perry 2014 dec. 21. - 19:36:46
(1066/1086)
Bakker és igazad van:) most próbáljuk ki ue. cellastoval. :)
offtopic
perry 2014 dec. 21. - 19:08:35
(1065/1086)
Pedig roppant egyszerû, Sz Peter a sorok között undorodik a melegektõl.
offtopic
Sz Peter 2014 dec. 21. - 17:14:53
(1064/1086)
Olvass a sorok között! ;)
offtopic
tortura 2014 dec. 21. - 16:30:09
(1063/1086)
Ez egy képzavar, bocs. Ha valamit nem nézek, attól hogy lehet undorodni?
offtopic
cellasto 2014 dec. 20. - 18:36:59
(1062/1086)
inkabb kihagyom,köszi :D
offtopic
blacknet 2014 dec. 20. - 16:37:39
(1061/1086)
Kérd meg az ertéelt, hogy csináljon belõle egy 12-es korhatáros mozimatinét. Buzgón újravágják, mint teszik azt egy Die Harddal is, és abból garantáltan kimaradnak ezek a jelenetek:D
cellasto 2014 dec. 20. - 15:44:10
(1060/1086)
védelmemre legyen mondva,én épp kapcsolgattam az adók közt és egy olyan jelenetet kaptam el,ahol épp b*zultak...
nem tudom minek kéne történnie,hogy végignézzem :D
offtopic
Sz Peter 2014 dec. 20. - 15:28:32
(1059/1086)
Szerintem sokan meg sem nézték, csak undorodnak tõle. :)
tortura 2014 dec. 20. - 15:14:43
(1058/1086)
"Sokan próbálják mindenképp "b*zifilmnek" aposztrofálni"
Próbálják? Alig várják, hogy tehessék. Számukra ez a kiteljesedés, az önmegvalósítás maga. Undorodnak tõle, de azért nézik ezerrel.
natelf 2014 dec. 18. - 17:00:28
(1057/1086)
***SPOILER PÓTOLVA***

A film egyáltalán nem a homoszexualitásról szól, hiszen mindkét fõszereplõ biszexuális. Nem bántotta a lelkivilágukat ha nõvel is ágyba kellett bújni sõt utódokat is nemzettek és tudtak normális családi életet élni. Vagyis tudtak volna, de az hogy gubanc volt mindkettõ házasságában annak nem az volt az oka, hogy a családot mint fedõsztorit mutatták a világ felé. Hanem az egyik férfinál a pénztelenség a másiknál pedig a vagyoni és társadalmi különbség aknázta alá a házasságot.

Nem tudtam eldönteni, hogy a szerelem mennyire játszott közre a kapcsolatukban, hiszen a Jake Gyllenhaal alakította cowboy simán elment egy-két numerára egy férfiprostival mikor már nem bírt magával.
offtopic
cellasto 2014 dec. 18. - 12:33:39
(1056/1086)
tegnap belekapcsoltam véletlen,épp a b*zulás ment.
nem véletlen kapott ledger poszthumusz oscar-t.
offtopic
blacknet 2014 dec. 12. - 20:03:19
(1055/1086)
Kedves tortura!

(Ez így meglehetõsen modoros, de legyen...)
Én meg azt gondolom, hogy egy társadalmi vitának, amire ez a film is felhívja a figyelmet, annak a szempontjai, meg kell jelenjenek egy film topikjában. Ellenkezõ esetben a hozzászólások kimerülnének abban, hogy de szép, de jó, vagy nem tetszett, satöbbi. Meg esetleg egy-két filmesztéta életben tartaná a fórumot, akik a film szakmai eszközeit véleményeznék.
Tehát ellentétben veled, meg a kollégával, aki egy másik topikban, hátulról jelentget fel hozzászólásokat (ami annak ellenére is egy meglehetõsen gusztustalan viselkedésforma, hogy ebben az országban ennek a mûfajnak kultúrája van), meg vagyok gyõzõdve, az általatok kifogásolt hozzászólás tartalmi pluszt ad hozzá ehhez a társadalmi vitához, amin elgondolkozni, vele érveket szembesorakoztatni kellene, vagy esetleg a benne foglaltakat magadévá tenni.
Ha ez nem megy, akkor persze jön a durci, ebben meg ne nekem legyen már felelõsségem.

A citált kommentben egyébként kísérlet történik annak megértetésére, hogy a (homoszexuálisokkal is kapcsolatos) sztereotipiák megszületése általában nem egy véletlen baleset mûve, hanem leköveti a valóság folyamatait. Ezeknek a sztereotipiáknak egy része társadalmilag ártalmas, ugyanakkor ezen ártalmak kiiktatásában nem csak a többségi társadalomnak, hanem a sztereotipizált csoportoknak is van dolga. A vita korábbi fázisában azt is érzékeltettem, hogy a melegek érdekvédõ szervezetei, ha bele is csaptak ebbe a munkába, nem jó úton járnak.
offtopic
tortura 2014 dec. 12. - 17:40:25 Előzmény moderator5
(1054/1086)
Kedves Moderátor!
Én magamévá tettem az intelmeit. Talán a fenti hsz-re is vonatkoztatni kéne õket, ugyanis az sem a filmrõl szól.
Köszönettel:
tortura
moderator5 2014 dec. 08. - 13:17:54
(1053/1086)
Tisztelt Fórumozók!

Kérlek benneteket, hogy a filmrõl írjatok. A nem a filmmel kapcsolatos hozzászólásokat törölni fogjuk.

A moderátor
offtopic
filoszemitabélus 2014 dec. 07. - 20:21:19
(1052/1086)
Ha hinni lehet a Wiki-nek (ez azért sosem biztos) akkor valóban rosszul tudtam a név eredetét.

A kérdésedre pedig a válasz:

" Hát, efféle abszurd világba torkollik, amikor a píszí elvi következetességét igyekszünk érvényesíteni, miközben figyelmen kívül hagyunk alapvetõ törvényeket, adottságokat,"

A fenti mondatra reagáltam, mert egyetértek vele. Azonkívül érzek némi hasonlóságot a homoszexualitás és a született testi fogyatékosság között. Ennyiben van köze a topic témájához.
offtopic
eIemes 2014 dec. 06. - 20:49:39 Előzmény filoszemitabélus
(1051/1086)
persze, értem az utalást, de nekem Rejtõ szimpatikusabb.
hirtelen nem ugrik be, 14 karátos autó? szõke ciklon?
abisztriczky 2014 dec. 01. - 21:28:43
(1050/1086)
Azért az USA-ban sem olyan régóta van ez a nagy elfogadottság a másság irányában ám, és mindenki egyenlõ maszlag! Emlékezzünk csak, hogy milyen sokáig, ha jól emlékszem a '60-as, '70-es évekig megkülönböztették az afro-amerikaiakat, a melegeket, leszbikusokoat, stb.. , vagyis a másságot!
***SPOILER PÓTOLVA***A filmben is nem "véletlenül" halt meg balesetben Jack, hanem amíg távol volt szeremétõl, nem bírt magával, próbált partnert keresni, de mellétrafált, és megölték!***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***
offtopic
filoszemitabélus 2014 dec. 01. - 21:23:31
(1049/1086)
Rejtõnél valóban szerepel egy norvég balneológusnõ, de nem errõl van szó.
Gondolkodj el a szavak értelmén.
offtopic
olahmiki1959 2014 dec. 01. - 20:51:29
(1048/1086)
Vannak mondatok, gondolatok, amikor nem tudom megállni, hogy - kéretlenül, hívatlanul, illetéktelenül - bele ne szóljak mások társalgásába. Bocsi, emberi gyengeség, de bizonyos elmélkedések, témafelvetések továbbgondolásra inspirálnak.

Idézek, tõled:
"..nem is értem, miért fontos bárkinek a másik ember szexuális orientációja (kivéve persze, ha együtt bújnak ágyba).
Talán önértékelési zavar lehet: kell keresni egy csoportot, akihez képest jobbnak gondolhatom magam? Vagy ilyesmi.
A fradi drukkerek identitását az adja, hogy õk nem ute dukkerek. A jobbikosok identitását az adja, hogy nem cigányok (nem zsidók).
Nehéz az ilyen emberek élete, mert ha épp nincsen senki, akit lenézhetne, akkor nincs cél, nincs irány..."

Megpróbálom szétszálazni a fenti szöveget.
..nem is értem, miért fontos bárkinek a másik ember szexuális orientációja (kivéve persze, ha együtt bújnak ágyba)."
- gondolom, ezt úgy értetted, hogy miért kell a "többségi társadalom" tagjainak - engedelmeddel, ezt a gyûjtõfogalmat használom, - a melegek szexuális orientációjával foglalkoznia.
Miért is?
Nem kell.
Nincs köze hozzá, nem az õ dolga, magánügy.

De fordítsuk meg a fenti kérdést, mindjárt érdekesebb lesz a dolog.

Miért fontos bárkinek A SAJÁT szexuális orientációja??? - kérdem én.
Miért kell bárkinek a nyilvánosság elé tárnia a legszemélyesebb, legintimebb magánügyét, provokatívan, erõszakosan, "csakazértis módon", bele mindenkinek az arcába?
Mi a cél, mi a szándék, mi az áhított, elérendõ végeredmény?

A melegek ÍGY akarják elfogadtatni, netán megszerettetni magukat másokkal?
Ez a módszer - az erõszakos térítés, legyen az a legjobb szándékú is, - bármikor, bárhol az életben be szokott válni?

Régebbi hsz.-eimben említettem néhány hétköznapi példát, kedves Edmond Dantes barátom pedig - aki máskor nagyon értelmesnek-értõnek, nyitottnak szokott bizonyulni, - ezeket nem értette meg, amely jelenséget meg én nem értem, csak hogy teljes legyen a káosz...:)

Aki a rántott húst szereti, az meg fogja szeretni a paprikás csirkét, ha én erõszakkal rátukmálom és minden áron meg akarom gyõzni, hogy a paprikás csirke milyen jó?
Orosz nyelv volt a másik példa, nem jött be...
8 évig tanultam, - rám, ránk erõltetve, - egy szó nem sok, annyit nem tudok oroszul.
Mert nem választhattam, hanem kész tények elé lettem állítva, az akkori nemzedékem tagjaival együtt.
Tanulnom kellett, ha akartam, ha nem...
A pszichológiához nem értek - meg még mennyi mindenhez nem, hajjaj!...:)
De azt gondolom, hogy valamiféle védekezési mechanizmus életbe lép olyankor, amikor valamit rád akarnak erõltetni.

Ez a lelki történés lehet az, ami az elnyomott népekben élteti az ellenállást, a felszín alatti, forrongó indulatok nem enyhülését, amikor több évtizedes elnyomás alatt sem szeretik meg az elnyomóikat, és nem fogadják el a rájuk erõltetett idegen eszméket...
Azon csodálkozom, hogy akik annyira erõltetik a homoszexualitás elfogadását - "szeresd a másságot", és hasonló, végtelenül ostoba jelmondatok mögé bújva, - hogy nem veszik észre, hogy az erõszakos nyomulással, erõltetéssel, a saját ízlésük, identitásuk elõrébb, sõt, a többségi társadalom fölé helyezésével,- igen, ma már az a trend, hogy lassan nekem kell szégyellnem magam, és röstelkednem amiatt, hogy történetesen heteroszexuális vagyok, - tehát, hogy nem veszik észre, hogy többet ártanak az ügynek, mint amennyit használnak?...:)

Ha a többségi társadalom tagjai, a heteroszexuális emberek állandóan azt kapják az arcukba, - a legtöbbször általánosítva, ami a legnagyobb hiba, legalábbis szerintem - hogy rosszindulatúak, begyepesedettek, kirekesztõek, "nem értik az új idõk szavát", rossz értelemben konzervatívak, akkor milyen reakciót várnak el tõlük?

Az állandó bántás, kicsúfolás, lenézés hatására hirtelen meg fognak változni, és meg fogják kedvelni a melegeket, azokat, akik elõtte mindennek elmondták õket?
Van ember, aki ezt komolyan gondolja?

Nem kellene-e - félve, és halkan kérdezem, - a melegeknek idõnként, néha, egy icipici mértékben, de saját magukban is keresni a hibát? Az okokat? A két tábor szembenállásának a miértjét?

És - uram bocsá, ez már tényleg a fantasztikus filmek világa... - esetleg megpróbálni közeledni a másik tábor felé? Megpróbálni egy sebességi fokozatot visszakapcsolni, a külsõ megjelenésben és a provokatív viselkedésben konszolidálódni, netán megpróbálni - csak egy kicsit, nem nagyon - belesimulni a többségi társadalomba?

Antal Imrét, Ferencsik Jánost és a többi ismert - és elismert - mûvészt soha senki nem bántotta a meleg mivoltuk miatt.
Igaz, õk soha ne is adtak okot rá.

Az õ példájukból kellene sokaknak, sokat tanulniuk.
Hogy így is lehet, sõt, hogy csak így lehet...:)
offtopic
sofi 72 2014 dec. 01. - 20:44:57 Előzmény Edmond Dantes
(1047/1086)
No comment. ;)