6/10
The Cortez 2023 máj. 25. - 23:49:28 6/10
(38/38)
„Azt hiszed, hogy ez a lány hirtelen megszűnhet azért, mert te tisztességes lettél? Ezt a lányt lemásolták, cserélgették, megvették, eladták, kivágták és beillesztették, faxolták és e-mailezték. Ott van kint az éterben, és 70 éves korodban, amikor unokáid lesznek, még mindig ott lesz (...) kísérteni fog!”

Ez egy tanító jellegű tévéfilm, ami rohadtul sok mindenről akar szólni egyszerre: a modellipar- meg a nyugati társadalom kritikájáról, a gyermekpornóról, a kihasználásról-átverésről, a net veszélyeiről, azon belül főleg a cyberbullyingről, a manginákról stb. Az egyszerű főszereplő csaj szidja a kurvának öltözött nőszemélyeket, sőt még aláríásokat gyűjt + vitázik a jelenség ellen, majd ahogy beindul a modellkarrierje, ő maga is ringyóként kezd kinézni, illetve viselkedni. Egyre nagyobb kurvává válik a melóban, valamint az iskolában. Munkájában megtapasztalja a nehéz kezdeteket, a felemelkedést, a veretést, a féltékenységet, továbbá a pofára esést, vagyis ez már egy sokszor látott sztori, csak szarul, ócskán megvalósítva. A bűnügyi száll helyenként feszült, viszont a a nagyjából kitalálható nagy fordulat keményen klisés, sztereotip.
Ferencne Zakarias 2019 jún. 25. - 13:19:39 Előzmény Spot
(37/38)
A lemaradásunk nem baj,hanem pozitivum!
Spot 2013 aug. 26. - 19:56:57 Előzmény Rahar
(36/38)
1999-ben az amerikai pitében is láthattuk, hogy általánosan használnak videohívásokat az USA-ban. Ezzel együtt nem csoda, hogy camsex is gyorsan terjedt. Kicsit le vagyunk maradva, kb 10 évvel..
5/10
Rahar 2013 márc. 31. - 21:52:55 5/10
(35/38)
A film végi mondanivaló számomra nem pozitív, parancsolgat neked egy dagadt fickó, míg te minimálbérért szolgálsz ki mindenkit egy gyorsétkezdében. Szerintem ez nem megoldás.
9/10
doktormacko 2012 nov. 04. - 22:41:24 9/10
(34/38)
9 / 10 Mindenkinek csak ajánlani tiudom , hogy nézze meg ezt a filmet . Csak az lep meg , hogy 2004-ben Amerikában már ilyen komoly probléma volt a camsex. Ezt a filmet le kellene kötelezõ jellegggel vetiteni a középiskolákban.
spechtrum 2010 júl. 06. - 22:30:34 Előzmény 99x
(33/38)
éppen a sexy fílingje miatt van még ott és ugyanezért lett híres is, nyílván nem a hangja vagy a jó dalai miatt, hanem a sexy klippek miatt.
99x 2010 júl. 04. - 11:16:31 Előzmény spechtrum
(32/38)
Épp ez a baj, hogy mit keres még mindig bent ezzel a természetellenes viselkedésével.. Miért erre kíváncsiak az emberek? Mert engem egyáltalán nem érdekel, hogy mit csinál...
99x 2010 júl. 04. - 11:14:09
(31/38)
Persze, hogy nem csak a sztárok ilyenek.. Elég ha bemész egy iskolába és szétnézel, hogy mivan. Multkor néztem egy régi osztályképet, és mindkét nem annyira egyformán öltözött, hogy nem is voltak különbségek.. csak a fejükrõl tudtad eldönteni, hogy milyen nemû :D Az internet elterjedése óta pedig csak mégjobban hirdetik, hogy mekkora kis p*csák is ezek..
spechtrum 2010 júl. 03. - 18:39:56
(30/38)
Sajnos igen! egyre inkább eluralkodik a teenegerek körében ez a tendencia, míg a gyerekkoromban az általános iskolában, ha valaki kissé simuló nem farmernadrágba ment az iskolába, mindenki lotyónak nézte, és a tanárok is megszolták és beírtak az üzeneõ füzetbe, ez akkor nagy elrettentés volt és az egyetlen hatékony fegyelmezési módszer. Manapság alapból kint van a has még akkor is, ha sokan kapnak vesebajt miatta és természetesen a picuri tanga is kilátszik direkte, és ha ezek után szólna a tanár, de már nem meri, akkor a szülõ leszidja. Nemsokára az átlátszó bikini lesz a trendi nyáron azt hiszem.
spechtrum 2010 júl. 03. - 16:47:40
(29/38)
hát nekem nagyon úgy tûnik tudja mit csinál. és inkább meglovagolja a médiát. már elég sok éve nyomja, nem igazán mondhatjuk, hogy hamar jött hírnevet nem tudja feldolgozni. hozzáteszem sandra még fotomodell is volt.
99x 2010 júl. 03. - 11:31:50
(28/38)
Sokat változott és negatív irányba.. Már csak azt kérdezi az ember, hogy ezek után milyen lesz ez a világ?
Komolyan mondom, egy normális embert baromira nem érdekel Britni szpirsz, aki a gonosz média áldozatává vált és már maga sem tudja mit tegyen. Szegénynek több ruhát kéne viselnie, mert még megfázik...
99x 2010 júl. 03. - 11:26:30
(27/38)
Ezzel írják le magukat, hogy milyenek, így okot adnak rá, hogy lehülyézzék õket, pedig nem mindegyik nõ ilyen, és mégis egy kalap alá veszik sokan :( na az idegesítõ tud lenni.
spechtrum 2010 júl. 03. - 10:21:04
(26/38)
pontosan. épp britney spears mondja, hogy õt mindenki csak meg akarja sexelni pl if u seek amy klippben, de ugyanakkaor meg kimondottan csak a paparazzik elõtt megy bugyiba fûrdõzni és direkt nekik mutatja meg máskor a kocsiban, hogy nincsen a szoknya alatt semmi sem. arról már nem is beszélve, hogy a koncerteken meg az performancokaon gálákon, közösülést illusztrálva vonaglik sexy alig valami cuccokban, ezzel bevonzva azokat a rajongókat. pl a 80-as években egy sexy énekesnõnél pl sandránál elképzelhetõ sem volt az, hogy ágyakban pajzánkodjon félmeztelenül egy travesztivel a koncerten, sokat változott a világ.
99x 2010 júl. 01. - 21:52:40
(25/38)
Igen, de azzal ha nem tanulnák egymástól ezt a viselkedést, sokkal kevesebb lenne belõlük, szóval valahol még is csak megakarnak felelni egymásnak.
És még csodálkoznak, ha le kurvázzák és kihasználják õket , ezzel a hozzáállással még szép. Nem értem hova lett az emberek értékrendszere és miért a szart eszik manapság..
spechtrum 2010 jún. 28. - 16:46:55
(24/38)
szal, britney spears énekesnõi karrierje is leáldozóban volt már, ki sem akarták adni a lemezeit. amikor megmutogatta a kis helyest a paparazziknak meg bugyiban fürdõzött és máris dobogósok lettek a számai. manapság is egy pink fehérnemüben travesztivel nyalogattatja magát a koncertjein, és jól meg van most is. lindsey lohannek is jót tettek a bugyi nélküli fotók, szal ez nem igaz.
spechtrum 2010 jún. 28. - 16:43:48
(23/38)
michelle wild, meg maya gold is megmondta, hogy engedné filmezni a gyerekeit, mert abból jobban meg tudnak élni...

szal végül, gürcölt napi 10 órákat túlórázva minimálbérért egy büfé csehóba, mint heti 1-2 billegetéssel kellemesen megélni egy életre :S

gratula....
99x 2010 jún. 22. - 23:02:36
(22/38)
ugyan még nem láttam a filmet, de tervezem már csak kíváncsiságból is.
Szomorú és szánalmas, hogy ebben a világban mire képesek a fiatalok és milyen tudatlanok. Nem ismerik az igazi értékeket és azt gondolják, hogy ezzel a kifelé mutatással, meg trend követéssel helyesen cselekednek. Nem adják saját magukat és felszínesen viselkednek. Ezzel pedig nevetségessé vállnak, vagy mint az ilyesmi filmekben van: pofára esnek..
jeffero 2009 júl. 18. - 05:24:45
(21/38)
Igen megdöbbentõ film, és pont ezért rendkívüli is.
Fiatalabb koromban sokat cseteltem, és voltak olyan srácok, afféle netes haverok, vagy netes haverok ismerõsei, akik olykor küldözgettek csajos linkeket egymásnak vagy egybõl az adott publikus csetszobába. Olykor én is megnéztem kíváncsiságból, persze ingyenes oldalak voltak, ún. soft jellegûek (ahogy a filmben is említik ezt a fogalmat), és ahogy az ilyen weboldalaknál szokás, volt fizetõs része is. Persze innen magyarhonból bankkártyám nem lévén, meg netes fizetésben tapasztalatlanságomból kifolyólag is nem kívántam elõfizetni, ilyenre költeni, külföldre rizikós is (persze mi nem az az ilyen dolgoknál).

Szóval most a film kapcsán láthattam a csajos képes weboldalak hátterét, egy web-modell élettörténetét, amely majdnem tragédiába torkollott. Mondhatnánk, hogy ez benne van a pakliban, aki ilyenre adja a fejét, számolnia kell vele, és ébernek kell lennie, vagy pedig csak olyanhoz szerzõdni, akirõl jó véleményt hallott, és tutibiztos, hogy nem használná ki.

Elképesztõ, hogy a mai világban mennyire elterjedt ez a külsõség-istenítés/imádat dolog, a sok évvel ezelõtti állapothoz képest mennyivel több ilyen jellegû kép és videó elérhetõ, ha valaki tudja hol keresse, rengeteget találhat, persze a különféle fájlcserélõ oldalak és egyklikkes tárhelyek is teli vannak ilyennel. Valószínûleg aki fizetõs tárhelyen hozzájut, terjeszti tovább más módon, hogy minél több ismerõséhez, sõt ismeretlenekhez is eljusson.
És a tévében is ezt nyomják, nézz csak meg pl. egy Fókusz vagy Aktív riportot, amelyben X modell, vagy csak épp feljövõben lévõ sztárocska fotózásáról tudósítanak. Ha mindenhonnan ez folyik, mindig is lesznek, akik "bekapják a horgot", és belépnek egy Malcolmhoz vagy bárki hasonlóhoz, aki felfuttatja, sztárolja õket.

Azonban ennek ellenére, hisz úgysem tudjuk kikerülni ezt a mindennapokban, és betiltatni sem lehetne (nem a középkorban vagyunk, de még a 70-es években sem), szem elõtt kell tartanunk, hogy a külsõség nem minden. Aki csak a formára, kinézetre alapoz egy kapcsolatban, az szegényebb lesz lelkileg, és valószínûleg a másik embert sem kezeli valódi emberként (azaz tárgynak tekinti, vagy céljainak elérése eszközeként), nem látja a teljes lényét, lényegét. A szépségnek belülrõl kell fakadnia, természetesen és jó érzéssel jönnie, hogy bárki bármit is gondol, én szeretem önmagam, mert különben mindig is ott lesz a félelem, ha egy kicsi is, de okozhat kellemetlenségeket. Persze mindenkinek a saját döntése és felelõssége, hogy mit tesz az életével, mondjuk modellnek áll-e, de tisztában kell lenni az ezzel járó dolgokkal.

(Spoiler?)
A filmet illetõen mondhatnánk, hogy Mia zûrös élete végül még nagyobb zûrbe keverte, hisz részben az anyagi helyzetük javítása miatt vágott bele, és aztán elsodródott úgy, hogy már nem volt szabadulás belõle, nem lehetett visszacsinálni, mintha meg sem történt volna. Ezt jól mutatja a film utolsó képsora, pont a stáblista elõtt. Jól gondold meg mit teszel ki a netre, olvastam, hallottam már ezt nem egyszer.
Ha Mia bele is sodródott, legalább megpróbált kitörni, segítséget kérni. Szerencsére az anyja (Abby) és a fiúja (Justin) is elég éber volt, hogy megakadályozták a tragédiát.
Az döbbentett le igazán, amikor a vége fele jött az az új lány, és Mia láthatta a folyamatot egy másik szemszögbõl, ahogyan õt is beszervezték egy jól megrendezett jelenettel.

Szóval a film mindenképp ajánlott megtekintésre, különösen lányoknak, de pasiknak is, akiknek barátnõje igen vonzó, és esetleg fontolgatja, hogy ilyennel foglalkozna. Legyetek mellettük, legyetek éberek, és óvatosak bármilyen szerzõdés aláírásával, olvassátok át figyelmesen, legyetek tisztában a következményekkel.
monnci 2009 júl. 06. - 20:36:19
(20/38)
hm. tegnap megnéztem a filmet, és lehetett belõle tanulni vmennyit.
15 éves vagyok, és átérzem, hogy ez a film mirõl szól.
én is szeretem a divatos ruhákat, meg sminkelni is szoktam magam. (nem erõsen.)
és mostmár szinte minden lánynál MINIMUM ez az elvárás, hogy be tudjon illeszkedni egy társasághoz. (hogy ez jó-e? az más kérdés.)
mert mostmár az emberek jókora részét szinte csak a külsõ érdekli.
engem, meg a barátnõimet is hívtak már párszor filmszerep/modell válogatásra, de persze egyikre sem mentünk el, azért rengetegszer hallottunk már olyat, hogy egy állítólagos "modellügynökség" kihasznált fiatal lányokat, akik nem mertek a rendõrségre menni.
szóval a lényeg az, hogy meg kellene felelni a korosztályunknak, de emellett vigyázni kellene arra, nehogy egyszer olyan helyzetbe kerüljünk, mint pl azok a lányok ebben a filben.
lehet, hogy hülyén hangzik, de mindenkinek meg kell küzdenie egy társaságban azért, hogy befogadják. hogy milyen módszerrel? hát...

és most biztos sokan azt gondolják, hogy " mindenkinek megvan a saját egyénisége, nem kell követni másokat." na igen, mindenki ez mondja.
és minden korombeli lány egyéniségnek tartja magát. de ha nem követik a másikat, akkor úgymond kirekesztettek lesznek. és hiába egyéniség vki, ha nem szereti õt a környezete... az gondolom, nem lehet jó érzés.
spanrian 2009 jún. 18. - 00:58:03
(19/38)
Az igaz,hogy megszoktuk a szép fiúkat,de azok a pasik se mindenkinek jönnek be.