Téma: Coming out

2/10
nofi 2013 dec. 27. - 19:44:30 2/10
(61/161)
Határozottan tetszett a film, jók a színészek, finoman kibontva a story. Többen néztük meg, mindannyiunknak bejött, de persze nem mély lélektan, egyszerûen szórakoztató, vicces. Azért néhány homofób ismerõsnek elõírnám a megtekintést, hátha oszlanának az elõítéletek...
9/10
sub_rosa 2013 dec. 27. - 13:40:24 9/10
(60/161)
Nagyon tetszett a film. Tudom, ilyet írni szentségtörés, de akkor is:)
Ez egy könnyed vígjáték, egyáltalán nem az a drámai, suttogva és jelentõségteljesen filozofikus, vagy társadalmilag boncolgatott "meleg film". És éppen ez az erénye és éppen ettõl nem kirekesztésrõl, hanem elfogadásról szól.

Mutat egy story-t, ami a vígjátékok általában kissé gyagyás alapötleteinek nagyjából megfelel, viszont egyben a háttérben bemutat és természetessé tesz egy a szokásosnál "melegebb" közeget. Bemutatja, hogy a "mások" bizonyos dologban lehet, hogy mások, viszont ahogy élik a napjaikat az teljesen hasonló azokhoz, akik "nemmások". Söröznek, fõznek, buliznak, haverkodnak, dolgoznak, szeretnek, ismerkednek, és ha bajba kerül az egyébként buzizó-muzizó szomszéd, akkor pedig segítenek. Mint bárki más.

Ha nagyon filozofikus tartalmat keresek, akkor az egész éppen az elfogadásról szól. Erik anyja nem kérdés, hogy elfogadja a fiát olyannak, amilyen. Ha meleg akkor annak, ha nem, akkor annak.

A szomszéd, aki egy élethelyzetben kénytelen megismerkedni azzal, hogy a "más szomszédok", valójában milyen rendesek, épp azt mutatja, hogy ismerd meg a szomszédot, mielõtt megítéled. Egyébként õ fejezi ki szerintem a mai magyar társadalom általános ítélkezési gyakorlatát:)

A színészek pedig nagyon jók. Amikor Csányi "lakatosmárkosan" affektál, annak pontosan dramaturgiai jelentõsége van, mert nem tud mit kezdeni azzal, hogy mintha elmúlt volna a "melegsége" és ezzel kompenzál.

Nagyon jó pillanatok, szimpatikus szereplõk, szóval tuti film egy olyan estére, amikor ki akarsz kapcsolni.

És mielõtt valaki szerint biztos érintett lennék: budapesti, középkorú, 2 gyerekes, férjét szeretõ, hetero nõ vagyok:))

OFF
Mit kell tenni az olyan mozi szomszéddal, aki folyamatosan hangosan zabál, és félhangosan kommentálja a párjának a filmet, most majd biztos ez lesz, meg az:)
ON
1/10
offtopic
Swing Wing 2013 dec. 27. - 01:38:47 1/10
(59/161)
Nem én általánosítottam, hanem Csányi...de tök mind2, mondtam már, hogy nem érted és az a baj, hogy még azt sem érted, hogy nem én nem értem, hanem te nem érted.
2/10
nofi 2013 dec. 25. - 23:57:26 2/10 Előzmény Novics János
(58/161)
Egyetértek :- ez egy jó kis film, egyszeri nézésre való, kedves, kellemes szórakoztatás!
1/10
offtopic
Swing Wing 2013 dec. 24. - 20:09:40 1/10
(57/161)
Kéne kicsit lapozgatni a magyar helyesírás szabályai címû mûvet!
offtopic
mushi 2013 dec. 23. - 21:44:02 Előzmény Swing Wing
(56/161)
hol a frászkarikában jön ide lady gaga???
köszi babi néni, sokadik álnévvel is, de az értelem átsüt minden néven.
Sz Peter 2013 dec. 23. - 21:42:42 Előzmény Babi néni
(55/161)
A melegek között vannak a normálisan viselkedõk és a "modoros, sõt ripacs"-ok.
Valószínûleg õ most ez utóbbit formálta meg a filmben. ;)
goreking 2013 dec. 23. - 21:27:37 Előzmény Lávalámpa
(54/161)
Hát én most néztem elõször eböl a filmbõl elõzetest,hát ez valami borzadály :SSSS én sok ehhez hasonló filmet láttam,de mint mindig ahogy lenni szokót,a Magyaroknak még az ilyen stílusú film sem megy.És bocsánat,ha durva voltam.
1/10
Swing Wing 2013 dec. 22. - 23:33:53 1/10 Előzmény csnpanni
(53/161)
De. Mióta romantikus, amikor a heregolyók koccannak?
10/10
ludmilla-kamilla 2013 dec. 22. - 10:03:40 10/10
(52/161)
nagyon jo kis film, stílusos, szuper kikapcsolódás volt!
offtopic
-csengõzoli-- 2013 dec. 22. - 00:06:47
(51/161)
Figyelmedbe ajánlanám,hogy Pannikának hány hozzászólása van.
2db. Mindkettõ itt. Nyilván,mert annyira jó ez a film :D
1/10
Lávalámpa 2013 dec. 21. - 23:40:21 1/10
(50/161)
Pocsék egy film, közel nézhetetlen. Kinek ajánlanám? Senkinek.
10/10
csnpanni 2013 dec. 20. - 00:40:17 10/10 Előzmény Swing Wing
(49/161)
Kedves Swing Wing, ez nem melegfilm. Ez egy romantikus vígjáték.
7/10
Novics János 2013 dec. 18. - 00:57:44 7/10
(48/161)
Egy teljesen vállalható, viszonylag jól megírt magyar romantikus komédia, jó szereplõkkel, bár az obligát színészválasztáson lehetne rágódni, de mindenki megbirkózik a feladattal és hozza a szerepét. Sajnos akadnak benne írói hibák és következetlenségek, de ahhoz képest, amilyen rossz darabok jöttek ki nálunk az elmúlt húsz évben ebbõl a mûfajból, határozottan érzékelhetõ a fejlõdés. Korrekt munka.
1/10
offtopic
Swing Wing 2013 dec. 15. - 01:54:30 1/10
(47/161)
Ennyien kiváncsiak voltak a melegfilmre? Elszomorító Lady Gaga kampánya jól alakul.
1/10
offtopic
Swing Wing 2013 dec. 15. - 01:53:41 1/10
(46/161)
Akkor ajánlom figyelmedbe a Miskolci bonésklájdot, ha a Moszkva tér óta nem láttad filmben Karalyost.
10/10
csnpanni 2013 dec. 15. - 00:36:37 10/10 Előzmény sonka
(45/161)
Nem értem, hogy miért van ez a film ennyire lepontozva.. Vicces, szórakoztató, romantikus, remek párbeszédekkel (aki szerint ezek a dialógok vagy helyzetek nem élnek, az egészen biztos, hogy nem töltött még egyetlen napot sem a barátaim vagy ismerõseim társaságában ;)). Imádtam a közös ebéd jelenetét, amikor a filmidézetekkel barkóbáznak, itt hangzik el pl az egyik kedvenc mondatom az "Amikor másfél órával ezelõtt rendeltünk, azt komolyan gondoltuk." ..vagy a kiállítás.. ..a Casablanca utolsó mondata eredetiben és magyar szinkronnal..
Eredeti. Egyedi.

Szeretném megkérdezi azoktól a kommentelõktõl, akik azt írják, hogy a baleset következtében kezd el a fõszereplõnk (nevezzük Eriknek) a nõkhöz vonzódni, szóval kedves TI, ti ugyanazt a filmet néztétek, amit én? Mert amit én láttam, abban a baleset elõtt Erik a rádiómûsora kihívja a sorsot egy mondatával, aminek következménye maga a baleset. Ez pedig egy mesés fordulat. Ennyi, ne lássuk bele azt rossz akarattal, ami nincs benne.

Én kifejezetten örülök Karalyos Gábornak, a Moszkva tér óta nem láttam filmben, csak színházban. Jó vele újra "találkozni".

Tõlem 10 pontot kapott. Egyrészt, mert ez a film jóval jobb, mint ahogy a jelenlegi értékelés mutatja, másrészt tetszett, harmadrészt pedig mégiscsak magyar film. Huszonkétezren(!!! http://www.origo.hu/filmklub/20131209-magyar-boxoffice-jegvarazs-coming-out-exek-es-szeretok-csillaghercegno-bizz-a-szerelemben.html) megnézték az elsõ hétvégén! Az azért nem rossz indítás.. Hajrá, én szorítok!
2/10
sonka 2013 dec. 14. - 08:46:42 2/10
(44/161)
A bulvárcím mögött egy tragikusan sz..r film búvik meg. A rendezõnek, (aki egyben valószínûleg a teljesen életszerûtlen párbeszédeket is írta) lövése sem volt, hogy mit kellene kezdeni egy ilyen témájú filmmel. Csak azért nem ront a MÁSok megítélésén mert azok, akiknél ronthatna úgy sem nézik meg a filmet.

A forgatásra még annyi idõt sem szánhattak, mint egy valamire való magyar sorozat egyes epizódjaira.

A ripacs kifejezés illik szinte minden színész "játékára". Tompos Kátya szereplése miatt adtam egyáltalán 1 plusz pontot a minimumként adható 1 mellé, bár a forgatás közben inkább az õ helyében is kiszálltam volna a "produkcióból".
1/10
Babi néni 2013 dec. 13. - 21:10:57 1/10
(43/161)
Csányi egy filmben tetszett, méghozzá a Kontrollban, de lehet, hogy azért mert ott önmagát kellett adnia, és keveset is kellett beszélnie. (Igaz, tudom, hogy ezt a filmet nem láttam, de a werkbõl és az elõzetesbõl, nekem is az jött le, amit írtál, hogy modoros, sõt ripacs)
1/10
offtopic
Babi néni 2013 dec. 13. - 21:05:55 1/10
(42/161)
Ha végigolvastad volna a hozzászólásaimat tudnád, hogy a film minõségére egyszer sem tettem utalást, azt véleményeztem, amirõl tudok, pl. színészek, rendezõ riportja, werk és a film témája. Ez már épp elég, hogy levéleményezzek valamit, úgy gondolom szívem joga és bocsika, de én városban élek, így a falut csak te tudod telekürtölni, ahogyan meg is tetted, mert te viszont a filmrõl semmit sem írtál, holott ez a topic azért él, hogy a filmhez szólj hozzá, nem pedig a nálad sokkal intelligensebb emberekhez!