Ágnes Polcsik 2016 márc. 27. - 15:56:56
(477/497)
Nem tudtam végignézni, szerintem ez a feldolgozás siralmas. Nekem megvan DVD-n a 1995-ös, ha valamit sokat nézek, akkor az az. Hû a könyvhöz.
URI 2016 jan. 02. - 16:35:00
(476/497)
Én sem értem miért égeti szét magát a BBC ezzel a filmmel, mikor 1995-ben egy közel tökéletes filmadaptációt alkotott.. Talán túl népszerû lett a 95-ös változat? http://www.imdb.com/title/tt0112130/?ref_=fn_al_tt_2
Lilko03 2015 dec. 11. - 22:37:58
(475/497)
Ez a film tényleg tragikus. A BBC sorozat nagyon hûen visszaadta a könyv hangulatát és még a dialógusok is szinte egy-az-egyben megfeleltek a könyvnek. A szereplõk is tökéletesen megfeleltek Austen világának. Én a BBC-sorozat hatására olvastam el a könyvet, amit azóta már vagy háromszor elolvastam. Ez a film pedig egy nagy nulla. A legjobb szerepeket valósággal kiherélték: Mr. Darcy vagy Collins, de Lisa anyja is ebben nagyon hervadt. Kár volt ezt a filmet megcsinálni.
1/10
minili 2015 nov. 01. - 12:06:52 1/10
(474/497)
Szörnyû! Nem hiszem, hogy akkoriban az úrikisasszonyok ennyit rohangáltak volna. Kb. ennyi maradt meg nekem ebbõl a változatból, hogy futkorásznak össze-vissza. A BBC sorozat 10/10 erre meg mínuszt adnék, ha lehetne.
1/10
filmróka 2015 aug. 15. - 22:01:31 1/10 Előzmény Kaliff
(473/497)
Tökéletesen egyetértek! Keira Knightley affektáló, idegesítõ, vihorászó (vicsorgó) fruska, szemben az eredeti regényben szereplõ Elizabeth Bennet okos, bölcs, kellemes humorú, értelmes nõi figurájával. Tragikusan vacak ez a film a BBC sorozathoz képest, az 10/10, ez illúzióromboló és 1/10.
Kaliff 2014 dec. 28. - 11:10:54
(472/497)
Ez a film szerintem borzalmas!

Én elõször a Colin Firth & Jennifer Ehle szereposztásban láttam a minisorozatot, nem is tudtam, hogy újrafeldolgozták. Keira Knightley szerintem ebben a filmben nem nevet, hanem vicsorog, nem játszik, hanem megjátsza magát, nem mereng, hanem kifejezéstelenül bambul, nem felzaklatott, hanem hisztis picsa, nem öntudatos fiatal hölgy, hanem öntelt vidéki parasztlány.

A férfifõszereplõ gyakorlatilag lemásolta Colin Firth alakította Mr. Darcy-t, a többi szereplõnõ (a Benett lányok) pedig úgy néznek ki mint valami mosónõk a múlt század végérõl. Néha már frankón azt várta, mikor ficcen elõ valami hónajkutya, akkora igénytelenséget mutattak be a készítõk, és ez nem csak a rendkívül rossz jelmeznek tudható be. Az arcok folyamatosan becsillannak, fénylenek bele a kamerába, a ruhák szakadtak, ízléstelenek (még a gazdag Darcy és Bingley hölgytagjaié is) a korhû jelmezre nem volt pénz, az egész valahogy összetákoltnak tûnik.
A ruhák stílusa keveredik (nem megfelelõ korú kalapok, ruhák, behúzások). Az egyik lány ruhája korhû, a többi tízé már nagyon nem. A férfiruháknál is dettó ugyanez a probléma. Bingley haja olyan mintha valami új XXI. századi trendet akarna teremteni, megjegyzem mostanra tényleg ezt lett a divat. Darcy feje olyan mint egy szopottgombóc. Elizabeth haja borzalmas, mintha folyamatosan zsíros lenne, a szemébe lóg, a színésznõnek pedig szerintem nagyon nem állt jól ez a frizura. Mellesleg nem is volt korhû.
Nem csak a ruhákkal, hajviselettel volt gondom, hanem a helyszínekkel is. A Benett ház túl parasztos volt a család anyagi viszonyaihoz képest, a Darcy birtok meg túl csicsás szinte hercegi (pedig nem voltak olyan rangban). A regényt olvasva nem ilyennek képzeltem egyik helyszínt sem, és az eredeti minisorozatban jól választották meg a helyszíneket, tényleg minden passzolt. A sok apróság amitõl hiteles lesz a történet. A ruhák, haj, smink, zene, tánc koreográfia, a környezet.
Ebben sajnos semmi nem passzolt egymással, ez nagyon meg is látszik az egészen. Kínszenvedés az egészet végignézni. Keirának meg szólhatott volna valaki, hogy ne vicsorítson már minden 20 percben 32 foggal, nagyon kínos az egész játéka. Nem is értem, hogy jelölhették Golden Globe-ra. A szereposztással is bajom van, egyáltalán miért egy anorexiás lény játsza el a XIX. századi épphogy nemes angol kisasszonyt? Látott már valaki korabeli festményeket? Nem lapos deszkák voltak azok a lányok, hanem nagyon is nõi alakjuk volt!

Ha valaki hiteles korabeli színészi játékot akar látni akkor inkább az Colin Firth-Jennifer Ehle szereposztással nézze meg!
Másik ilyen korabeli történet ami szerintem hiteles és szórakoztató az az Értelem és Érzelem Kate Winslettel és Emma Thompsonnal. Nagyon egyben van minden apróság abban is.

Vannak filmek amiket felesleges remake-lni.
stenimore 2014 dec. 25. - 22:29:05
(471/497)
Pár éve folytatásos sorozat volt ebbõl ,és az igen jó volt.Kérdés hogy egy filmbe sûrítve milyen lett?A veszélye fennáll hogy a finomságok elvesznek belõle és egy kivonatos gyengébb verzió lesz ,majd kiderül.
10/10
Hematit 2014 dec. 24. - 18:10:18 10/10
(470/497)
Örök Kedvenc ! Nem sok film van,amit sokszor megnézek, ez a film az! Imádom! :)
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! :)
10/10
filmimádóó 2014 máj. 17. - 11:52:55 10/10
(469/497)
Nekem nagyon tetszik ez a film, teljesen lekötött. Keira Knightley és Matthew MacFadyen szerintem nagyon jól játszottak ebben a filmben. A történet is remek, nekem egyetlen része sem volt unalmas. Eddig csak eredeti nyelven láttam, ezért majd szeretném magyar szinkronnal megtekinteni. A film 10/10
trudy 2014 máj. 10. - 01:54:58
(468/497)
Nem kötött le... bár a szereplõk egész jól ki lettek válogatva, Keira Knightley ebben a filmjében is gyenge, nem elég kifejezõ a játéka. Az a helyzet, hogy én olvastam is ezt a könyvet nem is olyan régen, de semmire nem emlékszem belõle, valószínûleg azért, mert banálisnak találtam a történetet, és ebben a film is megerõsített. Hagyján, hogy a történet teljesen valószerûtlen, de a szerelmi szál abszolút nincsen kidolgozva, tehát nem igazán derül ki, hogy mi indítja be a vonzó, gazdag férfi és az egyszerû lány között a vonzalmat, ezért sajnos nálam a film nem éri el azt a hatást, amit vártam tõle. A Becoming Jane c. film egy kicsit késõbbi alkotás és elég sok jelenete arcpirítóan hasonlít ennek a filmnek a jeleneteire, mégis érzelmi szempontból az egy sokkal jobban kidolgozott film és emiatt szerethetõbb is.
Sutherland 2013 nov. 12. - 18:59:50
(467/497)
Hogy kinek melyik a jobb BB-azt mindenki maga dönti el izlés dolga,mivel hát nem vagyunk egyformák.Nekem az újabb 2005-ös verzió jobban bejött pedig a kedvencen Colin F.
A régi változat nekem túl vontatott és a fõszereplõ hölgyet sem így képzeltem el mikor anno olvastam a könyvet a fõszereplõ J Ehle arca pedig semmit mondó nem kifejezõ még ha alkatilag meg is felelt a sorozatban de a mosolygáson kívül mást nem nagyon látni az arcán.Egy kis érzelmet elvártam volna hogy lássak,lehet jobban ragaszkodik a könyvhöz de engem nem varázsolt el, ebben egyetértek a Kamill általi linkben leírtakkal ./Csak a hitelességégért és Colin miatt szeretem./
,Jó hogy azért másoknak is feltûnt hogy Ehle nem alakított valami nagyot.A szépséges testvért Janet játszó hölgy pedig teljesen alkalmatlan volt a szerepre ,mert minden csak nem szép.A 2005-ös nek talán több hibája van modernebb de 1-2 színész arca sokkal kifejezõbb a Janet játszó Rosamund Pike pedig valóban gyönyörû és remek színésznõ ,inkább hiszem el róla hogy a szépséges Jane ,,mert ilyenek képzelném el ,nem egy csúfságnak már elnézést.
Keira pedig megosztó személyiség valaki szereti valaki nem és sok kritikát kap az alkata miatt,ami talán nem illett a filmbe.De az arca különleges és sokkal kifejezõbb ebben az Elizabethben több volt az élet ami nem hiszem hogy baj, elhittem neki hogy szerelmes,vagy megbánt dolgokat , pedig csókjelenet sem volt a filmben.A 95-ös lehet korhûbb miegymás és ezt értékelem.. de Colin F nélkül a felénél abbahagyom,a 95-ös Bennet anyuka pedig valami borzalom kissé túljátszotta a szerepét +a magyar hang is hozzá fül sértõ volt.

Fontos a korhûség hogy jobban ragaszkodjon a könyvhöz de a színészek nem gyõztek meg csak Colin F rajta látszanak érzelmek,és talán a Mr Collinst játszó színész ,más sajnos nem gyõzött meg.
Akármilyen is volt az illem akkoriban az érzelmeket nem lehet befolyásolni és az látszik az emberen akkor és most is,a tekintetén arcán ,fõleg ha szerelmes.Ezt hiányoltam a régi verzióban a legtöbb színészen ,de fõleg Elizabethen mivel hát szerelmes lesz csak ennek semmi jelét nem láttam az arcán ,nemcsak a hitelesség számít hanem az érzelmek változásának bemutatása is,ezért a hatása alá sem kerültem, nem kell hogy nyálas legyen azt nem szeretem ,de valamit azért vár az ember a 95-ben ezt nem kaptam meg.

A 2005-ös ben nem klappol minden, sõt ..de szeretem mert van egy bája a színészeken jobban látszanak az érzések,anélkül hogy túlzás lett volna ,mert nagyrészt csak a tekintetükkel beszéltek.. az adaptációkban az érzelmek változása is lényeg kéne hogy legyen, nem csak a hitelesség mert hiába az ha Colin remek játékán és a korhûségen kívül más pozitívumot nem tudok felhozni.A könyv alapján pedig nem így képzeltem el.A sori több részes a film pedig 127 perc ne várja mindenki ugyan azt tõle, mert ennyi idõbe nem fér bele annyi részletesség ,jelenet,egy mozifilm sem ad vissza általában egy könyv alapján készült filmet jól ,hogy ott minden klappoljon mert nem lehet..
Értékeltem hogy nem majmolták a 95-öst ,a rendezõ saját elképzelése szerint vitte vászonra ahogy õ elképzelte a karaktereket és azok érzelmeit nem hagyatkozott teljes mértékben a könyvre,nem is volt célja, errõl interjút is adott.Aki hitelességet szereti az a 95 sel jár jobban.
De hogy egyesek le ócsárolják a 2005 -öst pl Keira miatt, alkata stb sajnos van ilyen,attól rosszul vagyok,a színészek játéka pedig jobb mint a sorozatban és ha a film olyan rossz lett volna nem kap annyi díjat +jelölést.A 2005-öst pedig nem kell folyton a 95-höz hasonlitgatni mert az a rendezõ szemszögébõl láttatja a történetet a másik pedig a könyvhöz igazodik..
1/10
appleuserch 2013 nov. 10. - 13:54:56 1/10
(466/497)
No ez az a BB film, amiben szegény pasi nézõkre már egyáltalán nem gondolnak -szemben az 1995-ös sorozattal. Pedig Hölgyeink a retikül melletti fontos - de nem elengedthetelen - kiegészítõként minket is elhurcolásznak néha ilyen filmekre ugyebár. Uraim, ha csak tehetjük passzoljuk le ezt a lehetõséget ez esetben a legjobb barátnõnek. (Mármint a csajunkéra és nem a szeretõnkre gondoltam.)
A film egyetlen elõnye a 95-ös változathoz képest, hogy rövidebb, bár unalmassága miatt hosszabbnak fog tûnni. Ezzel minden pozitívumot is mondtam, amit pasiként errõl a filmrõl elmondható. Unalmas szereplõk, szürke mellékszereplõk és a könyvhöz képest eltérõ megoldások (ezen rajongó hölgyünk fog háborogni). Háromszor aludtam bele, izgalmasságban egy parlamenti közvetítés alsó határát súrolja.
Leen 2013 okt. 21. - 18:20:54
(464/497)
Elõször a sorozatot láttam, aztán elolvastam a könyvet, és utána néztem meg a filmet. A sorozat nagyon jól ráépült a könyvre, jók a színészek - különösen Colin Firth... (*szerelmes sóhajtás :) ). Viszont a film nekem jobban visszaadta a könyv hangulatát, annak ellenére, hogy nem 100%-ban igazodott hozzá. A Keira-Matthew párost nagyon eltalálták, és tényleg jobban érezhetõ náluk a vágyakozás, mint a sorozatban. Mindkét verzió tetszik, amikor csak tudom újra és újra megnézem valamelyiket. Mikor a végére érek, mindig felmerül bennem a kérdés: vannak még Mr. Darcy-k? És ha igen, hol??? :)
http://www.youtube.com/watch?v=5WrgMUXlgMw (ez a szerelmi vallomás mindig könnyeket csal a szemembe, pedig nem vagyok annyira érzelgõs)
Crystal 62 2013 jan. 22. - 23:04:21
(463/497)
Crystal 62 2013 jan. 05. - 02:42:36 Előzmény gladiolus
(462/497)
Egyet értek ebben,de úgy vettem észre talán túlságosan elfogultak is a sorozattal szemben persze nagyon jó de egekig nem magasztalnám + Keirát vannak akik nem szeretik mondjuk nekem sem õ a kedvenc,de remek színésznõ elismerem és ezt nem egyszer bizonyította.Én utálom mikor a külsejével jönnek az alkatával annak nincs köze a tehetséghez,mellesleg szép nõ és ki tudja mutatni az érzelmeit.
A film pedig nagyon szép lett összességében..:)
gladiolus 2013 jan. 04. - 17:34:41
(461/497)
Bizonyos dolgokban egyetértek az elõttem szólókkal. A már említett korábbi filmváltozatban mindig is kellemetlen volt számomra, hogy a Jennifer Ehle által megformált Elisabeth nem volt szeretetreméltó, túlságosan rátarti és utálatos volt szegény Darcyval szinte végig, Colin Firth viszont nagyon is tele volt szenvedéllyel, és hihetetlenül jól játszotta ezt a karaktert.

Keira Knightley és Matthew MacFadyen alakításában viszont végig ott volt a vágyakozás és a szenvedély, és nekem ez nagyon tetszett.
MacFadyen a visszafogottságával, a szomorú tekintetével nagyon szerethetõvé tette az amúgy is szeretetreméltó figurát. És Keira Knightley is végig elnyerte a tetszésemet, úgyhogy nem érdekel, mennyire tehetséges.
Szerintem rengeteg ellentétes érzelmet és árnyalatot tud eljátszani az arcával, (aki nem hiszi, az nézze meg a Veszélyes vágy c. filmet), és nagyon testhezállóak számára ezek a romantikus nõi szerepek, õ ilyen, ilyen szerepekre termett, és így kell elfogadni. Sokat nevetgél? Lehet, kb még csak 28 éves, ha jól emlékszem.
Ezt csak azért írom, mert sokan kritizálják más fórumokon, szerintem irigységbõl.
Úgy veszem észre, hogy kialakulóban van egy olyan divat az értékelések között, hogy egy csúnya színésznõt hamarabb kikiáltanak tehetségesnek, mint azokat, akik jól néznek ki, és ez igazságtalan.

Szóval a film szép, az öreg Sutherland pedig csak emeli a fényét.
pannae05 2012 dec. 30. - 17:21:42
(460/497)
Nagyon tetszett a film!:) A könyvet már elõtte olvastam, de a film sokat segített a szereplõk kinézetének elképzelésébe. Számomra abszolút nem volt unalmas. És a színészek is nagyon el lettek találva.
Ateya 2012 dec. 17. - 07:05:38
(459/497)
Szerintem egy Keira-Colin párosítással újabb remekmû születhetne :)
Crystal 62 2012 dec. 16. - 22:52:30
(458/497)
Igen Colint én is imádom és ahogy játszott...:), Ehle se rossz és külsõleg megfelelt a szerepre +bájos ,de én tényleg nem éreztem a vágyakozást,vonzalmat, elsõsorban a színésznõ részérõl és ezért olyan hiány érzetem volt mikor elõször láttam is,bár ettõl eltekintve szeretem a sorit ami nagyon hiteles lett.Viszont a filmben imádom ahogy Keira és Matthew egymásra néznek az mindent elmond,és a színészekkel nincs bajom, Keira kicsit vadócabra vette a dolgot szerintem is de nem gondolom hogy ez baj talán tényleg élettel telibb lett a karakter ,viszont aki eleve nem bírja a színésznõt annak úgyse tetszik kinek mi,ahogy írtam Matthew is tetszett annak ellenére hogy visszafogott volt nekem volt benne valami sárm ..bár vannak a filmnek hibái aláírom de nekem ez is élmény volt+a fényképezés a táj na az nagyon szép lett.Persze van akinek nem tetszik ,én mondjuk mindkettõt szerettem,mindkettõt másért ,szerintem egyáltalán nem borzasztó vagy hû de rossz, nekem szerethetõ lett.