offtopic
Picasso™ 2019 márc. 03. - 08:26:07 Előzmény Edmond Dantes
(22/82)
Persze, tudta hogy itt csurran-cseppen némi itóka. Pici kitartás kellett csak. :-)
napraforgó 2019 márc. 03. - 07:58:27
(21/82)
Az nekem sem tetszik, hogy a divat jegyében mindig 10 méter sál van a nyaka köré tekerve, akkor is, amikor kemence, vagy sparhelt közelében főzőcskézik. Ki hiszi el, hogy 30 fokban fázik a nyaka?
A másik a haj. Sem nála, sem másmilyen főzőműsorokban nem örülök neki, ha hosszú hajú személyek, szemükbe, arcukba lógó hajjal főznek. Miért nem lehet hátrakötni, összefogni, sapkával lefedni? a hajukat? Ha már annyira nagyon őrizgetjük a hagyományokat, hát miért nem követjük a "kendő a hajon" főzés közben hagyományt ?
Edmond Dantes 2019 márc. 02. - 22:38:05
(20/82)
Borbás Marcsi: „Ha csak ez jut, inkább elhagyom a pályát”.

Mielőtt bárki felkapja a fejét: ezt 26 éves korában gondolta így Borbás Mária, ami hááát bizony nem tegnap volt és amikor tévébemondó volt. Azóta a jelek szerint alaposan végiggondolta és meggondolta magát. Részletek itt:
http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/borbas-marcsi-ha-csak-ez-jut-inkabb-elhagyom-a-palyat/9wpexhf?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso
Robzombi 2019 febr. 17. - 21:10:32 Előzmény fricsi01
(19/82)
Más esetben én is igy gondolom. Csak engem más zavar. Pl a ratyi Éjjel nappal kúr a Pest, csaló világ és hasonlók, de hiába jártatom a szám továbbra is megy. szóval annyit tudok hogy nem állandóan dumálok róla, hanem néha néha. Kevésbé idegesítem magma.

Nem nézitek, de tudjátok hogy bele log a haj az ételbe, és hogy állandóan zabál:) Megjegyzem egy főzős műsorban ez alap. Fura lenne, ha csak megcsinálnák az ételt, aztán ott hagynák, akkor meg azzal lenne megvádolva hogy műkaját készít, ezért nem eszi meg senki :) Valami ellenérv mindig van :D Ez tipikusan az így áll a sapka úgy áll a sapka.
Edmond Dantes 2019 febr. 17. - 17:58:16 Előzmény Robzombi
(18/82)
Tévedésben vagy: 1) nem nézem 2) nem "mi" fröcsögünk, hanem B.Mária "finom" ételei. Éspedig akkora gázsiért fröcsögnek, hogy a fal adja a másikat össze és vissza.
omjazmin 2019 febr. 17. - 17:54:17
(17/82)
Ránézésre epegörcs, kalória bomba. Csoda hogy Marcsi nem hízott el eddig.
2/10
fricsi01 2019 febr. 17. - 14:01:01 2/10 Előzmény Robzombi
(16/82)
Ez nem unás kérdése! Még csak nem is párthovatartozásé. A fröcsögés meg kritika. Ha mindenkit hidegen hagyna minden, tényleg nem változna ez a világ. És a megjelent véleményeknek hosszú előzményei vannak ám, amik után sokaknak kissé elege lesz, és hadd mondják ki a véleményüket. És biztos ezektől fog "valami változni" reményeink szerint. ( A fejemetahomokba tényleg nem változtat)
Robzombi 2019 jan. 29. - 10:58:58
(15/82)
Nem unjátok még ? Engem hidegen hagy k i kinek a pártjához tartozik. De ha itt fröcsögtök össze vissza attól fog valami változni ?
Utáljátok de azért nézitek :DD Mazochisták vagytok ? :DD
offtopic
Edmond Dantes 2019 jan. 29. - 10:28:15 Előzmény fricsi01
(14/82)
Majd az ÁSz kivizsgálja...elfogulatlanul, pártatlanul mint mindig mindent MTVA-ban (is).
2/10
fricsi01 2019 jan. 28. - 16:15:20 2/10
(13/82)
Ez most valami vicc??? Kacsát süt? Kacsááááááát? 500 különféle műsorban sütöttek már kacsát, 500 szakácskönyvben leírták, a neten van, vagy 2000 féle kacsarecept! És ebből még műsort? De nagyon szeretném látni, h mennyibe került... nekünk
2/10
fricsi01 2019 jan. 20. - 18:37:37 2/10 Előzmény Stadt Franz
(12/82)
ok, másképp fogalmazok. Te még magadat sem vállalod.Csak nem valami ismeretségi kör? (remélem ez szofisztikáltabb):)
2/10
fricsi01 2019 jan. 20. - 18:03:27 2/10 Előzmény Stadt Franz
(11/82)
Mi az , hogy gonosz????????????????? Ki a franc írígy, mire? A tények vannak leírva mindenki által! Értve? Ha kritikát írnak az emberek, és az igazat, néhány nemtúl okoska válasza csak ez. Gonosz, meg írigy. Gusztustalan. Látni kell, nemcsak nézni! A többség látja is ezt a pénzéhes , műbájka libát.
10/10
Stadt Franz 2019 jan. 20. - 17:44:16 10/10
(10/82)
...mennyi gonosz hozzászólás!-nem kell annyira irigynek lenni!
Trivia Showtime 2019 jan. 17. - 18:11:21 Előzmény Edmond Dantes
(9/82)
Na, igen. Alaposan kikerekedett a mi boldog kis Marcsink az elmúlt évek során.
Ó, és hányszor próbáltam már megkedvelni a műsorai által. Nem ment...
Pedig valamelyik közszolgálati csatornán mindig ott van, sokszor egy időben több adón is.
Talán ha lenne egy őszinte mozdulata vagy mondata. De csak nyúlkál, vedel, fal, és az észt osztja országhatáron innen és túl.
Persze miért is ne tenné, nem jár vele rosszul...
Edmond Dantes 2019 jan. 16. - 09:17:55
(8/82)
Csatolva minden füzethez B.M. szakácskönyve, ingyen. (Szerzői honort közpénzből kapja.)
Edmond Dantes 2019 jan. 16. - 08:08:19
(7/82)
Borbás Mária -mint Magyarország- jobban teljesít. Egyre jobban. Egyre több gázsiért.
napraforgó 2019 jan. 14. - 03:50:33
(6/82)
Igaz, Marcsi egyáltalán nem dolgozik olcsó alapanyagokkal, a csirkemell még nem is a legdágább. Rengeteg vadételt, halakat készít, bárányt, borjút, stb., nem beszélve a kézműves sajtokról, egyéb házi készítésű termékekről, a drága vargányáról, rókagombáról, pláne szarvasgombáról. Ezek mind nem olcsó alapanyagok.
Nem beszélve arról, hogy irtó nagy mennyiségű kajákat főznek a műsoraiban. Ez klassz egy falusi lakodalomra, vagy nagycsaládos ünnepségre, de hétköznapokon nemigen csinál ilyet senki. Pláne 2-3-4 személyre, vagyis egy átlagos családra.

Én szívesen látnám, ha olyan főzőműsorok is lennének, ahol annyi pénzből gazdálkodhatna a sztárszakács, amennyi egy iskolai menzán, vagy egy kórházi, intézeti konyhán az egy személyre jutó keret.
Mert sok pénzből, drága hozzávalókból nem kunszt jót főzni. De kevés pénzből ízletes és egészséges ételt varázsolna, az már igen. És a magyar családoknak ezt a varázslatot kell/ene naponta végrehajtani.
Egyszer, egyetlenegyszer volt is valami ilyen kezdeményezés egy Családbarát műsorban, de aztán utána semmi hasonló.
Vagyis tessenek a realitás talaján maradni, nekünk nem telik báránybordákra, meg marhabélszínekre, meg vaddisznókarajokra, pisztrángokra. Nem baj, ha ilyet is látunk, de azért ne csak ilyet.

A másik véglet az egyszerű falusi konyha bemutatása a hagyományőrző (múlt századbeli) ételek bemutatásával. Rengeteg zsír, liszt, esetleg még krumpli és ezekből sokféle étel. Nem hiszem, hogy nagyon egészségesek lennének, akkor sem, ha Marcsi lelkendezik, hogy nagyon finom.

A River Cottage-ban látom néha, hogy a szakácsok 3 alapanyagot kapnak, abból kell ételt készítsenek (a só, fűszerek nem tartoznak bele). Na ez a művészet! Benézek a hűtőbe, csak háromféle valami van, és abból ebédet kell főzni a családnak.
Én szívesen látnék ilyesmit is.
2/10
fricsi01 2019 jan. 13. - 23:58:45 2/10 Előzmény filoszemitabéluska
(5/82)
Nekem annyira azért nem vicces. Van néhány műsor, ami szinte azért készül, h benyaljanak vele kalap pénzeket egyesek. Ennek a mittoménhányadik főzős műsornak semmi értelme, ill. annyi, h marcsi vehet még néhány számlatömböt. Nála nagyságrendekkel jobbak vannak. És kedvesek is vannak, úgy, h nem másznak bele a másik képébe, nem tapenolják folyton, és nem akarnak a koszos kezükkel mindenáron "segíteni". Mi a francnak kell egy műsorvezetőnek folyton segíteni, nekem nem hiányzik. A kaját csinálja aki vállalta. mitől lesz jobb a műsor, ha marcsi vág 4-et a hagymán, kever 2-őt a babgulyáson, gyüszköli a tésztát, annyira röhejes. Semmivel sem "közvetlenebb". De ezt erőlteti már a "Főtér" óta folyton. Fene se akarna a műsorába bekerülni.
filoszemitabéluska 2019 jan. 13. - 23:29:51 Előzmény fricsi01
(4/82)
A csirkemell nem ocsó. A farhát az ócsó. Magyar embernek csak az jut, mert a mellet eleszi előle Borbás Marcsi, aki direkt froclizza szegény éhező muzsikokat. Lassan nálunk is annyian halnak éhen, mint egykor Ukrajnában a Holodomor idején. Szülők jóízűen elfogyasztják a gyerekeiket és egyéb borzalmak esnek meg.
Edmond Dantes 2019 jan. 13. - 22:10:37 Előzmény fricsi01
(3/82)
" ki tudja ezeket az alapanyagokat megvenni"--->hát ő maga! Műsorába egyáltalán bekerülni = valszeg szépen hoz a konyhá(já)ra, hogy stílszerűen fejezzem ki magam.Abból bőven telik.