7/10
stockholm jún. 22. 23:10:58 7/10
(5/5)
Hát ... az első négy kifejezetten izgalmas volt és Colin Firth zseniális. Egyik pillanatban leköpném, a másikban meg megsajnálom és meghatódok. Az elején úgy tűnt, látunk egy izgalmas sorozatot egy pszichopatáról, és hogy hogyan manipulálja a környezetét. A sorozat második fele viszont részben vontatott, részben zavaros volt. Juliette Binoche drámája nevetséges volt, és nekem a filmezős sztori is hiteltelen volt. Izgalmas lett volna, hogy a lányok anyjával mi történt, ennek miért nem mentek jobban utána a lányok?? Ez a sztori miért nem gondolkodtatta el a fiúkat, a szomszédokat, stb? Ez döntő momentum volt szerintem, ehhez képest nem sok szó esett róla. Cserébe egy óra a szomszéd unalmas baglyos sztorijáról .. az akkor már érdekesebb lett volna, hogy ő is miért hisz vadul Michael ártatlanságában. A végére az idősíkok váltogatása is követhetetlenné vált.

A színészek nagyon jók. A sztorira viszont igaz: a kevesebb több lett volna. Egy csomó felesleges vakvágány volt, a fontos kérdéseket pedig nem bontották ki.
7/10
User Friendly jún. 16. 16:21:54 7/10
(4/5)
Aki valami pörgős krimire számít, az valószínűleg csalódni fog. Lassú folyású, de nagyon jól felépített történetet látunk, ami epizódról epizódra elbizonytalanítja a nézőt, hogy hihet-e a Petersont egyébként zseniálisan játszó Colin Firth-nek.

És ez a bizonytalanság a film végével sem oldódik fel.


Nekem bejöttek az egymásba úsztatott jelenetek, kivéve az utolsó részben a két meghallgatást, ahol baromi nehéz volt követni, hogy épp mit is látunk.
Voltak üresjáratok is, talán a 8 rész kicsit sok volt, 6 epizódban feszesebb lehetett volna.
Az igazságszolgáltatás mikéntjéről viszont felvet gondolkodásra érdemes kérdéseket, ami egyértelműen a sorozat egyik nagy pozitívuma.
7/10
Seli78 jún. 14. 20:58:38 7/10
(3/5)
Nekem tetszett ,bár kissé el lett húzva . Colin Firth hatalmasat alakít , a végére már nagyon utáltam szegényt.😂
Cirifischio jún. 06. 17:06:20
(2/5)
Kiváló, részről részre mesterien játszik a nézővel hogy sajnálja-e főhősünket, undorodjon tőle, vagy gyűlölje, ítélje el. Parádés színészek, remek tempó, én csak a szinkronizálatlan francia részektől téptem már a hajam, mert J. Binoche arcrángásaitól eleve kiráz a hideg, a harákoló nyelvtől pláne, és a mániákusan újraindított klasszikus zenei motívum is idegesítő volt. Viszont azon ritka HBO-filmek egyike ahol a homoszexualitás nem az lmbtq-propaganda öncélú eszközeként, hanem szükséges dramaturgiai elemként, a sztori szerves részeként jelenik meg (pláne hogy valós sztoriról beszélünk...) Ami még nem tetszett az, hogy még az elképzelt gyilkossági/baleseti jelenetverziók és haláltusák is iszonyúan naturálisra, nézőkínzóra sikeredtek. (Node, ugye hogy Hitchcock nem is volt olyan hülye...;):D
1/10
Rockshield Racks máj. 21. 22:12:09 1/10
(1/5)
Unalmas, vontatott ... Azt elmondom, hogy az 5. epizód felénél befejeztúk. Nem érdekel! Már korábban is idegesítettek a fölös körök. Ez nagyon gyenge.