Téma: Az üvegcipõ

8/10
FElepHánt 2012 jún. 16. - 10:35:13 8/10
(1/1)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

A szigorú asztalosmester és mezõk liljoma kiscseléd története múlhatatlan sikerdarabja a hazai színházaknak, nyilván Beregszász körzetében is nagy érdeklõdésre tart számot.
Árkosi Árpád az elsõ részben szolid nyugalommal vonultatja fel találó karaktereit, a sürgõ-forgó háznép eleven élettel tölti meg a cselekmény hátterét. A Házmester-pár, Szabó Imre és Vass Magdolna a fontoskodó semmittevés, Orosz Ibolya Szakácsnõje a permanens munkálkodás prototípusa, Ferenczi Attila hódító szépfiúja maga gáláns könnyelmûség.
Tarpai Viktória tündéri bakfis-létezése, Kacsúr András nyársatnyelt rátartisága egy csapásra elnyeri szimpátiánkat, a nagyasszony Béres Ildikó fölényes kispolgári gõgje sem halványítja el színpadi létezésének csáberejét. Gál Natália az erotikus dagasztás lisztporos pantomimjával az ágyban - asztalnál legyõzhetetlen nõi princípium erejét szemlélteti.
Az õrszobán Sõtér István Õrmestere az úr, bár rangban kétségtelenül Ivaskovics Viktor hisztérikus Rendõrtanácsosa a magasabb. A második rész igencsak meglódul, a változatos helyzetek komikuma pompásan érvényesül. A csúcs Kacsúr Andrea angol társalkodónõjének groteszk megjelenése, naturális ellenpontja Gál Natália, mint jószívûen szolidáris utcalány.
Igazi kedves kikapcsolódás, bohózati lubickolás emberséges árnyalatokkal. A beregszásziak budapesti sikere után biztosra vehetõ, hogy nagyszerû összjátékukkal a Gyulai Tószínpadon is elvarázsolják a közönséget.