Téma: Céllövölde

perry 2009 márc. 14. - 10:35:24 Előzmény renatoid
(4/24)
DVD forgalmazásban nem jelent meg,legalább is így tudom, marad a tv.
perry 2009 márc. 14. - 10:31:34 Előzmény renatoid
(3/24)
Sopsits filmje idõutazás Fábri és Jeles között, legalább i számomra.
A lengõ hinta motívuma - Fábrinál körhinta-
míg Jelesnél a sötét végkifejlet némasága.
A kettõ között pedig a Céllövölde képezi a hidat.
A film elején elõkerül egy puska is: apa puskája az elkótyavetyélt céllövöldébõl, a gyermekkori álmok világából, s tudjuk, persze, hogy tudjuk, egyszer majd elsül.
A Céllövölde nem hagy kétséget afelõl, hogy Sopsitsot nem a történet felmondása, hanem elmondhatósága érdekli. A cselekmény visszaemlékezésekben, flash-backekben bomlik ki; Sopsits a sokszor alkalmazott flash-back technikát olyan tudatosan és célszerûen alkalmazza, mint szinte senki más az újabb magyar filmekben. Rövid bevágások, emlékképek váltogatják egymást a történés felidézésének hosszabb epizódjaival, higgadt eltervezettséget, jó ritmusérzéket mutatva, mígnem az elbeszélés a film vége felé vissza nem talál az egyenesvonalú történetmondás „jelenidejébe”.
Jók az amatõr és a profi színészek is: igazi telitalálat Lengyel Zoltán a fiú szerepében és a barátnõjét játszó Danyi Judit, súlyos alakítás az apáé, Kovács Lajosé, talán csak Monori Lili modorosabb ezúttal a kelleténél a sokadik lompos proliasszony szerepében. Az igazi meglepetést azonban a rocksztár, Nagy Feró okozza, aki finom eszközökkel formálja meg a középkorú rendõrtiszt figuráját.
Fiatal filmeseknek ritkán erényük a pontos és érzékeny színészvezetés. A tény, hogy ez a vegyes csapat ilyen jó színvonalon játszik együtt, Sopsits színészvezetõi képességeit dicséri.
renatoid 2008 dec. 17. - 06:23:22 Előzmény Diva24
(2/24)
Üdv!
Nem tod hol lehet megszerezni a céllövölde fílmet??
Diva24 2007 márc. 11. - 11:41:18
(1/24)
Nekem nagyon tetszett a film fõleg Lengyel Zoltán