Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 06. - 09:10:36 Előzmény olahmiki1959
(161/221)
Szerintem azért adj még majd egy esélyt a filmnek (és magadnak), meglátod nyugodtabb hangulatban, előítéletek nélkül, jó minőségű tv-n egész más élmény lesz.
Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 05. - 22:15:31 Előzmény olahmiki1959
(160/221)
Ez jó volt, utoljára Kőhalmi egyik sztoriján nevettem ekkorát, köszönöm a z élményt :)).
4/10
olahmiki1959 2020 jan. 05. - 21:43:18 4/10
(159/221)
Ezzel nekem végem, rögtön el is vonulok egy sötét sarokba, hogy az 50-es IQ-mmal magamba roskadva keseregjek elrontott életemen...:)
Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 05. - 20:53:41 Előzmény olahmiki1959
(158/221)
Leszögezem előre az első rész is tetszik, ill. az jobban is.

„Abban a filmben olyanok szerepeltek - csak akik eszembe jutnak, nem is kell rámennem az adatlapra - Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Daryl Hannah, Joanna Cassidy, Brion James, Edward James Olmos és mások. Na AZ sztárparádé volt!!!”
Harrison Ford-on és Daryl Hannah-n kívül egyikük sem volt soha A kategóriás sztár. Elhiszem, hogy te ettől függetlenül szereted őket, de a tényeket azért ne másitsuk meg.

„Ebben hol van sztárparádé?”
Szám szerint 3 db Oscar dijas. vagy Oscar jelölt szinész szerepel a filmben: Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, és hát Robin Wright-ot sem kell bemutatni a filmszerető embereknek (Forrest Gump, Golden Globe díj, ja és ha már sci fi film, a legrangosabb sci-fi dijra „csak” 3x jelölték). Akkor ezt a témát kimeritettük.

„Látványvilág?.. Az egész mostani filmen szürkeség, por, sötétség uralkodik, ami néha ad egyfajta hangulatot, de inkább ront az összképen.”
Ez kifejezetten az alapkoncepciója a filmnek („2049, Kalifornia. Az ember sikerrel járt: miután megölte Istent, megölte a Földet is, a romokat pedig hátrahagyta a lassú enyészetnek, no meg saját teremtményeinek.”), de hát ezt lehetett tudni előre, pl . az előzetesek alapján,hogy nem fényárban úszó feel good movie hangulatot fog sugározni a látvány. Nem gondolom, hogy van értelme annak, hogy utólag megsértődünk valamin, amit jó előre lehetett tudni...

„Zene? Na, itt letettem a kistáskát!”
Na ezzel 100%-ig egyetértek, az egyetlen gyenge pontja ennek a mostani filmnek a zene, vállalható önmagában, de Vangelishez képest egy 0.

„A magyar szinkronról és a film  hangminőségéről csak annyit, hogy - ez lehet a Viasat 3 csatorna hibája is, ahonnan rögzítettem a filmet - a film alatt a teljes hangerőt rá kellett adnom , míg a reklám ötször olyan hangosan bömbölt.”
Hidd el ez nem a filmkészitők/film felelőssége, az év tévémen teljesen jól, hallhatóan szólt a film.

„A párbeszédeket nagyon sokszor elnyomta a zene, a háttérzaj, ami többször is majdnem élvezhetetlenné tette a filmet - mondom ezt úgy, hogy zenészként kitűnő fülem van, tehát, ha már én sem hallom rendesen a szöveget, akkor ott nagy baj van...:)”
Egyre biztosabb, hogy a tévéddel lesz a baj, soha, ismétlem soha nem volt olyan nálam, hogy a párbeszédeket ne hallottam volna (bármilyen okból kifolyólag).

„Az alaptörténet érdekes, de itt-ott kuszává válik, a vége sem teljesen tiszta, a film majdnem 3 órás hossza pedig egy nagyon elhibázott koncepció - legalábbis szerintem.”
Én számomra nagyon izgalmas, követhető volt, és a vége is tökéletesen érthető számomra. Azt hiszem szintén nem a film felelőssége, ha valaki nem értette (elsőre). Nekem a hosszával annyi bajom volt, hogy annyi gyönyörű helyszín volt benne, hogy valamelyiknél igazán elidőzhettünk volna jobban is, pl. amikor a narancsos-fertőzött zónába megy Gosling, ott egy +20 percet beiktathattak volna, mondjuk egy kis akciós-üldözéses szálat agypihentetés gyanánt :-).

„Ez a film teljesen feleslegesen lett elkészítve, semmit nem adott hozzá az eredeti történethez, néhány
év múlva már a kutya sem fog emlékezni rá”
Te magad irod, hogy 100 hozzászólást olvastál itt a porton, így láthattad, hogy sok embernek nagy örömet okoz a folytatás, így persze, hogy jó hogy elkészült. 10-15év múlvára egy igazi klasszikussá fog nemesedni. Egyébként annak idején az első rész nagy bukás volt és csak évekkel később került a megfelelő helyére.

„Mára divattá vált, hogy évekkel ezelőtt született egy baromi jó, mára már kultfilmmé váló remekmű, aztán most jönnek a nagyokosok, akik még egyet akarnak kaszálni a folytatásokkal, az eredmény pedig egy jó nagy csalódás.”
Szerencsére itt nem ez történt, maximális tisztelettel nyúltak az anyaghoz és nem mentek el a könnyedebb irányba (a szintet a 90-es IQ-júaknak lőjük be sok ostoba akciójelenettel feltöltve a filmet).

„Nagyon sajnálom, hogy a Szárnyas fejvadásszal is ez történt, és csak remélni tudom, hogy nem készül további folytatás...:) „
Egy ilyen igényes folytatáshoz valóban nehéz lenne hasonló szinvonalú folytatást kreálni, úgyhogy én sem erőltetnék egy 3. részt.
4/10
olahmiki1959 2020 jan. 05. - 18:11:06 4/10
(157/221)
Végre megnéztem azt a filmet, amire már olyan régóta vártam, utána pedig elolvastam nagyjából 100 hozzászólást, amit csak azért hagytam abba, mert nem akartam, hogy beszakadjon a hátam, és kifolyjon a szemem. Örömmel láttam - irónia _ hogy egymásnak teljesen ellentmondó vélemények is vannak a hozzászólások között, tehát nyugodtan elmondhatom én is, amit gondolok, ami valószínűleg sokaknak nem fog tetszeni...
A lényeg.
Nagyon sajnálom, hogy ezt kell írnom, de ez a film a nyomába sem jön az 1982-ben készült "első résznek".

Sztárparádé? Látványvilág? Zene?
Te jó ég!

Abban a filmben olyanok szerepeltek - csak akik eszembe jutnak, nem is kell rámennem az adatlapra - Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Daryl Hannah, Joanna Cassidy, Brion James, Edward James Olmos és mások.
Na AZ sztárparádé volt!!!
Ebben hol van sztárparádé?
Itt Ryan Gosling, Harrison Ford és Jared Leto kivételével "B" kategóriás, a nagyközönség számára ismeretlen színészek és színésznők szerepelnek, felejthető alakításokkal.

Látványvilág?
Az egész sci-fi filmtörténet talán leglélegzetelállítóbb látványával bír az 1982-es változat - ne felejtsük el, akkor még gyerekcipőben járt a CGI, ha volt egyáltalán, tehát sokkal nehezebb volt előállítani azt a hátteret, azt a díszletet, amiben az a film játszódik.
Az egész mostani filmen szürkeség, por, sötétség uralkodik, ami néha ad egyfajta hangulatot, de inkább ront az összképen.
 
Zene?
Na, itt letettem a kistáskát!
Vangelis csodálatosan érzékeny, a filmmel tökéletesen együtt lélegző zenéje is hozzájárult ahhoz, hogy a régi változat mára egy filmtörténeti remekművé váljon - lásd: a Volt egyszer egy Vadnyugat zenéje, hogy más példát is idehozzak -, míg az új változatban egy teljesen felejthető kísérőzene van, ami jellegtelen, és semmit nem ad hozzá a filmhez, nem hangsúlyoz ki jeleneteket, nem tesz emlékezetessé epizódokat.

A magyar szinkronról és a film  hangminőségéről csak annyit, hogy - ez lehet a Viasat 3 csatorna hibája is, ahonnan rögzítettem a filmet - a film alatt a teljes hangerőt rá kellett adnom , míg a reklám ötször olyan hangosan bömbölt.
A párbeszédeket nagyon sokszor elnyomta a zene, a háttérzaj, ami többször is majdnem élvezhetetlenné tette a filmet - mondom ezt úgy, hogy zenészként kitűnő fülem van, tehát, ha már én sem hallom rendesen a szöveget, akkor ott nagy baj van...:)
Az alaptörténet érdekes, de itt-ott kuszává válik, a vége sem teljesen tiszta, a film majdnem 3 órás hossza pedig egy nagyon elhibázott koncepció - legalábbis szerintem.
Ez a film teljesen feleslegesen lett elkészítve, semmit nem adott hozzá az eredeti történethez, néhány év múlva már a kutya sem fog emlékezni rá, ahogy az Alien sorozat első két része remekmű, a többi viszont felejthető, hasonlóan a Terminátor filmekhez, vagy éppen a Predatorhoz.
Mára divattá vált, hogy évekkel ezelőtt született egy baromi jó, mára már kultfilmmé váló remekmű, aztán most jönnek a nagyokosok, akik még egyet akarnak kaszálni a folytatásokkal, az eredmény pedig egy jó nagy csalódás.
Nagyon sajnálom, hogy a Szárnyas fejvadásszal is ez történt, és csak remélni tudom, hogy nem készül további folytatás...:)
Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 05. - 02:46:12
(156/221)
Aki szereti az igényes, elgondolkodtató sci-fiket, azoknak nyugodt szívvel ajánlom. Gyalázatos itt egy-két entitásnak a hozzászólása. Olyan film, amit újra és újra meg lehet nézni.
Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 05. - 00:46:24 Előzmény FrippRóbert
(155/221)
Teljesen egyetértek. Továbbá szerintem ez a film remekül megmutatja, hogy a nézői közül ki hol tart az érzelmi fejlődés rögös útján... aki olyanokkal dobálózik, mint pl. unalmas, vontatott, túl művészi, semmitmondó, stb. az nyilván khmm...mondjuk úgy, hogy jelentős fejlődési lehetőségek állnak előtte az érzelmi intelligencia terén :-).

Számomra rögtön három olyan jelenetet is tartalmaz a film, ami az egyik legszivfacsaróbb/legmegrázóbb, amit láttam filmben: amikor Ryan Gosling szeretkezik a bnőjével, a bnőjének az utolsó rövid jelenete és amikor Rachelt megidézik az első részből.
joey l 2020 jan. 04. - 21:46:56
(154/221)
Szar, szar, szar!
7/10
Révész István 2019 dec. 22. - 01:14:52 7/10
(153/221)
Izgalmas és érdekes, de túl hosszú, vontatott és eléggé lehangoló.
9/10
FrippRóbert 2019 dec. 18. - 11:57:58 9/10
(152/221)
Méltó második rész, újabb gondolattal, elképesztően szép képi világgal. A mostani filmnéző kölykök számára unalmas, mivel a mostani, x-y-z generációból valók már képtelenek akár csak 2 percig is odafigyelni, gondolkozni meg pláne...
3/10
cellasto 2019 dec. 15. - 18:56:16 3/10
(151/221)
sajnos az, hogy az egyik áruházláncban 999Ft-ért árulják DVD-n, az mindent elmond a műről...
egyet kell értsek azokkal, akik szerint ridley scott megöregedett és nem kéne már filmet csinálnia.
írom ezt úgy, hogy rajongok a filmjeiért.

alien, szarnyas fejvadasz, solyom végveszélyben, fekete eső..csak pár a remekművei közül
8/10
Bobo1978 2019 dec. 14. - 15:58:49 8/10
(150/221)
Helyén kell kezelni és úgy kell nézni. Én mai szemmel méltónak tartom folytatásnak. Hozzáteszem, hogy anno az első részt is moziban láttam.
5/10
xdm 2019 aug. 08. - 06:21:47 5/10
(149/221)
Na ez az a film, ami művészi akar lenni és nem sikerül neki. Ezek a nagy hallgatások, meg nézések a semmibe, és közben a néző azt nézi, ahogy a ryan gosling néz... és? Semmiről nem szól. De tényleg. Az előző filmhez semmit nem ad hozzá. Abban mindent ellőttek, amit ebben a témában el lehet. Megint le kellett húzni a nézőket a nevekkel, mert arra biztos bemennek.
3/10
Nótárius 2019 aug. 03. - 01:32:37 3/10
(148/221)
Én már az elsőtől sem voltam anno beindulva, de e film előzetesének bedőlve, mégis sokkal jobbra számítottam. 
Számomra ebből -sajnos- a legmaradandóbb a film egészét végigkísérő zúgattyú-búgattyú-morgolantyú effekt-zajfüggöny lett. A filmben való elmélyedésnek komoly akadálya volt a cselekményre fókuszáltan szegényes, régről ismerős unalmú, sivár-sablon látványvilág is; mely 2049-re vetítve még inkább avitt hiteltelenségű. Az alapvető logikai és összefüggés-zavarok, valamint elvarratlanságok példatárával pedig, már nincs miért előhozakodnom, hiszen azt ehelyt megtették már előttem sokan mások. 
Talán különös, de én e "produkció" kedvelőivel is egyetértek: abban, hogy tényleg jó lett volna egy olyan megragadó gondolatiságú, igényesen kidolgozott filmet látni, amit ők kedvükre (legyen!) belevizionáltak ebbe.
Nem volt teljesen érdektelen, de vártam, hogy vége legyen; ám a lezárás hamis pátoszú elnagyoltsága még tovább rombolta az "élményemet".
9/10
kecsup 2019 júl. 21. - 23:55:11 9/10
(147/221)
Korrekt iparosmunka. Nekem kellemes élmény volt.
9/10
vászonpeti 2019 ápr. 22. - 20:08:23 9/10
(146/221)
Az IMDB-n 8 pontot kapott, több mint 370 ezer szavazat alapján, és ez most sem véletlen. Az itt alant fanyalgókat nem érdemes figyelembe venni, hacsak nem valami pörgős és lazább akció sci-fit keresel, akkor nem ez a filmed. Azonban, ha komolyabb sci-fi fogyasztó vagy, értékeled a film olyan részleteit, mint látvány, operatőri munka, filmzene, fontos neked és megérted az üzenetet, akkor ez a te filmed. Szerintem érdemes megnézni az eredeti 1982-s verziót, van sok utalás, bár enélkül is általában érthető a cselekmény. Méltó folytatása egy "alapműnek".
Hellomoto 2019 jan. 12. - 17:58:01
(145/221)
Olyan dögunalmas, vontatott és lassú, hogy 2 részletben bírtam csak megnézni. Az 1. része, ami elvileg "mestermű", már az sem tetszett, de ez még gyengébb lett tőle. Ennyi pénzből és ennyi jó színészből, sokkal jobb filmet is ki lehetett volna hozni. Az univerzuma érdekes, lenne benne potenciál, de felesleges ebbe a filozofálós irányba elmenni, mert teljesen érdektelenné és lapossá válik tőle.
7/10
Owl 2019 jan. 07. - 23:28:07 7/10
(144/221)
Nekem nem kellett megmondani, hogy a Blade Runner Final Cut egy 10 pontos mestermű, rájöttem magamtól is. Félve és nagy várakozással vártam a folytatást, mivel a történeten csak rontani lehetett. A végeredmény vegyes. Sajnos a történet logikai bukfencéből nem lehetett egyenesen kijönni - talán ez volt az oka, hogy közel 3 óra után se sikerült a föszereplővel lélegezni. Miről is van szó? SPOILER A "Tervezett Ember" - replikáns - nem egy gép, egy robot. Nem egy android, hanem inkább egy klónra hasonlít. Olyan, mint a génmódosított kukorica. Bizonyos tulajdonságaiban továbbfejlesztett, ellenállóbbá tett élőlény. Szaporodásra képtelen. A mezőgazdasági nagyüzem legpiszkosabb húzása volt a növény szaporodásának gátat vetni, a terméketlen magok biztosították, hogy a farmer ne vessen, hanem a jövő évben is tőlük vásároljon.
A filmben viszont a főgóré azon rugózik, hogy a replikánsak nem szaporodnak, nem tudnak eleget gyártani. Ez mekkora baj! Kell neki a kulcs, a gyerek, akiben benne van a megoldás. Tényleg nem értem, hogy miért jó ez egy replikáns gyártó nagyvállalatnak, ha kontrollálhatatlanul szaporodó replikánsok döntik romba a piacot. Mint a laborból kikerült vírus, ami megfoghatatlan a továbbiakban.
Látványban a film nagyot alkotott, mégis lehetett volna élettel telibb. Nem voltak világos ablakok, a légtér, a város szinte kihalt. Hiányzott a nyüzsgés, akár néhány jelenetben. Deckard feltűnése sok pluszt nem adott, pedig biztos úgy tervezték, ő lesz a hab a tortán. Az ellenállás tényleg mátrixosra sikeredett és úgy hatott, mint egy zárójelbe tett mondat. További gondom volt a virtuális barátnő, ami egyenesen gáz. A "nagyon drága" replikánsok az utcán kurválkodnak...
Összességében a szereplőket szépen kiválogatták, Gosling mégse volt egy karakteres választás. Részemről maradok az első résznél, nálam ott ért véget a történet.
4/10
Bruce2000 2018 dec. 27. - 12:03:55 4/10
(143/221)
"2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért…
Minden idők talán legnagyobb legendájú sci-fi/akciófilmje jó kezekben van: a producer az első rész rendezője, Ridley Scott, a rendező pedig az utóbbi évek legnagyobb meglepetéseit készítő kanadai Denis Villeneuve. Már maga a sztárszereposztás is fantasztikus filmmé teszi az új Szárnyas fejvadász 2049-t: minden esély megvan rá, hogy a Budapesten forgatott, szemkápráztatóan látványos és mindvégig különösen izgalmas rész felnő az elsőhöz, és maga is legendává válik. (Intercom)"

tóthlászló 2018 dec. 11. - 08:44:49
(142/221)
Erős Tarkovszkij és Kubrick hatás, banális történet, funkciótlan hosszú snittekkel.