JonathanSeagull 2020 márc. 01. - 09:56:12 Előzmény Sz. Péter
(120/140)
Mi van abban összefüggő sztori, hogy jelmezekben rohangálnak, meg repülnek összevissza, értelem és cél nélkül? És mi van a Pókemberes kérdésemmel? Arra valahogy elfelejtettél válaszolni. De kibővítem: honnan van a jelmez? Mindig magával hordja? Hol öltözik át? Nem izzad meg benne? Nem rohadt büdös belül annyi rohangálás meg ugrálás meg tapadás után? Hol mosatja? Nem röhögik ki, ha elviszi kimosatni az izzadt, gyerekes jelmezét? Nekem ezek a lényeges kérdések, és nem az, hogy valaki a csettintésével eltünteti a Világegyetemet, mert ez hülyeség. De mindegy is, akinek ez kell, az nyugodtan erjessze az agyát ilyesmiken. Nekem ez nem kell. Egy Andersen mesében több lényeg van, mint az összes Marvel fa...sságban. De ez is mindegy. Akik a világot szeretnék irányítani, azoknak az a jó, ha minél kevesebb ember gondolkodik, és minél több töppeszti az agyát ilyen filmeken. Mert minél ostobább lesz, ők annál jobban irányíthatják. Az ilyenek szopják be az álhíreket, meg nyomkodják a zebrán a telefonjukat, meg Tindereznek, meg TikTok-oznak, meg tetováltatják a szemgolyójukat, meg 12 évesen csontrészegen fetrengenek az úgynevezett bulikban, szívják 12 évesen a cigijüket, aztán húszéves korukra kiégett, aszott bőrű, zöldhajú prostituáltak lesznek, és még csodálkoznak, hogy hogy jutottak ide. És még az a jobb, ha csodálkozik, mert akkor még van agya. Tudom, kicsit messzire szaladtam, de a világban minden mindennel összefügg.
Sz. Péter 2020 febr. 29. - 09:32:33 Előzmény JonathanSeagull
(119/140)
Mondjuk ha csak belenéznék(!) filmekbe, pláne összefüggő sztorijúakba, valószínűleg én sem értenék sok dolgot. :)
Csak én ezen nem csodálkoznék.
JonathanSeagull 2020 febr. 29. - 09:28:35 Előzmény nuiii
(118/140)
Nem nézek szuperhősös filmeket! De hogy ide eljussak, bele kellett néznem néhányba, hogy rájöjjek, kiborulok tőlük. És miért ne kommenteljek? Szólásszabadság van, ha jól tudom. Azért kommentelek, mert ha van 10 000 emberből egy, aki a kommentemet olvasva egy picit elgondolkodik, hogy "basszus, ennek a f--aszinak lehet, hogy igaza van", akkor már megérte kommentet írnom. Persze én is megkérdezhetem: "minek olvas kommenteket az, aki nem bírja elviselni mások véleményét?". És nem vagyok troll (legfeljebb te úgy érzed), és nem vagyok hülye sem, egyszerűen normálisan gondolkodok, azt viszont nem szeretem ha hülyének néznek. De ha találsz választ arrra a kérdésemre, hogy Pókember miért van pókemberes jelmezben, akkor írd meg kérlek.
6/10
nuiii 2020 febr. 29. - 00:15:01 6/10 Előzmény JonathanSeagull
(117/140)
Ez most vagy egy zseniális trollkodás volt vagy teljesen hülye vagy.:)

Ne nézzen szuperhősös filmeket, aki (mostfigyelj) nem bírja elviselni a szuperhősös filmeket. Igen, nekem sincs tévém és azon is csak a Discoveryt hallgatom, de komolyan: minek jön ide kommentelni olyan, aki kiborul már a műfaj gondolatától is? Ennyire unatkozunk?
JonathanSeagull 2020 febr. 10. - 18:21:13 Előzmény Trevor Belmont
(116/140)
Ami különösen kiakaszt, az ezek a hülye jelmezek. Már a Superman-nél sem értettem, minek az a lepel a hátára, meg az a trikó is a nagy "S" jellel, különben nem is tudtuk volna, hogy ő a Superman (amúgy senki más nem repült a filmben, úgyhogy akkor sem lehetett volna eltéveszteni, ha sima öltönyben van :-) De ami mostanában van, Bat Man abban a hülye füles jelmezben, Pókember abban a pókhálós jelmezben (amúgy róla se tudnánk biztos, hogy ő a pókember, ahogy mászkálna a felhőkarcolók falán), Amerika Kapitány azzal az ostoba csatornafedéllel, Vasember azzal a kéken világító mágnessel, mi a f..aszért kell minden egyes szuperhősnek jelmezben lennie??? És akkor ezzel a rengeteg szupererővel leállnak egymással verekedni, meg kardozni, meg mindenféle küzdősportokkal bajlódni. Én már a Csillagok Háborújában nem értettem, hogy a birodalmi rohamosztagosoknak miért nem volt olyan sugárfegyverük, amivel lehetett normálisan célozni és lőni. Az az összevissza lövöldözés már ott is az agyamra ment. Én már csak természetfilmeket meg ismeretterjesző műsorokat nézek, meg néha egy-egy régi filmet (Copland, Ponyvaregény, ...). Ez a mai Marvel világ tényleg agyhalottaknak és degeneráltaknak való. Mondjuk szerintem a romlás már a Harry Potterrel elkezdődött, meg a Mátrix-szal. Nem akarok senkit megsérteni, de nekem már ezek is az agyamra mentek.
JonathanSeagull 2019 dec. 25. - 09:50:52
(115/140)
Ez kell Karácsonyra :-(((. Ész nélkül rohangáló jelmezes idióták, világító kézzel, meg sok robbanás, lényeg, hogy ne kelljen gondolkodni, csak élvezni az erőszakot, a logikátlanságot. A Marvel többet tesz az emberiség tönkretételéért, mint a Facebook meg a Google együtt. De nem gond, aki ezt élvezi, az élvezze nyugodtan...
8/10
robespierre24 2019 nov. 05. - 14:19:48 8/10
(114/140)
A Végtelen háború után egy kicsit csalódás volt a film. Sokan írták, hogy hosszú volt az a 3 óra. Nekem a hosszúsággal nem igazán volt bajom, hanem leginkább azzal, hogy a film lefolyása nagyon felosztottra sikerült.
Az első 1-másfél óra rendkívül lassú tempójú, a film közepe kissé mozgalmasabb, majd a végén jön a nagy durr. A VH-nál valahogy megoldották, hogy egy prózaibb jelenetet mindig követett egy kis akció. Itt ezt nagyon feldarabolták.
Továbbá elég sok logikai baki is előfordul a filmben. Talán ha kicsit több időt szántak volna a forgatókönyvre, akkor jobban sikerült volna az alkotás.
Ennek ellenére tetszett a film, viszont mivel a VH-ra 9 pontot adtam, így erre csak 8 pontot tudok adni.
8/10
kobe8_20q@hotmail.com 2019 okt. 09. - 09:06:48 8/10
(113/140)
Sajnos közel sem olyan jó film, mint a közel tökéletes Infinity War.
Az az érzésem, hogy a Marvel túl hamar lőtte el a puskaporát az Infinity Warral, és erre a filmre nem sok minden maradt.
Nem maradt más mint egy ilyen-olyan filmekből összeollózott időutazás és pár poén. Mire a lényeghez érkeztünk, kicsit el is fáradtam.
Nem rossz film, de túl sok a három óra, és valahogy rossz a beosztása a különböző részeknek.
Ha az Infinity War 10 pont, akkor erre nem tudok többet adni mint 8.
5/10
end33 2019 szept. 08. - 13:05:49 5/10 Előzmény kmera
(112/140)
"mert sokaknak tetszik valami, nem lesz attól jobb" - Nem ilyen egyszerű, hiszen egy ilyen bevételre maximalizált film megtervezésénél előzetesen szénné analizálják a befogadó mozinéző tábort, megállapítják milyen érzelmi reakciók azok, amelyek túlsúlya képes feledtetni a verbálisan rém gyengén megírt párbeszédeket, hogy a film dramaturgiájának kezdésképpen a bukásra majd a felemelkedésre, végül a totális győzelemre kell épülnie. MINDEZT az elmúlt pár évtized sikeres mozijainak sablonjait elemezve adagolják. Tulajdonképpen a mozinézők nem filmet néznek, hanem tudományos alapokon behúzzák őket egy pszicho-csapdába, ahol a végeredményt, hogy örülnek és másokat is "visznek" a moziba, sőt többször is megtekintik ugyanazt, azon az elven, ahogyan a beetetett drogfüggők szomjaznak az újabb adagjukra. A befolyásolás magasiskolája, ahogyan az átlag moziba járó embert átverik, mint anno annak idején az igazgyöngyökért, aranyért cserébe a színes üveggolyókat osztogatták az egyszerű lelkülettel bíró bennszülötteknek. (Eleinte azok is örültek minden európai hajónak, ami a tenger felől érkezett.)
10/10
gyenesjani@gmail.com 2019 szept. 07. - 23:38:33 10/10
(111/140)
Vártam már. Vegigseggeltemna 3 órát, de nekem hamar elment. Nem csalódtam hozta a marvel az elvártakat. Nyilván aki csak ezt nézte meg az csak dirr durr piff puff ot látta benne...Az összes marvelt megnéztem igy kerek a vége..
5/10
end33 2019 szept. 07. - 22:09:50 5/10
(110/140)
Hát ez majdnem halálos adag volt. - Jó ideig nem kívánok újra MARVEL-filmen ennyire unatkozni, az biztos. - De legalább azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy rendesen támogattuk sok kedvenc színészünket, mert itt mindenki megjelent, aki számít egyáltalán valamit Hollywoodban. - Ha nem is ebből filmből kifolyólag , de megérdemlik, hogy ne éhezzenek. (Sok, tényleg jó filmen halálra dolgozzák magukat és nagy pénzügyi bukások okán nem kapnak egy fillért sem. - Ezért világszinten jól megtömtük a "kasszá"t, jut is marad is...)
3/10
Owl 2019 szept. 06. - 21:34:19 3/10
(109/140)
Reménykedek, hogy a Végjáték lassan pontot tesz ennek a pátoszmítosszal, fanfárokkal, robbanásokkal és agyatlan cselekményekkel végigvitt, de a látvánnyal eladott bambulda sorozatnak a végére.
A kedvencem az volt, mikor megjelent a színen egy-egy szereplő, de úgy voltam velük, mint Thanos: HÁT TIK MEKK HONNAN A F*XOMBÓL GYÜTTETEK ELŐ??? Ki emlékszik a rengeteg, évek alatt megfilmesített, egy kaptafa gondolatvilágú, faék egyszerűségű karakterre? Mivel másabb ez, mint a sokak által szidott Immortals istenei? Nem irigylem azokat, akik ezen nőnek fel, aztán majd évek múlva a saját gyerekeiknek próbálják az amerikai népmesét előadni: az egyik a szemével megsütötte, a másik kettétépte, a harmadik meg csettintett egyet!
10/10
bkincso 2019 szept. 03. - 17:23:29 10/10
(108/140)
Fenomenális befejezése egy fenomenális sorozatnak. Bár ha belegondolok akkor a Pókember-Idegenben erre épül valamennyire, de mindenesetre egy sorozat záró filmről beszélünk. Az elején kicsit úgy éreztem, hogy lassan indul be, de minden szál fontos volt és értelmet nyert, emiatt nem volt monoton, unalmas meg pláne. Szinte lehetetlen írással kifejezni, hogy mennyire tarolt ez a film, 10-es skálán nem lehet osztályozni. Nem szeretnék spoilerezni, csupán annyit jegyeznék meg, hogy a kedvenc részem az volt benne , amikor az összes hős összegyűlik -az a jelenet nagyon impozáns volt és egyszerűen elképesztő.
Wolfram1 2019 szept. 02. - 02:29:03
(107/140)
Nekem az tetszett, ahogy szétporladtak, mint a ZEWA wc papír, amikor nedvesség éri... :/

Sz. Péter 2019 aug. 30. - 22:16:34 Előzmény Drizari
(106/140)
"Rögvest a végével kezdtem, ezzel a Végjátékkal. "

No comment.
2/10
Drizari 2019 aug. 30. - 18:22:18 2/10
(105/140)
Most hallok erről a ... sikerfilm sorozatról. Rögvest a végével kezdtem, ezzel a Végjátékkal. Szerencsére a neten nézhető, nem kellett érte pénzt kiadni. Szóval, épp most tartok a 40. percnél a 3 órából .... épp hallom a szöveget. Na, a képet: épp egy képtelenül hatalmas termetű szemüveges zöld emberrel társalognak egy asztalnál. Ennyi elég is volt, keresek egy másik filmet.
2/10
10/10
Viharkabat 2019 aug. 30. - 17:57:36 10/10
(104/140)
Az utóbbi 10 évben erre a filmre vártam és megérte! Nincs még egy ilyen film amiről ezt mondhatnám...
DeathAdder 2019 aug. 30. - 01:14:12 Előzmény tesz-vesz
(103/140)
Nekik ez a mitológiájuk, lévén lónak a szerszáma nincs nekik ezen kívül, meg a donald kacsa, plútó kutya, mikiegéren a mérhetetlenül gazdag 200 éves történelmükben :D Mosómedve, meg amerika kapitány :DDDDD
Ilyenkor (is) vagyok mérhetetlenül büszke arra, hogy európai vagyok, és nem vagyok bevonva ezzel az infantilis cukormázzal.
10/10
Aventador 2019 aug. 26. - 11:56:12 10/10
(102/140)
Hibátlan film!
Úgy potyogtak a könnyeim a végén, mint egy hülye p*icsának. Pedig nem vagyok túl érzelmes.
A végén a legjobb karakternek vetettek véget. :(
8/10
kinguci18k 2019 aug. 26. - 09:13:10 8/10
(101/140)
Abszolút nézhető lett ez,tehát az utolsó rész a szériából.
Egyszerre végignézni kicsit hosszú.És természetesen több minden van amivel én sem értek egyet.Amibe bele köthetnék,túlzásnak ítélem,stb.De szerintem 8/10.