Téma: Az ünnep

verdeleth 2009 jún. 21. - 01:51:46
(6/6)
ja a Dogvillerõl hallottam hogy játsszák de sajnos Pécsen nem, pedig nagyon megnézném, fõleg mert maga a film is színpadszerû, kíváncsi vagyok, milyen pluszt ad
Redfield 2009 jún. 20. - 17:32:28
(5/6)
Nem, és a Dogville-t sem, pedig valamelyiket megnézném még. Amúgy amit én láttam, abban meg nem volt három felé osztva a színpad, hanem azt a részt amirõl te beszélsz egy "helységbe" nyomták össze, hogy vicces legyen. Az ember azonnal nem is jönne rá, hogy ez most 3 különbözõ szoba akar lenni, mert mindenki ugyanott van. Erõltetett.
verdeleth 2009 jún. 20. - 17:26:13
(4/6)
én a pécsit láttam a pestirõl nem tudok nyilatkozni A pécsi egyébként más volt, és nagyon sok jó megoldás volt, pl párhuzamos monológok 3felé osztott színpadon (mintha egy háromfelé osztott képsík lenne - kicsit nehéz így leírni :)), de az eltérésektõl függetlenül is nagyon jó adaptáció volt, persze filmben sokkal jobban tetszett, mert elõbb láttam Egyébként a Hullámtörést is láttam, azt egy pesti színház produkciójában. Azt nem láttad véletlenül?
Redfield 2009 jún. 20. - 15:38:20 Előzmény verdeleth
(3/6)
Oké, nem néztem meg, hogy melyik színház elõadása, szóval passz, hogy ez milyen volt, de amit én láttam itt Pesten, arra értettem a kritikát.
Redfield 2009 jún. 20. - 15:34:50 Előzmény verdeleth
(2/6)
Nekem nem tetszett. Egyrészt a film a Dogme szabályok keretei közt készült, és az valahogy színháziasabb érzést kölcsönzött neki, mint ez a színdarab, amit azzal ellentétben "érdekes" zenei aláfestésekkel próbáltak meg feldobni. Zavart még, hogy a reklámmal ellentétben szinte egytõl egyig ugyanaz volt, mint a film, a kreativitás abban jött ki, hogy még a legnehezebben adaptálható jeleneteket is megcsinálják színpadon. A színészek se nagyon találták a helyüket benne... Ha valami hollywood-i látványfilmhez mérném, szóba jöhetne az, hogy elfogult vagyok, de korrektebb megvalósítást vártam ettõl a darabtól, vagy ha azt nem, hát annyit legalább, hogy önállóbb legyen.
verdeleth 2009 jan. 27. - 01:34:11
(1/6)
Érdemes megnézni, mert majdnem olyan megrázó mint az eredeti film, a Születésnap. A szereposztás, díszlet is tökéletes, és már régen láttam, hogy a színészeket ennyire megviselne egy darab.