Téma: Botrány

4/10
sexykex nov. 20. 22:34:24 4/10 Előzmény InteriorLulu
(30/30)
Már hiányoztál kedves Lulu. Ma reggel is csak bámult rám a kutyám azzal az ostoba barna szemeivel és szíve szerint megkérdezte volna, hogy mi bánt ennyire. És akkor elmondhattam volna neki, hogy a Lulu. Lulu már napok óta nem üldöz a butaságaival, valami nagy dobásra készül. Kicsit félek, kicsit izgatott vagyok, kicsit hiányzik.
Böhömke bátorítón lefetyelni kezdte a kezemet, és amikor lehajoltam hozzá képen nyalt. Közöltem vele, hogy ez már zaklatás, és ha még egyszer ráveti magát dugási szándékkal a jobb lábamra, akkor feljelentem. Bubuka, a szőrmemacink is csak azért nem ment a rendőrségre, amikor legutóbb szándékai ellenére hátulról próbálta bejátszani a lompost Böhömke, mert kissé viseltes lett az affértól és teljesen elszégyellte magát. Hiszen még kiskorú a szerencsétlen és ráadásul fiú. Sajnos Böhömke – a kutyám – zaklatási ügyekben még a szokottnál is ostobábban viselkedik.
Remek lenne kedves Lulu, ha majd neki is elmagyaráznád egy takaros kis írásban, hogy mi a zaklatás, hiszen annyira hasonszőrűek vagytok. Én majd felolvasom neki, ő megérti és abbahagyja a különböző testtájak illetlen nyalogatását is. Böhömke már annyi mindent megért: a fenéken billentést, a kiveresedett képű ordítást és a „fúj, nem szabad te dög”-öt is megérti. Nem tudom kedves Lulu, hogy Te megértenéd-e, de én bízom benne, hogy igen, hiszen annyira hasonszőrűek vagytok.

Ja, amúgy most helyzet van!

Nem szívesen beszélnék arról az unalmas filmről, hiszen egyrészt nem emlékszem rá tökéletesen, másrészt már leírtam a lényeget. (Gyengébbek kedvéért: a hozzászólásom utolsó három mondata.) Most komoly esély van arra, hogy megértsük a zaklatás természetrajzát, hiszen itt van nekünk Dara Eszter az úszó, aki korábbi edzőjéről azt mondta: „Turi György leültetett, és elkezdte csókolgatni a nyakam.” Mindez azonban nem a múlt héten történt, hanem 2008-ban Pekingben.
Esztike akkor már nagykorú volt és semmi sem akadályozta volna abban, hogy az olimpia után kitálaljon. Csakhogy: „nem volt rossz dolgunk, Amerikába jártunk edzőtáborba, jó életünk volt, nem akartunk kockáztatni.” Ezt is Esztike mondta, aki most úszótársaihoz hasonlóan elkezdte rugdosni az általuk Cárnak nevezett „döglött oroszlánt”. Az öreget, akinek a tudása és szigora nélkül valószínűleg nem váltak volna elismert és gazdag emberré.
Még nem bomlott ki az igazság minden szirma, de én máris gratulálok minden nőnek, aki pénzért és luxusért bármit eltűr, de ha már nincs szüksége a „zaklatóra”, akkor keményen kitálal. Erkölcsös szukák, annyi szent.

7/10
InteriorLulu nov. 20. 13:37:12 7/10 Előzmény sexykex
(29/30)
"Azt, hogy egy férfi ötletel, ajánlatokat tesz, pajzánkodik, illetlen kérésekkel áll elő én nem tekintem zaklatásnak. (A fiúk fele, már 12 éves korában is ilyen.)"
Szóval szerinted a szexuális ajánlat és a nyilván szintén szexuálisan "illetlen" kérés az nem szexuális zaklatás... Szerintem ezt érdemes volna átgondolnod. Ahogy azt is, hogy a felnőtteket azzal mentegeted, hogy gyerekkorukban is ilyenek voltak.

"Le kell állítani [...] és kész. A lényeg, hogy semmiképpen se lehessen félreérteni, hacsak nem pont ezt akarjuk. Ettől kezdve zaklatás az, ha mégis újrakezdi...".
Nem. Félreérthetetlenség esetében a zaklatás már az első alkalommal is ténykérdés.

"Aki dolgozott már koedukált társaságban, az tudja, hogy oda vissza megy a zrika nap, mint nap a munkatársak között is és nem csak a főnök koslat utánunk. Akit ez feszélyez, mégis ki tudja vonni magát – egy két próba után békén hagyják. Ha mégsem, jobban teszi, ha elmegy."
Egyrészt a film egyáltalán nem ezzel a helyzettel foglalkozik, egyetlen pillanatában sem. A másik, hogy szerinted a nő, aki bár igyekszik, mégsem tudja kivonni magát, és továbbra sem hagyják békén (a szexuális irányultságú "zrika" és "koslatás" ugyebár ismétlődő, rosszabb esetben folyamatos cselekmények), akkor jár el helyesen, ha ezt megelégelve inkább lelép, ahelyett, hogy kiállna magáért, jelezné a dolgot a vezetőség felé, és egyáltalán minden tőle telhetőt megtenne - nyilván morálisan és jogilag elfogadható módon -, hogy a továbbiakban zrikák és koslatások nélkül végezhesse ugyanott a munkáját... Hát... Azon a sajnos kétségtelenül jogos tényen kívül, hogy a vélt vagy valós áldozatok könnyen vissza is élhetnek a dologgal, te úgy tűnik, még az egész metoo-jelenségből sem értesz semmit, még ebből az egészből sem tanultál semmit.
Márpedig nem jó, ha egy viszonylag értelmes ember a nyilvánosságban bőszen hangoztatja a múlt században ragadtságát.

@csomolungma:
"Én nem ertem ha ilyen rossz ott dolgozni, mert zaklatjak akkor mert nem mondanak fel zsinorban!"
A filmben több helyütt is elhagzik vagy utalnak rá, hogy a Foxnak dolgozni egyfajta megbélyegzés: a csatorna olyannyira hírhedt, hogy az egész médiában egyszerűen nem, vagy nagyon nem szívesen dolgozik senki a Foxtól jött emberekkel.
5/10
statham okt. 09. 00:26:57 5/10
(28/30)
Margot Robbie 10/10
Charlize Theron 10/10
Nicole Kidman 7/10
Film 5/10
4/10
sexykex jan. 25. 14:20:52 4/10 Előzmény zetevar
(27/30)
Egyetértek, szerintem sem. Főnök és beosztott között még a szexmentes évődés sem egészséges dolog, mert gyakrabban sértő, mint humoros a beosztottra nézve, aki ritkán mer visszavágni.
4/10
chaplin jan. 25. 05:48:45 4/10
(26/30)
Vasárnapi egyszer nézős ... nem megy elég mélyre ... nem oldja fel azt, hogy kettőn áll a vásár ... elgondolkozol a témán, de nem hozza közelebb ...
4/10
zetevar jan. 21. 10:04:51 4/10 Előzmény sexykex
(25/30)
Mielőtt elaludtam a filmen, határozottan emlékszem, hogy volt egy nő, akit azért rúg ki a felettese a csatornánál, mert nagyon diplomatikusan ugyan, de elutasít egy előléptetést szexért ajánlatot. Ez nem a zrikálás kategória sztem... A film minőségéről pedig mindent elmond, hogy a 2. felét végigaludtam.
5/10
itsme1 jan. 20. 09:13:29 5/10
(24/30)
A film olyan amilyen, én speciel unatkoztam rajta. Volt időm gondolkozni közben, mi lenne egy fordított felállásban. Ha mondjuk, a '94-es Demi Moore zaklatna, valószínű beadnám a "derekam", persze csakis a karrierem érdekében. Ha mai Demi, hát...
Na jó, egye fene.
Legfeljebb, ha rosszul sül el, tíz év múlva feljelentem zaklatásért.
catcot 2020 dec. 15. - 20:34:22 Előzmény sexykex
(23/30)
Pontosan így gondolom én is. Nő vagyok de ez nekem is túl lett már lihegve, és bizony sokan csak kis személyes bosszúnak használják a férfiak ellen. Tisztelet a sajnálatos kivételeknek....Amikre viszont már a törvényhozóknak kellene hatékonyan fellépni , de éppen azt nem csinálják.
6/10
dandelion83 2020 jún. 27. - 10:07:19 6/10
(22/30)
Bicskanyitogató sztori, főleg, hogy tudjuk, igaz történet. Ennél sokkal többet sajnos nem ér a film a nagy nevek ellenére sem, elég gyengére sikerült.
4/10
sexykex 2020 jún. 14. - 07:31:15 4/10
(21/30)
Túlságosan bonyolult a szexuális zaklatás témaköre ahhoz, hogy azt pár mondatban el lehetne intézni. Azt, hogy egy férfi ötletel, ajánlatokat tesz, pajzánkodik, illetlen kérésekkel áll elő én nem tekintem zaklatásnak. (A fiúk fele, már 12 éves korában is ilyen.) Le kell állítani – finoman, vagy durván az a helyzettől függ – és kész. A lényeg, hogy semmiképpen se lehessen félreérteni, hacsak nem pont ezt akarjuk. Ettől kezdve zaklatás az, ha mégis újrakezdi, illetve a határozott „nem” miatt hátrányos megkülönböztetést, retorziót alkalmaz.
Aki dolgozott már koedukált társaságban, az tudja, hogy oda vissza megy a zrika nap, mint nap a munkatársak között is és nem csak a főnök koslat utánunk. Akit ez feszélyez, mégis ki tudja vonni magát – egy két próba után békén hagyják. Ha mégsem, jobban teszi, ha elmegy.
Engem irritál, hogy manapság a nők fegyvere lett a szexuális erőszak és szexuális zaklatás kérdése. Ha ki akarnak babrálni egy férfivel, akkor sok mindent ráfoghatnak és a bélyegek egy részét nehéz levakarni. Bizonyítékok hiányában az győz, akinek nagyobb a szája és több embert tud maga mellé állítani.

A film eleje nagyon unalmas, a többi része közepesen. Egy híres zaklatót állít a középpontba, aki belebukik a fiatal pipik iránti olthatatlan vágyába. Mivel egyetlen felháborodott nőt sem láttunk kijönni az irodájából, a szokások rabjává vált.
8/10
Nótárius 2020 jún. 12. - 13:08:52 8/10
(20/30)
Az amerikai média működésébe közvetlen betekintést engedőn informatív, mozgalmas feszültségűen érdekes, időszerűen máig ható aktualitású, a nők munkahelyi kiszolgáltatottságának fontos erkölcsi, egzisztenciális és jogi kérdéseit; valamint a hatalmával visszaélő vezető aljas játszmáit és felelősségre vonhatóságának lehetőségeit, korlátait hitelesen megjelenítő film; remek szereplőgárdával, továbbá az önbecslés félelemtelin nehéz dillemáival, valamint az önmagukért és egymásért is kiálló muszáj-bátorságokkal.
3/10
pihes 2020 jún. 08. - 15:40:26 3/10
(19/30)
Lényegében a hatalom az, ami köré rajzolódik a film.
Nagyon lehet unni egy idő után!

3/10

10/10
steelprophet 2020 jún. 07. - 21:19:04 10/10
(18/30)
Csak pislogtam, mikor véget ért a film. Mondom ez nem lehet ilyen rövid, néztem volna még tovább. Szerintem rövid és szórakoztató, nagyszerű szinészi alakításokkal. Igaz Margot Robbie-t nézni mindig gyönyörűség.
Edmond Dantes 2020 febr. 29. - 22:05:34 Előzmény Greta21
(17/30)
Nem tunt fel veletlenul, hogy pont smink es maszk kategoriaban kapott Oscart a film? Esetleg nem pont azert neztek ki ugy a szinesznok, ahogy, hogy hasonlitsanak a megszemelyesitett karakterekre? Na ugye.
Edmond Dantes 2020 febr. 29. - 22:00:54 Előzmény thegayhussar
(16/30)
Egyetertek bar en nem nezek Batmant. Ez a film lebilincseloen erdekes. Dobbenet, hogy ezek utan a Fox nem hogy nem dolt be, de jobban hasit mint valaha. Es persze kolcsonos az imadat az elnokkel.
8/10
B. Ibolya 2020 febr. 29. - 17:50:54 8/10
(15/30)
...
10/10
thegayhussar 2020 febr. 09. - 21:57:45 10/10
(14/30)
Aki szerint ez a film unalmas, az inkább nézzen Batmant.
6/10
Judga 2020 jan. 29. - 02:01:40 6/10
(13/30)
felháborítóan hosszú, vontatott, lassú - pedig szeretem a lassú filmeket! - elaludtam rajta. a téma pedig fontos, érdekes. nagyon részletesen, aprólékosan mutatja be a zaklatás megszövését és a felderítést is. egy válasz a film arra is, miért egy bizonyos idő után derülnek ki a zaklatási ügyek.
4/10
ferencgal 2020 jan. 23. - 07:47:56 4/10
(12/30)
A film eszmei mondanivalója az utolsó felirat, ki mennyit kaszált a zaklatáson. (Na jó, ebből lejön még az ügyvédek jutaléka, de még akkor is marad jócskán.) Többen felrótták előttem, hogy dögunalom az egész film. Asszem lehet benne valami.
ildike87 2020 jan. 22. - 17:05:40
(11/30)
Múlt héten néztem meg, nagyon rossz, unalmas film ,senkinek sem ajánlom!