5/10
xdm aug. 08. 06:21:47 5/10
(151/151)
Na ez az a film, ami művészi akar lenni és nem sikerül neki. Ezek a nagy hallgatások, meg nézések a semmibe, és közben a néző azt nézi, ahogy a ryan gosling néz... és? Semmiről nem szól. De tényleg. Az előző filmhez semmit nem ad hozzá. Abban mindent ellőttek, amit ebben a témában el lehet. Megint le kellett húzni a nézőket a nevekkel, mert arra biztos bemennek.
3/10
Nótárius aug. 03. 01:32:37 3/10
(150/151)
Én már az elsőtől sem voltam anno beindulva, de e film előzetesének bedőlve, mégis sokkal jobbra számítottam. 
Számomra ebből -sajnos- a legmaradandóbb a film egészét végigkísérő zúgattyú-búgattyú-morgolantyú effekt-zajfüggöny lett. A filmben való elmélyedésnek komoly akadálya volt a cselekményre fókuszáltan szegényes, régről ismerős unalmú, sivár-sablon látványvilág is; mely 2049-re vetítve még inkább avitt hiteltelenségű. Az alapvető logikai és összefüggés-zavarok, valamint elvarratlanságok példatárával pedig, már nincs miért előhozakodnom, hiszen azt ehelyt megtették már előttem sokan mások. 
Talán különös, de én e "produkció" kedvelőivel is egyetértek: abban, hogy tényleg jó lett volna egy olyan megragadó gondolatiságú, igényesen kidolgozott filmet látni, amit ők kedvükre (legyen!) belevizionáltak ebbe.
Nem volt teljesen érdektelen, de vártam, hogy vége legyen; ám a lezárás hamis pátoszú elnagyoltsága még tovább rombolta az "élményemet".
9/10
kecsup júl. 21. 23:55:11 9/10
(149/151)
Korrekt iparosmunka. Nekem kellemes élmény volt.
9/10
vászonpeti ápr. 22. 20:08:23 9/10
(148/151)
Az IMDB-n 8 pontot kapott, több mint 370 ezer szavazat alapján, és ez most sem véletlen. Az itt alant fanyalgókat nem érdemes figyelembe venni, hacsak nem valami pörgős és lazább akció sci-fit keresel, akkor nem ez a filmed. Azonban, ha komolyabb sci-fi fogyasztó vagy, értékeled a film olyan részleteit, mint látvány, operatőri munka, filmzene, fontos neked és megérted az üzenetet, akkor ez a te filmed. Szerintem érdemes megnézni az eredeti 1982-s verziót, van sok utalás, bár enélkül is általában érthető a cselekmény. Méltó folytatása egy "alapműnek".
Hellomoto jan. 12. 17:58:01
(147/151)
Olyan dögunalmas, vontatott és lassú, hogy 2 részletben bírtam csak megnézni. Az 1. része, ami elvileg "mestermű", már az sem tetszett, de ez még gyengébb lett tőle. Ennyi pénzből és ennyi jó színészből, sokkal jobb filmet is ki lehetett volna hozni. Az univerzuma érdekes, lenne benne potenciál, de felesleges ebbe a filozofálós irányba elmenni, mert teljesen érdektelenné és lapossá válik tőle.
7/10
Owl jan. 07. 23:28:07 7/10
(146/151)
Nekem nem kellett megmondani, hogy a Blade Runner Final Cut egy 10 pontos mestermű, rájöttem magamtól is. Félve és nagy várakozással vártam a folytatást, mivel a történeten csak rontani lehetett. A végeredmény vegyes. Sajnos a történet logikai bukfencéből nem lehetett egyenesen kijönni - talán ez volt az oka, hogy közel 3 óra után se sikerült a föszereplővel lélegezni. Miről is van szó? SPOILER A "Tervezett Ember" - replikáns - nem egy gép, egy robot. Nem egy android, hanem inkább egy klónra hasonlít. Olyan, mint a génmódosított kukorica. Bizonyos tulajdonságaiban továbbfejlesztett, ellenállóbbá tett élőlény. Szaporodásra képtelen. A mezőgazdasági nagyüzem legpiszkosabb húzása volt a növény szaporodásának gátat vetni, a terméketlen magok biztosították, hogy a farmer ne vessen, hanem a jövő évben is tőlük vásároljon.
A filmben viszont a főgóré azon rugózik, hogy a replikánsak nem szaporodnak, nem tudnak eleget gyártani. Ez mekkora baj! Kell neki a kulcs, a gyerek, akiben benne van a megoldás. Tényleg nem értem, hogy miért jó ez egy replikáns gyártó nagyvállalatnak, ha kontrollálhatatlanul szaporodó replikánsok döntik romba a piacot. Mint a laborból kikerült vírus, ami megfoghatatlan a továbbiakban.
Látványban a film nagyot alkotott, mégis lehetett volna élettel telibb. Nem voltak világos ablakok, a légtér, a város szinte kihalt. Hiányzott a nyüzsgés, akár néhány jelenetben. Deckard feltűnése sok pluszt nem adott, pedig biztos úgy tervezték, ő lesz a hab a tortán. Az ellenállás tényleg mátrixosra sikeredett és úgy hatott, mint egy zárójelbe tett mondat. További gondom volt a virtuális barátnő, ami egyenesen gáz. A "nagyon drága" replikánsok az utcán kurválkodnak...
Összességében a szereplőket szépen kiválogatták, Gosling mégse volt egy karakteres választás. Részemről maradok az első résznél, nálam ott ért véget a történet.
4/10
Bruce2000 2018 dec. 27. - 12:03:55 4/10
(145/151)
"2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért…
Minden idők talán legnagyobb legendájú sci-fi/akciófilmje jó kezekben van: a producer az első rész rendezője, Ridley Scott, a rendező pedig az utóbbi évek legnagyobb meglepetéseit készítő kanadai Denis Villeneuve. Már maga a sztárszereposztás is fantasztikus filmmé teszi az új Szárnyas fejvadász 2049-t: minden esély megvan rá, hogy a Budapesten forgatott, szemkápráztatóan látványos és mindvégig különösen izgalmas rész felnő az elsőhöz, és maga is legendává válik. (Intercom)"

tóthlászló 2018 dec. 11. - 08:44:49
(144/151)
Erős Tarkovszkij és Kubrick hatás, banális történet, funkciótlan hosszú snittekkel.
topikutya 2018 nov. 14. - 22:26:20
(143/151)
egynek jó - sőt 2 vasalásnak is elég hosszú -, de mintha az első rész jobban tetszett volna
Piluka 2018 nov. 03. - 20:51:03
(142/151)
Spoiler!!!

Már egy ideje szemeztem a filmmel, hát most megnéztem.
Az első részt újra meg kell néznem, mert nem emlékszem rá. Hihetetlen hosszú, 2 és fél órát úgy kellett végigülnöm, hogy néha azért már kimentem volna. Egy ilyen hosszúságú filmbe szerintem több akciót kellett volna tenni, hogy lebilincselő legyen, de akkor meg az érzelmi töltet nem jött volna át. Mert bizony ez a film tele van érzelemkeltő fogásokkal. Például az a cyberpunk világ, az nekem nagyon tetszik, mert élek-halok a sci-fi filmekért. Maga a látvány, a sötét helyek, a fakó, színtelen terek, melyek jó nagyok, hogy az ember kicsinek, jelentéktelennek érezze magát. Az atmoszféra is sötét, mindig szürkület van, vagy este és esik az eső. A nap szinte soha nem süt. Annyira szomorú és nyomasztó a látvány, hogy abszolút nem szeretnék a gyermekemnek ilyen jövőt.
A karakterek jól el vannak találva, a főhős gépies, a felettese emberibb, iszik, mint egy stresszes főnyomozóhoz illik. A barátnője holo és mekkora királyság, hogy vesz neki egy hordozható bizgentyűt, hogy bárhol vele tudjon lenni, ez egy hatalmas emberi tulajdonság. És ez mesterséges intelligencia. Ez az ember gép kapcsolat számomra nagyon sokat jelentett a filmben, mert ez a kérdés a valóságban is foglalkoztat. A főgonosz kissé „isten módban” van, viszont kellően rossz. Az öreg Dékárt is jól nyomja, tetszik a macsó stílusa, még akkor is, amikor meglátja a copyzott csaját.
Ami tetszett: Holo mondja főhősnek esemény előtt: Várj, most szinkronizálok.
Dékárt mondja közvetlenül a bunyó után: Folytathatjuk ezt, vagy mehetünk inni. Válasz: Menjünk, igyunk valamit.
Dékárt mondja a pultos résznél: Több, mint egymillió üveg whiskeym van.
Főhősünk csalódása a heroikus álmáról viszont úgy vágott mellbe, mint parasztlányt a süldőmalac.
Viszont tényleg real hero lett a végére, amiért nagyon csipáztam, bár a legvége megint annyira dráma lett, hiszen nem elég a hősi halál, kedves apuka üvegfalon keresztül láthatja a lányát, akit az ellenség pénzéből szponzorálnak, vagyis előre látható, hogy mindenkinek kampec, a főhős hiába vívott epikus küzdelmet a rosszal, az ügy elbukott.
Utálom a drámát, mert befordulok tőle… de ez a film mégis tetszett, összességében többet kaptam, mint amennyiben reménykedtem. Köszönöm.
2/10
Luxman 2018 okt. 29. - 15:15:23 2/10
(141/151)
Ilyen unalmas és semmitmondó filmet csinálni 2 híres színésszel 2017-ben döbbenet!
Nagyon túl van értékelve a pontok alapján, bár sok hozzászóló nem is pontoz, csak véleményez.
Én sok filmdrámát és művészfilmet láttam már és inkább ahhoz akar hasonlítani a film, de ez a 164 perc alatt sem tudott sajnos megvalósulni. :( Egy jó alváshoz viszont kimondottan ajánlott! :)
4/10
Warthog82 2018 szept. 23. - 07:12:02 4/10
(140/151)
2 hónapja láttam.Szerettem volna kritikát irni róla.Csak sajna alig emlékszem rá.Ugy hogy nem lehet nagy durranás.A total recol feldolgozás sokkal jobban sikerült.
9/10
gerhajdu 2018 aug. 11. - 23:28:02 9/10
(139/151)
Elejétől végéig imádtam. Nem tudom pontosan miért. Teljesen magába szippantott. Ehhez mondjuk a látvány, meg a zene hozzátesz, de egyáltalán nem róluk szól a film. Ryan Gosling meg hihetetlen sokat fejlődött az Ifjú Herkules meg még a Gengszterosztag óta. Szerintem akkor se játszott rosszul, de itt kiemelkedő volt. Amikor az emlék-létrehozóval beszélt és kitört belőle a düh, nem is tudtam másra figyelni.
Igazából, mint film olyan 7 pont, mint élmény leírhatatlan.
10/10
Paradiselost02 2018 júl. 22. - 14:25:40 10/10
(138/151)
Ha a stílusában azt mondom egyedülállóan kimagasló és tökéletes akkor szerintem nem túlzok .Hangulat nirvána és android erotika fűszerezte művészfilm amiből még nagyon sokat szeretnék látni.
9/10
Imre Ressinka 2018 jún. 24. - 21:30:52 9/10
(137/151)
Nagyon jól sikerült film, és nagyon jól sikerült folytatás, remélem készül még belőle, és legalább ilyen magas színvonalon...persze nem idegbeteg akcióbuzeránsoknak és hülye gyerekeknek, mert azoknak ott van az ébredő erő, meg a további a star wars folytatások (kivétel talán a zsivány egyes), az a színvonal teljesen megfelel nekik, az ilyen színvonalas alkotások helyett, mint ez a film.
Lukkenbakker 2018 jún. 22. - 11:46:26
(136/151)
Mint "folytatása" a BR-nek, semmitmondó szar.
Önmagában pláne.
Miért?
Senkinek nem jut eszébe, hogy ez a film teljesen másról szól?
Addig is:
Rachelt és Deckardot NEM szaporodásra tervezték, ergo, nem volt ivarszervük.
Vagy volt.
De akkor miért csoda, hogy szülni tud?
Ha tényleg nem volt, akkor növesztettek egyet-egyet?
Erről a logikai bukfencről két és fél órás filmet csinálni...
Tényleg azt hiszitek, hogy ez a "zseniális" film erről szól?
Az élet értelméről?
Ráadásul ott a fricska a végén (Joi, mint sztenderd reklámhologram, amit K ügynök a Men In Blackből(?) addig nem látott soha?) : mindegy ki vagy, ember vagy android, át vagy b@szva, az egész életed illúziók sorozata.
A film android belügy.
Mi közöm hozzá?
Amíg másodrendűek, a kívülről ható szegregációval kell küzdeniük, ha már reprodukálni tud, akkor a felsőbbrendűség-tudatából fog fakadni az önkéntes szegregáció.
Ez a film egy - mai szóhasználattal élve - érzékenyítő-propaganda.
Fogadd el, hogy a mesterséges ember túllép rajtad.
És drukkolj neki.
Ui:
Wallace "turbószeme" szánalmas újraértelmezése Tyler "százdioptriás" szemüvegének.
sexykex 2018 máj. 08. - 18:32:57
(135/151)
Nem volt szerencsés ötlet 20 évvel később forgatni egy folytatást, ráadásul azonos stílusban. Eljövendő életünk nagy problémája, miszerint szaporodjanak-e a replikánsok, ma még a kutyát sem érdekli. Sokkal izgatóbb, hogy a hordozható „holocsaj” korszerűbbnek tekinthető-e a guminőnél?
Nem volt szerencsés ötlet tőlem elviccelődni egy művészfilmmel, de állítom, hogy a bolygók különlegesen ritka együttállása is szükséges a 163 perces műélvezethez. Esetemben a Szaturnusszal akadtak gondok ezért alkalmasabb időpontban majd újra nekifutok. (Addig a büntim 10 Marvel, 20 Walt Disney.)
7/10
doktormacko1 2018 ápr. 28. - 23:53:00 7/10
(134/151)
7 / 10 Erre számitottam.
10/10
DireStraits 2018 ápr. 27. - 10:37:32 10/10
(133/151)
Meglep ez a lepontozás, pedig nagyon igényesen van elkészítve a film. Villeneuve meg alapból marha jó rendező, kicsit olyan, mint a régi Fincher. Akinek meg lassú, vontatott, az nézzen Pacifim Rim-et vagy Transformerst.
9/10
Towner 2018 ápr. 05. - 12:22:07 9/10
(132/151)
Ez a film akárcsak az első rèsze egy bizonyos rétegnek fog tetszeni, mert egyedi és müvèszi. Jobban tetszett a sztori mint a elsőben , a zene meg ott volt jobb. Nagy meló van benne ès ez látszik rajta, kitünik a tömegből.
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás