Jim Hacker nov. 11. 21:25:22
(3/3)
Rendkívül eredeti, felkavaró dráma ami ma is érvényes és ütős. A forgatókönyv komoly elismerést kapott.
Elég szövevényes a háttér történet egy népes pakisztáni rokonsággal, sok mindenre csak finom utalások vannak de épp ettől lesz érdekes. Az ellentétek, feszültségek, frusztráltság az elejétől érezhető benne és a mosoda megnyitójáig izgalmas és humorral is átszőtt. Ezután már egyértelműen a keserűség és csalódás lesz uralkodó és egy elég sötét tablóképpé áll össze. Ahogy a cselekmény leáll minden szereplő további sorsáról csak sejtelmes utalásokat kapunk. Ilyen Tania - Rita Wolf is, akinek az alakítását ki kell emelnem a többi kimagasló színészi teljestmény mellett.

Az igazi értéket az első óra nyújtotta nekem, a záró félórában nekem túl sok volt az utalgatás, és a motivációk kimondatlansága, halvány sejtetése bennem némi hiányérzetet hagyott.
Minthogy az erőszak ki van hangsúlyozva a végén, felmerült bennem egy másik ütős dráma, és különösen annak szókimondó sokkoló befejezése: Spike Lee 1989-es filmje "Do The Right Thing".
Roy Mustang 2008 nov. 24. - 00:29:53
(2/3)
"opportunista"
Roy Mustang 2008 nov. 24. - 00:27:24
(1/3)
Daniel Day-Lewis elsõ igazi szerepe,már itt látszik hogy mekkora tehetség.
A punk "oppotunistát",homokos Johnyt alakítja.
A film abban az idõben merésznek számított,olyan témával foglalkozik mint a homoszexualitás vagy diszkrimináció,persze nem olyan mint a késõbbi filmek,Romper Stomper vagy Amerikai História X.
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje