Téma: Brooklyn

zimzum1111 2016 jún. 08. - 19:55:42
(19/39)
Nincsenek véletlenek...
Ügyes a mozi. Nagyon ügyesen mutatja be, hogy kik az amerikaiak.
Olasz, Ír, Német, Angol, Spanyol, Francia és alapvetõen európai nemzetiség elegye.
Bátrak, akik mertek, és hittek magukban. Azt lett azóta az, ami...
A leghíresebb és leggazdagabb amerikaiak persze mind magyarok, vagy magyar származásúak. Tehát szegrõl-végrõl is, de az Amerikaiak azok tulajdonképpen Magyarok, a Magyar gondolkozás megtestesítõi. Ki meri ezt vitatni? Napersze meg is látszik rajtuk, hiszen a tehetségtelenebje ment el innen mert elviselhetetlenek voltak, és hülyék, és ki lettek innen közösítve. Meg is lehet nézni, hogy ez a szerencsétlen pénzéhes banda, az anyaföldet milyen szinten járatta le, és hányta össze azt az egész országnyi gányolmányt a New York nevû pöcegödörtõl a Los Angeles elnevezésû patkánytanyáig. Borzalmas pökhendiségükben, és önzésükben Svéd mutánsok lefizetésével Nóbeldíjakkal meg Oscardíjakkal korrumpálják egymást szánalmas Princeton, Yale, Harvard egyetemeiken. Okádék.
Jól odataknyolták ezt az egészet, ez a sok szinte analfabéta migráns magyar. Jó is hogy elmentek.
Megérdemi ez a pipogya förmedvény kontinens... Minek engedték be Õket... ?
Na, ugye!? De! Mé nem? De...!
Danzig 2016 jún. 06. - 00:20:16
(18/39)
Az Imdb-n találtam, nagyon jól összefoglalja a filmet:

I had little empathy for the heroine of this story because she has almost no obstacles to overcome. Okay, she's got a cranky boss. Fortunately, her sister has saved up enough money to send her to America--where the parish priest has already found accommodation for her. And, where everybody is nice to her. And where a sincere, kind and handsome man courts her and proposes marriage. Oh, and the parish priest pays for her schooling. And she breezes through her exams because she's smart as a whip.

Then, about halfway through the movie, tragedy strikes. But it's an event so sudden and so far away that there's really nothing our heroine can--or is expected to--do anything about it. So while it's sad and unfortunate, it's nothing she can act on.

Phew! For a moment there, I thought our protagonist might actually have to do something besides accept the next kind offer of assistance.

Returning to Ireland, she's courted by considerate, handsome fella #2. But to make matters worse. . . she's offered a high-paying office job--doing the very thing she aced all her exams in! Will the tribulations of this woman never end? For a while, I was afraid she might win the lottery.

The worst thing to happen to her is that she gets seasick and is locked out of the head. SHE HAS TO USE A BUCKET. Oh, the humanity! Someone should have told the screenwriter that this is an insufficient problem to build a drama around.
stupek2 2016 ápr. 27. - 17:19:21
(17/39)
Lehet, hogy jó film, mert fel van pontozva, de engem ne kötött le az elsõ 25 perc, sõt elaludtam rajta.
Boby57 2016 ápr. 14. - 13:40:53
(16/39)
Sziasztok!
Itt megtalálhatjátok a filmrõl írt kritikám! :)
https://patriksimon.wordpress.com/2016/04/14/brooklyn-2015/
8/10
BigBlueI 2016 ápr. 11. - 09:54:12 8/10
(15/39)
Nekem nagyon tetszett a film. Azt vettem észre, hogy ahogy korosodom, egyre inkább tetszenek azok a filmek, amik emberi sorsokról szólnak. Tetszett, hogy nem állandóan látott és már unott színészek arca köszön vissza, tetszett a film nyugalma, a jól megválasztott szereplõk, a békés hangulat. Hogy nem voltak kapkodó képek. Mindenki ráért. Nem voltak agresszívek. Nem akart az olasz fiú sem rögtön Eilis bugyijába nyúlkálni. Az, hogy az emberek még figyeltek egymásra (házinéni, pap, munkaadó, lakótársak). Hogy amikor visszament Írországba, az ideiglenes munka után még aznap megkapta a napi keresetét. Hogy amikor osztotta a fizetést, a melósnak nem is kellett aláírni. Mert bíztak egymásban. És egy adott szó elég volt. Ezért kérdezte az olasz fiútól, hogy nem lenne-e elég egy ígéret az esküvõ helyett. Mert az ígéretét is betartotta volna.
És hát persze itt a párhuzam: egy csomó fiatal menekül el most is az országból. Nem is feltétlenül a pénz, hanem a honi hangulat miatt.
OFF
Megcsömörlöttem már a "szétlövöm-az-agyát"-filmektõl. Minden este minden csatornán trágárság, szex, erõszakos szex, bomlott elmés gyilkosság, öldöklés, vér, lövöldözés. A filmajánlókban úgyszintén. A reklámblokkokban dettó. Amikor a "rendszerváltás" után minden mocsok bejött az országba legálisan (film, sajtó stb.), arra gondoltam, hogy érthetõ, hogy az eddig csak tiltott gyümölcsöt falja boldog-boldogtalan. De majd egyszer csak elegük lesz belõle. Ezzel szemben azt tapasztalom, hogy egyre több van az erõszakból, egyre degeneráltabbak készítenek egyre agresszív pszichopata embereknek egyre eszementebb filmeket. Elég, ha bármely nap bármely idõszakában bekapcsoljátok a TV-t. (A múltkor már a tinigyerekeim is kiakadva röhögtek fel, amikor egymás után kapcsoltam a csatornákat a TV-n. Ha éppen reklám futott, ott volt a blokk utáni film címe, ami újfent erõszakot sugallt.)
Természetesen nem azt mondom, hogy a fentiek némelyike nem fér bele egy-egy filmbe, ha az nem öncélú erõszak (bár a filmkészítési technikák következtében ez is egyre naturálisabb!), hanem a filmet valahogy elõre viszi. A magam részérõl onnan datálom ezt, amikor A bárányok hallgatnak kapott Oscart. Jó film volt, szeretem Hopkinsot, de azt mondtam, ha egy horror kap Oscar-díjat, akkor eljött a vég kezdete.
8/10
BigBlueI 2016 ápr. 11. - 09:41:15 8/10
(14/39)
"Sosem lehetett tudni, hogy most tényleg szereti-e az olasz gyereket, mert semmilyen érzelem nem volt az arcán a bámuláson kívül."

Szerintem meg szerette. Ha nem is észveszejtõ szerelemmel, mert úgy tûnik, hogy az írek õszinték voltak ugyan, de visszafogottak.

"Egyáltalán nem volt egyértelmû, hogy miért nem marad otthon a Jim-el, és egyébként is: miért kezdett hozzá közeledni, rá kellett szólni valakinek, hogy bocsi anyukám r*hadtul férjnél vagy, mi a fenét csinálsz?
Egyébiránt egy normális nõ nem kavar mással, ha naaagyon szerelmes a férjébe."

Szerintem meg nem kavart vele. Gyerekkori barátok voltak, az ismerõs környezet, a gyász közelítette õket egymáshoz - flört erejéig. Olyan ez, mint amikor részt veszel egy 30 éves osztálytalálkozón és egy volt osztálytársad, akibe titkon szerelmes voltál, túl barátságosan viselkedik veled, mert az iskolában még szürke kisegér voltál, most meg egy magabiztos nõ vagy. Neked meg jól esik. :)

"..érdekes egy perc alatt visszazúzott Amerikába, mikor beszólt neki az öreglány."

Persze, mert rájött, hogy mi elõl ment el. (Legszívesebben a nõvére is elment volna.) A kisvárosi, kis- és nyárspolgári környezet, a pletykák elõl. Bár azon én is gondolkodtam, hogy visszament-e volna, ha nem megy férjhez Brooklynban. De azt hiszem, igen. Meg aztán lehet, hogy a döntésben közrejátszott a "Suba a subához...." gondolat is.
zora 2016 ápr. 10. - 15:54:48
(13/39)
*** spoiler ***


Nagyon tetszett! Fõleg, hogy valóban 20-25 éves színészek játszották a fiatalokat.
Tetszett, hogy figyeltek rájuk Amerikában is - a lelkész, a háztulaj, a munkaadó.
Akkoriban hány napos volt egy hajóút azon a távon?

Abban én sem vagyok biztos, hogy halálosan szerelmes volt a férjébe, de ennek ellenére is örülök, hogy visszament hozzá.
k11zoltan 2016 márc. 28. - 23:05:17
(12/39)
Csajos film csajoknak.
Csak az Oscar jelölés miatt néztem meg.
10/10
Gollam24 2016 márc. 26. - 13:23:31 10/10
(11/39)
Komoly érzelmeket kiváltó és indukáló alkotás, a kivándorlás kérdésének boncolgatása (menjek vagy maradjak) egy fiatal hölgy szerelmi háromszögén keresztül ábrázolva, egy kis Amerika-hype-pal megfûszerezve.....szép film. 10/10.
8/10
pihes 2016 márc. 24. - 14:21:49 8/10
(10/39)
A legjobbak közé sorolnám kategóriájában.
Témájával, örökzöld lehet...
10/10
caomilla 2016 febr. 29. - 11:48:50 10/10
(9/39)
Nagyon szép film. Romantikusoknak ajánlanám. A színésznõ annyira jól játszott benne. Elnéztem volna még. Humoros, drámai, nagyon át tudtam érezni, én is hasonlóan éreztem anno. 10/10
10/10
benvenuto1 2016 febr. 27. - 00:52:26 10/10
(8/39)
Igazi régimódi mozifilm. Közben felnõtt több nemzedék, akik újra felfedezik, hogy egy film ilyen letisztult is lehet, és a mesefigurák is lehetnek ilyenek, mint amilyeneknek ebben a történetben lenniük kell. Van ebben valami varázslat, amire csak kivételes tehetségek képesek.
10/10
TitusLivius 2016 febr. 25. - 10:33:13 10/10 Előzmény Sojuza
(7/39)
Gyönyörû, felemelõ film. "Kényszeredett üres mesefigurák". Hát persze, persze. Akárcsak az életben.
Sojuza 2016 febr. 21. - 17:06:43
(6/39)
Szép,szép,annak aki szereti a kényszeredett üres mesefigurákat...Végig úgy éreztem a Fõpróbát nézem,gondoltam mostmár jöhetne a film is...
Viktória0312 2016 febr. 19. - 22:57:34
(5/39)
Érdekes módon a majdnem két órás film tartalma dióhéjban elmondva 2 perc, de azt, hogy ilyen hosszúra nyújtják a történet elmesélését, aki megnézi a Brooklynt mégsem bánja. - Hogy miért az a cikkbõl kiderül!
https://szinesszinfalak.wordpress.com/2016/02/19/brooklyn-egy-igazi-klasszikus-romantikus-film/
Sonicated 2016 febr. 15. - 23:32:52
(4/39)
Ritkán látok ennyire tökéletes filmet. Eza film úgy volt rendben, ahogy volt. Díszlet, színészi játékok, casting, történet... Történet nem túl bonyolult, mégse sablonos, vagyis egy sablon történetnek sikerült egy nagyon jó kimenetelt keríteni, autentikus lett. Az egyetlen rossz az a közepénél van, mikor visszautazik. Az onnantól kiszámíthatóvá lesz, de aztán rájön az ember, hogy mégse, azt meg nem spoilerezem el, hogy miért.
8/10
Magnolia1 2016 febr. 08. - 15:48:38 8/10 Előzmény wintermoots
(3/39)
Bár még nem láttam A szobát, mégis egészen biztos vagyok benne, hogy Brie Larsoné lesz az Oscar. Ettõl függetlenül drukkolok majd Saoirse-nak. Hozzáteszem, a Vágy és vezeklésért anno sokkal inkább járt volna neki a szobor. De hajrá! :)
wintermoots 2016 febr. 05. - 20:40:36
(2/39)
igazán nyerhetne a film, színésznõ, forgatókönyv kategóriákban oscart, de sajnos aligha fog. pedig talán az év legjobb oscar-jelölt filmje.
gyereamozibabe 2016 febr. 05. - 14:46:54
(1/39)