5/10
Záporeső9 dec. 11. 19:32:09 5/10
(313/313)
Napraforgó! Köszönöm!
4/10
mer_és_ekét_keres dec. 11. 18:20:31 4/10
(312/313)
Azon én is gondolkodtam, hogy Laura érti-e már élet születését. Ezen ő is elgondolkodhatna, hogy ha Apám és Anyám már külön voltak, és Anyám randizott Péterrel, akkor, hogyan lehet Szabinka is az apjáé. Ezt elmondani egy kamasz gyereknek, mindenképp problémás. De ezen információ nélkül joggal gondolhatja, hogy az apja mellé áll. Milyen drámai helyzet közölni a gyerekeddel, hogy az apád megerőszakolt, illetve ha Szabinka felnő, akkor vele is közölni, hogy egy nemi erőszak eredménye vagy. Borzalmas!

Egyébként még gondolkodom, hogy Robo tényleg próbál jobb ember lenni, vagy megjátssza magát. Borzasztó ironikus, ami az esti rész végén volt, hogy Szlávótól kér munkát, feltételezem a borászatban. 1. korábban a termést leengedte, 2. alkohol problémákkal küzdött a börtön előtt. Nem túl ideális munkahely a számára.

Azt nem értem, hogy ez a borász közösség, miért nem fordult Ivánhoz? Nem igazán konkurencia egymásnak egy kistermelő közösség és két nagyvállalatot birtokló cég. Ráadásul Iván tegnap is felajánlotta, hogy szívesen segít. Feltételezem, hogy a Simonet vállalat és a szlovák cég hoz annyi profitot, amiből simán megvette volna nekik minimális kamatra a szükséges eszközöket. Szerintem a fiatal srác, aki mindig aggódik az üzleten (joggal), majd Ivánhoz fordul segítségért. Ez a megérzésem.

Szerintem Maxi indítékait még jó hosszú ideig elhúzzák, mint a mézes madzagot. Pl. a 2. évad elején csepegtették, hogy Gerard a vagyonát Ivánra hagyja, de mégis csak az évad végén került pont az ügyre. Bár az is lehet, hogy megszerzi a földeket, vagy kisegíti a kistermelő gazdákat némi hitellel, hogy alátegyen Ingrid terveinek.
7/10
offtopic
napraforgó dec. 11. 17:29:00 7/10 Előzmény Záporeső9
(311/313)
A csillagok számát tudod módosítani. Menj rá a cím mellett megjelenő képre a jobboldalon és add meg az új csillagszmot azzal, hogy rákattintasz az utolsó csillagra, amit adni akarsz.
7/10
napraforgó dec. 11. 09:27:44 7/10
(310/313)
Én már arra várok, hogy Max mikor fogja leleplezni Ingridet, aki már most össze-vissza hazudozlk a kisfiáról, meg minden egyébről is.
Kiváncsi vagyok, hogy ha Max megszerzi a szőlőbirtokosok földjeit, mihez kezd velük.
7/10
napraforgó dec. 11. 09:24:08 7/10
(309/313)
Bozsena szája szélén valóban herpesz volt . A rúzsok eltérő színét én nem is vettem észre, de az biztos, hogy én ennyire közeli képeket nem adtam volna a nőről.

Valahogy én úgy érzem, hogy Evának, vagy még inkább Peternek el kéne mondani a Sabinka fogantatása körüli cirkuszt Laurának, különben a kislány tényleg az apjához akar majd költözni. Talán ha megtudja, hogy az apja valójában milyen, akkor csak letesz róla.
Csodálkozom, hogy a Laurával egyidős Jakub mindenből kimarad.
5/10
Záporeső9 dec. 10. 19:46:41 5/10
(308/313)
Az utolsó gondolatom lemaradt: Pedig az elején olyan jó sorozatnak indult. fel is értékeltem. Ebből is tanultam, nem értékelek elhamarkodottan!
5/10
Záporeső9 dec. 10. 19:44:03 5/10 Előzmény mer_és_ekét_keres
(307/313)
Operatőri hiba , hogy annyira közeli képsorokat készítettek Bozsenáról. Rengeteg hiba van a sorozatban, ami teljesen ellentétes a valósággal. De azért nézzük! :)
4/10
mer_és_ekét_keres dec. 10. 19:24:50 4/10
(306/313)
Alig várom, hogy Laura közölje, hogy az apjával szeretne élni. Olyan nagy idillben vannak Roboval. Szerintem előbb-utóbb eljöhet ez a pillanat. Annyira sztereotipikus szál ez a rendőrfőnök „ártatlan” lánya és a börtöntöltelék „bűnöző” lánya. Bozsena meg felül erre a vonatra és csakis Laura lehet a hibás.

Egyébként az iskolában még olyan rózsaszínű rúzs volt a száján és annyira kisminkelve a szája szélénél, hogy a hideg rázott (lehet herpeszes, vagy nem tudom). Míg Roznerékhez már vörösre rúzsozva ment. Apró pontatlanság a forgatási szünetek között.

Zsigó amit művelt az kritikán aluli, azért két oldalról büntették volna meg a valóságban. Úgy gondolom, hogy az orvosi előírások nem teszik lehetővé, hogy akárhol rendelőt „nyissanak”. Az éttermi felügyelő hölgy szintén kiakadt volna ezen. A pincér srác meg simán feljelentést tehetne, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott neki a vendég.

Chantal is megéri a pénzét, már-már bordélyt nyitott az étteremben. Annyira előrelátható volt, hogy a Chantal barátnője, Jessica és Erik kavarni fogjak. Nyilván Nina ekkor jön rá, hogy amúgy szereti Eriket. Erik magyarázhatja, hogy neki csak egy menet volt Jessicaval.

Mekkora amatőrség, hogy mindenkinek szóltak kivéve Bránónak és Mirkának nem, akik a barátaik. Nem is értettem hova sietnek annyira, mire végre leesett, hogy az esküvőre. Martin menekülés közben elfelejtett szólni barátjának, ez még elfogadható magyarázat lehet. De Vierka intézte a lemondásokat, ezt nem is értem.
7/10
napraforgó dec. 09. 04:56:35 7/10
(305/313)
Én Martin és Erik közé nem tennék egyenlőségjelet. Martin az a figura, aki maga se tudja, mit akar. Hol ebbe, hol abba szeret bele és mindig azt hiszi, hogy ő az igazi. Aztán meg jön egy másik és akkor kétségei támadnak és fut az újabb igazi után.
Erik nem ilyen, ő csak minél több nőt meg akar hódítani, lefektetni és cseppet sem hiszi magáról, hogy megtalálta élete nagy szerelmét. Kivétel az a 17 éves Júlia, aki meghalt és talán most Nina, bár ebben még nem vagyok egészen biztos. Erik Nina szerelmében soha sem lehet biztos, Nina mindig is Martin után fog sóvárogni. Erre Erik is rá fog jönni.
7/10
napraforgó dec. 09. 04:47:06 7/10
(304/313)
Azt láttuk, hogy Laurát zaklatták az osztálytársai. Minden valószínűség szerint a tudomásukra jutott, hogy az apja börtönben van és ezzel cukkolták. Sőt, bőven túloztak, hisz rablógyilkossággal gyanúsították, akit életfogytiglanra ítéltek.
Laura meg szégyelli ezt elmondani az anyjának.
Korábban Eva igyekezett megkímélni a lányát attól, hogy az apja milyen agresszív, hogy veri őt, stb. Azt meg végképp nem mondta el neki, hogy Sabinka az apja általi erőszakból született. Bár most talán kénytelen lesz, mert azt csak nem hiheti a kislány, hogy az anyja a válás után önként feküdt le a volt férjével, akitől már évek óta külön élt.

Bozsena meg, nnnaa...., hát ő aztán nem tanárnőnek való. Még a 12 éves gyerekek is át tudják verni. Amúgy is hajlamos mindenfélét vizionálni, szóval képes elhinni egy addig rendes kislányról, hogy hirtelen "vadállattá" vált. És micsoda ötlet az, hogy egy csúnya szó miatt javító intézetbe kéne zárni egy gyereket????
Nekem tetszett, ahogy Eva kezelte a helyzetet, nem hitt el mindent első szóra a tanárnőnek és szépen igyekezett Laurát szóra birni.
4/10
mer_és_ekét_keres dec. 08. 21:26:52 4/10
(303/313)
Milyen jó a szlovák oktatási rendszer, hogy az osztályfőnöknek van ideje hazakísérnie a tanítványát és elbeszélgetni annak édesanyjával. Bízom benne, hogy az iskolai zaklatás témáját kellő tapintattal ábrázolják. Úgy tűnik, hogy Laura ebben a szituációban az áldozat, csak épp Bozsana ezt nem óhajtja belátni. Érdekes, hogy kamaszként a hormonok hatására előtör belőle az apja konfliktuskezelése (az agresszió). Biztos elfog még hangzani, hogy az apjára ütött a viselkedésével.

Én Martin és Erik közé egyenlőségjelet teszek. Mindkettő a szoknyák bolondja. Erik legalább elismeri, illetve Júlia és talán Nina iránt is tisztán érez valamit.

Zsalud nyomozó hova tűnt? A „főhadnagy” eddig a segítője volt, aki a kis asztalnál ült a sarokban. Illetve Krisztiánt ő tartóztatta le. Legalább az újonc segített a keresésben. Elég negatívan ábrázolják az ottani rendőröket, pláne, hogy az 1. évad elején volt egy korrupt rendőr is, aki Tóthnak segített az ügyek elsikálásában.
7/10
napraforgó dec. 06. 09:15:45 7/10
(302/313)
Már unom Nina hisztijét. Hisz az esküvője előtt csaknem lefeküdt Erikkel. Nem illik így szenvednie Martin miatt, hisz ő is hibás a kapcsolatuk felbomlásáért.
Martinon meg már most látni, hogy most, hogy Nina visszaadta a gyűrűjét majd lelkifurdalása lesz és ezután Nináért fog epekedni.
Ez az attitűd annyira jellemző rá. Eljegyezte Karint, pedig már Nináért volt oda. Ninát elhanyagolta Alicáért. Nina már André felesége volt, amikor megint érte epekedett. Aztán megkapta, de már Rita kellett neki. Most, hogy megvolt Rita, biztos megint Nináéért fog sóvárogni. Ennek a pasinak soha nem lesz elég egy nő, mindig lesz valaki más, akiért epekedhet.
És közben ő a "rendes fiú".
7/10
napraforgó dec. 05. 21:01:29 7/10
(301/313)
Szegény Laura, jól kifogta az osztályfőnökét.

Az első évadban Jakub és Laura egyidősek voltak, a szüleik házassága után feltehetőleg egy iskolába és egy osztályba jártak. Eva érdeklődhetne Jakubkótól, hogy mi történt Laurával. A kisfiú talán tudja és azt is, hogy a lányka miért nem hajlandó az anyjának elmondani.
4/10
mer_és_ekét_keres dec. 05. 19:34:02 4/10
(300/313)
Hol van Gabó és Sanya? Hova tűntek az idénymunkások pl. Teri és Mari a szüret végeztével? Hol a fekete hajú pultos lány? Mostanában mindig a srác van.

Az én véleményem szerint Rita karakterében látható egy fejlődési ív. A megismert nárcisztikus, mindenkin átgázoló karakter megváltozott. Amikor Martin megtörte azzal, hogy őt nem szereti senki és soha nem lesz gyereke. Azzal betalált. Aztán ahogy felépült a fejsérüléséből és az apja újra bekerült az életébe, akkor megpróbált jó emberré válni. Azóta próbál jól viselkedni. Nyilván a valóságban nincsenek ilyen egyik napról a másikra történő változások.
Ingriddel is eljátszották ugyanezt az 1. évadban, hogy megjavul, majd a 2. évadban újra gonosszá vált.
Azt azért nem gondolnám, hogy Rita is eszkort lány volt, szimpla barátnők / lakótársak lehettek Karinnal. (Mutattak egy fényképet, ahol buliztak együtt.) Baxa az egyetem alatt is szponzorálta biztosan. Nem kellett neki pénzért „dolgozni”. De ez csak az én álláspontom. Baxa mondta neki még a golf klubban, hogy flörtölhet, kavarhat másokkal, de tudja, hogy ő a párja.

Martin is már-már nőfaló kategória. Az egyetem alatt Alicával, aztán Karin, Nina, Rita … utóbbi 3 ha úgy vesszük 2 év alatt. (2013-2014-es epizódokat vetítenek.) Továbbá volt plasztikai sebész, Kongóban önkéntes, gyermekorvos Vinnában, de tovább akart állni Pozsonyba és Németországba is. Valószínűleg jót tenne neki egy önismereti terápia.

(Akkor Maxi nem titkos ügynök, pedig élveztem volna egy ilyen szálat is.)

Örülök Robo visszatérésének, mert körülötte általában zajlik az élet. Az első évad végén meg akart fizetni a bűneiért és megbocsátást akart nyerni a lányától, hogy újra büszke lehessen az apjára. A börtönből írt levelek alapján jobb ember lett, kedveseket írt Évának, hogy mennyire szereti őket stb. Bár Éva ettől jogosan fél, hogy nem hagyja békén őket. Aztán, amikor Szabinkának kellett segíteni, a régi gonosz, bunkó Robo-t láthattuk. Szóval nem tudom, hogyan tovább.
7/10
napraforgó dec. 05. 06:49:12 7/10
(299/313)
Érdekes volt, amiket Baxa mondott Martinnak Ritáról, és azt kell mondjam, hogy az jórészt igaz is volt. (És Rita hiába sírdogált, bizony meg se próbálta cáfolni!).
Azt tudjuk, hogy Rita kedves életvidám kislány volt kb. 10 éves koráig. Akkor meghalt az anyja és az apja mély depresszióba zuhant. Azt mondta, hogy 4 évig nem tért magához.

Szerintem ez túlzás, megengedhetetlen. Egy ember, akinek ilyen kicsi gyereke van, az nem engedheti meg magának, hogy évekre magába zuhanjon. És ez a 4 év pont elég volt ahhoz, hogy Baxa a befolyása alá vonja a kislányt. Gyakorlatilag ő nevelte fel, nem az apja! És azt már Gustótól is tudjuk, hogy Baxa a 14 éves kislányt már ágyasául használta.

A Karinnal való barátsága alapján tudjuk, hogy Rita is luxusprosti volt, hasonlóan Karinhoz, aki Sexy Jessica művésznéven szerepelt az interneten. Rita művésznevéről nem volt szó, na de ő is elég mondén életet élhetett.
Jelenleg a 30-as évei elején járhat és Baxán kívül bizonyára volt már jónéhány szeretője.

Egyszóval nem az a szegény, tönkretett kicsi lány, akinek joga és oka lenne sírdogálni. És erre nyilván Martin is rá fog jönni idővel.

Amúgy Martin egy ostoba nagy f.tyi, akit anno már Karin is átverhetett, most meg Rita uszályába került. Még a tulajdon anyjának is az a véleménye, hogy a fia egy balf.sz, aki maga se tudja mit akar, nem igazán látja a maga útját.
És sajnálhatjuk Ritát a Baxa által tönkretett életéért, de igazából nem ő a megfelelő élettárs egy olyan elkötelezett orvos számára, mint Martin. Mert Martin legalább a munkájában jó, ha az életben eléggé ostoba is.

Akárhogy is, ez a sorozat végre egy normális, szerethető és hihető történet, sokkal jobb, mint amiket mostanában látni lehet a TV-ben.
2013 január 1-én kezdték el sugározni Szlovákiában és nyilván ott is siker volt, ha 9 évadot megért.
7/10
napraforgó dec. 04. 20:51:51 7/10 Előzmény Záporeső9
(298/313)
Ezt a Max-féle szálat nagyon lassan csöpögtetik. Ingrid és Miro át akarják verni a naívnak vélt Maxot, de ő nyilván sokkal nagyobb játékos és ő fogja csőbe húzni őket.
Jó lenne, ha az egész korrupt bagázst, Baxát, Mirót, Renit, na és a két nőt, Ingét és Karint is le tudnák leplezni.

Rituska mostanában sokat picsog, de én még nem felejtettem el, hogy korábban Karin barátnője volt. és az egyetemi évei alatt ő is eszkortlány volt. Mondjuk nem tudom, hogy ehhez mit szól Baxa, aki azért szerette kisajátítani a nőt
5/10
Záporeső9 dec. 04. 20:35:38 5/10 Előzmény napraforgó
(297/313)
Most egy kicsit beleuntam a nézésbe. ( persze azért nézem, mert tudni szeretném, hogy Max hogyan oldja meg , amiért Vinnába jött. ) Engem is zavar, hogy mindig félbehagynak dolgokat. Túl sokan vannak akik a sorozatot írják. Gondolom én.
7/10
napraforgó dec. 04. 20:14:03 7/10
(296/313)
Na és hová lett Julinka, Laura kutyája? Sztaniszlav Rozner 2 nagy ír farkaskutyája még egyszer előfordult Sztanko halála után, aztán azóta se.
Eltűnt Ráczova, a cigánylány is, akiért Nina annyit küzdött.
És még biztos össze lehetne szedni pár félbehagyott dolgot.

Igazából a Rozner borászatról sem tudni semmit. Ki vezeti Vinnában? És mi van a Morvaországbeli Rozner borászattal? Peter hol itt van, hol ott. Laurát, meg Jakubot meg párhavonta úgy rángatják egyik országból a másikba, egyik iskolából a másikba, csoda, hogy nem lett idegbeteg az a két gyerek.
7/10
napraforgó dec. 04. 19:44:44 7/10
(295/313)
Igazából az Alica szálat se zárták le rendesen. Csak sejteni lehet, hogy a nő meghalt, hisz Martin csak úgy házasodhatott (volna), hogyha özvegy. Na és persze megörökölte azt a kastélyt, amiből gyerekotthont akart csinálni, aztán a második évadra ez a kastély már köddé vált, Filippel együtt, aki állítólag vezette.

Robo szabadulását már az első évad végén belengették, de az egész második évad mégis nélküle telt el.
------------------
Maxról ma talán kiderül ez-az, de ez látszik, hogy okkal jött Vinnába. Azt nem hiszem, hogy a szlovák titkosszolgálat tagja lenne, azok biztos nem költöttek volna milliókat egy romos kastély rendbehozására.
4/10
mer_és_ekét_keres dec. 04. 18:33:17 4/10
(294/313)
Nekem Maxi kapcsán két elméletem van:
1.) Volt egy megjegyzése, hogy milyen furcsa név: Baxa, amikor Renivel vagy Ivánnal beszélt. Amilyen ütemben szórta az öreg Eugén a magjait, lehet, hogy Maxi Dorotkához hasonlóan a fattya. És gondolom az a Johanna Frankova (ha jól emlékszem) az anyja, akinek a sírját meglátogatta, amikor Anna Rozner is kinn volt a temetőben. Maxi emiatt bosszút akar állni Baxán, Miron stb, vagy csak kérdőre vonni.
2.) Zsalud nyomozónál beszélt Jozef a lányát ért erőszakról, Baxáról, a múltról. Illetve a nyomozó is képben volt az elméletekkel, amiket Nina mesélt Baxáról, amikor a börtönben volt Martin. (Akár Tóth úr is köthetett vádalkut.) Zsalud kérhetett segítséget és lehet, hogy a szlovák titkos szolgálat kezdett el nyomozni a korrupciós ügyekben, amely a minisztériumig ér Miro által. Maxi és a társai beépített ügynökök, akik le akarják buktatni a bűnözőket.
Remélem ma este mutatnak valamit a fényképekkel, névjegykártyákkal teli tábla melletti beszélgetésből. De jó eséllyel ez lesz az a szál, amit az egész évadon át fonnak. Számomra jelen pillanatban ez a legérdekesebb.

Tele van a sorozat ilyen le nem zárt szálakkal (mint Kern kutyája), karakterekkel, akiket néha előrántanak a kalapból és annyi. Pl. Salome mióta külföldön él már? (Nem mintha hiányozna a karaktere.) Klára most megint beugrott egy kicsit. Ványa most el van felejtve. Ahogy Bránó, Szilvia és Milka (Mirka) sem szerepeltek az új évadban.

Ami a számomra a leggyengébb pont az egészben az, hogy a konfliktusok rendszeresen abból fakadnak, hogy a szereplők hazudnak egymásnak, vagy titkolóznak egymás előtt. Pl. most Zsigó a szégyenlős páciensre fogta a dolgot. Dása nem mondta el Szlávónak tegnap estig, hogy melegnek gondolja. Dorotka és Igor is rendszeresen ezt csinálták. Nina és Martin is azon veszekedtek, hogy titkolóztak egymás előtt vagy épp konkrétan hazudtak. Aztán mindig jön a megbeszélés, őszinték leszünk, szeretjük egymást és az újabb hazugság, titkolózás...