wowow 2014 okt. 29. - 18:38:30
(76/96)
Láttam a csatornán reklámozni, hogy lesz Brutális kémia! A hétvége felé lesz az elsõ része. Persze abban is ez a gügye jóskapista lesz, úgyhogy sajnos nagy nézettségre nem számítok a magam részérõl.
10/10
nzs 2014 okt. 26. - 16:35:22 10/10
(75/96)
Nekem összességében tetszett az egész sorozat. Lehet, hogy kicsit érdekes a stílusa a mûsorvezetõnek, de szerintem nem zavaró. Egy nyers és száraz professzoros mûsorvezetõ nem hinném, hogy jobb lenne, hiszen ez egy tudományos szórakoztató mûsornak készült.

A tegnapi utolsó részben, mikor behívta a fizikatanár azt a 10/10-es bombázó lányt alanyként a Van de Graaf generátoros kísérlethez, akkor nekem is felemelkedett valamim, de nem a hajam. Ez már biztosan a Brutális biológia elõszele volt. :DDD
TerMiki 2014 okt. 25. - 16:19:46
(74/96)
Több pozitív bejegyzést találtam itt elõttem. Akkor biztos bennem a hiba. :( Most egyet megint megpróbáltam megnézni és alkalmazkodva az állítólagos közizléshez - "megszokni"... Nem sikerült!
Ennél dedósabb, bunkóbb nyihogást, röhögést minden bohóctréfát alúlmúló eseményen még nem láttam. Ritkán fordul elõ, de a reklámblokk nyugalmasra szakította meg ezt a idióta nyerítõgép hadoválását...
Jól látom, hogy a "mérnökúr" alkalmazkodott ehhez az aberrált pojácához? Már õ is kezdi?... Gratulálok a rendezõkémnek. Nem tudom, ki az, mert számomra teljesen érdektelen... Nem próbálkozok újabb BF "megtekinteni"...
wowow 2014 okt. 17. - 22:05:42
(73/96)
Azt gondoltam, hogy a korábbi hibákból tanultak a mûsorkészítõk. De nem. Az új évad epizódja is egy trágyafos. Errõl nagyrészt a mûsorvezetõ tehet. Vegyék ki a mûsorból ezt a macskajancsit, tegyenek be egy értelmes, normális embert, aki nem akar idétlenül feltünõskdni, hanem a közlés az egyedüli szándéka. Már sokat javulna a mûsor színvolnala.
planeta 2014 okt. 12. - 22:30:21
(72/96)
A mûsor maga teljesen oké lenne, de nem tudom felfogni, hogy került a mûsorvezetõ helyére ez a bazári majom... Én nem követem figyelemmel a celebvilágot, szóval (bár készséggel elhiszem, hogy ez az ürge egy "népszerû" celeb) csak annyit látok, hogy egy idegesítõ ripacs ugrál folyton a képernyõ közepén. Nagyon zavaró, fõleg, mert ez elvileg egy ismeretterjesztõ sorozat akar lenni, és nem egy gagyira sikerült vígjáték - és én szívesen nézném, de ez a mókus élvezhetetlenné teszi.
10/10
jessm 2014 okt. 11. - 19:53:45 10/10
(71/96)
Magyarázza már meg valaki , hogy miért is nézhetetlen a mûsor??? Szerintem teljesen rendben van, a számommra egy kevelt angol mûsor The Secret Life of Machines, 21 . századian, magyarul, és fizikásabban.
Igaz, hogy nem láttam az összes részt ,de azokat amiket láttam azok teljesen rendben voltak. Nem vagyok kamasz, De gimiben értékeltem volna egy ilyen mûsort, amikor a legtöbb középiskolában borzalmas a fizika oktatás. Ezek müsorok ösztönöztek volna, hogy jobban utána nézek a témáknak.
A nem túl fizikus gondolkodású anyukámnak is tetszett, mindent értett.
Persze felszínes , ez igaz, de ez érdeklõdés felkeltésére van, esetleg akik kedvelik a fizikát azoknak egy kikapcsolódás... Nekem legalábbis az volt...
Annak aki meg háborog , hogy rossz, üzenem, hogy inkább nézze ezt mint az Édes életet, vagy az ismeretterjesztõ csatornákon elburjánzott Licitvadászok és többieket, amik szerintem nézhetetlenek.
Az utolsó felvetett probléma , hogy a kamaszok valószinû nem nézik, az meg szülök és iskola hibája, nem pedig a mûsor-é, nekem anno tetszett volna....
1/10
hke 2014 okt. 11. - 06:22:38 1/10
(70/96)
A magyar Spektrum egyetlen célja hogy a nézõszámot nullára olvassza. Az aktuális kincstári celeb szerepeltetése (több milláért) erre kiválóan alkalmas, hiszen semmihez sem ért. Ezt mutatja hogy a hírek szerint a biológia és kémia tantárgyak sem ússzák meg nélküle.
A tizenévesek inkább a kísérleteket néznék meg a "bárgyú troll" nélkül.
TerMiki 2014 okt. 10. - 06:09:49 Előzmény Szilvia Jónás
(69/96)
Kedves Szilvia
Valóban nem egyetemi oktatómûsor. De szeretném a figyelmét felhívni, hogy kevés kivétellel a diákok sokkal szellemesebbek, mint ez a pojáca! De kétségtelen, hogy van egy minimális réteg, aminek tetszenek a legcsámpásabb bohóctréfák is.
Ez a szûk réteg láthatóan, illetve hallhatóan az EU parlamentbe is bejutott. Miután Navracsics Tibornak az az idióta Sonnenborn feltette az elhíresült kérdését, határozott kuncogás, nevetgélés is hallható volt a parlamenti közvetítésben.
El kell ismernem, a pojácaságnak van "táptalaja" - csak nem az a szélesebb "tábor".
1/10
csobyzoli 2014 okt. 09. - 12:37:11 1/10
(68/96)
Már eleve a cím is elég primitív és bunkó. A hülyegyerek miatt egyébként is nézhetetlen mûsor nem fogja "megszólítani" még a primitív és bunkó kamaszokat sem! Hiába a töménytelen sok reklám szinte mindenütt, még a sport tévén is!
A készítõknek tán több Öveges fizikát kellett volna nézni, vagy olvasni!
femark 2014 okt. 04. - 22:15:49 Előzmény TerMiki
(67/96)
Ne a Portot hibáztasd, õk csak kiadták a hirdetési felületüket. Inkább a Sprektum a hibás. Már megörültem, mikor az ajánlóba nem láttam a kedvenc mûsorvezetõnket "Pistát", így gondoltam belenézek, hátha jobb lett. De nem "Pista" még mindig itt van, a színvonal maradt.
Szilvia Jónás 2014 okt. 04. - 15:27:19
(66/96)
Mintha itt sokan elfelejtenék, hogy nem egyetemi oktatómûsor, gyakorló fizikusoknak.... Ez a fizika Kamaszaggyal érthetõvé tétele. És arra tökélete. Mert igen, egy középsuli másodikban, még az elitgimiben fizikafakton is be fog szólni valaki, hogy mikor robbantunk már, és jön a röhögés..., nemhogy olyan ember, aki nem is tudja összekötni a dolgokat, hogy minden fizika is.

Most komolyan az az érv, hogy nem ad masszív részletes tudományos magyarázatot? nem is arra van! arra vannak más mûsorok, ha már fizikával foglalkozol. ez a mûsor arra jó, hogy ráeszméljenek sokan, hogy hoppá, a fizika az nem pusztán képletek, meg tankönyv. meg bemagolandó száraz szabályok. Hanem mindenben benne van.

Öveges professzort nem érdemes mégegyszer leforgatni, mindenki használja a kísérleteit. De azt nem biztos, hogy érdemes tvbe tenni, ami bárhol megtehetõ. Az pont nem fogja meg a kamaszagyat, aki a lejtõrõl, egybõl arra gondol, hogy hol fog leszáguldani. a hajításról meg már nem a csúzli, hanem egy óriáskatapult ugrik be neki.

Szerintem jó a mûsor, abszolút fizikaszakkör jellege van.
TerMiki 2014 okt. 03. - 09:22:24
(65/96)
Tisztelt portponthu
Semmivel sem lesz nézettem ez a súlyosan primitív, bunkó mûsor, ha a falméretû reklámját ide fagyasszák a képernyõmre! :o
A "gazdakanális" is vasalja rá ezt a csámpás reklám lapulevelet az éppen futó más, talán nézhetõnek tûnõ, infantilizáló mûsorukra! :o
1/10
offtopic
hke 2014 szept. 27. - 17:47:54 1/10 Előzmény István Vályi
(64/96)
Vályi úr ön téved, ez ismeretterjesztõ ÉS NEM SZÓRAKOZTATÓ mûsor.
Véleményem szerint az nem egyenlõ az ön által túlzásba vitt gagyiság erõltetésével. A nézõket tisztelni kell. A jelenlegi oktatási rendszerben úgyis azt próbálják megvalósítani amit ön, vagyis az a jó honpolgár aki buta mint a tapló.
István Vályi 2014 szept. 26. - 13:09:23 Előzmény Kecsu
(63/96)
Tévedsz. Ez nem egy tudományos mûsor, ez egy ismeretterjesztõ ÉS szórakoztató mûsor. Nem a Delta. Hozzászólásod második fele pedig csak téged minõsít, mert nem hinném, hogy bármennyi jogod is lenne a zsebemben turkálni. Vagy alá is tudod támasztani valamivel? Mert ez így csak nettó rágalmazás.
István Vályi 2014 szept. 26. - 13:07:08
(62/96)
Bármikor megteheted. Megadjam a szerkesztõség címét, vagy az impresszumból kibogarászod magadnak is? Itt megtalálsz.
bitor 2014 szept. 23. - 02:16:46
(61/96)
"...kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk...." de ezt már írták....

A címe természetesen a "brutálisra fogékony" fiatalokat szólítja meg és maga a mûsorszerkezet is mintha rájuk számítana. Mondjuk nem értem, miért is kell azt gondolni, hogy az összes fiatal hibbant, vagy miért kell a hibbantsághoz asszisztálni? (de tudom) De a problémám az, hogy a bejegyzések között viszonylag kevés tini posztolót vélek felfedezni, ergo nem nézik. (vagy csak tesznek a Port.hu-ra) Azonban én félek, hogy a mûsor nem jól lõtte be a célközönségét, mivel a többieket, akiket érdekelne a téma, gyak. az õrületbe kergeti a brutálisan bugyuta stílusa. Sajna ez a gagyi, vicceskedõ, nem igazán tudományos, elnagyolt, máskor hatásvadász, megmégsorolhatnám stílus egy globális tendencia....
TerMiki 2014 szept. 13. - 08:19:47 Előzmény Kecsu
(60/96)
Kecsu úr/hölgy. Írja: "Értem a trendi megjelenést". A trendiség ebben nem az elviselhetetlen pojácaság, hanem az "óccsóság" majmolása. Már a nagy nevû kanálisok is - Nat Geo, Disc., stb. - is az infantilitás határa alá züllesztette magá, mert így sokkal olcsóbban ontják a szart. Igen, már õk is a szart nyomják. Számomra azok a tudósok, aki ezekben a szereplést vállalják, egyszerûen lejáratják magukat. Az elszaporodott - a "legóccsóbb" - melós VV-k közé keveredõ egy-két értelmesebb ismeretterjesztõ mûsor is inkább népnek gügyögõ hülyeség.
A magyar fordítások még ezeket is alúl múlják. Nálam még valahogy tartják magukat a "Hogyan készül?", "Hogyan csinálják?" mûsorok. Igen ám, de a magyar fordításban hegesztés-forrasztás találomra, ahogy eszükbe jut, minden megmunkáló eszköz "penge", minden megmunkálás "csiszolás". Isten bizony az egyik epizódban "a penge csiszol"... Akkor mi van, ha olyasmit látok, amihez nem értek? Megtanulom a baromságaikat?!
Ja, a "Melós való világok". Azok a legolcsóbbak és számomra nézhetetlen tobzódmányok! A teljesség igénye nélkül:
A fûrész ördögei, A világ legvagányabb kamionosai, Amerikai kincskeresõk, Aranyláz Alaszkában, Autókereskedõk, Cefrekirályok, Csomagcsaták, Favágók bevetésen, Fejszeforgatók, Fuvarozók háborúja, Kanadai raktárárverések, Konténervadászok, Légi favágók, Licitvadászok, Raktár-háborúk, Raktárvadászok, Texasi raktár-háborúk, Tonhal-csaták, Zálogcsillagok - és így a végtelenségig.
Ennyit "dióhéjban"! :D
Kecsu 2014 szept. 03. - 11:52:24
(59/96)
Nagyon kíváncsi lennék Härtlein Károly véleményére itt ezen a fórumon. Vályi úgysem tud olvasni, csak a honoráriumát.
Kecsu 2014 szept. 03. - 11:41:27 Előzmény Jojjo
(58/96)
Nem csak mi látjuk így.
Kecsu 2014 szept. 03. - 11:39:56
(57/96)
Az igazság az, hogy kedvelem a Brutális Fizika címû, a Spektrumon bemutatott filmjeit. Na de! Vályi István annyira brutális, hogy miatta nézhetetlen. Egy tudományos mûsor, - mert az - nem kellene benne marháskodni. Szerényen de sokkal többet adhatna Vályi. Értem a trendi megjelenést. Értek én mindent. De hát ez mégiscsak egy oktató jellegû mûsor. A professzor úr is néha fejét csóválja miatta. Látni a bosszankodó mosolyát ... :-P