8/10
JoeM 2017 ápr. 29. - 22:47:00 8/10
(59/79)
Nekem tetszett, de nekem a 2001 Ûrodüsszeia is tetszik.
Koncsita 2016 dec. 15. - 18:38:27
(58/79)
Lagymatag, nagy semmi.
Koncsita 2016 dec. 15. - 17:26:01 Előzmény kisokka
(57/79)
*** SPOILER ***

A fele lement a filmnek nálam, de nem emlékszem semmi különlegesre. Akire ráment valami akármi, az miért nem mehetett vissza az ûrhajóba, mitõl lett fertõzõ?
Eleve zsiliprendszernek kellett volna lennie, nem egyetlen egy ajtónak. A mûszaki berendezések hogy bírták az ûr-hideget és a nyomást, vagy a nyomás hiányát? Hiszen az az egyetlen egy ajtó is tárva-nyitva volt. Olyan lassan forgott az az akármi, hogy az kevés volt szerintem gravitáció pótláshoz.
1/10
bundi8 2016 márc. 28. - 11:26:55 1/10
(56/79)
Borzalmasan gyenge, idõpocsékolás.... 10/1
8/10
zsebterminator 2015 okt. 08. - 13:31:58 8/10
(55/79)
Teljesen korrekt film, hihetõ és izgalmas, mondjuk nincsenek benne beszélõ mosómedvék az igaz...
1/10
trev 2015 okt. 03. - 18:10:47 1/10
(54/79)
Ótvar szar egy film. 1/10
2/10
Owl 2015 máj. 27. - 23:50:29 2/10
(53/79)
Semmi rejtélyes nem volt benne, nekem nem jött be a történet. Nagyon idegesítõ volt, hogy az úgy-ahogy berendezett ûrhajóban játszódik az egész, külsõ kép szinte zéró. A végére meg hogy szétesett a roncs, tiszta vicc volt, ahogy drótok és burkolatok lógnak mindenfelé. A trükkök kimerültek egy prizma effektben. Egyszer végig lehet szenvedni, de maradandó élményt nem okoz.
6/10
Gladyator 2015 ápr. 24. - 01:45:27 6/10
(52/79)
Hát nemistom, ez ilyen remix...ûrodüsszeia + Prometheus esetleg még a "mélység titka" meg a GÖMB ugrott be..
Most spoiler nélkül: odamegy egy csapat ember, k* messzire, azt vagy visszajönnek vagynem (jah még az Alien is hasonló) :)
Az egész felrázva (nem keverve) még egy jóadag dokumentumfilmes jelleggel.
Annyira nem jó film mint amennyire egyedi a stilusa.
A hajó belsejét jól telepakolták mindenféle kütyüvel, ez egész jó volt, viszont túl gyakran volt erõsebb/gyengébb gravitáció, több gravi hiányt jónéven vettem volna.
Erõs 5 gyenge 6.(üsse kavics, ma még 6 hogy holnap megbánhassam.)
3/10
wildfire 2014 nov. 06. - 14:40:02 3/10
(51/79)
Olvastam jót is, rosszat is errõl a filmrõl, végül úgy döntöttem megpróbálom. Sokkal látványosabbra számítottam, alig mutatnak valamit, azt is kb. google earth grafika szinten. A szereplõk az egész film során irritatívak maradtak számomra. Olyan érzésem volt a film során, mintha sok sikeres film apró elemeit próbálnák összelopni egy külön filmmé. A témaválasztás OK. Valósághû szemlélet OK. Az egész együtt: max 3/10.

SPOILER

A végsõ képpel telt meg számomra a pohár, szerencséjük, hogy a végére tették. Talán nem véletlenül.
Komolyan kérdezem: MI EZ A MÁTRIX POLIP???????
http://www.rockshockpop.com/screencaps/EuropaReport/10-1.jpg
http://images.wikia.com/matrix/images/2/28/Sentinels.jpg
4/10
Aszpirin 2014 szept. 01. - 21:15:01 4/10 Előzmény Pjotr Puszta
(50/79)
Teljesen egyetértek.
4/10
Aszpirin 2014 szept. 01. - 21:11:36 4/10
(49/79)
Végül megnéztem egy pár hete... és rendkívül csalódott vagyok.
Amióta Clarke híres trilógiáját olvastam (akit a XX. század Jules Verne-jének tartok, mert elképesztõ, mennyi meglátása válik valóra), és amióta a kutatások igazolták, hogy akár adottak is lehetnek az élet feltételei az Európa felszín alatti óceánjában, azóta várok egy filmre, amely méltó módon feldolgozza ezt a témát. De sajnos Az Európa-rejtély nem az a film, amire vártam. Nem méltó a témához.
Könyörgöm, ennyit lehetett kihozni ebbõl a nagyon ígéretes témából? ...

*** SPOILER ***
... egy újabb "szép dorban, egymás után mindenki meghal" scifi-thrillert?
Egy újabb "ûrhajóst eszik a szörny" filmet?
*** SPOILER VÉGE ***

Harmatgyenge forgatókönyv, C-kategóriás színészekkel.

Ez a film számomra, egy hard sci-fi rajongó számára egy coitus interruptus.

A többit már leírták elõttem, nem ismételném. Meg lehet nézni, aztán hetek alatt el is lehet felejteni. 4/10

Továbbra is várok egy igazán jó filmre az Európa-témában.
6/10
kisokka 2014 júl. 14. - 21:27:34 6/10
(48/79)
***SPOILER***

Nem lenne rossz ez a film, de annyi benne az átgondolatlanság, hogy csak 6-ot tudtam adni rá.

Egy kicsit kusza az idõvonal, de végül minden tisztázódik, ez rendben van. A dokumentumfilm jellegû belsõ kameranézetek is rendben vannak, szerintem adott egyfajta hangulatot, valami olyasmit, mint ami az Ûrodüsszeiában is volt.

Aztán jönnek a bajok. Az elsõ haláleset teljesen hülyeség. Van 20 perce a dokinak, de õ úgy dönt, hogy belöki Andreit a légzsiliphez, õ meg szépen eltávolodik a hajótól. Most komolyan, mibõl tartott volna megkapaszkodni addig, amíg segít neki valaki? Ezt itt túldramatizálták, kitalálhattak volna valamit arra, hogy miért nem kapaszkodott meg. Nem tudom meddig tart belebújni egy szkafanderbe, de ez egy sci-fi... Oké, lépjünk túl rajta.

A második haláleset még nagyobb hülyeség, mint az elsõ, mert itt már az elején le lehet szûrni, hogy ez semmiképpen nem normális dolog. Rendben, utaztak pár kilométert, hogy megnézzenek közelrõl egy égitestet és senki nem akarna egy ilyen hosszú út után a cél elõtt meghátrálni. De miért engedik ki egyedül a csajt? Valaki magyarázza meg nekem, hogy a végletekig aggódó Andrei miért nem tudott vele menni? A pilótacsajt megértem, az viszi õket haza. A kapitányt(aki egyébként igen tré parancsnok) és az analizáló csókát is megértem, analizáltak, vagy mi. De mit csinált Andrei? Ez olyan, mintha a 4 éves szomszéd kislányt kizavarnám az autópályára ugrókötelezni. Csak azért, mert õ azt akarta.

És amit valamiért megint elõszedtek, ami olyan sok filmben zavart már, de csak elõ kellett kaparni ezt a f@szságot, az a túlzottan nyugodt kíváncsiság.
Értem ezalatt, hogy ott van kint a csaj 100 méterre a kapszulától egy vadidegen égitesten, ami szanaszét van repedezve, a sugárzás már a hajhagymáit is kócolja, de õ nekiáll közelebb kerülni egy fényforráshoz. Honnan a bánatból gondolják ezt egy RAKÁS sci-fi-ben, hogy az ilyesmi biztonságos? Errõl egy Prometheus jelenet jut eszembe:

***Prometheus SPOILER*** Bent van a két idióta a teliköcsög teremben, a köcsögök persze nekiállnak bugyborékolni és valahonnan megjelenik egy kígyószerû, cseppet sem barátságosnak tûnõ lényke. Erre az egyik idiótának az az elsõ reakciója, hogy meg akarja simogatni. Erre a kígyószerû lény felágaskodik és kobra módjára kezd el viselkedni. De a csávó még mindig vigyorog, ártatlannak talál egy ilyen harci mozdulatokkal operáló idegen lényt, ami persze kicsit megtekergeti a karját. A tököm eldurran, ha van olyan, aki látta ezt a jelenetet és ugyanígy viselkedett volna egy teljesen idegen ûrhajón/bolygón. ***Prometheus SPOILER VÉGE***

Szóval igen, itt is a drámaiságot akarták elõtérbe helyezni az életszag ellenében. Az drámai volt, amikor a kijelzõn látták, hogy merül a kisasszony, de az elõzményeket tekintve nem kicsik a gondok.

Összegezve, elment hat ember idegenekre vadászni, pecáznak egyet a jégbolygón, bajba kerülnek, felfedeznek egy világító oktopuszt, de legalább mind a hatan meghaltak. Az adatátvitel sikeresen lezajlik a Föld irányába és a nemrég zokogó fõnökasszony azt állítja, hogy teljes a siker. Abba nem gondolt bele, hogy a fényforrás miatt a nyolclábú az ösztöneire hagyatkozva meglátta a lehetõséget a párzásra, mind a ruszki kiscsajban, mind az ûrhajóban.

Nagyon jó is lehetne ez a film, csak itt a haláleseteket jobban át kellett volna gondolni és nem ennyire hülyének nézni az embereket. És valóban nem kellett volna a végére a fáklyás polip.

***SPOILER VÉGE***
6/10
Pjotr Puszta 2014 máj. 28. - 22:40:44 6/10 Előzmény boom47
(47/79)
!!spoiler!!

A Solarisban nincs UFO, se a Tarkovszkij verzióban, se Soderbergh verziójában... az alapsztori mindkét filmben hasonló (életjelek a világûrbõl, amit a földi tudósok megpróbálnak kikutatni), de míg a Solaris egy filozófikus téma, addig ez szórakoztató film, tehát nem lehet összehasonlítani õket, ez így van... de azért egy szórakoztató filmnek is lehetne kevésbé sablonos a befejezése, szerintem nagyobb lett volna a hatása, és nem kerül pénzbe, ha csavarnak egyet a sztorin... én más befejezésre számítottam, de hiába, hát csak ennyi.
Azért a Solarist említettem egyébként, mert egy kommentelõ szerint "túl hollywoodi" a hozzáállásom (vagy mi), és erre reagáltam... nekem nagyon tetszett mindkét Solaris film, nem érzem, hogy hollywoodi lenne a hozzállásom, már csak azért sem, mert aki egy hollywood-i filmet látott, az látta mindet, pont ez a bajom, hogy ez is az amerikai filmes sablonokból áll össze, pedig lehetett volna valami többlet is benne. Ez nem azt jelenti, hogy rossz, de mindegy, már így is túl sok szó esett errõl...
boom47 2014 máj. 03. - 00:10:36
(46/79)
?
Ezt írtad:
"Ez a film [az Európa-Report] pl. a Solaris-szal összehasonlítva gyenge ..."

Akármennyit olvasok vissza, ez nem változik.

Tehát vagy troll vagy, vagy leszel szíves elmagyarázni, szerinted mennyiben fedi át a két történet egymást.
Bár ezt megválaszoltad azzal, hogy "semennyire".
A következtetés tehát világos.


A Solaris amúgy zavaros egy történet, a Tarkovski-feldolgozás meg ráadásul unalmas is (a másikban legalább van George Clooney). Egy ismeretlen élõlénytípus élõlényként való felismerésérõl szól, míg EZ a film a földön kívüli élet, és annak váratlan minõségének felfedezésérõl, azaz sehonnan (se történetben, se rendezésben, se koncepcióban) nincs a leghalványabb összehasonlítási alap sem a két mûre, így felhozni a Solarist itt egyszerûen értelmetlen volt.
6/10
Pjotr Puszta 2014 máj. 02. - 21:41:04 6/10
(45/79)
semmi, reagáltam egy elõzõ felvetésre... ha érdekel lejjebb vannak a hozzászólások, de ez már így mindjárt offtopic lesz :)
boom47 2014 máj. 02. - 21:35:42 Előzmény Pjotr Puszta
(44/79)
Mi köze ennek a történetnekaSolariséhoz, azon kívül hogy mindkettõben van egy-egy ufo?
6/10
Pjotr Puszta 2014 máj. 02. - 21:02:15 6/10 Előzmény szaszabi856
(43/79)
Attól függetlenül, hogy egy film valamely könyv adaptációja, még lehet rossz...
Ez a film pl. a Solaris-szal (elsõsorban Tarkovszkij értelmezésével, de akár Soderbergh verziójával) összehasonlítva gyenge, jelentéktelen és együgyü...
6/10
Pjotr Puszta 2014 máj. 02. - 21:01:24 6/10 Előzmény szaszabi856
(42/79)
Attól függetlenül, hogy egy film valamely könyv adaptációja, még lehet rossz...
Ez a film pl. a Solaris-szal (elsõsorban Tarkovszkij értelmezésével, de akár Soderbergh verziójával) összehasonlítva gyenge, jelentéktelen és együgyü...
4/10
Újvállalkozó 2014 márc. 16. - 22:44:14 4/10
(41/79)
4/10

Low budget scifi...sajnos nem jött be. Könyvben vagy a Végtelen határok egy epizódjának elment volna, de így sajnos unalmas és kevés volt. :(

A Hasadás c. film is low budget meg egy helyen játszódik, de az valahogy jobban lekötött.
9/10
zwack 2014 márc. 08. - 21:44:03 9/10 Előzmény boom47
(40/79)
Nem értem a sok fanyalgást. Végre egy igazi scifi. Korrekt, jó film.