Téma: Borgen

zetevar febr. 22. 20:14:09
(5/5)
Megnéztem az első 2 részt és amellett, hogy elgondolkodtam azon, van e kedvem most egy ilyen témájú sorozathoz, egy dolog motoszkál nagyon erősen a fejemben: ezek a nők nem ilyenek. Ismerek pár magasan ülő nőt és a közös bennük az, hogy nagyon okosak, nagyon felkészültek és pontosan tudatában vannak minden lehetséges szituacionak ami egy adott helyzet kapcsán adódhat. Egyszóval pengék, mert másképp nem lehetnének ott, ahol vannak.
Egyszerűen nem életszerű az a szituáció, hogy egy ilyen nő a koalíciós tárgyalások előtt ne játsszon le minden lehetséges forgatókönyvet, ne tudja pontosan, mivel nyerhet és mivel veszíthet. A sorozat főhőse pedig csak sodortatja magát és iszonyú naív. Márpedig egy kormányfő ne legyen naív...
9/10
PlasZeb 2020 okt. 06. - 09:32:41 9/10
(4/5)
Kártyavár (House of Cards) dán kiadás. Az első részt csak a jó kritikák miatt néztem meg, még ha a vége már kezdett izgalmas lenni is. Túl egyszerű, európai film, gagyi intróval stb. Aztán talán éppen azért lesz még a Kártyavárnál is jobb, mert európai, és valahogy sikerült jobban a talajon maradni, miközben egyre összetettebb a kép. A többi komment is helytálló, amit írtak alább. Amit később sem lehetett megszokni az angol szinkron. Nagyon rossz lett. Ajánlom eredeti nyelven, vagy én például németül hallgatom, sokkal élvezhetőbb. Felirat meg van hozzá számos nyelven. Politikai drámákat kedvelőknek kötelező darab.
10/10
Magnolia1 2020 aug. 22. - 08:18:21 10/10
(3/5)
Bár a harmadik évadot nem tudtam annyira szeretni, mint az első kettőt, amiért leginkább a magánéleti szálak vezetését okolom, mégis azt kell mondjam, az egész sorozat úgy tökéletes, ahogy van. Alapból utálom a politikát, de az ilyen témájú filmeknek, sorozatoknak mindig szívesen adok esélyt. A dánok újabb bizonyítékát adták, hogy film- és sorozatgyártásuk közel áll a hibátlanhoz.
Géza Winkelbauer 2016 jún. 02. - 21:09:06
(2/5)
Zseniális sorozat, nagyon intelligens. Ajánlom mindenkinek aki igazi komoly szórakozásra vágyik.
Ludvik Jahn 2013 nov. 01. - 18:11:43
(1/5)
Hát..valahogy így kell (majdnem) tökéletes sorozatot csinálni. Néhol persze érzékelhetõ az egyszerûsítés és talán Dánia is kissé cukormázasan tûnik fel, de a remek forgatókönyv, a mély jellem-és konfliktusábrázolás, valamint a komoly kérdések érdemi vizsgálata egy alapvetõen szórakoztatást célzó mûfajban tökéletesen kárpótolnak a ritkán felbukkanó következetlenségekért. Az alkotók jövõbe látó képességét a valóság igazolta: a második szezon sugárzása után lett ugyanis elõször nõ Dánia miniszterelnöke. Jellemzõ továbbá a sorozat jelentõségére, hogy a 3. szezon két része (a prostitúcióról és a nagyipari állattenyésztésrõl szóló) is komoly társadalmi vitát generált és törvényjavaslathoz vezetett. Sidse Babett Knudsen pedig egyszerûen HOT! :)