8/10
suxel 2014 dec. 08. - 21:59:38 8/10
(1004/1024)
Hanyadik résznél tartunk pontosan? :-) Kicsit lusta vagyok utánanézni, csak a leírások alapján nem ugrik be. Olyan 60-65 környéke?
Alicante 2014 dec. 08. - 20:43:53
(1003/1024)
Biztos már említettem én most nézem a sorozatot. Ami a mai részben volt Lupe atya részérõl, az teljesen felháborított. Csodálkozom, hogy nem tiltakozott a Katolikus Egyház! Szerintem bûnpártolást követett el a pap azzal, hogy õ is tudja az igazságot Estefaniával kapcsolatban persze Carminától, de õt a gyónási titok alól felmenti a kb. 10-12 évvel ezelõtt történt eseményekrõl, de mikor konkrétumokkal szolgál Paloma nagymamája megtiltja neki, hogy elárulja az igazságot. Milyen ember ez a pap??? Estefania méltatlan sírban van ártatlan létére eltemetve és Elisa is ennek az áldozata Carmina miatt...akkor mégis miért védi még mindig? Tudom mindez a forgatókönyvíró kívánsága volt, de azért ez gyomorforgató!!!

Spoiler: utánanéztem a történet folytatásának, aki megtudja az igazságot mind meghal! Spoiler vége!
Apró örömök, rengeteg pénz kaszálás a rendezõknek, nagy gratula!!!!!
10/10
csikosi 2014 okt. 22. - 14:54:04 10/10
(1002/1024)
Elégette a bizonyítékot elisa apja.
nem tudom igazából mit gondolt az egészrõl?!
Alicante 2014 okt. 20. - 21:18:57
(1001/1024)
Na a mai epizódban meg oldották a hamisítást DNS ügyben. Milyen fejlettek Carmina ismerõsei! :-D
Az apja is inkább Carminának hisz pedig látja, hogy a lánya tisztességes és nem vak!
Florencia is nyugodtan találkozhat a központban Enrique-vel azt senki nem látja ugye? Még puszilgathatja is az rendben van, de Elisa a romlott lány!
A gonoszság még csak most kezdõdik és tart még legalább 120 részen át.
8/10
suxel 2014 okt. 16. - 21:30:38 8/10
(1000/1024)
Merre jár a történet? Most halt meg Blanca?
8/10
suxel 2014 okt. 15. - 21:49:53 8/10
(999/1024)
Szerintem is oké, majd ahogy halad elõre a sorozat, kíváncsi leszek, lesz-e olyan, aki hozzám hasonlóan a második felét jobban élvezi majd? Pedig az a nyújtás. Nekem az eleje elég hullámvasút szerû volt, kb kétrészenként nézhetõ, fenn és lenn.
8/10
suxel 2014 okt. 15. - 21:48:02 8/10
(998/1024)
Ez a Blanco-Pena novelláknak a sajátossága. Ezt ugyan nem a Blanco-Pena házaspár írta, csak az eredetijét azt dolgozták át. A szenvedõ fõhõsnõ, akit egy egész falu utál, vagy az utálat nem is olyan fontos, de a lényeg, hogy el kell veszítenie a legtöbb hozzátartozóját, maximum egy maradhat. Itt a gyilkolászás nagyobb méreteket öltött, mint az eredetiben. Estefania és Rosendo ott is meghaltak az elején, ez az alapbonyodalom, Kenia ott meg volt, Augusto karakterének megölése ott szerintem még brutálisabban van mutatva, meg ott Lupe atyát nem iktatták ki.
Õk csinálták többek között az itthon látott sorozatok közül az El Manantialt, ahol csak a pap maradt meg Alfonsinának- Anya, apu, nénike meghalt, jah meg a végére lett egy testvér. Vagy nem láttuk itthon, de õk csinálták a Mi Pecadot: ott meghalt, anyu, apu, kistestvér.
8/10
suxel 2014 okt. 15. - 21:35:36 8/10
(997/1024)
viszont azt nem tiltja senki, hogy Ramóna az igazságot elmondja sokkal elõbb mint a vége elõtt Elisának, Damiannak és Alfonsinának. --> ez van azzal magyarázva, hogy kb a 60-as részek közepéig Ramona az évek során a csöppnyi agyával nem volt képes összrakni a történetet, s nem tudja biztosan, nem tudta jól értelmezni Estefania szavait. Amikor beszél, nem sokkal utána meghal Augusto, s fogja Lupe mondani neki, hogy nem az õ hibája, nem az õ hibája, de nem fogja felfogni akkor sem.

Az adaptáció viszonylag gyenge írók kezébe került, s a lóláb kilóg ugyanígy a Szerelem zálogba címû sorozatnál is, mert ugyanezek csinálták azt is. Bár még mindig inkább ilyen írók legyenek, mint a Maricruz esetében.

Van a sorozatban jó pár elem, ami az eredetiben nem volt: Kenia karaktere vagy Florencia álterhessége.
8/10
suxel 2014 okt. 15. - 21:28:43 8/10
(996/1024)
Ez egy olyan pontja az egésznek, ami kidolgozatlan maradt. A nézõ mire gondolhat egyáltalán? Elvették a papírt, azt elvitték valami hamisító cimborának, de nem láttuk. Viszont feltételezhetõ, hogy azért kórházi pecsét meg egyéb specifikus azonosítók akadnak rajta, s azt nem két perc megcsinálni. Ugyanakkor azt sem hiheti a nézõ, hogy La Ermitaba minden nap megy olyan kocsi, olyan okmányokkal. Igen, jó kérdés, hogy ki vitte be? Azért az ilyen küldeményeket nem azzal intézik el, hogy bedobják a postaládába és kész, hanem átvételnél alá kell írni, személyazonosításnak kell megtörténnie. Gondolom azért lett ez a részlet ennyire gyatra, mert a 96-os verzióban, amely csak 93 rész volt, szerintem ez így konkrétan nem volt benne. Nem tudom akkor mennyire volt megoldható a DNS-teszt, így ott lehet simán beletörõdött az Augusto karakter abba, hogy nem õ az apa, mint itt is tette sok-sok éven keresztül.

Igen lesz álcázott terhesség. Florencia lesz az, már ott akarja hagyni La Ermitat, amikor is Alfi maradásra bírja egy zsarolással, és szó szerint kötelezi, hogy szüljön neki unokát. A bajok ott kezdõdnek, hogy Florencia meddõ, viszont baba meg kell neki, s pont kapóra jön majd, hogy az orvos lánya terhes lesz, s kétségbeesésében tõle akarja majd megszerezni, viszont amikor az apja meghal és Sabrina is elvetél, onnan arra használja fel a terhességét, hogy bosszút álljon Alfin a zsarolásért, amiért úgymond tönkretette az életét. És mi a legegyszerûbb mód, amikor Damian persze mattrészeg, mert azt hiszi Elisa a testvére. Viszont az értékelendõ, hogy nemcsak melléfekvésrõl van szó, hanem tényleg lefekszik Florenciával, arra azért még csak képes, jah és Alfi hívja majd fel a figyelmet Florenciának a lehetõségre. Jah két résszel késõbb van egy második menet, az magától jön majd, persze lesz elõtte egy kis durci Flor részérõl, amikor Elisanak szólítja Damian, s de végül az ágyban kötnek ki, s reggel úgy kopogás nélkül bemegy Alfi, és na de mi ez mégis. Mekkora egy sz*ka az a nõ, két résszel elõbb a részeg fia ágyába löki a kedves "menyét" majd két résszel késõbb meghökken, hogy mégis mi ez. :D :D :D
Alicante 2014 okt. 15. - 20:34:09
(995/1024)
A forgatókönyvíró nem volt kegyes Elisához és a nézõkhöz sem. Gyakorlatilag kiírtatta Elisa családját és a gonoszokat mind meghagyta, mert folytatódnia kell a vérengzéseknek. Aki megtud valamit az igazságról: likvidálás!!!
Mintha ebben a faluban terroristák uralkodnának. Igaz ez sem volt másképp, de ott legalább a gonoszok is írtották egymást: az Örökségben.
Theine 2014 okt. 15. - 13:04:53
(994/1024)
"Augusto halala utan ramona meginkabb hallgatasba burkolozik, mert sajat magat fogja okolni a halalaert. Meg majd megy is Lupe atyanak gyonni,"

A pap még gyilkosságok esetében sem mondhatja el a gyónási titkot, viszont azt nem tiltja senki, hogy Ramóna az igazságot elmondja sokkal elõbb mint a vége elõtt Elisának, Damiannak és Alfonsinának.
Lupe ebben felelõs, mert biztatnia kellett volna az asszonyt, hogy ez az igazságtalanság minél hamarabb kiderüljön.
Tudom minden azért történik, hogy tudják nyújtani az epizódokat, de Estefánia sokkal elõbb megérdemelt volna egy rendes temetést és az emberek tiszteletét, (Elisa is) de a gonoszság gyõzedelmeskedik 150 részen át, na ezt kell ezeknél a szappanoperáknál megemészteni!
Theine 2014 okt. 15. - 12:57:31
(993/1024)
Augusto és Elisa DNS vizsgálatára gondoltam. akár Gabino, Horatio, akár másvalaki hogy tudja meghamisítani technikai felszerelés nélkül egy vizsgálatot?...tollal beleír?...egyébként ki adta oda végül Edmundónak, mert õ fogja közölni a hírt Augustóval?!

Úgy tudom lesz megint egy álcázott terhesség Florenciától miután Damiant leitatják a kocsmában. Ez is sorozatosan megjelenik a mexicoi szappanoperákban. (lásd. legutóbb a Riválisokban Ivana, elõtte a Szerelem nevében szintén Altair Jarabo, még eszembe jutott az Árva angyal Ana Juliája)

A bölcsõhalál történetével nincs baj és azzal sem, hogy Edmundo meghamisította a terhesség kezdetét.
8/10
suxel 2014 okt. 14. - 21:35:13 8/10
(992/1024)
Szep emlekeim vannak rola, bar lehetett volna rajta javitani, kicsit rovidebbre vagni, de kozel sem olyan remes, mint a Maricruz. Ezt tukrozii az ertekelesem is 4 vs 8.
8/10
offtopic
suxel 2014 okt. 14. - 21:29:51 8/10
(991/1024)
Augusto halala utan ramona meginkabb hallgatasba burkolozik, mert sajat magat fogja okolni a halalaert. Meg majd megy is Lupe atyanak gyonni, vagy sirva mondja el neki valami ilyesmi, hogy o olte meg don augustot.

Nekem a kedvenc bena gyilkossagos reszem az, amikor guidot megoli ingrid, haromszor fejbe veri a pisztollyal, majd pucerra vetkozteti es bevagja a zuhany ala. S mit ad isten, ez baleset volt, beverte a fejet a zuhanyzoban, biztos haromszor esett el es a harmadik volt vegzetes vagy biztos Ingrid az orult pillanataban haromszor ugyanarra a helyre talalt oda neki, haha. Ezen jot nevettem. Amugy igen kb harminc reszenkent van a sorozatban egy gyilkossag. Mondjuk Lupe atya az elozmeny sorozatban nem halt meg.

Nekem a sori vegere,masodik felere florencia lett az egyik kedvenc karakterem, onnantol kezdve hogy asszem a 74. resz vegen alfi megzsarolja a repterre vezeto uton.

Viszont azt nem bocsatom meg az iroknak, hogy a ket fiubol a vegere tok hulyet csinaltak elsonek damianbol, majd kesobb gaelbol is. Bar annyival javitottak rajta
Mizsitimi 2014 okt. 14. - 21:20:44
(990/1024)
Már láttam, amikor elõször adták le! Én imádom ezeket a filmeket, bár némelyik bugyuta módon van megírva, rendezve, de elvarázsol a táj, a miliõ, a haciendák. Nekem tetszett ez a film!
8/10
suxel 2014 okt. 14. - 21:20:28 8/10
(989/1024)
En nem emlekszem arra, hogy carmina hamisitott volna. A bolcsohalalt halt babaval kapcsolatban a terhesseg idejét a falusi doki hamisitotta meg, Edmundo. A dns teszt eredmenyenel meg gabino es horacio lestoppoltak a kocsit, es elvettek az iratot a szallitotol. Es utana nem mutattak, de szerintem a sracok vegeztek a piszkos munkat. Mar sajnos nincs meg a gepemen, de ez a 32 vagy 33 resz esemenye kell, Hogy legyen. Amugy sok logikatlansag lesz benne, foleg a masodik feleben, viszont kommentjeimbol lathatoan en elveztem.
offtopic
Teréz anyu 2014 okt. 14. - 20:39:10
(988/1024)
Azt szeretem ezekben a brazil, mexikói sorozatokban, hogy a csajoknak tök szép a szemöldöke.
Theine 2014 okt. 14. - 20:37:14
(987/1024)
Látom az elõzõ hozzászólásokból, hogy sokan látták már a sorozatot. Én most nézem elõször.
Úgy gondolom nem kell spoilert írni, mivel már kitárgyaltátok a történéseket.
Egy kicsit beleolvastam az epizódokba, ami most fog következni: hihetetlen, hogy egy falu tudatlan, mûveletlen lányának, Carminának van olyan technikai felszerelése amivel hivatalos okiratot csak úgy hamisítani tud és ezt az okiratot a falu orvosa is elfogadja!?

A másik észrevétel hosszabbítás miatt, mikor az igazságot Carmina és Gabino veszekedésének kihallgatásakor Blanca is megtudja a f.könyvíró jóvoltából õt is kiiktatja úgy mint késõbb Augustót. Ramóna Paloma nagyija is csak úgy élheti túl, hogy már csak 10 résszel a befejezés elõtt leplezi le Carminát Estefánia ártatlanságával kapcsolatban. Eddig hallgatott hosszú éveken keresztül, pedig tudta, hogy az apja és Carmina megkeseríti Elisa életét, ráadásul Estefániának rendes temetése sem volt. Azt is elviseli, hogy Alfonsina, Damian és az egész falu egy ártatlan nõt és lányát ítéli el olyan tettért, amit Stefi húga követett el. Itt is a rengeteg gyilkosság megtorlatlanul, kivizsgálatlanul marad, nem tudom az elõzõ kommentelõk ezt hogy viselték el?

Aki most nézi - velem együtt - jó szórakozást! :)
10/10
Milibindi 2013 jún. 08. - 01:10:38 10/10 Előzmény iriszke1
(986/1024)
Nekem tetszett az utolsó rész! Aranyosak voltak a kicsik Paloma két kislánya és Elisa kisfia is :) Én azt furcsáltam hogy az idõsebbik kislány Remedios lett és nem Paloma, hiszen Paloma a terhessége alatt többször Palomitának hívta!
10/10
kazsagx 2013 máj. 25. - 23:51:35 10/10 Előzmény suxel
(985/1024)
Nekem a hosszusaggal meg annyira nem is lett volna bajom,csak azzal az 1 hettel,amit Te is emlitettel,na az felesleges volt.Meg ugye a Gael-Paloma civakodast is nagyon elhuztak,en azt elinteztem volna hamarabb,az Elisa maniaja sok volt,de egyebkent szerintem izgalmas volt,nem unatkoztam es jo volt.a szereplögarda! :)
A Prizma es Rtl es a Sorozat+ összetartozo csatorna,szoval max.tenyleg par ev mulva lenne az ismetles,igy is bele-bele nezek a Prizman,fedezek fel dolgokat,amik eddig elkerültek a figyelmemet. :)
Remelem összel a Sorozat+ vesz valami jo kis telenovellat. :)