit, hogy definiciója szerint aki a légteret uralja, azé a légifölény. Márpedig ez a helyzet csak Sztálingád után változott meg. Láthatóan a technikai kérdésekhez nem értesz. Ezért segítek: Ha egy autóversenyen neked 10 trabantod van, a másik csapat meg egy Porscheval indul, nem biztos, hogy Te nyersz. Hasonló a helyzet a sok kétfedelû, 7.62-és gépfegyverrel felszerelt, kb 250 km-h sebességû földön levõ orosz gép, valamint az akkor még legjobb, gépágyúval felszerelt Messeschmidt 109-ekkel. Meglehet, Stztálin nem volt szent. Nem volt békés és ártatlan. De az orosz csapatoknak mégiscsak parancsuk volt arra. hogy még csak fel sem vonulhatnak. Nem õk támadtak.
Az orosz hadifoglyok éheztek, mert nem kaptak enni. Mert nem adtak. A jólelkû németek úgy gondolták: háborúban nem lesz hadifogoly? Majd jó lassan támadnak csak, hogy legyen idejük elmenni az oroszoknak? Cinikus vagy és tudatlan.
Ha hinni akarsz az eszmédben, hát higgyél. És a németek bûneit nem menti az sem, ha mások is elkövetnek bûnöket. De a mértékekrõl ne feledkezz el: A II. VH ban 40 millió ember halt meg. Ebbõl kb. 6 millió német, a többi a gonosz ellenség, aki csak propagandacélokból, az ellenség befeketítése érdekében végzett magával.
Nem minden német volt fasiszta. Még csak nem is minden német katona volt fasiszta. De az uralgó német ideológia a fasizmus volt, amely bevallottan egyes csoportok megsemmisítésére törekedett. Más csoportokat rabszolgaként kívántakkezelni. Megint másokat visszatelepített volna a sztyeppékre Mint pl a magyarokat. Talán olvasd el a Mein Kampfot.Az elég autentikus Neked?
A hülyeségeiddel más társaságba járj, etessétek egymást az überárja népnemzeti elvtársaiddal a talajrög vérvalóságán állva. Azok hinni fognak neked. De amely körökben a tények egy kicsit is számítanak, ott a te szavad jobb esetben kelekótyának, rosszabb esetben bolydult elme képzelõdésének számít.
Olvastalak már máshol is. Emlékszem tanúságtételedre, amikor kitartóan bizonygattad, hogy az agresszív lágerlakók konokul visszautasították az SS szakszervezetének azon követeléseit, hogy élelmet, orvosi ellátást és hétvégi eltávozást fogadjanakel, és zakaltó jelenlétükkel akadályozták folyamatosan a szöges drótkerítés elbontását, a gázkamrák és krematóriumok lebontását.
Tudod mit? Írogass inkább a kuruc.info-ba. Az való neked.
7/10
viktor666 2010 jan. 01. - 03:49:18 7/10
(63/124)
ROMMEL: "Elõttem nincs ellenség, mögöttem nincs utánpótlás."
Zseniális megfogalmazása a Reich dilettantizmusának...
7/10
viktor666 2010 jan. 01. - 02:00:09 7/10 Előzmény pargabi
(62/124)
...csodálatos, szörnyû, precíz TÖRTÉNELEMKÖNYV
...Minden iskolában ezt a sorozatot vetíteném le...
...nem lenne szükség a sok hüje-béna tankönyvre -amit el sem olvasnak a diákok, hiszen már olvasni sem tudnak lassan, csak dvd-t nézni...
...nagyobb gond pár beteg hozzászólóval akad...
...akik nem látják amit látnak...
...én éltem akkor...
...aki nem, ugyanezt a szörnyûséget hittel, könnyû szívvel végigcsinálná...
...míg a bele ki nem omlik egy haslövésben..
:::HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
pargabi 2009 dec. 23. - 13:32:00 Előzmény Wareg
(61/124)
Egy ideig én is azt hittemm, hogy valóban nem lesz benne semmi objektivítás, de aztán - mivel én minden részt megnéztem - késõbb kialakult a kép. Persze elsõsorban a nácik bûneirõl és a diktátorok bukásának alapvetõ okáról - hogy egy idõ után mindent jobban akarnak tudni, mint az adott téma szakértõje - szól a film, de azért nem kellene nagyon lefikázni, mert egy kissé hazahúz. Te mondtad már magadra hogy mekkora gyökér vagy? Ugye hogy nem, mert nem is érzed annak magad, holott sokan vannak - hidd el nekem - akik annak gondolnak. Ilyen ez a foilmgyártás is. Ha megnézed Leni Riefenstahl ( Az akarat diadala ) címû dolgozatát, akkor látni fogod a náci ónkritikát is. Ez már csak ilyen dolog, de azért ugye nem azt mondod, hogy az orosz hadifoglyok sanyarú helyzetéért is az õ szemét diktátoruk volt a felelõs ? A Luftwaffe-ra is ugyanaz vonatkozik, mint általában a német fegyverekre, hogy sokkal fejlettebb technológiát képviseltek, mint mások.
Ez azért nekem új, hogy az oroszok akartak volna támadni a németekre, nyilván ezért kötötték meg a Molotov-Ribbentrop paktumot is, csak az éber nácik megelõzték õket. Nem lehet könnyû az expanzív fasiszta politikát védeni az egész világ ellen de te azért hõsiesen megpróbálod. Kétségtelen, hogy Sztálin szintén embertelen diktátor volt, de azért ezzel nem lehet a halálgyárak mûködtetõit ezzel az indokkal megvédeni.
1/10
Wareg 2009 dec. 04. - 11:23:21 1/10
(60/124)
Ez a filmsorozat sajnos csak a hamis színekben tér el a többitõl. Ugyanaz az egyoldalúság, koncepciózus beállítás, egyirányú torzítások, hazugságok, a gyõztesek bûneinek elhallgatása, minden felelõsség áthárítása a vesztesekre stb. És persze tárgyi tévedések tömege: pl. a Barbarossa-hadmûveletnél a Luftwaffe túlerejérõl beszél, holott a szovjet légierõ négyszeres (!) fölényben volt a német határnál; Sztálin nem egy békés, jóhiszemû áldozat volt, amikor a németek megtámadták; az orosz hadifoglyok nem a németek vérszomja miatt éheztek, hanem a megoldhatatlan logisztikai problémák miatt; a Szovjetunió elleni hadjárat nem a britek elleni oldalvágás volt; a britek soha nem harcoltak egyedül stb.

A szokásos megközelítés: mindent a szemnek, semmit az észnek. Az ilyen kommersz filmekben az elsõ két áldozat mindig az objektivitás és a szakszerûség.
Rahel 2009 dec. 02. - 22:51:02
(59/124)
-Sok alkotás dolgozta már fel II.Világháború témáját, de nagyon kevés az ilyen megrendítõ film.
Laccie 2009 szept. 14. - 18:05:27 Előzmény twillight
(58/124)
1.erre nem tudok már mit mondani,gondolkozzál már el,vajon miért sorakoztattak fel az oroszok 2 millios hadsereget a határ mentén támado alakzatba.A német vezérkar pontosan tudta ezt,ezért is voltak az elején annnyira sikeresek...meglepték a támadásra kész orosz sereget
2.a V2 az egyik legfontosabb pontja az urkutatás-urutazásnak,ezt látom tudod te is,de ezek még elégge pontatlanok voltak amiket a németek fejlesztettek ki...valoban kimagaslo eredményeket értek el annak ellenére hogy nap mint nap le lettek bombázva a gyárak,de mivel hama el kellett készíteni a rakétákat,sok hiba is volt veluk,tobb mint a fele rakéta irányzéka pontatlan volt,Londonba volt a cél,a várostol 100kmrre csapodott be sok.

3.Afrika nagyon is fontos volt,de látom hiába írok bármit is,nem akarod belátni hogy ez így van
ha már arab félszigetet említetted,vajon hogyan jutottak volna oda a németek?csak nem afrikán keresztul?
ahogy írtad afrikában csak betegségek meg homok van,de ezenkívul fontos stratégiai pontok és "arany".
twillight 2009 szept. 14. - 15:36:56
(57/124)
Nem helyreigazítás, hanem pontosítás / bõvítés.
Nem ugyanaz. Tudnád, ha figyeltél volna nyelvtan/irodalmon.
fredi60 2009 szept. 14. - 13:38:35
(56/124)
Köszi a "helyreigazítást". Igazad is van, nehogy már te legyél a húnyó, amiért hülyeségeket beszélsz. :D
Na, csá! Majd mások kommunikálnak veled a jövõben - helyettem is.
twillight 2009 szept. 14. - 13:25:43
(55/124)
Tudatlanságod hihetetlen távlatait tárod fel..
Ki mondta, hogy a penicilinnela nácik folytattak volna kísérleteket? Senki. Ellenben a rosszminõségû étel (értsd: penészes kenyér fogyasztása stb.) elvégezte azt a feladatot, amit egy klinikai kísérletsorozat tett volna.
Ugyanaz az eset, ahogy a légylárvák sebtisztító hatását is felfedezték.
Mi lenne, ha nem csak a propagandaanyagokat olvasnád el, hanem rendesen tájékozódnál?

Ki beszélt arról, hogy Japánt Kínának meg kellett volna szállnia? Látom a szövegértési készséged zéró felé hajlik, így nincs igazán értelme válaszolnom neked a továbbiakban.
fredi60 2009 szept. 14. - 12:37:42 Előzmény twillight
(54/124)
Totál tudatlan vagy! :(
A penicillint a németek nem használták, ergo a haláltáborokban ilyen kísérleteket nem is folytathattak.
Mi lenne, ha néha olvasnál valami "szakirodalmat" a véleménynyilvánításod elõtt?

Ami pedig a Kína-Japán témát illeti:
- elõbb egy kis visszatekintés a mondandómra:
"a keleti történelem nagyjából abból állt, hogy Kína és Japán felváltva elfoglalták egymást"
Már bocsi, de ekkora hülyeséget régen olvastam. Mondjál csak egyetlenegy évet, amikor Kína elfoglalta Japánt!
- a vonatkozó "válaszod":
Hol egyik hol másik volt erõsebb. Ha érdekel mikor mi történt menj könyvtárba.
Még ha nem is "foglalta el" soha Kína Japánt (nem izgat még annyira sem a kérdés hogya lexikont felcsapjam érte), akkor is a térség történelme eme két ország leginkább egymás elleni ügyködésérõl szólt.

De nekem nem kell könyvtárba mennem, mert így is tudom, Kína az elmúlt 2-3000 évben nem szállta meg Japánt. Ha meg neked fogalmad sincs az ázsiai történelemrõl, minek hozod fel egyáltalán, úgy állítva be, mintha ismernéd? :o
twillight 2009 szept. 13. - 23:38:45
(53/124)
Támadtak volna mi? Rögtön a marslakók után :)

A V2 remekül szuperált. Viszont csak rakétákkal nem lehet nyerni, akármennyid van is belõle. Sajnálatos hogy a káromkodás csak úgy ömlik kifele belõled, de alapvetõ mûködési adatokkal nem vagy tisztában.

Az ûrutazás elsõ rakétái egy az egyben a V2-n alapultak, arról nem is szólva, hogy eredetileg a "giroszkóp" nevû találmányt az amerikaiak el akarták temetni mint haszontalan játékszert, ami nélkül nincs rakétatudomány (többek között). (a kifejlesztõ tudóst a németek átcsábították magukhoz, mert õk meglátták a dologban a fantáziát)

Afrikában mégis mi olyan fontos? Nincs ott más csak betegségek, lándzsás pigmeusok meg homok. Olajat egyszerûbb az Arab-félszigetrõl szerezni muci.

A sok olvasás helyett nem áratan néha átgondolni amit olvastál pockom.
Laccie 2009 szept. 13. - 20:55:16 Előzmény twillight
(52/124)
emeletes hulyeségeket írsz,látszik hogy nem olvasol,nem foglalkozol vele!
nem tudod felfogni hogy az oroszok támadtak volna?!
a németek nem tudtak kifejleszteni elegendo V2-t,fele hibás is volt,hadászati szempontbol teljesen feleslegesek voltak akkor...igaz ezek adták az urutazás kezdo rugását...afrika nagyon is fontos volt,a németek tudták is ezt,elfoglalták volna egyiptomot,nyitva állt volna az ut a kaukázusi olaj elott.
olvasni kell sokat,ahogy már sokszor is írtam.
offtopic
norton15 2009 szept. 13. - 20:45:03
(51/124)
Einstein bizonyára jókora f*sz volt tényleg, hisz a Führer szellemi nagyságához nem érhetünk fel ugyebár. Hisz oly zseniális volt, hogy még pingált pár képet is nekünk.

Amúgy meg boldogok a sajtkészítõk.:)
offtopic
twillight 2009 szept. 13. - 20:19:35
(50/124)
Én csak arra emlékszem, hogy "Boldogok akik sziklán verik szét a csecsemõk fejét." - Zsoltárok 137.9
7/10
viktor666 2009 szept. 13. - 20:10:57 7/10 Előzmény norton15
(49/124)
...kössz norton15... végre egy normális hozzászólás---
---persze én vagyok a hüje, hogy 5 év BME és elméleti fizika után egy twillight-tal leállok vitatkozni, hogy az ált. és spec. relativításelmélet az Niels Bohr, az "Einstein nevû f#sz" pedig (aki saját magát üldözte ki hazájából) a részecskeelméletéért kapott Nobelt - nyilvánvalóan gyanús körülmények közt---
---twillight meg legyen arra büszke, hogy (nemlétezõ) lexikona nélkül is séróból löki a frankót...
...ahogy az Írás mondja: "...boldogok a lelki szegények....! UFF!
AvatáR Gil Maerth 2009 szept. 13. - 13:44:54
(48/124)
khmmmmmmmmmm
azért Kina jópár hadosztályt lekötött
-tanulmányaim szerint japán haderõ felét
India tényleg messzi lett volna nekik.
Ausztrália.. talán.. talán...
De sohase vontak össze hozzá elég erõt.
meg ugye itt is a területbiztositás apasztotta õket.
Óriási, gigantikus távolságok vannak Ázsiában!!!

és jugoszlávia is asszem 17 hadosztályt lekötött.

Az orosz támadásról szoló teoriát én is hallottam.
Álllitólag már harci rendben voltak mozgositva, jóval a német támadás elõtt.

az orosz-német kofliktusról rengeteget olvastam.
most is a Battaglia féle verziót olvasom.
ami fõleg az olasz tettekre van kihegyezve.
De jók jöhetnek az alábbiak is:

Ránki György: A második Világháború története

Karsai Elek: A berchtesgadeni sasfészektõl a berlini bunkerig

Alexander Werth. Oroszország nagy Háborúja

John Keegan: A második világháború

Ivor Matanle: A második világháború - Az 50. évforduló emlékére

Meg a The Times sorozatának idevágó része.

meg van egy második világháború kronikája cimû mû is, csak azt nem tudom, mennyit ér tudományosan :(
offtopic
norton15 2009 szept. 13. - 11:47:49
(47/124)
Na ennyi f*szságot sem láttam együttesen, mint itt egy hozzászólótól. Komolyan mondom, könyvet kéne kiadni errõl, kiváló viccregény lenne.
twillight 2009 szept. 13. - 11:17:09
(46/124)
Igen, és mikor terjedt el? A 2.VH haláltáborai végezték el az emberkísérleteket (megjegyzem nem szándékosan). 5 év az engedélyezési eljárás 50 éve helyett. Szerintem nem rossz arány.
twillight 2009 szept. 13. - 11:14:58
(45/124)
Hol egyik hol másik volt erõsebb. Ha érdekel mikor mi történt menj könyvtárba.
Még ha nem is "foglalta el" soha Kína Japánt (nem izgat még annyira sem a kérdés hogya lexikont felcsapjam érte), akkor is a térség történelme eme két ország leginkább egymás elleni ügyködésérõl szólt.

Onnantól passz.