regina0317 2010 máj. 13. - 13:23:19
(20/40)
Szerintem is elég hülye az aki ezt a filmet a pillangóhatáshoz hasonlítja mert az idõutazáson kívül semmi közös nincs benne!csatlakoznék az elõttem szóló véleményéhez!Amihez lehetne hasonlítani a filmet az a: MARADJ!!!!!!!!!
Mivel ott a történet is hasonló!
10/10
Wicente 2010 ápr. 06. - 08:26:42 10/10
(19/40)
nah elõször a jó néphez:) Aki nem érti az ilyen stítulsú filmeket, és ezt tudja magáról mert már a a reszkessetek betörõkön elvesztette a fonalat az minek néz meg ilyen filmet?ÉS még utána minek reklámozza h nem érti?(olvasson után az ilyen és lapitson csöndben) Ott a memento c film azon lehet gyakorolni a film értést emberek, végig nyitva kell lenni a szemednek... ezt az egészet nem rossz szándékból mondtam csak tényleg bosszantó h minden 2.ember azt irja h nem érti...--talán mert el sem gondolkodik rajta vagy félálomba nézi?:)ha meg nem köt le kapcosld ki és nézz meg akciófilmet:)NE az ilyenek rontsák le ezt a jó filmet!

*****SPOILER*******FILMMAGYARÁZÁS!!!!!!

NAh szval ha valaki megnézi tényleg 20:00 és 20:02 között játszódik a film!Ujraélesztés megkezdése és a halál beállta közt.ELején mondja is az orvos h 2 percig halott volt.Ami közt átéli ezt az egész történetet az elméjében.NEm véletlen a puzzle benne az elején mivel arra utal h darabokból kell kiraknia az emlékeit!A film haladtával rá lehet jönni h ki-kinek a kije, remélem ez megvan.ÉS a végére térnék ki mert sztem odáig az egész film követhetõ még egy Titanic fannak is.AMikro elõször látja h saját maga megöli a testvérét és el akarja tüntetni azután sajnos szembesüla ténnyel hogy igaz minden, õ a hibás.Visszagondol hogy õ járkál az idõben és rájön h tulajdonképpen ez az "õ álma" amit kénye kedve szerint alakithat visszamehet benne.Mikro visszamegy ugye és próbál változtatni rajta megint nem ugy sülnek el a dolgok ahogy akarta mivel megint meghalnak, vagyis a karambolig jutnak el.Tulajdonképpen ez a film ugyis felfogható hogy a fõszeerplõ amit elkövetetett halála után sokkba esik ami miatt nem emlékszik tisztán, és abban a bizonyos kis idõben még a lelke a földön van ebben próbálja feldolgozni az egészet és megváltzoztatni a dolgokat amit persze nem fog tudni mert az nem a valóság.
Arra meg h ujra felébred a végén nem az a válasz h túlélte vagy hasonló baromság...HAnem mint ahogy a testvére is mondja a végén a fõszereplõnek hogy tovább kell lépnie fel kell dolgoznia és megérteni a balesetet, nah és ez nem emgy neki, ezért éli madj ujra és ujra át a dolgokat mert nem tud a dolgokba belenyugodni...

Az meg h sokan a pillangó hatáshoz hasonlitják...sztem semmi köze hozzá ott tényleg az idõben járkált és meg tudott változtatni dolgokat, de ebben a filmben nem utazik idõt csak képzelõdik.MEg ennek a filmnek a mondanivalójais teljesen más...
1/10
tyler94 2009 dec. 04. - 23:37:36 1/10
(18/40)
vagy én vok hülye vagy a film...
nekem nem tetszett, zavaros:S
De a PillangóHatás az cool volt
WhiteWolf 2009 máj. 31. - 09:14:45
(17/40)
Én 1-2 nap különbséggel néztem meg a Pillangóhatást és a Belsõ útvesztõt. Az elsõ tényleg sokkal érthetõbb film, de témájukban szerintem nem igazán hasonlít a kettõ.

*** SPOILER ***

A Pillangóhatásban a fõhõs tudata valóban visszautazik korábbi énjének testébe, és így cselekedetei megváltoztatása révén esélye nyílik a múlt (ezen keresztül a jelen) megváltoztatására.
A Belsõ útvesztõ szerintem sokkal inkább a Maradj! hasonmása. Az én értelmezésem szerint mindkét filmben azt a pár percnyi valóságot látjuk idõben jócskán széthúzva, amíg egy haldokló tudata végleg kihuny. Ez alatt az idõ alatt a haldokló a körülötte levõ képekbõl, hangokból, emlék foszlányokból fölépít magának valami valóság képet, amiben megpróbálja befolyásolni, megváltoztatni azt az esemény sort, ami a halálához vezetett. Erre persze nincs esély, hiszen a valóság adott, már megtörtént dolog. Szóval szerintem ez a két film (Belsõ útvesztõ, Maradj!) témájukban kevésbé misztikusak, inkább látásmódjuk nagyon különleges.

Egyetlen zavaró dolog van a film végén, ami az értelmezést megnehezíti és kissé bizonytalanná teszi: ha a fõhõs valóban meghal (nem csak "átmenetileg", hanem halálát az orvos bejelenti, testét letakarják, stb), akkor ki és hol mondja el neki a záró szöveget ("... ön meghalt.")? Talán az már a másvilágon történik? Na de akkor miért fekszik ágyban? Így értelmetlen az a megjegyzés is, hogy a felesége odakint várja.
Ha úgy vesszük, hogy kap még egy esélyt hogy megváltoztassa a dolgokat, és lényegében visszaugrunk a film elejére, akkor pedig az furcsa, hogy az orvos más szöveget mond a film végén, mint a film elején, és egybõl azzal nyit az éppen magához térõ betegnek, hogy közli vele a halálát.

Kicsit olyan érzésem lett a film végére, hogy már a rendezõ sem tudta végül mit is akar kihozni a történetbõl, és nem vállalta magára a dolgok értelmezését. Ehelyett odadobott egy olyan befejezést, amin mindenki kedvére rágódhat és elõállhat egy neki tetszõ magyarázattal.
valens 2009 jan. 02. - 18:03:45
(16/40)
Szerintem a Pillangóhatás sokkal jobb ennél a filmnél.. ez még a Pillangóhatás 2-t sem éri utol :) Nekem csalódás volt sajn.
snoopycica 2008 dec. 10. - 14:56:44
(15/40)
Nem volt rossz film, bár egy idõ után kezdtem elveszteni a fonalat, aztán mikor újra elkaptam a szálakat, vége lett, és totál képzavar!
Tényleg a Pillangóhatásra emlékeztet, de azért az érhetõ!

Nekem zavaró volt az is, hogy Claire, inkább mint szellem, nem mint élõ ember szaladgál be hozzá a kórházba! Ez tény, mert meghalt... Ok! De mégis! Totál belezavarodtam ebbe a filmbe! Nem rossz, csak még meg kell néznem párszor szerintem, hogy képbe kerüljek...
6/10
feketevipera 2008 szept. 02. - 22:47:15 6/10 Előzmény bandikabandita
(14/40)
Hát nem tom, lehet, hogy valami ilyesmi. :) Õszintén szólva én sem voltam teljesen tisztában a történettel. Lehet, hogy a srác csak egyetlen esélyt kapott, lehet, hogy többet, ezt szerintem a filmben nem fejtették ki bõvebben. Mindenesetre én azt szûrtem le belõle, hogy mivel képtelen volt megváltoztatni a jövõjét (vagyis inkább azt mondhatnám, hogy bárhogyan is cselekedett vagy akart cselekedni, a testvére mindenféleképpen meghalt), bûnhõdésül a purgatóriumba vagy a pokolba került - vagy mittudomén hová. Szóval szerintem a film kulcsmozzanata a 20:00 és a 20:02 között eltelt két perc, amikor az egész film története lejátszódott. Hogy a fõhõs képzeletében-e, vagy máshol, nem tudom. Remélem, segítettem valamit. Ha nem, akkor nyugodtan írj, hátha még eszembe jut valami. :)
Tomi6500 2008 aug. 11. - 01:09:14 Előzmény bandikabandita
(13/40)
Jó film? Megéri felvennem?
10/10
bandikabandita 2008 aug. 09. - 22:50:34 10/10 Előzmény Újvállalkozó
(12/40)
Nekem is jobban tetszett a pillangó hatás. De a második része már kicsit erõltetett
Újvállalkozó 2008 aug. 08. - 18:14:02 Előzmény bandikabandita
(11/40)
nekem a Butterfly effect sokkal jobban tetszett es meg erthetobb is volt.
itt viszont...talan tenyleg a purgatoriumba kerult es mint egy orok korforgas,elolrol le kell elnie ezt a ket evet. Mert a vegen tenyleg meghalt a mutoben...aztan kezdodik elolrol,mint ahogyan a film kezdodott
10/10
bandikabandita 2008 aug. 05. - 19:43:58 10/10
(10/40)
Egyébként a film nagyon hasonlít a Pillangó hatás (butterfly effect) c. alkotáshoz. Elõzö hozzászólásomban feltett kérdésemre ha valaki tud akkor legyenszíves választ adni mert eléggé káosz így a történet. :o) Köszi.
10/10
bandikabandita 2008 aug. 05. - 19:41:09 10/10 Előzmény feketevipera
(9/40)
***SPOILER***
Ezt úgy érted, hogy amikor a végsõ jelenet elõtt az orvos kijelenti Simon halálának idõpontját (20:02) akkor végülis nem is hal meg a csávó? Mégis sikerült újraéleszteni és minden kezdõdik elölrõl? Mert nekem az nem tiszta dolog, hogy hogy került a film végére az eleje. Minden kezdõdik elölrõl, újabb esélyeket kap hogy megváltoztassa a múltját és ennek következtében a jövõjét?
6/10
feketevipera 2008 júl. 23. - 23:13:01 6/10
(8/40)
Valóban furcsa film volt, és elõször nem is tudtam eldönteni, hogy valami idõutazásos, vagy miféle. De a végére kirajzolódott bennem egy megoldás, de ez inkább csak megérzés, lehetségesek más magyarázatok is.

SPOILER

Szóval szerintem figyelembe kell venni a címeket is, és ebben az esetben talán a magyar cím nem is annyira rossz, bár egy kicsit sematikusnak tûnik. A Belsõ útvesztõ arra utal, hogy lélektani krimi-dráma (is) a film, hiszen a fõszereplõ megölte a testvérét, és ezt kell elõször feldolgoznia, majd valahogyan meg kell akadályoznia. (Aztán ehhez jön az is, hogy beleszeret a testvére nõjébe, akit szintén megöl.) Útvesztõ a történet abban az értelemben, hogy - amint azt a film végén látjuk - a helyzet megoldhatatlan.
A The I Inside cím azért jó, mert valamilyen szempontból mégis tudathasadásos helyzetbe kerül a szereplõ. De a legkifejezõbb szerintem az eredeti regény címe (The Point of Death, vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem pontosan). A halál (idõ)pontja, vagyis az egész film szerintem egyetlen pillanatról szól: amikor az élet és a halál mezsgyéjén egyensúlyoz a delikvens. A teste ott marad a mûtõasztalon, de a lelke nem. Kap egy esélyt arra, hogy rendbehozza az életét, de nem tud élni ezzel a lehetõséggel. (Az már más kérdés, hogy ez kinek a hibája.) Kirakós darabkákból kell összeállítania a múltját, de megváltoztatni lehetetlen. Szimbolikus a két idõpont is: 2000 és 2002. 20:00-kor kezdték újraéleszteni a csávót, és 20:02-kor halt meg.

Hát ez az én elméletem. Várom az újabb javaslatokat, biztosan van más (és jobb) ötlet is.

Amúgy pedig a forgatókönyvíróknak (és a regényírónak is, bár nem olvastam) valószínûleg tényleg "agymenésük" lehetett, mert eléggé nyakatekert filmet hoztak létre. Ennek ellenére egyszer meg lehetett nézni.
TiDo_O//MEMENTOMORI 2008 jún. 26. - 22:15:20
(7/40)
volt szerencsém nekem is a filmhez, és semmi skizo nincs benne. Meghalt és kész. Aztán persze jött a purgatórium, vagy maga a pokol ki tudja az egész csak egy szellemi sík ahhol még tovább forgott az olyan természetesnek hitt élete, aztán vissza...stb. Félelemben halt meg és az érzés megmaradt. Mit nem lehet ezen érteni :P a végén már próbálta irányítani, és végül is eljutott a tudatáig hogy vége, és nem idõben ugrál, csak az emlékei között.Hamár pszichózis akkor inkább agyhalál, mint skizofrénia, és a film maga az agyhalál mellékhatása... legalábbis, aki írta rendezte biztos nem volt magánál >_o
3/10
ghiggia 2008 jún. 22. - 18:41:18 3/10
(6/40)
hát én kb 15-20 perccel a kezdete után kapcsolódtam be és szinte semmit sem értettem belöle, amikor meg már kezdtem volna felfogni, a földbe döngölt a végével. Nem értem és nem tudom mirõl szól ez a film.
Lorann 2008 jún. 22. - 01:34:22
(5/40)
Kicsit fura fiflm volt, fõleg a vége ahogy azt mindenki más is írta. Pozizívumképnt viszont érdemes megemlíteni az idõbeli ugrásokat és az effekteket.
Easy 2008 jún. 22. - 01:23:25 Előzmény rajongólány
(4/40)
***SPOILER*** PÓTOLVA

Nem igazán értem én se a végét. Most, akkor nem halt meg rendesen? Akkor, hogy kezdõdhetet minden elõrõl? Mert, ha bejentik a halál beálltát már nem élesztenek újra.
Ha ez nem lett volna még stimmelt is volna az útvesztõ, mint valami kör, de akkor a végén semmiképp se emlékezhetett az elõzõleg történtekre.
winniethepooh74 2008 jún. 22. - 01:22:10
(3/40)
Végig néztem... A vége több volt, mint zavaros. :( Egyszerûen értelmetlen/érthetetlen...
rajongólány 2008 máj. 10. - 16:32:16
(2/40)
Érdekes a történet és jó a kivitelezés! Csak a vége volt furcsa nekem, kicsit zavaros, és nem olyan ütõs, mint amire számítottam a film közben. Ryen Phillippe jó, mint mindig!
9/10
skan 2008 máj. 09. - 22:43:33 9/10
(1/40)
A szereplõgárdát látva, lehet, hogy megnézem.
Sarah és Piper is nagy kedvencem. :)