xamax 2013 aug. 14. - 00:16:31 Előzmény Dius
(35/55)
Illõ tisztelettel, engedtessék meg nekem, hogy véleményt alkossak a filmrõl, és a véleményem pedig az legyen, hogy ez a film egy értéktelen hulladék. Eszemben sincs felsõbbrendûnek képzelni magam, de kifizettem a jegy árát, és úgy álltam fel az elõadás végén, hogy inkább maradtam volna otthon. A rendezõ meg csinálhat bármilyen filmet, ha magának meg a barátainak készíti, senki nem alkotna róla véleményt, de - fádalom - ez a film a közönségnek készült és ilyenformán szembe kell nézni a kritikával - ahogy a színészeknek is. Lehetne beszélni a részletekrõl, de nem kívánom ragozni, csak azért írtam, hogy ha csak egy ember meggondolja magát mielõtt megveszi a jegyet, már tettem valami jót.
Dius 2013 aug. 13. - 16:07:11
(34/55)
Úgy kezded a mondandódat, hogy tiszteled a filmkészítõket. Ehhez képest szerinted bocsánatot kéne kérniük a film létezése végett. Miért? Mert nem egyezik a mûvészi elképzelésetek? A színészeknek pedig, mert csinálják a munkájukat - mellesleg, legjobb tudásuk szerint? Nem értem... hogyan érezheted magad ennyire felsõbbrendûnek?? Biztosan téged sem ért meg mindenki a világban - akkor neked is minden alkalommal bocsánatot kéne kérned?
A film milyenségétõl én sem ájultam el, de elfogadom a mûvészi jellegét, és hogy nem az én érzelmi világomnak készült.
(Annyira uncsik már ezek a mindenhez jobban értõ és fikázó hozzászólások. :( )
Dius 2013 aug. 13. - 08:23:32
(33/55)
Több hónapnyi türelmes várakozás után szombat este végre megérkeztem az Only God forgives vetítésére. Az 5. perc után tudtam, a nacchos nagy hiba volt. Az 1. óra után már azt is, hogy a film megnézése is... :(
Egy olyan remekmû után, mint a Drive..., nyilván elvárásokkal ültem be Nicolas Winding Refn filmjére. Kaptam is egy víziószerû, mûvészi alkotást, ami önmagában jó, - de a thai alvilág legmélyebb bugyrai, és az emberi kegyetlenség legalja nekem nagyon sok volt - illetve ez a kettõ együtt mégis kevés... Arról nem is beszélve, hogy az elõzõ filmnek zseniális a zenéje, ennek meg amolyan... nem odaillõ? Túlzott? Elnagyolt?
Természetesen az, hogy a mindig brilliáns Kristin Scott Thomas új szerepben láthattam, vagy egyáltalán, Ryan Goslingot újra láthattam, megérte a belépõ árát, - de a film... hát, nem volt az igazi. Persze ízlések és pofonok...
xamax 2013 aug. 12. - 22:46:41
(32/55)
Nem szívesen fogalmazok meg kategórikus véleményt, mert - úgy általában - tisztelem a filmkészítõket és abból indulok ki, hogy biztos rengeteg energiát fektettek bele a filmbe...de...ez a film konkrétan a hulladék kategória. Lehet beszélni mûvészi szabadságról, meg a kifejezõ eszközök széles skálájáról, de amikor megspórolják a mondanivalót, a storyt és a színészi játékot is, akkor talán az a tisztességes, ha elõre szólnak, hogy a filmet nem gondolták komolyan és csak vicc az egész. Szerintem a rendezõ tartozik egy bocsánatkéréssel, a színészek meg szégyellhetik magukat, hogy egy ilyen szeméthez adták a nevüket.
Northop 2013 aug. 11. - 11:13:02
(31/55)
Nincs is jobb, mint mikor a kommentelõk tisztában vannak a SPOILER fogalmával, és tiszteletben tartják, hogy van aki még nem látta...élmény ilyen figyelmes, kedves emberek kommentjei közt lavírozva igyekezni, nehogy lelõjünk magunknak valamit a filmbõl...
dreamer1 2013 aug. 10. - 20:58:56
(30/55)
***SPOILER PÓTOLVA***

Belenéztem a filmbe több helyen.Brutális Kirstin Scott-Thomas kivégzése.És még nem láttam ilyen külsõvel.Na az tetszett á la Sharon Stone:D
offtopic
YYP123456 2013 aug. 10. - 03:47:27 Előzmény steflac
(29/55)
Hi: hello, your website is very popular, I like it very much
9/10
steflac 2013 aug. 08. - 12:25:00 9/10
(28/55)
Port.hu kritika: tetszik!
RoyTucker 2013 aug. 08. - 10:53:48
(27/55)
A filmet MÉG nem láttam, de megfogom nézni, mert nagyon szeretem az egyedi hangulatú bosszúálló filmeket. Viszont a róla szóló Hanula Zsolt Péter által írt port-os kritikát olvastam. Hogy tud valaki ennyire önkényesen, hozzá nem értõen (mind ezt felvállalva, büszkén) és keszekuszán kritikát írni?
jmisi31 2013 aug. 07. - 22:58:08
(26/55)
Én bele-belenézegettem... olykor tetszett, olykor nem értettem. Kicsit lassúnak hatott az egész, de nézhetõ!

Üzenném az ezt a filmet fikázó népnek, hogy gondolkozzanak egy kicsit... ha ez a film a nézhetetlen és a szar között kavarog, akkor hova sorolná a "ZS" kategóriás, überratyi, occó utánzat(Asylum) mûveket?! Mert hát azok is filmek... akkor ha ez szar, akkor azok.......?!

Megértem, ha egy film csalódást okoz, vagy elnagyolt vagy utálom a fõszereplõt és ezért rohadtul nem tetszik, de ez a film azokhoz képest még így is nézhetõ és sokkal jobb is! Akkor tehát ez nem nézhetetlen, hanem csak szimpla nem tetszik kategória!!! Ez a film nem volt jó... de rossz sem... nézhetetlen meg végképp nem!!!
zimzum1111 2013 aug. 05. - 23:48:26
(25/55)
A filmeknél fõ kérdés, hogy amit a forgató könyv - azaz az írás - azt a vászon is tudja-e produkálni.
Itt is az volt.

Itt jóval nagyobb a mögöttes swung és ha a mûvészfilmeket szeretõ közönségnek kellett volna szavazni a szereposztás és az elképzelések vázlata alapján, hát ember a talpán, aki levágja, hogy mi lesz belõle és hogy nem fog mûködni, vagy pontosabban csak egy réteg fogja értékelni.

Mert a film jó.
De csak az én fejemben, mert azt gondolom érzem, mi szeretett volna lenni.
De én is csak utólag tudok okos lenni, mert nekem is csak nézve derül ki az, hogy bizony ez a "mûfaj", a horror-triller-pszicho mitomén' nem létezik.
Itt nincs házasítás mint a borban, mert a közönség nagyon mûértõ ám a tudat-alattijában.
Olyan mintha létezne olyan abszurdum mint mûvész-pornó... Kérem?
Fából-vaskarika. Nincs és nem is lesz.

Viszont a kísérlet akceptálható itt. Az megéri a ráfordítást, mert igenis vannak értékei a mozinak.
Persze fõ mondanivalókat, hogy "kardáltal ki kardal", meg hogy a "egyik kopó másik eb" ( :) ) már láttuk.
Sokszor.
1/10
Ze74 2013 aug. 04. - 17:27:18 1/10 Előzmény sany10i
(24/55)
Teljes mértékben egyet értek,én teljesen kiakadtam rajta,lehet hogy ez a filmmûvészet......de nem nekem.
Nekem ez egy minõsíthetetlen nulla,ilyet bátran állítom,hogy én is csináltam volna,ehhez nem kell tehetség,hogy színészek mozdulatlan arc kifejezéssel percekig bambán néznek maguk elé.....és tele van ilyen vágó képekkel.
Nehogy bárki is megnézze!!!
Hartmann Csécsei András 2013 júl. 30. - 22:14:01
(23/55)
Az ételekben milyen szerteágazó az emberek ízlése? Szerintem ugyanez igaz lehet a filmekre.
A legtöbben szeretik a csokit, de van aki nem. Szerintem aki szereti Ryan Gosling titokzatos, ugyanakkor emberi "egyarcát" az ezt a filmet is szeretni fogja, de vannak olyanok mint te akiknek nem tetszik. Kész, nincs ezzel gond csak minek fikázni minket akiknek tetszik. Tök felesleges.
1/10
sany10i 2013 júl. 30. - 18:39:40 1/10
(22/55)
Most néztem meg ezt a csodálatos alkotást, és éppen azon tûnõdöm, hogy mi az elszomorítóbb. Az, hogy valakik szalagra vesznek egy ilyen, a határtalan semmivel egyenlõ borzalmat, vagy az, hogy embertársaink díszpéldányai azzal fitogtatják mûvészi kifinomultságukat, hogy az ehhez hasonló kiemelkedõ produkciók védelmébe szállnak. Erre a kérdésre már nagyon régóta keresem a választ, és nem csak a filmipari hulladékokkal kapcsolatban, hanem úgy a "modern mûvészet" címszó alatt publikált összes ízléstelen förtelemmel együtt. Egy biztos, nagy az Isten állatkertje...
De mivelhogy ezen a fórumon a filmet illene kommentálnom, engedtessék meg, hogy kijelentsem, sajnálatos módon ez egyszerûen minõsíthetetlen történeti, rendezõi, színészi és egyéb szempontokból egyaránt.
Ha ezt a másfél órát a kert végében töltöm hangyaszedéssel, akkor is több élmény ért volna, mint ennek a filmnek a megnézése alatt.
9/10
steflac 2013 júl. 30. - 18:27:35 9/10
(21/55)
Valhalla Rising és Bronson után ilyesmire számítottam.
Ugyan enyhén felkavaró, de a képei zseniálisak.

Nagy mókamester, hogy a Drive után lenyomja mindenkinek a torkán :D
Nálam 9/10.
Hartmann Csécsei András 2013 júl. 30. - 02:15:01
(20/55)
Aki a filmnézés elõtt olvas PORTPONTHUT ahogy én is szoktam (néha) annak üzenem hogy ez az a film aminél teljesen felesleges kommenteket olvasni, fõleg hogy ennyi negatív hozzászólás gyûlt össze. Nekem nagyon tetszett, érdemes megnézni, ez az én véleményem. Mûvészfilm, de az igényes fajtából aminek azért van sztorija, sõt tartalmas sztorija és témája (anyakomplexus-szexuális aberráció, szerelem, stb) Ha nincs ötleted mit nézz és kicsit elfogult vagy ryan irányába akkor nyugodtan benyomhatod :)

Kicsit a HÕS-re emlékeztetett a fényképezés.
6/10
CherryZ 2013 júl. 29. - 14:21:12 6/10
(19/55)
Igazából se fõszereplõje, se fogható tartalma nem volt a filmnek, ennél azért jobbra számítottam volna.. :( Azzal tényleg elcseszték h minden mozgást lelassítottak, könyörgöm, ettõl se mûvészibb, se szebb nem lesz a film. A díszletek voltak az egyetlenek amik felhúzták egy kicsit. Sztem Ryan(Julian) anyja jól játszotta a rá kiosztott szerepet, õt nem értem, miért támadják. Ha egyszer ezt a szerepet kapja, nem mutathat be a stábnak h "akkor is egy bûbájt fogok játszani".
H mi volt ebben a 18as, még mindig nem értem, de nem ez az egyetlen, aminek nem értettem a lényegét...
1/10
badabing 2013 júl. 29. - 13:06:59 1/10
(18/55)
Úristen! Ekkora hatásvadász, hamis blöfföt ritkán látni! Minden ami a drive-ban jó volt, itt elnagyolt és rettentõ gagyi.

Meggyõzõdésem, hogy a rendezõ valójában férfiszerelembe esett a thai fõszereplõvel, és azért idõzik olyan sokat és hosszan a thai fõszereplõ arcán a kamera. Aki egyébként Gosling-filmre vágyik, ne ezt nézze meg:Ryan Goslingnak összesen 17 sora van a filmben, az alkotás igazi fõszereplõje nem õ, hanem a thai fickó.
A filmben a szereplõk mozgása nem lassítva van, hanem rendezõi instrukciók alapján szándékosan lassan mozognak; minden szereplõ kifejezéstelen pofával, sõt gyakorlatilag arcmozgás és mindenféle érzelem nélkül tolja végig a filmet.
Nagyon nagy szerencse, hogy már le lehet tölteni magyar felirattal, mert ha pénzt adtam volna ezért a hulladékért, biztosan rettentõ ideges lennék, így inkább csak kiröhögöm ezt a csodát. A filmben nagyrészt thai nyelven beszélnek, sõt meglett férfiak thai nyelven nem egyszer minden elõzmény nélkül dalra fakadnak.

Ilyen párbeszédek:
"-Billy megerõszakolt és meggyilkolt egy 16 éves lányt.
-Biztosan okkal tette."

A csúcs az, amikor egy verekedés közben giccses orgona zene szól. Minden rendezõ életében, eljön az a pillanat, amikor azt hiszi, h ért vmihez roppantul, és önnön nagyságától elolvad, nos Refn most ért el ide.
A film elején nem csak a korhatárt kellene kiírni, hanem azt is, hogy rettentõ sz@ar egy film ez.

Tuti, hogy szívtak, amikor forgatták: lehet, h nekik jó volt, de a végeredmény übergagyi, a nézõk nem tudják élvezni, ami egy ilyen drogozós forgatásból végeredményként kijön.
Ha nem akartok másfél órát elvenni az életetekbõl felesleges dologra, akkor nem nézitek meg! Inkább nézzétek meg a Place beyond the pines-t, ha már Gosling. Az egy remekmû.
Luciananda 2013 júl. 28. - 19:11:25 Előzmény canis minor
(17/55)
Maximálisan egyetértek
blowup 2013 júl. 25. - 22:46:37
(16/55)
Ez egy kókler. Csak nyújtózkodik de nem ér fel odáig ahová szeretne.