mankosy 2022 máj. 03. - 10:44:47
(84/344)
Amíg nem volt az a varrodai incidens mág csak semmi ráutalás se volt. hogy Fikriye a varrodéáan dolgozik, sőt állandóan azt lehetett látni, hogy otthon volt azt leste mi történik az utcán/szomszédban.
Közben meg 20 éve ott dolgozott., napi 14-16 órában. Ahhoz képest egész jól ráért.
Hülyi is dolgozik a bankban de szerintem többet van el, mint az irodában. Értem én hogy valamiféle főnök, de a munkaidő rá is vonatkozik, De ha hall vagym megtud valamit, amivel kapcsolatban kavarni tud, már pattan is fel és megy is el.
**spoiler Denis is csinálja azt az éttermet, most még agilsi, meg lelkes, aztán később meg már szinte csak az a pincérgyerek fog csinálni mindent (főzés, felszolgálás, gonolom takarítást is ), mert Deniz is valamiért mindig elrohan, vagy napokat nem is lesz ott, mivel állandóan történik valakivel valami. Mirat dettó ugyanez lesz**
Ilyenekre gondoltam, mikor azt írtam, hogy török sorikban a munkaidő csak dísznek van és mindenki oda megy akkor és amikor, ahova akar.
Nejat meg persze jó ember meg mindenkin segít, de ahhoz képes, hogy ügyvéd, nem az a túl agilis típus, az egzisztenciát inkább a felesége teremtette meg. Szóval valahol elvolt a kényelemben. Azt sem értem, hogy Hülya mindig is olyan volt, mint amilyen de Nejatnak is csak most esik le neki??
8/10
napraforgó 2022 máj. 02. - 20:13:05 8/10
(83/344)
A mai rész igazán izgalmasra sikeredett.
Fikriye erőszakosan akarta Musztafába diktálni a levesét, a fiú meg szenvedett, de a nővér megmentette. Szerencsére Fikriyéből nem volt ma több, már kezdett nagyon sok lenni.
Emin leejtette a születésnapi tortát, bár úgy tünt, most nem szándékosan.
Müge le akarja leplezni Ecét. Az a gonosz kis boszorkány pont olyan, mint Hüliya, kiméletlen és szeret mások baján élvezkedni.
Teszik, hogy Nezsat is kezdi észrevenni, miféle ember a felesége.
Diyar viszont halálra rémül, amikor megpillantja az apja embereit a lovardában. A szinésznő nagyon élethűen játszotta el a páni félelmet.
8/10
napraforgó 2022 máj. 02. - 10:38:02 8/10
(82/344)
Pont ezt mondtam én is. Nekem se tetszik, hogy bárki begyalogolhat az ember magánéletébe, lakásába, állandóan kérdezősködhet, hová megy, honnan jött, stb. Én biztos becsuknám a kertkaput, éjszakára meg kulcsra zárnám.
De nekem Ece bunkó viselkedése sem tetszik igazán. Persze, ha nem akar barátkozni a szomszédokkal (lásd Fikriye), az nem muszáj, de azért nem muszáj udvariatlannak lenni. Le lehet őket rázni udvariasabban is.

Deniznek nincs annyi tartaléka, hogy önálló vállalkozásba kezdjen. Az meg, hogy a régi barátnőinek szállitson kaját, ugyanúgy derogál neki, mint Ecének, hogy elmondja az iskolatársainak, hogy elszegényedtek.
A lovardai étterem valóban elég szegényes főleg a kopott falfesték, de azért az látszik, hogy Deniz megpróbálja feldobni, amennyire csak lehet.

Emint nagy ivben ki kéne rúgni, egy ilyen kis étteremhez pont elegen lennének hárman is (Eddig is annyian voltak).

A munkaidőről annyit, hogy a varrodában bizony volt munkaidő, 14-16 óra egy nap, sőt abban a melós étteremben is, reggel 1/2 7-től 15 óráig.
Ahgy itt elnézem, itt is jobbára csak reggelit/tizórait és ebédet adnak a lovardában dolgozóknak, meg a vendégeknek, vacsorát csak akkor, ha előre jelzik, megrendelik az igényt.
mankosy 2022 máj. 02. - 09:51:44
(81/344)
Nem tudom, hogy az ilyen egyszerűbb környékekeken az emberek tényleg ennyire benne vannak egymás életében, vagy ez már valami szaríta inkább. Fikriye és a lánya is olyan egyszerűek és ostobák, hogy az már fáj. Nem csodálom, hogy Ece hanyatt homlok menekült volna az elején. Mennyivel nirmálisanbb úgy élni, hogy nem járkálhat bárki be az ember házába meg kertjébe.
Végére érve a sorozatnak, azt mondon Ece az, aki a legértelmesebb és reálisan látja mindig a dolgokat. Van benne taplraesetteség és még majd viszi valamire az életben. Ő legalább már az elején leüvöltötte Fikriye fejét és nem hagyta magát. Alihantól örökölte, mert az is oylan amilyen, de nem az az elveseztt típus. Mirat meg jó ember persze, meg segít mindenkin stb.. de valahogy nagy egzisztenciát nem hozott össze 20 év alatt, van neki az az örökölt kopottas ház azt annyi. Értem én, hogy szeretni kell mindenkit, meg az olyan nemes, de biztos nem tartanék el idegen embereket. Deniz is ha ilyen jól főz, meg süt miért nem csinált pl egy cateringcéget, a régi kapcsolatai megvannak. Azt a vacsorát is összehozta anno. Elfőzöcskézik abban az "étteremben" , de persze ahogy török sorozatokban olyan nincs hogy "munkaidő", máig nem tudom kvázi miből élnek meg. El kell tartani Diyart meg Serdemet, ott a két gyerek, az öreg (Nekem is olyan melóhely kellene, mint ezekbena sorozatokban, hogy jaj most el kell mennem, mert éppen kórházban van/eltűnt/börtönben van/elrabolták stb a x nevű rokonom akárkije és majd megjelenek pár nap múlva.)
Azt bírom, hogy nők haja mindig olyan szépen frissen van mostva és beszárítba, bármi történik, a hajuk tökéletes :-)
8/10
napraforgó 2022 ápr. 30. - 17:42:42 8/10 Előzmény suxel new
(80/344)
Igazad van, hogy Figent egyre ellenszenvesebbnek találod. Régebben is, bár ő vette rá Ferhátot, hogy furikázza Ecét, amikor megtörtént a baj, mert megkarcolták az autót, akkor ő küldte rá Ferhátot Ecére, pont a drága órájára hivta fel a figyelmét.

Most, hogy a Ferhát felbérelte 2 suhanc megkéselte Musztafát, megint Figen volt, aki Ecére mutogatott, hogy ő dobta fel a rendőröknél. Holott épp Figen mondta Ecének, hogy szerinte Ferhát áll a késelés mögött.

Ece szemében ő a nagy barátnő, aki segit neki, meghallgatja, stb., de a háta mögött bizony belévágja a kést (persze csak képletesen).
suxel new 2022 ápr. 30. - 16:14:05 Előzmény napraforgó
(79/344)
Le vagyok maradva egy hettel a tv-s vetiteshez kepest, es ahol jarok ott Deniz most fog kezdeni az etteremben. Olvastam, hogy Emin nem turi meg a konkurenciat a konyhaban, ellenseget fog latni Denizben. Elso tippem az volt, hogy a sohoz fog nyulni es besozza a foztjet. Tehat jol gondoltam en. Rogton az elso jelenetebol erzekeltem, hogy vele meg gond lesz.

Figen egyre ellenszenvesebb nekem. Az anyja elkezdte hajkuraszni neki Mustafat, es rogton meg is tetszett neki (a gondolat). Mert a szerelem nem igy mukodik, hogy anyuka kivalaszt egy helyes ferfit. Mar korabban is volt ra pelda, hogy azert mondott el valamit az anyjanak a szomszedbol, hogy a kedveben jarjon. Nem tudom meddig tarhato ez a "baratsag" Ecevel. Es ha jol emlekszem Mankosy is azt irta, mivel o elorehaladt a sorozattal, hogy egyre inkabb olyan lesz, mint Fikriye. Az alma csak nem esik messzire a fajatol.

8/10
napraforgó 2022 ápr. 30. - 11:37:55 8/10
(78/344)
Gondolkoztam azon, hogy Deniz miért tűri olyan sokáig Emin szemétkedéseit. Talán azért, mert akkor el kellene mennie Nevzathoz panaszkodni? Vagy mert előbb megpróbálja saját maga megoldani a nézeteltéréseiket? És ott a másik vigyori is, aki jókat mulat Emin szemétkedésein.
Ha már nem is rúgja ki őket, én bizony rákényszeritettem volna őket, hogy egyenek meg egy -egy tányérral abból az ételből, amit elsóztak.
És rögtön közölném is, hogy minden áldott nap ők kapnak először az ételből (akkor talán nem fogják tönkretenni!).

Csak nézem Figent, kicsiben már most is olyan, mint az anyja. Néha még van ugyan kis lelkifurdalása, de azért nagyon is hallgat az anyja tanácsaira. Musztafát is megcsalja, hisz nem is szereti igazán.
8/10
napraforgó 2022 ápr. 22. - 17:37:30 8/10
(77/344)
Mi lesz most? Alihan visszaoldalog Ciprusra, nem is próbálja meg kideriteni, hol lakik a családja és milyen körülmények közt élnek? mert az egy dolog, hogy látta őket a lovardában egy társaságban, ahol jól érezték magukat, de ebből még nem következik az, hogy gondtalanul élnek.

Mindenesetre érdekes, hogy nem is telt el csak két hónap és máris ráunt Sebnemre, aki mindig hisztirohamot kap, hacsak rágondol az elhagyott családjára.
mankosy 2022 ápr. 22. - 10:39:47 Előzmény napraforgó
(76/344)
Ja igen, ez bennme is megmaradt, hogy estére ért oda :D... Kb. késő ősz/kora tél lehet mikor 5-6 felé sötétedik. Mikor kijött a suliból akkor még tök világos volt, nem is kezdett alkonyodni. Gondolom forgatőkönyvileg nem lehet olyan messze a lovarda, ha MiratMirat naponta kijár oda doglozni... sokszor nem figyelnek iylesmikre, hogy máskor veszik fel a jelenetet és nem ugyanolyan időszak/időjárás van. (Volt vagy lesz egy olyan olyan mikor mennek kocsival és tök borús az idő meg esik, de mikor odaérnek, ahol a cipészműhely van tök száraz minden és süt a nap.) van, hogy valaki két jelent között "fodrászhoz megy" .
Vagy egy napba belezsúfolnak annyi "eseményt". Mikor Deniz elvetélt, volt reggel/kora délelőtt, gyalog bevánszorgott a kórházba, ott eü. kaparás altatással, de mikor hazamennek még világos van.

Magenta99 2022 ápr. 22. - 09:52:37 Előzmény napraforgó
(75/344)
Ha még emlékszel, pont hogy Hülya volt az, aki - jól ismerve Alihan gyengéit - kiokosította Sebnemet, mire vágyik a pasi és hogyan tudja elcsábítani a legkönnyebben és kifejezetten erőszakosan bombázta mind Alihant, mind Sebnemet.
Ezután összevissza hazudozott mindenkinek, nehogy Alihan fel tudja venni a kapcsolatot a családjával vagy bárki megtalálja Alihant.
Jó, nyilván Alihan is hibás, amiért ennyire tutyimutyi, sz@ralak, hogy egy aljas némber kedvéért még a gyerekei pusztán megemlítéséről is lemond, mert a fúria dührohamot kap miatta - de a történet fő bűnöse Hülya, aki mérhetetlenül irigy Denizre (még mindig), görcsrohamot kap, ha a "barátnője" csak egy kicsit is boldog és minden eszközzel igyekszik ezt megakadályozni.
8/10
napraforgó 2022 ápr. 21. - 19:53:04 8/10
(74/344)
Elég fura volt ez a mai rész. ece kijön a sulijából fénes nappal, beülegy taxiba és mire a lovardába érnek, sötét este van és esik az eső. Nem a legjobb idő egy lovardai kiruccanáshoz, sőt a grillezéshez sem. Na de igy legalább Alihan tudott bújkálni a sötétben.
Hüliyának most igaza van, Alihan úgy hagyta el a családját, hogy nem törődött vele, mi lesz velük, igy most nemigen számithat semmi jóra tőlük. Na persze, Hüliya rendesen ráerősit erre.
8/10
napraforgó 2022 ápr. 20. - 19:50:16 8/10
(73/344)
Fura figura ez a Serdan. Behúzott nyakkal, lehajtott fejjel mászkál, mint aki rossz fát tett a tűzre. A Mustafát alakitó srác sokkal csinosabb.
Hüliya most lebukott Nejat előtt. Pláne, hogy Sebnem is kereste, előbb-utóbb leesik majd Nejátnak, hogy ez a nő volt a felesége asszisztense.
8/10
napraforgó 2022 ápr. 20. - 13:04:28 8/10 Előzmény mankosy
(72/344)
Itt csak Müge piszkálja Ecét, láthatóan Keremdzsem miatt, akit irigyel tőle. Ece eleinte összeugrott vele, de most már láthatóan kerüli az összetűzést. Nem akar problémát, hogy ne derüljön ki, hogy elszegényedtek.
Láthatóan tél van, igy már csak az utolsó félévet kellene kibirnia attrocitások nélkül. Ez a Keremdzem egy tejbetök, csak bámul, sohasem szól és pláne soha nem védi meg Ecét.
Musztafával nincs bajom, ő a török jófiú, aki tiszteli az apját, az idősebbeket, mindenkivel udvarias és segitőkész.

Én azt hittem, hogy Diyar megtiszteli Miratot azzal, hogy elmond magáról mindent, ki az apja, a bátyjai nevét, a Szerdemmel való kapcsolatát. A rendőrségre nem mennék a helylében, hisz kiskorú, a fiú is, a törvény szerint visszaadnák őket a szülőknek. És akkor Diyarnak annyi.
Az biztos, hogy idegesitő Diyar nyavalygása, hogy Mirat kiteszi a házából. Semmi oka ezt hinni, mégis állandóan hisztizik.

És sajnos már Deniz siránkozása is idegesitő. Ezzel a nővel is minden nap történik valami szörnyűség, ami miatt zokogásban törhet ki. Ezt azért fraszt lesz vagy 200 részen keressztül végignézni.

Fikriye meg aztán végképp sok, eddig ő a főszereplő.
mankosy 2022 ápr. 20. - 12:23:11
(71/344)
Eltúlzottnak érzem ezt az elisulis dolgot, nem tudom elképzelni, hogy ez egész suli azt figyelné ki hol lakik mit csinál. Fiatalokat pont más érdekli. Van még ott jó pár gyerek, Ece kereshetne más társaságot, az a kicsit ami még hátravan már ki lehetne ott bírni. Mügének meg két pofon és kész.
Nekem ez a Mustafa gyerek valahogy ez elejétől olyan defektesenk tűnik, látszi, hogy az apja neveli 20 évesen már most olyan, mint egy nyugdíjas.
Mikor a kis Ozan eltéved és ott a parkban volt az a hajléktalan, szerencsétlen úgy volt bállítva, mint valami rém egy horrorfilmből. Ja és persze, hogy a Sedem megy arra (na az a gyerek is egy szerencsétlenség. Nem is tudom elkpépzleni, ezek kette, holgy tudtak összehozni egy gyereket. )
Most hogy megtalálták egy mást Diyarral, el kéne menni a rendőrségre, hogy a csaj apja ki akarja őket nyiratni és védelmet kérni. Nem inkább agyonidegeskedik magukat egész nap, csoda, hogy a kiscsaj még nem vetélt el. De legalább van miért bőgnie minden egyes részben.

**spoiler
Lassan a végére érek a sorozatnak, de lehet még egyszer inkább nem kezdeném el..eléggé tűrhetően indult, aztán lassan minden részben olyan képtelenségek történnek, hogy szerintem 100 év alatt egy városnyi emberrel nem történnek ilyen dolgok. Ja és pesze minden részben vagy bőgnek, vagy ordítanak. Fikriye meg rikácsol. Egyszerűen hosszútávon fárasztó.
Az orvosi dolgokat meg úgy elbagatlizálják...az öreg is mint kideült cukorbeteg, nem volt soha vérvétele?? ez nem egyik napról a másikra alakul ki...mikor elájult, be se vitték a kórházba, hogy beállítsák a cukrát..na meg a vérnyomása is magas, a az cukorbetegség következménye is lehet, de simán este 10-kor is letol egy kávét, az sok fekete tea se biztos, hogy jó...persze lesznek más hülyeségek is.


8/10
napraforgó 2022 ápr. 13. - 09:14:49 8/10 Előzmény mankosy
(70/344)
Hát ez az. Miért nem zárják a kertkaput? Sőt, igazából a házat sem zárják kulcsra. Igaz, a kopogásnál megkérdik, hogy ki az, és már nyitják is, de sehol semmi nem volt kulcsra zárva.
Nekem az is fura, hogy a szomszédok csak úgy betrappolnak egymáshoz és megrendelik a kávét/teát. Nálunk azért bejelentés, vagy meghivás nélkül azért ilyesmit nem illik. Tetszik, hogy már Diyár sem engedi be Fikriyét minduntalan.
Kiváncsi vagyok, hogy most, hogy Hüliya megfenyegette Fikriyét, az mer-e tovább ármánykodni Ece és az anyja ellen. Habár Hüliya nyilvánvalóvá tette, hogy csak Ecét védi, Deniz ellen ármánykodhat továbbra is a boszorka.

Mindenesetre nekem kicsit fura, hogy Deniz csak 2 hónapos terhes volt, Alihan meg már 2 hónap alatt ráúnt Sebnemre. Hát ezért értelmetlen volt felrúgni mindent, elhagyni az asszonyt, gyerekeket.
Remélem pofára esik a jövőben ő is.
mankosy 2022 ápr. 13. - 08:41:57
(69/344)
Törsök sorikban terhesség lehet 1 év is :-)..,ilyen szempontből sem figyelnek a részletekre.
Azt bírom a nőnek még lapos a hasa és sima hasi UH-val megmonjdák a baba nemét.
Vetélés utáni Deniz (gondolom volt eü kaparás) még aznap mehetett haza, semmi megfigyelés.
Még teljesen az elején mikor Díyar öngyikosságot kísérlet meg és kórházba vitték, ahol kiderült hogy terhes, utána az apja simán kirángathatta a kórházból. Orvosok ilyenkor mit csinálnak?
Mivel akkor nem volt 18 sem, nincs olyan, hogy gyermekvédelem?
Amúgy szerintem nagyjából egyidős terhesek lehettek Denizzel, mikor Diyar terhessége kiderült a kórházban, eléégé az elején járhatott, törököknél valahogy mindig vérvételből derül ki, az meg úgy tudom eléggé hamar kimutatja. Deniz meg gondolom nem sokka azelőtt lehetett együtt a férjével hogy az lelépett.
Fikriye mint karakter nagyon idegesítő, eléggé elérőbb tartok, de most már nagyon sok belőle, valahogy túl van játszva az egész karakter. És Figen is eléggé az anyjára hajaz.
Mirat nekem azért is szipmatikus, mert nem beszél feleslegesen, de jó oda tud mondani.
Én bezárnám a kaput és nem járkálna át a bolond szomszédasszony, amikor csak kedve tartja.

8/10
napraforgó 2022 ápr. 13. - 04:13:11 8/10
(68/344)
Fikriye álnokul le akarta járatni Ecét, de Hüliya jókor volt jó helyen és megakadályozta. Nagyon tetszett, ahogy utána Hüliya a földbe döngölte Fikriyét és biztositotta, hogy darabokra szaggatja, ha árt Ecének.

Azon meglepődtem, hogy Deniz a vetéléskor még mindig csak 2 hónapos terhes volt (????) Akkor még mindig csak 6-7, max 8 hete hagyták el a házukat???? azért ez sokkal, sokkal többnek tűnt.

Én azt hittem, hogy már legalább 3 hónap eltelt. Mert azt tudom, hogy a terhesség ideje 10 holdhónap, vagyis 280 nap, az utolsó menzesz első napjától számitva. A valós terhesség 9 naptári hónap, a tényleges teherbeeséstől, vagyis csak 270 nap, de ugye általában nem ismert a teherbeesés konkrét időpontja.

Ráadásul Diyaron sem látszik még a terhesség, holott ő jóval korábban került Mirat védelme alá, vagyis legalább egy hónappal előrébb jár.
8/10
napraforgó 2022 ápr. 08. - 10:30:42 8/10
(67/344)
Azért Deniz is vizet prédikál és bort iszik. Mennyit mondta Ecének, hogy nem szabad hazudni, de most ő is rákényszerült, hogy megtudta mi történt Alihannal. Szép mesét talált ki a zaklatóról.
Kiváncsi vagyok, hogy Miratnak elmondja-e, mert az apjának hiába is mondana bármit, ő nem egy nagy segitség.

Hüliyán nem igazodok el, it akar ezzel a felajánlott kölcsönnel. Mert ha az is bedől, majd Miratot fogja hibáztatni a főnöke, hisz az ő "barátja" a nő. Ha Miratnak van esze, előre figyelmezteti a tulajt, hogy ne bizzon meg a nőben.
8/10
napraforgó 2022 ápr. 08. - 03:42:57 8/10
(66/344)
Most nagyon megsajnáltam Denizt. Alihan pár e-mailje is kiboritotta, de Sebnem machinációja meg teljesen.
Végül is Sebnem csak tiszta vizet öntött a pohárba, a szemét Alihan helyett nyilatkozott. Alihan nyilván nem lett volna olyan kegyetlen, de végül is igaz volt, amit Sebnem állitott, elhagyta a felségét, és a gyerekeit egy másik nő miatt, új életet kezdett és nem volt szándéka visszamenni Denizhez.

Nem igazán értem, hogy Diyár miért van annyira betojva Fikriyétől, hisz ő nem igazán mondott semmi komolyat Deniz ellen. Fikriye annál inkább. Nyugodtan visszafenyegethetné a banyát, hogy akkor ő meg elmondja, miket hazudozott össze-vissza. Miért kell állandóan betojnia, hogy Mirat utcára teszi? Mirat megmondta, hogy nem, ehhez képest Fikriye azt mond, amit akar. Az azért tetszett, hogy elutasitotta Fikriye kávémeghivását a sok dolgára való hivatkozással.

Hüliya most Mirat főnökénél próbálkozik a kedvezményes hitellel. Nyilván ezzel is Miratot akarja lenyűgözni.
8/10
napraforgó 2022 ápr. 07. - 11:42:41 8/10 Előzmény mankosy
(65/344)
Én úgy gondolom, hogy egy olyan ember, aki 20 évig élt szegénységben, mint Deniz, nem lehet annyira naiv és hiszékeny, mint ő. Mindeközben a hasonló sorsú Hüliya nagyon is kikupálódott, jól kiismeri az embereket és kiválóan tudja manipulálni is őket.
De ha már Deniz ennyire szerencsétlen, az apjának kellett volna több eszének lenni, hiszen ő már meglett felnőtt ember volt, amikor Deniz férjhezment Alihanhoz. Neki látnia kellett volna, hogy Hüliya milyen érdekember, nem őszinte a barátsága. meg most is kéne látnia....
Most is mindig meghallgatja Denizt, meg vigasztalja az egyre sokasodó malőrök miatt, de egyetlen épeszű tanácsot sem adott még a lányának.

Mirat nyilván átlát Hüliyán, szinte csak minimális udvariassággal bánik vele, de hát ő nem jogosult Deniz helyett gondolkodni és dönteni. Deniz még kap néhány pofont az élettől, amig felnő annyira, hogy önállóan is megálljon a lábán.