9/10
szabzero febr. 27. 18:03:10 9/10 Előzmény The Cortez
(1516/1536)
Neked tetszenek a színészek alakításai ? 9 pont ??? Megmondta Ingrid kisasszony alattad pár hozzászólással, hogy ez hogy van. Waltz modoros, Pitt komolytalan. És mivel neki "művészeti műveltsége van", mi meg sznobok vagyunk, így az ő 3 pontja a mérvadó, csak a sok sznob miatt van a film 8,1-es pontszámon. Azóta is szégyellem magam, hogy 9 pontot adtam..
9/10
The Cortez febr. 27. 17:51:59 9/10
(1515/1536)
Tarantino 2. legérettebb filmje, de ez legalább 100%-ig tarantinós. A sztori a holokauszttéma miatt erősen Oscar gyanús, viszont itt végre nem egy depresszív, siralmas drámát kapunk, hanem egy humoros, laza hangulatú mozit, kiváló rendezéssel. Fontos tudni, hogy Tarantinónál az Oscarra pályázás nem ugyanaz, mint mondjuk egy Spielbergnél, vagy egy Cameronnál. Tehát QT nem alkuszik meg, nem adja el magát (egyedül a Kill Bill vol. 2 családi jelenete volt kiábrándító), nem gyárt csak azért Akadémia kedvenc mozit, hogy díjat kapjon, hanem Akadémia kedvenc témát forgat le a saját stílusában, hogy meghackelje az Oscart. Vagyis nem akarja közönség előtt állva, szobrát lóbálva azt óbégatni: „Én vagyok a világ királya!”. Neki kissé mások a céljai.
A Brigantyk abban a legerősebb, amiben a Grindhouse a leggyengébb: karakterekben és alakításokban. Főleg az európai színészek játszanak nagyot, s köztudott, hogy közülük Christoph Waltz viszi a hátán a filmet. Waltz & Martin Wuttke (Hitler) képsorain a sokadik nézésre is halálra röhögöm magam.
A sztori 2 szálon fut, és mindkettő bosszúhadjáratnak nevezhető. Van látvány, illetve a már jól ismert western hangulat, vannak fejezetek, túltolt párbeszédek, más mozikból átvett zenék, viszont hiányoznak a király betétdalok, továbbá az a kábé 40 perc, amelyet állítólag kivágtak belőle. Nem ez a legdurvább munkája Tarantinónak, nem is baj, hogy viszonylag könnyen fogyasztható, ám nem ártott volna 1 véresebb rendezői változat.
Már csak azt nem vágom miért ezt tartja Tarantino a mesterművének. Tudom, hogy évekig fejlesztette, valamint 1 csomó változtatáson ment keresztül, de mégiscsak a Djangót kéne annak tartania, ha már a western a kedvenc műfaja.
9/10
The Cortez febr. 27. 17:40:11 9/10 Előzmény Cirifischio
(1514/1536)
Pont ez az egyik olyan filmje, amiben a legkevesebb az erőszak. A korábbiakban sokkal több volt, leszámítva a Jackie Brownt.
Cirifischio febr. 25. 11:30:06
(1513/1536)
Szuper az alapötlet, de hemzseg az öncélú brutalitástól. Addig oké hogy van egy bukéja annak hogy nácikat skalpoljunk, ez a nem is olyan titkos, elemi, ösztöni bosszúnkra jogosan épít, de hogy ezt totálban, a lehető legbrutálisabban, éles hangaláfestéssel kapjam a pofámba, és sokszor ismételve, azt kikérem magamnak. Tarantino egy kibaszott beteg fasz és aki ezeken a képsorokon zokszó nélkül tud hahotázni, az szintén, gondolkodjunk már el mivel tömjünk az elménket, lelkünket. Ráadásul, dacára a remek sztorinak, hiper zenéknek, extrajó színészeknek, ez a filmje nem is olyan iszonyúan jó film, hogy megérje ezt a sok szart benyelni hozzá... Korábban azért tényleg zseniális cuccai voltak, ez nem az.
9/10
sawyerx febr. 24. 10:07:30 9/10 Előzmény Blindmouse
(1512/1536)
Elnézést, azt tegnap félreolvastam, hogy a más helyszínen és időpontban-dolgot a végső vérfürdőkre érted. Igen, nálam az Aljas nyolcasnál lett ez a recept unalmas.
A piszkos tizenkettő sehogyan sem komolyan vehető, nem is úgy kell kezelni a filmet, akkor kellemes kikapcsolódás (az első fele nagyon tetszett, a második fele viszont mint egy zs kategóriás Leslie Nielsen vígjáték...).
Nekem az az elhúzódó lövöldözéses befejezés nem jött volna be + a filmre ráfért volna egy epilógus.
Blindmouse febr. 23. 16:45:07 Előzmény sawyerx
(1511/1536)
Valami olyasmi szintű befejezéssel mint pl a dirty dozen, ami hadtörténeti pontosság terén szintén nem komolyanvehető háborús alkotás viszont bármikor újranézhető klasszikus, ez a film is tetszett volna a végéig.
9/10
sawyerx febr. 23. 15:30:56 9/10
(1510/1536)
Nézőpont kérdése, hogy össze van-e csapva, az egész film arra a jelenetre épül, szerintem jobb így, mint 20 perc lövöldözés a lángok között. Tarantino egy külön világ, külön stílusjegyekkel, minden rendezőnek megvan (Bay például robbantgat), de nem értek egyet, hogy minden filmje ugyanaz, csak más korban, sőt. Azt aláírom, hogy van filmje, ahol számomra nem működik ez a dialógusos dolog, de változatos a repertoár, inkább az utolsó 3 filmjére igaz részben, amit írsz.

Az egy dolog, hogy ez a stílus nem jön be, holott szerintem épp a groteszk elemek teszik maradandó élménnyé az alkotásait, de ne kössünk már bele olyanokba, hogy egyes oldalak háborús filmnek jelölik. Egy másik nagyobb magyar filmes oldalon a top50 westernfilm élén pár éve a Szilaj állt... De arról nem a film tehet.
Helyén kell tudni kezelni a szarkazmust, az iróniát, egyebeket, ha nem megy, akkor felesleges végigszenvedni. Ez nem egy Ryan közlegény vagy Ellenség a kapuk előtt.
3/10
M Ingrid febr. 23. 14:40:30 3/10 Előzmény sawyerx
(1509/1536)
Színtér: családi ház, mozi, étterem, kocsma. A baseballütővel agyonütős jelenet a háborús harctéri, tehát végülis igen, ha ezt vesszük, akkor háborús film.
A forgatókönyv a groteszk elemek miatt nem vehető komolyan, Hans Landa túlságosan modoros ahhoz, hogy hiteles legyen, Pitt paródiaszerűsége miatt komolytalan.
Blindmouse febr. 23. 12:21:12 Előzmény sawyerx
(1508/1536)
A feszültségteremtő felépítés jó.. jól is van előadva.. tényleg, a pincekocsma rész, vagy az eleje kifejezetten imádnivaló, de egyrészt a vége meg össze van csapva a mozifelgyújtós mindenkitmegölős gumihitlerentaposós burleszk jelenettel.. másrészt meg QT kb a Jackie Brown kivételével kb erre képes csak. Minden filmje arról szól hogy hosszan nagyívű dialógusokat előadnak 20 percben, majd félpercben mindenki megöl mindenkit.. csak más más helyszínre és időpontba van elhelyezve...
9/10
sawyerx febr. 23. 11:37:17 9/10 Előzmény M Ingrid
(1507/1536)
Mert miért nem háborús film? Mi a háborús film definíciója? Ez hol játszódik, a szafarin?
"Baseball ütővel agyonverni egy háborús foglyot, miközben a többiek röhögnek". - TILTCCSUK BE A FILMET!!!NÉGGY44!
Ennek a filmnek a forgatókönyve az összes szöveggel és feszültségteremtő felépítéssel zseniális, csak fel kell nőni hozzá, nem véletlen az a karika...
9/10
szabzero febr. 23. 10:12:20 9/10 Előzmény M Ingrid
(1506/1536)
8,1-es átlag. Már megint a sznobok :)
3/10
M Ingrid febr. 23. 09:20:03 3/10
(1505/1536)
Ráadásul a legjobb háborús filmek listájára, listáira is felteszik a filmet. Ez semmilyen értelemben nem háborús film. A jelenetek felépítése: 20 perc dialógus, majd egy perc alatt a dialógusban résztvevők többségét legyilkolják.
3/10
M Ingrid febr. 23. 08:21:50 3/10
(1504/1536)
A 21. század 10 legjobb forgatókönyve közé választották valakik. Azon töprengek, hogy miért. Baseball ütővel agyonverni egy háborús foglyot, miközben a többiek röhögnek? A forgatókönyv egy groteszk történet, egy idióta képregénytörténet, ez a legnagyobb gyengesége a filmnek, a színészi játék a legnagyobb erőssége, ami feljavítja a gyenge-közepes közelébe.
offtopic
DrumWednesday 2021 dec. 17. - 14:09:18 Előzmény sawyerx
(1503/1536)
Bocs, offolom, mert nem a Becstelen Brigantykhoz tartozik...

A Volt egyszer egy... Hollywoodnak szerintem pont az a zsenialitása, hogy gyakorlatilag az égvilágon semmi nem történik.... hogy mindig éppen a történés előtt állítja meg a szálat.... hogy mindenkinek a fejében az van, hogy ez a világ egy örök pörgés, pedig lehet, hogy az idő jelentős részében semmi nem történik - csak amit belehaluznak a rajongó-típusú emberek. Lehet, hogy az egész egy full nagy szerencsétlenkedés!
Vagyis most már lehet, hogy nagyobb a pörgés, mert az egész világ felgyorsult (sajnos), de abban az időben...
És a finom sejtetések... Manson neve el sem hangzik, mégis tudod, hogy ki ő, és mi lesz / lenne... (Amúgy a Mindhunter sorozatban pont ugyanaz a színész játsza Mansont, mint itt - mekkora húzás már, nem?!)
Kedvencem a Bruce Lee-t kifigurázó rész. Valahogy ez életszerűbb, mint a legenda, amit köré akartak alkotni (attól függetlenül, mint fiatalon és szerencsétlen körülmények között elhunyt személy sajnálom, és a fiát is, de a magánvéleményemen nem változtat)
A Djangoban S.L Jackson hatalmas - és a KKK - ha ki kéne emelnem valamit. Na meg az a fricska, hogy a néger rabszolgalány perfekt német...
Valahogy az általad említett filmek nekem sem maradtak meg tartósan, és a Kill Bill folytatását én sem várom. És az jó, ha tájékozódsz, engem azért nem mozgatnak egyáltalán, mert meg vagyok győződve róla, hogy amit "privát"-ként fémjeleznek, az is csupán színház és porhintés.
9/10
sawyerx 2021 dec. 17. - 10:09:39 9/10 Előzmény DrumWednesday
(1502/1536)
Minden mondatoddal egyetértek. Nekem is a Volt egyszer a nagy kedvencem, hiába egy hatalmas időhúzás a film, egyszerűen minden unalmas pillanata is zseniális, a vége pedig hidegrázós. A Rolling Stones - Out Of Time-ot naponta többször meghallgatom. A másik pedig a Django elszabadul, a mészárlás a végén kicsit kilóg, de szintén mestermű. Legkevésbé a Jackie Brown és a Kill Billek tetszenek, utóbbi inkább az ázsiai beütés miatt és a nem szívem csücske-színészek miatt, illetve az Aljas nyolcas szerintem egy korábbi művekből összeollózott filmje.
Tv-t régóta nem nézek, néhány filmes oldalt követek napi szinten, de vannak olyan hírességek, akiknél még azt is elolvasom, hogy milyet kakálnak. Ebben az elkurvult világban számomra ritka az olyan híresség, akire fel lehet nézni, ugyanígy már értékeket képviselő filmek is ritkán születnek, és Tarantino épp az üdítő kivételbe tartozik.
Remélem, a hírekkel ellentétben nem a Kill Bill 3 lesz az utolsó filmje... az lenne a legjobb, ha csinálna egy jó hosszú, eddigi műfajait vegyítő, főleg gengszterfilmet, felvonultatva a lehető legtöbb színészt, aki dolgozott vele.
DrumWednesday 2021 dec. 16. - 14:56:55 Előzmény sawyerx
(1501/1536)
Ó igen! És divat Tarantinot fikázni is! Én szeretem a látásmódját, de ahogy Te is említetted, ez nem jelenti azt, hogy vakon, minden filmjére azt mondom, hogy jó! Az pedig a szűklátókörűség iskolapéldája, ha valaki úgy gondolkodik: Tarantino = térdig vérben gázolás. Nagyon sok a mondanivalója főleg az utolsó filmjeinek. (Én nagyon szeretem a Volt egyszer egy... Hollywood-ot!)

A filmen belüli több nyelv használata talán utalás lehet arra is, hogy jogdíjasan nézzük meg az alkotást, mert a letöltött filmek nagy részénél nincs égetett felirat! Lehet, ezen is érdemes lenne elgondolkodnia annak, aki emiatt dislike-ol egy filmet! Viszont a sztorihoz kellett - érzékeltetésnek, dramaturgiai meggondolásból.

Christoph Waltz zseniális - és a Djangoban is. Két teljesen ellentétes karakter.

A "bulvár" dolgokkal nem nagyon tudok mit kezdeni, mert azt amennyire lehet, távol tartom magamtól.
Köszönöm, hogy reagáltál!
9/10
sawyerx 2021 dec. 16. - 09:07:29 9/10 Előzmény DrumWednesday
(1500/1536)
Igen, Tarantinónál sokaknak divat végletekben gondolkodni. Gondolom azért, mert ő még alkothat szabadon, és sokan, akik még egy filmjét sem látták, csak hallomás vagy 1-1 durvább jelenet alapján ítélik meg. Másrészt mert a fickó olyan, mint Charlie Sheen, csak a botrányos dolgaival villognak a magyar médiában, a jótékonykodásokról és pozitív oldalairól szinte semmit. Akik viszont nem tudnak egy filmet önmagában értékelni, azoknál agyban valami baj van, nem is érdemlik meg, hogy ilyen filmeket nézzenek.
Ha azt nem nézzük, hogy a Grindhouse-filmekből csak a Rodriguezeset láttam, akkor teljes filmográfiájából a Jackie Brown elég kilógósan nem tetszik, mégsem egyesezem le. De érdemes visszaolvasni a topicban, volt, aki azért nyomott rá 1-est, mert több nyelven beszélnek a filmben, és ő éppen olyan változatot nézett, amiben az idegen nyelveknél nem volt felirat...
DrumWednesday 2021 dec. 15. - 09:41:26 Előzmény szabzero
(1499/1536)
Ezzel a hozzászólással úgy általánosságban egyet tudok érteni. Sajnos vannak olyanok, akik ebben lelik örömüket, hogy "jól benyomják az 1 csillagot". Mintha az bármit jelentene, mintha ezzel bármit "megbosszulnának". Ettől még a vélemény szubjektív és szabad - ezzel nincs is gond, csak a kicsinyes fricskázással. Amiben azt érzi az ember, hogy "csakazértis megmutatom, nehogymá' ne!"

Ez a film nem azért jó, mert Tarantino. Ez a film jó - mert jó. Csak nem mindenkinek való! (És minő "véletlen": Tarantinonak éppen köze van hozzá...) A legtöbb megosztó film ilyen! Attól viszont, hogy valaki nem érti a relativitás elméletét, még nem Einstein a barom! (Ezt csak a példa kedvéért írtam, még mielőtt bárki azon kezdene lovagolni, hogy mely filmek kedvelői "zsenik", és melyeké nem - ez itt most irreleváns. Csak hirtelen ez jutott eszembe példaként!)
9/10
szabzero 2021 dec. 15. - 08:47:15 9/10
(1498/1536)
Elképesztő hogy minden film alatt megjelennek az 1 pontos figurák és még meg is magyarázzák a butaságukat. Mégis mennyire kell vaknak, vagy elfogultnak lenni, hogy pl erre a filmre valaki 1 pontot adjon ? Oké, valamiért annyira nem tetszik valakinek, de azt nehéz elvitatni, hogy van egy izgalmas történet, egy jó forgatókönyv, remek színészek, jó alakítások. Még ha valaki keresi is a hibákat, akkor nyilván talál is, akkor sem lehet közepesnél rosszabb filmnek megítélni, az meg ugye minimum 5 pont.
10/10
N.Kinga 2021 szept. 29. - 11:38:46 10/10
(1497/1536)
2021.09.27-én este erre a 2 óra 33 perces filmre a Filmcafé mindössze 2 óra 20 percet adott a reklámokkal együtt. Tehát erősen lerövidítve láthatták a nézők. Én most megnéztem egy filmes oldalon a teljes filmet, látom, hogy tartalmilag eléggé fontos részek maradtak ki.