Téma: Bug

10/10
architectname 2020 okt. 29. - 13:21:40 10/10
(6/6)
kiválóan lerja a film a paranoid skizofréniát, annak folyamatát, és lehetséges végkövetkezményét is
1/10
bahamen8007 2014 jan. 12. - 01:56:07 1/10
(5/6)
Akit érdekel a színészi alakítás, az nézze meg, de aki nem akar elvenni 102 percet az életébõl,az inkább ne!
Wilde 2010 jún. 26. - 14:39:20
(4/6)
Bár nem tudom, hogy ilyen filmekre miért nem csapnak le itthon, de legalább dvd-n illene kiadni.
William Friedkin rendezett két überelhetetlen filmklasszikus, egynéhány gyengébb mozit meg néhány vállalhatót. Amit kedveltem mindig is a rendezõben, a brutalitás hétköznapian való ábrázolása, nem fukarkodik a vérrel, ha annak oka van kibuggyanni, de soha nem hatásvadász mód(pedig horror is van a számláján, sõt egyik filmklasszikusa minden idõk leghíresebbje mûfajában).
Ez a film a paranoia mozija, annak ábrázolása hihetetlen színészi játékkal és közepes rendezéssel. A helyszín szinte egyetlen szoba, a kamera nem is nagyon lopakodik a négy falon kívülre, és bár a költségek emiatt nem verhették az eget, de amit illett, megcselekedték az alkotók.
A történet kicsit suta és ostoba, ám ezt feledteti Ashley Judd és Michael Shannon briliáns játéka. Judd talán még sosem volt ennyire visszataszító, Shannon-nak pedig valahogy ezek a beteges, õrült, mégis, valahol intelligens karrakterek fekszenek igazán.
A végén pedig csak süppedtem a székbe, bár fel van építve egész jól az õrület, azért amikor ketten seperc allatt egymás mondatára rácsatlakozva levezényelnek egy hihetetlen történetet, egy összesküvést, amiben mégis van valami perverz logika, no ott látszódott, ez a kamaradarab mennyit köszönhet ennek a két embernek. Persze illik megemlíteni Harry Connick Jr.-t, aki pár perces jelenlétében szintén remek, és hamar kiderül, nem õ a legveszélyesebb vadállat a környéken.
Nem hinném hogy népszerû mozi lenne amúgy, dehát ki szereti nézegetni emberek becsavarodását, amikor épp elég tré van életünkben, nem igaz?...:))
8/10
skillet 2010 máj. 03. - 09:52:04 8/10
(3/6)
nem volt rossz. picit beteg, de azért nem rossz.
egyedül kell nézni!
az, hogy a film nálunk nem jelent meg, annak gyakorlatilag semmi köze sincs ahhoz, hogy jó a film vagy rossz. nem ilyen szempontok döntenek. de ezt most hagyjuk.
érdekes rendezés. a színészek jól játszottak.
furán éreztem magam közben. ideges voltam. nem a film idegesítõ, hanem maga a helyzet feszélyezett, a jelenetek. érdekes volt.
furcsa, de nem rossz. egyszer nézhetõ.
4/10
leja 2010 ápr. 21. - 03:24:59 4/10
(2/6)
egyik legmegrendítõbb horrorfilm? ekkora irtózatosan idegesítõ baromságot rég láttam
spoiler: egy pillanatra sem tudtam belegondoni (nem hagyták), hogy lehet valami az elméletében az idiótának

hát nem csoda, hogy nem importálták a filmet
Bru 2009 jan. 03. - 18:33:48
(1/6)
Becsapós a dolog, az elõzetes, a marketing. Én örültem h nem olyan lett.
Érdekes volt. Lehetne mit javítani rajta, de az ötlet nem rossz. A buktatója a filmnek az h nem horror, így ne Jason-ön belezésre számítson az aki megnézi. Tetõpont itt is van persze, de nem igazán arról szól a film, hanem inkább az odavezetõ útról. Jóval komolyabb mû mint amit manapság horrornak neveznek. Nem feltétlenül jobb, de mindenképp más.
Ez a 'Bug' benned is ott van! Ezt a 'Bug'-ot érzed épp mászni a combodnál! :D