7/10
Dr. Classic 2023 aug. 19. - 14:04:58 7/10
(49/49)
Bicska kinyílik a zsebemben, olyanok fikázzák ezt a filmet, akiktől szívem szerint megvonnám a filmnézést mint opciót, mert alkalmatlanok rá.
Szeretem a műfajt, és itt a westernben sosem zavar a lassú tempó. Remek film, nagyszerű mind a három főszereplő. Egyetlen dolgot nem értek csak SPOILER.

Ha a végén a legális párbajban Mortensen nyert akkor elvileg minden maradt a régiben. Maradhattak seriffek, mégis miért megy akkor mégis el a városból?
6/10
nikato 2023 aug. 17. - 14:38:17 6/10
(48/49)
Renee Z. nem kellett volna bele...
9/10
sexykex 2020 ápr. 13. - 08:40:24 9/10
(47/49)
Nevezzük bárminek – neowestern, vagy csak film – mestermű ez a javából. Egy himnusz a férfibarátságról, egy patinás műfaj gatyába rázása és újraélesztése. Remek színészek, remek alakítások: Renée imádni való, Ed kőkemény, Viggo isteni. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy tele van hatalmas és megszívlelendő igazságokkal. Nagyon jól tettem, hogy megnéztem újra.
10/10
Nótárius 2019 máj. 30. - 11:35:12 10/10
(46/49)
Ez azon ritka filmek közé tartozik, amely ismételten megnézve szinte még jobb volt, mint elsőre! Ugyanis a másodjára is feszültségtelien szórakoztató történetet, szép képi világot és parádés szereposztással nagyszerűen megjelenített remek karaktereket már ismerősként üdvözölve; sokkal jobban tudtam figyelni a szereplők szikár tömörségű, (meg-megakadón is) nyersen elmés és mindvégig karcosan sajátos humorú párbeszédeire, valamint a korábban elmulasztott részletekre.
Számomra nem kétséges, hogy westernként is a legjobbak között a helye; hiszen maga a western fogalma sem közvetlenül a valóságból, hanem annak talaján a filmipar által megteremtett vonzóan jellegzetes romantikából határozható meg. Ezért aztán bármiféle konkrét valóságot, vagy kitaláltan egyféle elvárást nincs miért számon kérni egy többféle besorolhatóságú, nagyszerű kikapcsolódást garantáló fikciós műfajon. 
Már csak azért sem, mert ez a kitűnő film pl. a fegyverhasználat, az erőszak kezelése és több pszichológiai, érzelmi vonatkozásban; kivált a női kiszolgáltatottság, esendőség megértő emberségű ábrázolásával az általam ismert western-filmek nagy többségét maga mögé utasítja a realizmusával. Így aztán a kategóriáján belüli mércével nézve, számomra kétség nélkül:
10 pont.
Sándor Langer Pudingman 2016 ápr. 07. - 12:58:48 Előzmény antibond
(45/49)
Én megnéztem, de nem tudok vitatkozni veled, mert egyetértek :)
9/10
caya 2016 febr. 22. - 20:53:39 9/10
(44/49)
Az egyik legjobb western, amit valaha láttam. Sokan unalmasnak mondhatják, akik mondjuk a hatásvadász amcsi "nagyokat" szeretik, ahol a fõhõs hunyorog és mellõzi a realitást. Ez egy gyöngyszem, az egyedi filmek kedvelõinek repertoárjában, nagyszerû humorral, eredetinek tetszõ korhû tájszólással és beszédstílussal és rohadt jó leszámolásokkal (ritkán van, hogy visszatekerek filmeknél akciójeleneteket és többször megnézem, pl Ryan közlegény óta). 10/9, de csak mert hiányolom a borús vadnyugati véget.
sixabi 2016 febr. 21. - 23:13:40
(43/49)
hááát, elég gyenge :(
pedig szeretem a komolyabb filmeket, amik elütnek a mainstreamtõl.

Renee Zellweger oannyira borzasztó, hogy nem tudtam eldönteni, hogy olyan rosszul játszik, hogy a szerepe szerint debil, vagy a való életben is debil.

Viggo Mortensen fizimiskája katasztrófális.Bár ezzel együtt lehetne élni.

A legrosszabb, hogy az egész film egy aprópénzbõl készített B-kategóriás alkotás, és lehet, hogy a kategória besorolással még gáláns is voltam.

Egyszer nézhetõ. 5/10
antibond 2014 aug. 30. - 13:21:30
(42/49)
Valaki emlegette itt korábban, hogy egy westernben lovagoljanak, meg lõjenek folyvást.
Ha bármelyik nagy klasszikust elõvesszük - "Volt egyszer egy vadnyugat, "A hét mesterlövés", "Nincs bocsánat", "Délidõ", Pisztolypárbaj", stb, stb - meg egy stoppert, kiderül, hogy a film max 5%-a telik fegyverdurrogással.
A míves, igazi western egyáltalán nem a lövöldözésrõl szól. Hanem arról; ki, mikor, miért lõ valakire. Az csak annyi, mint a pont a mondat végén. Ez a film azért remek, mert abszolút eredeti, semmi utánérzés, semmi finom koppintás - "tisztelgés a nagy elõdök elõtt" címszóval. Igen, így intézték el a gazembert, mert másként nem lehetett. Mert a "törvény" a zsebében volt.
Persze, sok egyébrõl is szól a film, bõségesen. Aki még véletlenül nem látta, nézze meg, hogy vitatkozhasson velem!
Pintér Endre 2014 ápr. 22. - 12:13:25
(41/49)
Hát öcséém, ilyen pocsék filmet már régen láttam...mondjuk a Film+ élharcos a szar filmek megismertetésében, direkt fennmaradtam, s végignéztem, mondom hátha a végére lesz valami nagy csattanó......DE SEMMI! Ennyire semmirõl szóló filmet nem is tudom mikor láttam utoljára! A nõ végülis mégiscsak k....a volt, a gyilkos bandavezért törvényesen mégsem tudták megbüntetni, csak önbíráskodással lehetett megölni....az egész egy nagy katyvasz volt....
markoh 2014 febr. 28. - 05:14:41
(40/49)
Egyik nagy kedvencem!

Aki "igazi, tipikus" westernt vár / akar, az csalódni fog. Én nem is tudom már miért választottam ezt pár éve egy magányos estémen, de azóta mindenkinek ajánlom.

Hogy miért?

Teljesen eltér a megszokottól. Nem akarom lelõni a "poénokat", de szinte soha nem azt mondják, amit 100 másik filmbõl 99-ben. A figurák is zseniálisak, Ed és Vigo folyamatosan hozza azt, amit kell és az pedig nekem nagyon tetszik, mert eredeti, egyedi. Magáról a történetrõl mondhatnánk, hogy "nem nagy szám", és nem is egy pörgõs alkotásról van szó, de annak, aki szereti az eredetiséget, a keveset beszélõ, kemény de igazságos magányos hõsöket (még ha itt most ketten is vannak), az nem fog csalódni. René nem a kedvenc színésznõm, de õ is hozza azt a figurát, amit rá osztottak. :)

Objektíven: 7

Szubjektíven: 9,5 :)
9/10
Zoli9898 2013 dec. 29. - 20:53:21 9/10
(39/49)
Karácsonyra kaptam DVD-n és azt mondják: ,,ajándék lónak ne nézd a fogát!" De ezt a DVD-t akkor se adtam volna vissza, ha kérik. Itt a fórumon elég megosztó véleményeket írtak róla és a pontszáma sem volt égbetörõ. Így aztán fenntartásokkal álltam neki.

De ki kell jelentenem, hogy ez felesleges volt. Ez egy kiváló modern western, ami nem nélkülözi a realista elemeket. Persze nem olyan kifinomult mint a Nincs bocsánat, vagy éppen a Jesse James meggyilkolása-a tettes a gyáva Robert Ford, de remekül kivitelezett.
Elsõként nézzük a látványt: Harris kiválóan rekonstruálta azt a vadnyugatot, ahol apró kis városok állnak a semmi közepén. A fegyverek, az épületek és persze az emberek mind hitelesen vannak megalkotva.
Másodjára a karakterek: Hihetetlen mély jellemrajzokat bont ki, de persze csak szép burkolt formában, semmit nem ad készen, mindent magunknak kell felfedeznünk. A figurák egytõl-egyig tipikus nyugati karakterek. Zseniális.
Végül pedig a kis realizmus amit a párbajoknál alkalmaz egész felemelõ. Az, hogy az ellenfelek már kihúzott pisztollyal várják egymást és már a kocsmaajtóban lõnek, olyan emberi, hogy elhittem akár én is lehetnék Everett helyében. Tökéletesen jellemzi az emberi bizalmatlanságot, így közelebb áll a valósághoz mint a régi amerikai, vagy éppen spagetti-westernek, melyeknek amúgy nagy kedvelõje vagyok.
Persze vannak hibái is, illetve néhány talán túlzottan lassú jelenet. Ennek ellenére egy kiváló alkotás, amit melegen ajánlok.

Bár meg kell jegyezni, hogy ez egy rétegfilm. Tehát nem tetszhet mindenkinek, fõleg, hogy egy olyan szerteágazó stílusban készült mint amilyen a western, aminek egyik típusát jobban, másikat kevésbé kedvelik. Ezen felül pedig azoknak sem ajánlott, akik a gyors filmeket szeretik, mert ez bár lassúnak nem mondható, azért kellõen megfontolt.

9/10
4/10
HurryKan 2013 dec. 15. - 20:10:23 4/10
(38/49)
Egyedül a történet az ami talán egész jó volt. Megannyi western film után ha valaki talál még jó ötletet az dicséretes. A régi klasszikusokból kellett volna némi ötletet meríteni. Ed Harris gyenge volt fõhõsnek, Viggo Mortensen talán még érdekesebb karakter volt. Semmi humor nem volt. A gazemberek nem voltak eléggé mocskosak. Sõt egy ismert szupersztár volt a rossz fiú megtestesítõje. Ennek a nõi szerepnek is egy névtelen fruskát kellett volna választani. A "nézünk ki a fejünkbõl" részek eltúlzott mértéke pedig legyengítette a filmet. Már már elbeszélés volt a film, holott izgalmas akciódús történetet vár a nézõ. Egyszóval ez egy gyönyörködjünk a neves színészekben kategóriás film volt.
Deniss 2013 nov. 22. - 19:07:26
(37/49)
Az elsõ 1 óra nagyon gyenge 5 , a második fele nézhetõ 6 pont
Aki egy jó western filmet akar nézni annak nem ajánlom!
9/10
aser10 2013 nov. 04. - 14:03:33 9/10
(36/49)
Ez egy nagyon jó kis mozi a maga mûfajában, és Ed Harris-nek nagyon jól áll ez a szerep, jó hogy megcsinálta ezt a filmet. A többi fõszereplõ is jó nagyon volt, Viggo, René, Jeremy...
Egy percig nem unatkoztam.
antibond 2013 okt. 21. - 14:11:25
(35/49)
Még annyit, hogy a nõi fõszereplõhöz nincs mit hozzászólnom.
Nem azt nem értem ugyanis, mit keres ebben, hanem azt, hogy mit keres ez a nõ bármilyen filmben?!??
Az Everett Hitch barátosnõjét alakító színésznõ minden tekintetben felülmúlta Renée-t. (Igaz, õt nem nagyon nehéz...)
antibond 2013 okt. 21. - 14:06:14
(34/49)
Egyetlen igazi, nagy, klasszikus westernben sem lõnek folyvást. Példákat csak azért nem hozok, mert a rajongók úgyis ismerik ezeket, az "újszülötteknek" pedig lehet, nem sokat jelentenének a címek.
Egyszer valaki mondta, hogy nem nézi a gól-összefoglalókat, mert nem a gól az érdekes, hanem, ahogy eljut egy csapat odáig, hogy berúgja.
Itt sem a lövés az érdekes, hanem, hogy ki, mikor, miért teszi!
Nem egy zseniális film, amit Ed rendezett, de nem is koppintás, eredeti, egyedi, ezért nézhetõ, élvezhetõ.
Nálam 7 pontos.
8/10
androcles 2013 febr. 10. - 10:11:50 8/10
(33/49)
Egyszerû, lassú folyású, mégis zseniális film. Aki a nem töltök, csak lövök filmeket szereti, az ne nézze meg, mindenki más azonban igen.....(és nem utolsó sorban, lõnek is benne, amennyit kell :-)
Temptress 2013 jan. 02. - 00:39:51
(32/49)
Valaki mást is választhattak volna rené helyett. Nem szimpatikus nõ.
3/10
emirates82 2012 jan. 21. - 07:05:15 3/10
(31/49)
Western filmnek ritka rossz!
1/10
Segítõ Béka 2011 dec. 28. - 18:11:56 1/10 Előzmény sioux
(30/49)
érzõ vadnyugati férfiak?:) ez nem brokkbek montain