Téma: Cigánykerék

offtopic
Edmond Dantes 2015 okt. 19. - 17:26:00
(7/7)
off
Ha még nem késõ: nagyon ajánlom a Demenciát...ahogyan a saját topikjában is tavaly ld ott. Kökemény téma, kõkemény elõadás. De jeleznem kell h a Trafó méretei és aurája alkalmasabb erre a produkcióra mint a Vígé. Nem éppen kamarajellegû darab, de a Víg óriás terében mégse lehet ugyanolyan mint ahol pl én láttam=Trafó. Gyorsan ellövöm ezt a beírást, minden egyébrõl máskor--->lehet máris indulni :-)
hektor16 2015 okt. 19. - 13:30:15 Előzmény Edmond Dantes
(6/7)
A végén még rábeszél! Ma például megy ez a Demencia a Vígben. Úgy érzem érdekelne, csak gátolnak a fogadalmaim. Amúgy ahogy elnézem, van ott még jegy bõven.
Valóban nem szeretem a másik oldali modern színházakat sem, mint pl a Nemzeti. Volt olyan eset, hogy alig álltam meg h el ne aludjak,(Ahogy tetszik) annyira élvezhetetlen, vagy -szégyen ide, szégyen oda-, számomra annyira érthetetlen volt. Ott is hagytam a szünetben. Persze ettõl még adhattam tízest, mint mondottam, az osztályzataim nem következetesek.
Ne tessék ám azt gondolni, hogy én annyira VÖRK ellenes vagyok! Az Alföldi Színházát kimondottan szerettem. Persze a Nemzetiben, de attól az még VÖRK volt, ugye tetszik engem érteni! Azóta is megnézek minden rendezését.
Na most hogy kis hektor vagy nagy hektor azt már én sem tudom, de tény hogy régebben elveszítettem az egyiket, nem pedig töröltem szégyenemben, aztán kellett csinálni egy másikat.
A figyelést nem úgy értettem!
offtopic
Edmond Dantes 2015 okt. 18. - 15:10:54
(5/7)
off
Ó, "figyel" olyan áthallásos, "megfigyel" meg ilyesmik. Inkább így: igyekszem követni a fórum kicsiny színházi tagozatának beíróit = véleményüket adott produkció(k)ról + magam is beírok olykor. 1*-2* nem szoktam.

VÖRK: legjobb társulatok, produkciók zöme ma az ún. függetlenek között keresendõ. Külföldi/honi sikereik, díjaik ellenére zömmel "tûrt" kategória, amig soványka támogatásuk el nem apad. Krétakör, Szputnyik és mások már eltûntek, Pintér Béláék pl (még?) tartják magukat, elõadásaik többségére úgyszólván lehetetlen bejutni, "persze" mit számít mindez? Sztem nem érdemes efféle fogadalmakat tenni: "megkímélem a VÖRK színházakat" s hasonlók...vagy kiss.hektor16 mégis elmegy, ha már hektor16 nem megy el? :-)

ps: 1-1 színháznak nem "valamilyen politikai csoport mellett vagy ellen" kell lennie, de/hanem vmilyen értékrendet kell képviselnie. Legalábbis az ún. mûvész-színházaknak. A bulvárszínház más fach, más célközönséggel, más pénzügyi és mûsorpolitikával stb. Megérteni vélem h nem csupán VÖRK, de a "másik oldali" "mûvész"-színházak (köztük Nemzeti!) SEM elégítették ki igényeit...de errõl VÖRK, Alföldi, Kovalik, Schilling, Mundruczó és a többiek mit sem tehetnek.
hektor16 2015 okt. 17. - 18:46:17
(4/7)
Látom Ön figyel! De hogy pont Rám! Gondolom akadna nálamnál érdemesebb is. Megmondom miért adok tízest a nyolcasra. Ezzel szeretném ellensúlyozni azon "fóruzmozók" értékelését, akik a 10-es skálán csak az 1-2 -t ismerik. Persze ugyanõk a VÖRK színházak esetében mindentõl függetlenül, csak kilencest vagy tízest adnak.

Ezúton tájékoztatok mindenkit, aki figyelmével megtisztel, hogy az új évadban megkímélem a VÖRK színházakat a kritikus hangvételemtõl, ugyanis egyetlen elõadásukat sem fogom megtekinteni. Bérleteimet nem újítottam meg, jegyvásárlást a közeljövõben nem tervezek. Színházi politikai tüntetések nem érdekelnek, ezeken a helyeken inkább a kikapcsolódást, a felhõtlen szórakozást helyezem elõtérbe(mint például Thália, Játékszín, a Centrál vagy a Karinthy színház). Persze ezeket is csak addig, amíg szerepvállalásuk, mûsorpolitikájuk nem valamilyen politikai csoport mellett vagy ellen van, hanem a nézõkért.

Sok szép élményt kívánok minden színházkedvelõ nézõtársamnak az új évadban.
Edmond Dantes 2015 okt. 16. - 17:01:47
(3/7)
"Azért egy nyolcast megérdemel." Ehhez képest tízest teccett adni.
Érzésem szerint bûvös háromszögedben = Nemzeti-Ujszínház-JASz minden produkcióra a számítógéped automatikusan 10*-ot ád.
Ezt a darabot a Kálvária téren láttam huszonéve, emlékeim szt a mai kaposvári igazgató, Rátóti Z. fõszereplésével, de nem ígérem h ezt a mostanit meg fogom nézni...ahogyan u.itt pl az Othellót sem. Figyelem! A "VÖRK"-ös Othello (Vígben) sem tetszett!
Samin 2015 okt. 15. - 15:45:21
(2/7)
Egy újabb agyzsibbasztóan rasszista homofób idejét múlt förtelem a józsef attila színház bemutatásában. A fõszereplõket sajnálom akik kiválóan alakítanak és mentik valamennyire ezt a felháborító ocsmányságot amit a 21.században inkább elrettentõ példaként kellene mutatni nem pedig színdarabként nézõk elé vinni.
tendre64 2014 dec. 30. - 00:30:28
(1/7)
Elég gyenge volt a téma és értelme nem volt az elõadásnak. Sajnálom, hogy idõt szakítottam rá.A nagy nevû színészek, mint pl. Szinetár Dóra sem tudta kárpótolni az estét, pedig Neki imádom a hangját. A énekszámok is elég egyszerûek voltak, nem a színészeken múlott a színvonal. Amit lehetett belõle Õk kihoztak.