Téma: Avatar 2

go84 márc. 31. 12:47:04 Előzmény VT 135
(115/115)
Az elso reszt anno imax-ban lattam es tenyleg elkepeszto elmeny volt. Most a 2. reszt bar otthon, tengnap neztem meg de 4k, 10bit, hdr, erosito, hanglada ... szoval nem 15 collon mozis verzioban de nekem a latvany kb. ugyan az volt mint 12 eve. Semmi fejlodest nem latni es igy utott akkorat de a baj nem ez hanem csalodas volt a story es unalmas. Azon kaptam magam agyalok azon mikor lesz mar vege. Ugyan azzok a temak es jelenetek mentek mint az elso reszben sokszor, a parbeszedek nevetseges voltak meg erdeti nyelven nezve is es meg lehetne sorolni. SPOILERES kritikak nem fogok irni es jobban kifejteni de 6/10 nalam is ami max 7 lehetne talan ha moziban nezem de he egy film jo akkor jo otthon hazaimzi mod is. Sajnos nem egy "Terminator 2"
6/10
VT 135 márc. 22. 14:07:36 6/10
(114/115)
Direkt nem néztem meg az Avatar 2 kritikákat, bár fél füllel hallottam, h a történet ultragagyi. Szóval alapvetően a látvány miatt mentem. Nos, nekem, intellektuális emberként sokszor szinte fizikai fájdalmat okoztak a gyépés párbeszédek és az ultradebil történet. Nem vagyok az a típus, aki át tudja magát kapcsolni zombi üzemmódba, h "élvezzek egy filmet", szeretem a sci-fit, fantasy-t, nem vagyok egy mindenbe belekötő. Ami számomra fontos, az a film integritása: azaz, ha már létrejött egy lore, egy világ, akkor a következő filmek tartsák be annak az univerzumnak a saját szabályait. Ha egy film alapvetően az emberi világot akarja modellezni, akkor tartsa be az emberi világunk szabályait.

SPOILER

Ami elsőre feltűnt, milyen gyönyörúen kiherélték Jake-et. Dehát fontosak a tradíciók és ez már hosszú évek óta Hollywood kiemelt szokása, h a korábbi film(ek) férfi főhősét kasztrálják. A menekülési motiváció egy vicc, talán fontos volt a migráns-témára érzékenyítés miatt. Nem is folytatom, kismillió, idegsejtet gyilkoló esemény van és az össztörténet is egy zagyva katyvasz. A párbeszédek, a szereplők motivációi, cselekedetei is nyomik, dehát ez volt és most is ez az átlagos hollywood-i színvonal.

Aztán eszembe jutott, h igen, a történet rettentően debil. Dehát végül is ebben a filmben félig emberek, a földi emberiség a szereplő. És hát a mi valós történetünk is rettentően debil. a XXI. sz-ban? Ott tartunk, dacára a töméntelen high-tech technológiánknak, ha így folytatjuk, nem lesz hol élnünk a Földön, mert élhetetlenné tesszük. Illetve bármelyik pillanatban kirobbanhat egy atomháború, ha meg nem, akkor létrejön egy világdiktatúra, amit az orrunk előtt építenek gőzerővel. Miközben ehelyett boldogan, és mérsékelt jólétben is élhetne az egész emberiség. Mi ez, ha nem egy debil történet??

És engem valahogy nem elégített ki az, h halomra ölték az embereket. Mert az jutott eszembe, h ők feltehetően ugyanolyan átlagemberek, mint mi, akik passzívan, vagy aktívan szolgálják az adott világrendet. Nem gonoszak, csak próbálnak valahogy túlélni.

A látvány ellenben számomra csodálatos volt! Összesen az Avatar 1-et láttam, szintén 3D-ben, moziban, de már nem emlékeztem, h ennyire gyönyörű tud lenni. Igen, nekem bejött a 3D és nem voltak zavaró tényezők (...azon kívül, h a mozi a szemüvegért további 500 Ft-ot gombolt le, ami ugye a moziár 20%-a... miközben lehetett volna betétdíjjal kölcsönöztetni, hiszen mikor fogok én újra 3D-s filmet nézni? Dehát profit über alles.)

Összességében mégsem tudok érzelmileg haragudni a filmre. Az első rész is elsősorban a látványra ment, bár volt benne azért történet is. De legalább nem egy jól bevált univerzumot tett tönkre woke ideológiák erőltetésével is(pl. Star Wars). Inkább szomorú vagyok, h Hollywood tényleg csak ennyire képes, nagyon-nagyon ritka kivételektől eltekintve. Hogy egy James Cameron, akinek egy Alien 2-őt is köszönhetünk, ennyire nincs már formában, vagy tudja kontrollálni a filmjét, h emiatt ennyire alacsony színvonalon írják meg benne az eseményeket. Mert tegyük fel a kérdést: miből állt volna értelmes párbeszédekkel, karakter motivációkkal, történettel felerősíteni a filmet? Pénz? Nem hinném, h a pénz hiányzott volna.

Na szóval szomorú vagyok, h ennyire volt csak képes a film, nem vagyok mérges. Illetve annyira nem is csodálkozom, hiszen itt tart ma a világ. Miért pont egy Avatar 2 lenne kivétel?
6/10
idõjós1010 márc. 18. 23:02:19 6/10
(113/115)
Első darabként lenyűgöző film lehetett volna ez a rész is, de a nyúlfarknyi sztori miatt, a látvány önmagában nálam egy három órás játékidőt nem tud teljes hosszában érdekessé tenni, Untam a filmet kb a felétől. Pedig az első rész lenyűgözött. no de hát ott még rengeteg volt az újdonság. Itt meg már szinte semmi. Egy régi ismerős, némiképp új köntösben, de butított történettel. Nekem ez nem jött át most eléggé.
10/10
Robox márc. 12. 17:07:14 10/10
(112/115)
Imádom ezt a látványos, emocionális filmet! 10/10
8/10
itsme1 márc. 04. 11:00:42 8/10
(111/115)
Ha önmagában vizsgálom a filmet, maximális moziélményt nyújtott. Nyilván a látvány és a 3D már nem üt akkorát, mint 2009-ben, amikor minden ötlet az újdonság erejével hatott. Egyetlen bajom csak a hosszával volt, a történetben nem volt ennyi.
8/10
Istvan010 febr. 13. 11:46:22 8/10
(110/115)
A film látvány világában nem csalódtam, fantasztikus. De sajnos egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy kissé megkésett ez a folytatás, már nem adja át azt az érzést amit az első film. De ettől függetlenül, aki megnézi nagyon nem fog csalódni.
Sz. Péter febr. 03. 14:57:58 Előzmény Wolfram1
(109/115)
"Az első részben valóban eredeti volt a sztori"

Nem volt az.
A látvány igen de a pocahontas-feldolgozás szerintem egyáltalán nem volt új.
A tudat-átvitel egy másik testbe, szintén nem.
4/10
pop3 febr. 03. 08:51:58 4/10 Előzmény Wolfram1
(108/115)
Tökéletes elemzés, egyetértünk!
5/10
Wolfram1 febr. 02. 01:12:22 5/10
(107/115)
Háde na. Az első részben valóban eredeti volt a sztori, a látvány, az ötletek. Volt a történetnek íve, neagyisten még jellemfejlődés is benne, volt csúcspont, amikor beszállt a buliba Eva is, katarzis, levezetés, a dráma minden fontos elemét hozta. És látványban is úttörő volt, a terminátor 2 elfolyó zsaruja után (igen, a terminátor, nem a sperminátor) szerintem ugyanakkora hűha effektet tudott. Sőt, még a történetben is volt egy leheletnyi mondaivaló, egy kis Marsbéli krónikák, csipetnyi Farkasokkal táncoló, egy leheletnyi Mátrix, ahogy az ember maga vírusként kolonizálja a környező világát, és felélve azt mindig újat keres. Hiába no, a tőke fialni akar, nem lehet leállni, a természet ne kotyogjon közbe.
De ebben a látványon kívül nem sok minden volt, és igazán még az se. Az, hogy a víz vízszerű, ahogy az valaki előttem szóló említett... Most direkt kimentem a fürdőszobába és megnéztem, sem struktúrájában, sem életszerűségében nem veri a fürdőkádat.
A történet pedig, a családját foggal körömmel megvédő hős apa, ugyancsak régi ismerős, szinte láttam is, ahogy Mel Gibson rettenthetetlen kékben keresi a fiát a déliek táborban, ahogy előtte sok más családfő tette már, persze közülük nem mindenki keveredik katasztrófa filmbe oltott akciójelenetekbe egy természetfilm kellős közepén. De sajnos még ez a stíluskavalkád sem tudta eredetivé tenni sztorit.
És hát a történetvezetés ugye. Mintha egy sorozat több epizódja lenne egyetlen filmbe összevágva, rövid novellák laza kohéziója, amik mégsem állnak össze szinergiába a végén, mint tették Ray Bradbury krónikáiban. A karakterek sem fejlődnek sehonnan sehova, gondoltam talán az ezredes a végére megtér, de egy laza hamleti gag-nél többre tőle sem nem futotta. Még a fia, aki úgy ahogy eljátszott ezzel a szállal, de letett róla, talán a túlerő miatt, vagy csak érdeklődés hiányában. Hogy őszinte legyek, nekem egyértelműen csökkenő tendencia, a 3. részre nem szánnék már időt. A látvány 3D, a történet 1 dimenziós, átlagban megvan a kettes. Klasszikus sikerfilm, nosza csináljuk meg a 2. részt, a harmadikat, az erotikus verziót, a tv sorozatot, a képregény. Merchandising, látlak téged!
Kcico jan. 30. 02:21:09
(106/115)
Nálam nem sok nagyobb rajongó van (volt anno), még na'viul is tanultam stb... Ennek a végén széttártam a kezem, hogy ez most mire volt jó? Egy csomó hangzatos lózung narrálva ("egy apa megvédi a családot" blabla) jelenetek, mozdulatok lemásolva az első részből... Az elsőben palulukan üldözés, ebben tulkun de ugyanolyan jelenetek, ugyanaz a zene alatta... Ikran betörése szintén lemásolva.. Meg sorolhatnám.. Még ahogy a kézigránát szögét pöccenti, ahogy az ikranok lecsapnak fentről a repülőkre...Úgy éreztem hogy leforgatták még egyszer ugyanazt csak más szereplőkkel meg helyszínen. A végén meg kinyitja a szemét... ugyanúgy... Most akkor a 3.részben is ugyanezek a jelenetek várhatóak?
8/10
Mike088 jan. 24. 05:50:54 8/10
(105/115)
Tegnap néztem meg a moziba. A film azt nyújtotta amit vártam tőle, egy középszerű, kiszámítható történet vérprofin megcsinálva. Tipikusan az a film amit érdemes a moziba nézni a látványa egyfajta agyi orgazmust okoz. Az első rész annyiban volt más, hogy egy új világot mutatott be egy kibontakozó szerelmi történettel, tehát várható volt, hogy a folytatásnak nem a sztori lesz az erőssége ezért a vizuális lehetőségeket még jobban kimaxolták benne ami kompenzálja is a sztori egyszerűségét. 8/10
8/10
molnar.laszlo@ingatlan.co jan. 23. 18:32:01 8/10
(104/115)
Oké, az első részt sztoriban eléggé remake-eli vízre áthelyezve, ami 13 év után lehet, hogy jogos. Pár bénábbra sikerült mondat zavart meg az, hogy Neytiri több mint két órán át annyi szerepre van kárhoztatva, hogy néz a szép nagy szemeivel és sír (hogy aztán váltson Cameron-hősnőre végre). Egy fokkal kevésbé sikerül tartani a fókuszt úgy, hogy ennyi szereplőt kell Cameronnak mozgatnia; ő jobban működik, amikor csak néhány (3-4) szereplőre fókuszál (mint szinte minden eddigi filmjében). És látványban, ötletben minden volt benne, ami az eddigi Cameron-filmekben, gyakran mondhattam, hogy igen, ez most alienses, T2-es, Mélység titkás vagy akár titanicos volt. DE végig lekötött, jó volt, Cameron még mindig tud rendezni és még mindig fenn tudja tartani a figyelmet, miközben a látvány minőségében senki nem érhet a nyomába. Azért remélem, a következő rész sztorija már több újdonságot mer felmutatni.
10/10
Jacka jan. 23. 18:29:29 10/10
(103/115)
Ez a film az a fajta amiről megoszlanak a vélemények. Valakinek nagyon tetszik, valakinek nem. Kritikám spoilermentes.

A film bevezető része nagyon gyors, tömör, amit viszont sajnálok, mert megnéztem volna jobban, hogy mi is történt azalatt a sok idő alatt, amíg otthagytuk Pandorát. Szerintem a film jól tagolja a részeket, jól érthetően, lassan. Voltak benne olyan részek amiket én személy szerint feleslegesnek éreztem, ki lehetett volna hagyni a filmből. A film vége fele megint csak nagyon begyorsul, amit viszont nem bánok, mert nagyjából 30 percig akció van. Látványból nincs hiány, mint ahogy érzelemből se. Szerintem egyáltalán nem vontatott, logikátlán. Direkt hagyták így a történetet ennyi nyitott szállal a végén, hogy legyen min gondolkudnunk az elkövetkező 2 évben. A vége úgy fejbe kólintott, hogy mégegyszer meg kellett néznem a filmet, és még mindig nem tudom elfelejteni.

A film összeségében nagyon jóra sikerült nem csak látványvilágában. Családi dráma felsőfokon.
3/10
LASZLONINE jan. 22. 00:06:15 3/10 Előzmény Mandyka
(102/115)
Csak a közhelyet éled.
3/10
LASZLONINE jan. 22. 00:04:16 3/10
(101/115)
Szép a vilàg, de ez az indianokrol koppintott, kiszamithato szabaditsatok ki vilit kompania nem sokat er.
Egyszer nezheto, tul van dramazva es reklamozva.
Helyenkent mifejezetten idegesito.
80 IQ alatt elvezetes lehet vagy betepve a kanapen.
Nem sajnalom ra a 2jegyet, de qnnyit is ert.
Semmi maradando.
7/10
Katalin93 jan. 19. 20:21:12 7/10
(100/115)
Moziban nagyon látványos volt, de ennyi. 3D-ben a képi világ gyönyörű, kiváltképp a tengeri jelenetek.
A sztori hagy némi kivetnivalót maga után:


Olyan dolgoknak szentelnek jelentőséget, melyek az első részben fel sem merültek (pl. 4 vs. 5 ujj korcs). Ami a főgonoszt hajtja totál értelmetlen, az első rész sztorija sokkal, de sokkal erősebb alapokon mozgott, pedig Cameronnak az első rész óta bőven volt ideje törnie a fejét egy ütős történeten.
Ami a leginkább zavart, hogy Kiri-ről nem tudtuk meg ki is az apja és hogyan keletkezett, ahogy a gekkó gyerekről sem derült ki semmi, pedig az elbeszélések alapján már az első részben is jelen volt.Összességében az első rész sikerére alapozva csináltak egy olyan folytatást, amit lezáratlanul hagyva még sok-sok újabb mozival tudnak majd folytatni.
1/10
lupin17 jan. 19. 01:24:31 1/10
(99/115)
Vontatott, közhelyes, tele logikai bukfencekkel. Semmi önálló ötlet. A főhős egy töketlen férfi képét mutatja, aki sokszor csak nyafog. Itt is érvényesülnek azok a mostani programok, hogy erős, férfias nők és töketlen palik képe égjen a társadalomba tovább, ahogy eddig. Aztán ez a bűntudat keltés, hogy szégyelld magad, csalódtam benned fiam, kérj bocsánatot mégha a másik volt a hibás teljesen szánalmas! A spirituális vonalat is sikerült elrontani. Már nem is tudom, hogy a gonosznak mi volt a célja, mert mindig változott, már maguk sem tudják lehet! Meg, hogy az otthonuk a víz, amikor nem az! Meg az összetartás a gyengeségük meg az erősségük mondja a főhős! Akkor most melyik?! A felénél ásítoztam. Maradok az Avatar 1-nél!
kriszta.g jan. 17. 20:41:38
(98/115)
Az első része gyerekfilm a vége akció. Egyiket sem kedvelem. A vízi világ csodaszép. A többi unalmas.
Spoiler
A srácot a végén sajnáltam meg se ismertük igazán. Inkább a kis gekkó gyerek halt volna meg vagy Kiri de ők ugye kellenek a folytatásba. A végén hova tűnt az egész vízi brigád? A harcban egyedül hagyták őket?
2/10
pdia jan. 15. 22:43:34 2/10
(97/115)
Rettenetesen logikátlan, blőd, értelmezhetetlen történettömeg. Unalmas, a látványvilág sem menti meg. Túl hosszú, ennek ellenére nincs idő összekötni az eseményeket. Sokszor kínomban már nevettem, paródiának tűnt.
10/10
Mandyka jan. 15. 15:08:58 10/10
(96/115)
Az elmúlt idöszak legcsodálatosabb filmje amit láttam. Az emberiség kegyetlensége, a mai világ eltorzultsága és a hatalom az ami a mai világot jellemzi tisztán megmutatkozik a filmben, miközben a másik oldal egy szeretetteljes, összetartó, lelkileg is egymáshoz kötött csodálata jelenik meg. Amikor vége lett, az első gondolat ami megfogalmazódott bennem, hogy: " megérett az emberiség a pusztulásra" 2x láttam és sírás nélkül nem ment. Mindenkinek ajánlom akiben még maradt némi jóérzés és szeretet.